Şimdi Ara

Autoit3 yardım

Koronavirüs Özel
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
15
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Binbaşı
    1100 Mesaj
    AutoIt ile basit bir program yazmak istiyorum

    Öncelikle 1 tuşuna her bir saniyede bir basacak, bunu yaparkende 2 tuşuna 20 saniyede bir basacak
    WinActive yerini boş bırakabilirsiniz
    Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkürler



    |
    |
    _____________________________
  • Binbaşı
    1769 Mesaj
    quote:

    Orjinalden alıntı: sın2018

    AutoIt ile basit bir program yazmak istiyorum

    Öncelikle 1 tuşuna her bir saniyede bir basacak, bunu yaparkende 2 tuşuna 20 saniyede bir basacak
    WinActive yerini boş bırakabilirsiniz
    Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkürler


    Programı ileri düzeyde bilmiyorum ama ScriptWriter kullanarak yapmak istediklerini kayıt edip sonra editleyebilirsin........
    |
    |
    _____________________________
    Anlatımlarımdaki resimlerimi yüklediğim, resim barındırma sitesindeki hesabımın, erişim limitini geçmesi nedeniyle, konularımdaki resimler görüntülenememektedir. Resimleri görüntülermek için resmin linkini direkt adres satırına yazmanız gerekiyor. Veyahut ilgili konudaki bölümü fareniz ile seçip microsoft world gibi bir programa yapıştırırsanız resimleri görebilirsiniz...
  • Binbaşı
    1769 Mesaj
    Kısacası şöyle yapabilirsin;

    #NoTrayIcon 

    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(20000)
    Send("2")

    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(20000)
    Send("2")

    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(20000)
    Send("2")

    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(20000)
    Send("2")


    Yani kaçkere basılmasını istiyorsan o kadar satırları çoğaltman gerekiyor.......
    |
    |
    _____________________________
    Anlatımlarımdaki resimlerimi yüklediğim, resim barındırma sitesindeki hesabımın, erişim limitini geçmesi nedeniyle, konularımdaki resimler görüntülenememektedir. Resimleri görüntülermek için resmin linkini direkt adres satırına yazmanız gerekiyor. Veyahut ilgili konudaki bölümü fareniz ile seçip microsoft world gibi bir programa yapıştırırsanız resimleri görebilirsiniz...
  • Binbaşı
    1100 Mesaj
    bu birbirine bağlı fonksiyon
    1 ve 2 tuşları birbirinden bağımsız olsun istiyorum
    |
    |
    _____________________________
  • Binbaşı
    1769 Mesaj
    quote:

    Orjinalden alıntı: sın2018

    bu birbirine bağlı fonksiyon
    1 ve 2 tuşları birbirinden bağımsız olsun istiyorum


    Programla bunu yapmak mümkün mü bilmiyorum ama şöyle bir yöntem izleyebilirsin.
    Ayrı ayrı iki tane script dosyası oluşturursun biri 1 tuşu için diğeri 2 tuşu için. Ve bunlarıda aynı anda çalıştırmak için ayrı bir script dosyası oluşturusun........

    Umarım bu fikir işine yarar.......
    |
    |
    _____________________________
    Anlatımlarımdaki resimlerimi yüklediğim, resim barındırma sitesindeki hesabımın, erişim limitini geçmesi nedeniyle, konularımdaki resimler görüntülenememektedir. Resimleri görüntülermek için resmin linkini direkt adres satırına yazmanız gerekiyor. Veyahut ilgili konudaki bölümü fareniz ile seçip microsoft world gibi bir programa yapıştırırsanız resimleri görebilirsiniz...
  • Yarbay
    3503 Mesaj
    oncelikle blue_life in onerisi de gayet guzel, sorunun cozumu olmasada bana iyi bir fikir verdi, ufak bi ekleme ile yaparsam herhalde istenen amaca tam hizmet eder.

