Şimdi Ara

Automator diye bir özellik varmış!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Automator diye bir özellik varmış!

    Bir iş için araştırma yaparken OsX lerde Automator diye bir servis farkettim. Tekrar eden işleri otomatikleştirmek için düşünülmüş.
    Bu hizmeti bilen var mı? Bir sorum olacak.

    Şimdi benim farklı pdf sayfalarının ekran görüntüsünü almam gerekiyor. Automator de ekran görüntüsü yakalama özelliği var.
    Orada güzelce ekran görüntüsünü alıyorum, pdf sayfasını değiştiriyorum ve görev bitiyor. Altına döngü koyuyorum ki arka arkaya bir sürü sayfanın ekran görüntüsünü alsın. İşte sorun burada başlıyor.
    Ekran görüntüsünü aldığında ismi ne olacak diye soruyor. Bir isim yazarsam her çektiği resmi aynı isimle kaydediyor. O zaman da üst üste kayıt yaptığı için eski resimlerin üzerine yazıyor.

    Bu durumda dosya isimlerinde değişken diye bir seçenek var. Değişken listesinde de o an ki saat var. Ben de bunu yapmak istiyorum ama bir türlü beceremedim. Dosya ismine değişkeni seçince hata veriyor. Yardımcı olabilecek var mıdır? Nerede hata yapıyorum?

     Automator diye bir özellik varmış!







  • Kendimce bir çözüm buldum.

    Her ekran görüntüsünü aldıktan sonra resmin kaydedildiği yerdeki resimlerin adlarını yeniden oluşturdum. Resim ekte.

     Automator diye bir özellik varmış!
  • Benim Automator ile şimdilik kullanıp memnun kaldığım şeyleri yazayım.

    Bir klasördeki dosyaları pdf yapma. Bir klasör belirledim. Pdf yapılacakları o klasörün içine atıyorum. Automator o klasörün içindekileri pdf yapıyor. Adobe Acrobatta var bende. Nedense ekran görüntüsünden gelen png leri pdf yaparken hata veriyor. Ama osx ile pdf yaparsam sorun çıkmıyor. Önce pdf yapıyorum sonra adobeye geçiyorum.

    Bir klasördeki resimleri belli ölçülerde kırpma. Elimde binlerce ekran görüntüsü alınmış resim oluyor. Bunları tam ekran olarak aldığım için içeriğin olduğu kısımları kırpmam gerekiyor. Automator için bir kırpma klasörü belirledim. Resimleri onun içine atıyorum. Automator'ü alıştırıyorum binlerce resmi birkaç saniyede kırpıyor. Tabi pdf ile uğraşıyorsam adobenin pdf kırpması da pratik.

    Dosya adını değiştirme. Ekran görüntüsü aldığımda dosya isimlerini düzenlemem gerekiyor. Numara vermem gerekiyor. Automator klasör içindeki dosyalara ayarladığım şekilde numaralandırıp isimlendiriyor. Eskiden better file rename diye bir program kullanıyordum. Ücretsiz temel programlardan en iyi verimi almak daha doğru görünüyor bana.

    İlk tanışma için bayağı işimi gördü. Daha da kurcalayacağım. Yeni kullanım alanları buldukça bu başlığın altına eklerim. Simgedeki bazuka resmi tam uymuş. Start verdim mi dosyaların dağınıklığını ortadan kaldırıyor. Binlerce dosyayı kesiyor biçiyor düzenliyor tek bir pdf yapıp veriyor. Programın içindeki değişkenler bölümü daha güzel işler çıkarabilecek potansiyeli var gösteriyor. Zamanla ne yapar ne yapamaz göreceğiz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakki.sert -- 16 Haziran 2017; 8:40:58 >




  • Güzelmiş hiç kullanmamıştım
  • Dosya adını değiştirmek için kullanmıştım daha önce.
  • Hiç kullanmadım ama merak ediyordum ne olduğunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.