Şimdi Ara

Autochk denetleme hatası. Windows 7 ultimate.[Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar dün akşam bir oyun oynarken bilgisayar donmuştu her zamanki gibi ve bende power tusuna basılı tutup kapattım bilgisayarı her zamanki gibi yani genelde donunca böyle yaparım. Sonra sabah bilgisayarı açtığımda

ntfs dosya sistemi denetlenmesi gerekiyor diyor bilirsiniz her zamanki denetlemeler işte arada yapıyor fakat bu autochk dosyası yüzünden açılmıyor pc. Şu an bilgisayarı ağ ile güvenli modda açtım bu hatanın çözümlerine microfostun sitesinden falanda baktım ama görev zamanlayıcısından falan hallettiriyor güvenli modda açılmıyor tabi o.

Şu an birtek güvenli modda açabiliyorum pc yi başka türlü açılmıyor.

Diğer türlü denetlemeden geç dediğimde siyah ekranda kalıyor pc.

Bu forumdada biraz araştırdım fakat bi sonuç alamadım. Format atmayı düşünüyorum ama atmadanda bu sorun çözülebilirse iyi olur.

Bilgisi olanlar bi yardım edebilirmi acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PromaxTR -- 22 Kasım 2013; 14:27:23 >

• Güvenli modda boot yani açılış sorunlarını düzeltmen gerekiyor.

http://neosmart.net/EasyBCD/

bu programı indirip çalıştırın ve boot hatasını düzeltin.Aslında windows CD/DVD si ile de sorunu cözebilirsiniz hocam.yapacagınız sey DVD yi başlatmak ve driverlar yüklendikten sonra Onar secenegini secmek.

Hangisini isterseniz...
  • Teşekkür ederim hemen deniyorum şimdi.

Edit:

Programı indirdim çalıştırdım ama burda o konuya ait bir çözüm göremedim açılış ekranı ile ilgili bi şeyler var ama tam anlayamadım. Birde cd den de halledebilirsiniz demistiniz. peki ben pc yi kapamadan direk windows 7 setup u çalıştırsam ve ordan onarmayı denesem olmazmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PromaxTR -- 22 Kasım 2013; 13:12:54 >
  • Şimdi bu işlemi yaptım herhangi bi denetleme yapmadan otomatik geçiyor.

Başlat-Çalıştır => regedit yazın.
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager
    Sağ tarafta BootExecute değerine çift tıklatın ve aşağıdakini yapıştırın:
    autocheck autochk /k:C *

ama windows açılmıyor siyah ekranda kalıyor mouse görünüyor oynatılıyor ama yarım saat bekledim yinede açılmadı.

EDİT:

Hep kendim yazıp kendim cevaplıyor gibi oluyorum ama şöyle bir çözüm önerisi var bunu uygulamamda bir sorun cıkma ihtimali varmı acaba ?

Kısa süre önce windows 7 işletim sistemine sahip bir bilgisayarda siyah ekran sorunu ile karşılaştım. Sorun tam olarak şu şekildeydi. Bilgisayarı çalıştırıyorum herşey normal açılıyor. Fakat logodan sonraki ekranda yani masaüstü gelmesen mouse çıktığı anda ekran siyah şekilde duruyordu. Sizde bu şekilde veya benzeri bir siyah ekran sorunu ile karşılaşıyorsanız geçelim çözüm için ne yapabiliriz.
    Windows 7 siyah ekran sorununa çözüm için ilk olarak bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz. Daha sonra F8 tuşuna sürekli basarak işletim sistemi seçeneklerinin çıktığı ekran karşımıza geliyor. Ekran tam olarak aşağıda bulunan resimdeki gibidir.

Bu siyah ekrandayken Bilgisyarınızı Onarın seçeneğini seçiniz. Daha aşağıdaki gibi sistem kurtarma seçenekleri ekrana gelecektir.

Autochk denetleme hatası. Windows 7 ultimate.[Çözüldü]

Bu ekrandan da komut istemi bölümüne girin. Ve ardından aşağıdaki komutları uygulayın.
    C:
    CD WINDOWS
    DEL PREFETCH

Son kodu uyguladığınızda size bu klasör silinsin mi diye soracak evet diyerek yanıtlayın. Sonrasında cd.. yaparak c: anadizinine tekrar dönün ve aşağıdaki kodu girin.
    CHKDSK /R
    Bunu girdiğinizde ekranda bişiler sorarsa hepsini onaylayın. Bu bir tarama işlemi gerçekleştirecek ve biraz sürecektir. Tahmini süre 15 Dk falan. Sonrasında bilgisayarı yeniden başlattığınızda siyah ekran sorununuz çözülmüş olaraktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PromaxTR -- 22 Kasım 2013; 14:05:59 >

• PromaxTR P kullanıcısına yanıt
    atabiliyorsan temiz bir format at bence.
  • Tamam sorunu çözdüm bu arada yani çok gerekmedikce genelde format atmam o yüzden biraz araştırma yaptım ve çözüldü sorunum

Sorun çözümü klasik bir çözüm :)

Önce bilgisayarı yeniden başlattım ve durmadan f8 tuşuna basarak gelen ekrandan bilgisayarı onar seçeneğini seçtim.

Sonra gelen ekranda Başlangıç onarma seçeneğini tıkladım kendiliğinden çözüldü sorun şimdilik.

Sorun devam ederse yazıcam tekrar buraya ama sanmıyorum edeceğini teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.