     

    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Send("2")



    20 kere 1 e basilip 20. 1 den sonra 2 ye basilir. 1 lere basilirken 1sn beklendiginden 2 ler arasinda da 20 sn beklenmis olur.
    netice sole cikacaktir:
    111111111111111111112
    bi de bunun sonuna autoit3 de nasil yazilir bilmem ama en sona basadonmesi icin bir goto eklendiginde bu sonsuza kadar tekrarlayan dongu olur.
    111111111111111111112111111111111111111112111111111111111111112111111111111111111112.....


    aslında bunu daha şık yazmak icin repeat komutunu kullanmak gerekir, lakin boyle basit bir is icin bence bu halide cok guzel.

    yok birbirinden tam bagimsiz olsun diyorsan, 2 ayri scripti ayni anda calistirirsin, olur biter. Ama kesinlik istiyorsan (20 tane 1 ve sonra 2) verdigim ornege goto yu ekleyiver, hatta blue_life da son haline ekler sanirim.


    not: autoit2 kullandigimdan autoit3 de goto nun nasil kullanildigini bilmiyorum, yanlis yapmamak icin yazmadim, onuda sizlere biraktim.
    |
    |
    _____________________________
    Forum Linklerim - Donanim Bilgilerim - Tavsiyelerim/Yazdigim cevaplarda kim oldugun degil ne yazdigin onemli.




  • Binbaşı
    1100 Mesaj
    Yardımlarınız için teşekkürler..
    fakat biraz komplex bir program çok tuş var ben basit sordum soruyu bilerek mantığını öğrenmek için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRK_Z7D -- 8 Nisan 2008; 11:24:05 >
    |
    |
    _____________________________
  • Binbaşı
    1769 Mesaj
    quote:

    Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

    oncelikle blue_life in onerisi de gayet guzel, sorunun cozumu olmasada bana iyi bir fikir verdi, ufak bi ekleme ile yaparsam herhalde istenen amaca tam hizmet eder.

     

    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Send("2")



    20 kere 1 e basilip 20. 1 den sonra 2 ye basilir. 1 lere basilirken 1sn beklendiginden 2 ler arasinda da 20 sn beklenmis olur.
    netice sole cikacaktir:
    111111111111111111112
    bi de bunun sonuna autoit3 de nasil yazilir bilmem ama en sona basadonmesi icin bir goto eklendiginde bu sonsuza kadar tekrarlayan dongu olur.
    111111111111111111112111111111111111111112111111111111111111112111111111111111111112.....


    aslında bunu daha şık yazmak icin repeat komutunu kullanmak gerekir, lakin boyle basit bir is icin bence bu halide cok guzel.

    yok birbirinden tam bagimsiz olsun diyorsan, 2 ayri scripti ayni anda calistirirsin, olur biter. Ama kesinlik istiyorsan (20 tane 1 ve sonra 2) verdigim ornege goto yu ekleyiver, hatta blue_life da son haline ekler sanirim.


    not: autoit2 kullandigimdan autoit3 de goto nun nasil kullanildigini bilmiyorum, yanlis yapmamak icin yazmadim, onuda sizlere biraktim.


    Uykudan yeni kalkmıştım Tamamen saçmalamışım. Ben bir kez 1 ve 20 sn. sonra 2 basacak sanmıştım...

    Teşekkürler ustam....
    |
    |
    _____________________________
    Anlatımlarımdaki resimlerimi yüklediğim, resim barındırma sitesindeki hesabımın, erişim limitini geçmesi nedeniyle, konularımdaki resimler görüntülenememektedir. Resimleri görüntülermek için resmin linkini direkt adres satırına yazmanız gerekiyor. Veyahut ilgili konudaki bölümü fareniz ile seçip microsoft world gibi bir programa yapıştırırsanız resimleri görebilirsiniz...




  • Yarbay
    3503 Mesaj
    blue_life


    http://rapidshare.de/files/39057657/11111111112x5_RAR.rar.html

    burada autoit2 ile hazirladigim dokumani bulabilirsiniz (repeat a guzel bir ornek)
    calistirmak icin
    1.yontem
    11111111112x5.exe (tek basina yeterli)
    yada
    2.yontem
    11111111112x5_Calistir.cmd
    dan birini kullanirsiniz.

    2. yontemi kullanmak icin su 3 dosya ayni klasorde olmali
    11111111112x5_Calistir.cmd
    11111111112x5.aut
    AutoIt.exe

    2. yontemin avantaji 11111111112x5.aut dosyasini notepad ile acarak repeat in yaninda yazan 5 rakamini degistirerek kac kere tekrarlanmasini istediginizi secebilirsiniz.


    isleme baslamadan once gerekli ekranin one getirmeniz icin (deneme icin bos bir notepad yada wordpad acarsiniz) 9 sn bekleme suresi koydum, bu bekleme suresi sadece en basta var, sonra yok.

    11111111112x5.aut in icerigi:
    sleep, 9000 

    Repeat, 5
    sleep, 1000
    Send, 1
    sleep, 1000
    Send, 1
    sleep, 1000
    Send, 1
    sleep, 1000
    Send, 1
    sleep, 1000
    Send, 1
    sleep, 1000
    Send, 1
    sleep, 1000
    Send, 1
    sleep, 1000
    Send, 1
    sleep, 1000
    Send, 1
    sleep, 1000
    Send, 1
    sleep, 1000
    Send, 1
    sleep, 1000
    Send, 1
    sleep, 1000
    Send, 1
    sleep, 1000
    Send, 1
    sleep, 1000
    Send, 1
    sleep, 1000
    Send, 1
    sleep, 1000
    Send, 1
    sleep, 1000
    Send, 1
    sleep, 1000
    Send, 1
    sleep, 1000
    Send, 1
    Send, 2
    EndRepeat


    autoit3 de cok parantez vardi, :>, canimi sikacagini hissettigimden autoit2 de kaldim.
    sen nerelerden bulastin bu autoit olayina blue_life



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 8 Nisan 2008; 15:03:15 >
    |
    |
    _____________________________
    Forum Linklerim - Donanim Bilgilerim - Tavsiyelerim/Yazdigim cevaplarda kim oldugun degil ne yazdigin onemli.




  • Binbaşı
    1769 Mesaj
    quote:

    Orjinalden alıntı: Lancelot_Real
    autoit3 de cok parantez vardi, :>, canimi sikacagini hissettigimden autoit2 de kaldim.
    sen nerelerden bulastin bu autoit olayina blue_life


    Gerçekten çok parantez var . Malesef ben direkt autoit3 ile tanıştım. autoit2 yi hiç kullanmadım. Aralarında parantezlerin dışında da baya fark var heralde.

    Bir ara katılımsız xp cd si ve portable program yapma hastalığına yakalanmıştım. Bu yüzden autoit olayına bulaştım .

    Ama gerçekten baya iş gören bir program......
    |
    |
    _____________________________
    Anlatımlarımdaki resimlerimi yüklediğim, resim barındırma sitesindeki hesabımın, erişim limitini geçmesi nedeniyle, konularımdaki resimler görüntülenememektedir. Resimleri görüntülermek için resmin linkini direkt adres satırına yazmanız gerekiyor. Veyahut ilgili konudaki bölümü fareniz ile seçip microsoft world gibi bir programa yapıştırırsanız resimleri görebilirsiniz...




  • Binbaşı
    1769 Mesaj
    Lancelot_Real Ustam ve konuyla ilgilenen arkadaşlar çalışmanı son hali;
    For $i = 5 to 1 Step -1 
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Sleep(1000)
    Send("1")
    Send("2")
    Next


    Baştaki "For $i = 5 to 1 Step -1" satırından 5 değerini başka bir sayıyla değitirirseniz o kadar tekrar eder.

    Bu çalışmayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz
    http://www.box.net/rssdownload/147753110/1112x5.zip
    |
    |
    _____________________________
    Anlatımlarımdaki resimlerimi yüklediğim, resim barındırma sitesindeki hesabımın, erişim limitini geçmesi nedeniyle, konularımdaki resimler görüntülenememektedir. Resimleri görüntülermek için resmin linkini direkt adres satırına yazmanız gerekiyor. Veyahut ilgili konudaki bölümü fareniz ile seçip microsoft world gibi bir programa yapıştırırsanız resimleri görebilirsiniz...




  • Yarbay
    3503 Mesaj
    blue_life
    ayni sekilde bulasmisiz yalniz ben daha once bulastigimdan v2 de kaldim.
    bi ara v2 den v3 e gecmenin zamani geldi sandim
    http://img107.imageshack.us/img107/749/321hq2.png
    ama resimden de gorecegin gibi gelmemis.

    yinede ozellikle programlama olarak v3 v2 den daha ustundur, v3 ogrenerek baslaman iyi olmus. or: for next dongusu v2 de yok.
    |
    |
    _____________________________
    Forum Linklerim - Donanim Bilgilerim - Tavsiyelerim/Yazdigim cevaplarda kim oldugun degil ne yazdigin onemli.
  • Binbaşı
    1769 Mesaj
    quote:

    Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

    blue_life
    ayni sekilde bulasmisiz yalniz ben daha once bulastigimdan v2 de kaldim.
    bi ara v2 den v3 e gecmenin zamani geldi sandim
    http://img107.imageshack.us/img107/749/321hq2.png
    ama resimden de gorecegin gibi gelmemis.

    yinede ozellikle programlama olarak v3 v2 den daha ustundur, v3 ogrenerek baslaman iyi olmus. or: for next dongusu v2 de yok.


    Aslında ben autoit konusunda çok acemi sayılırım.
    Ustam sana autoit3 geçmeni tavsiye ederim. Yardım dosyaları sayesinde yapmak istediklerini kolayca yapabiliyorsun.... Ben sıfırdan tek başıma bir şeyler öğrenebiliyorsam sen çok kısa zamanda programı çözersin diye tahmin ediyorum........

    Saygılar.........
    |
    |
    _____________________________
    Anlatımlarımdaki resimlerimi yüklediğim, resim barındırma sitesindeki hesabımın, erişim limitini geçmesi nedeniyle, konularımdaki resimler görüntülenememektedir. Resimleri görüntülermek için resmin linkini direkt adres satırına yazmanız gerekiyor. Veyahut ilgili konudaki bölümü fareniz ile seçip microsoft world gibi bir programa yapıştırırsanız resimleri görebilirsiniz...




  • Yarbay
    3503 Mesaj
    blue_life

    bende v3 de kurulu, isim duserse elde hazir bulunsun dierekten. zaten v2 yi bilince v3 u ogrenmek zor olmaz, gordugun uzere komutlarda benzer, ah bide parantez ac parantez kapalar bu kadar cok olmasa
    Aslinda cok ta prof oldugum soylenemez, bagzi unatt problemleri oldukca ve isim dustukce coze coze birikim oldu (visual basic i daha az bilirim :>) v2 nin de help dosyasi gayet derli topludur ve ben ogrenmeye basladigimda heryerde v2 ornekleri bol bol cikiyordu. Tabi sitelerde dolasirken artik sadece v3 goruyorum .

    umarim tum islerini gorebiliyorsundur, sende zaten v2-v3 converter yukludur, bisiye ihtiyacin olursa yardimci olmaya calisiriz.
    |
    |
    _____________________________
    Forum Linklerim - Donanim Bilgilerim - Tavsiyelerim/Yazdigim cevaplarda kim oldugun degil ne yazdigin onemli.




  • Binbaşı
    1769 Mesaj
    quote:

    Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

    blue_life

    bende v3 de kurulu, isim duserse elde hazir bulunsun dierekten. zaten v2 yi bilince v3 u ogrenmek zor olmaz, gordugun uzere komutlarda benzer, ah bide parantez ac parantez kapalar bu kadar cok olmasa
    Aslinda cok ta prof oldugum soylenemez, bagzi unatt problemleri oldukca ve isim dustukce coze coze birikim oldu (visual basic i daha az bilirim :>) v2 nin de help dosyasi gayet derli topludur ve ben ogrenmeye basladigimda heryerde v2 ornekleri bol bol cikiyordu. Tabi sitelerde dolasirken artik sadece v3 goruyorum .

    umarim tum islerini gorebiliyorsundur, sende zaten v2-v3 converter yukludur, bisiye ihtiyacin olursa yardimci olmaya calisiriz.


    Çok teşekkür ederim ustam..... Bir yerde takılırsam senden yardım isterim... Tekrardan çok sağol...

    AOE. Kib..........
    |
    |
    _____________________________
    Anlatımlarımdaki resimlerimi yüklediğim, resim barındırma sitesindeki hesabımın, erişim limitini geçmesi nedeniyle, konularımdaki resimler görüntülenememektedir. Resimleri görüntülermek için resmin linkini direkt adres satırına yazmanız gerekiyor. Veyahut ilgili konudaki bölümü fareniz ile seçip microsoft world gibi bir programa yapıştırırsanız resimleri görebilirsiniz...




Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
Bey Azura
Mobilya Takımları
192.168.1.1
SEO
Canlı Tv izle
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR1
0,947
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.