Şimdi Ara

autoccad bilgisayar yavaşlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, autocad kullananan abzı kullanıcılar, aynı dosyayı görüntülediklerinde artık klavye mousenin yavaş çalıştıklarını bilgisayarda yavaşlamalar olduğunu söylemekteler. İşin garibi kullanıcılar tek tek bu sorunla karşılaşıyorlar. ben virüsten şüpheleniyorum ama autocadde ram ayarları yada bilgisayarda autocadi kontrol edebilecek bir ayar var mı bunu merak ettim. Yardımcı olabilecek arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum :)

• Autocad çok fazla grafik gerektiren bi program diye biliyorum.Bilgisayarın sistem özellikleri program için yeterince iyi olmadığından kaynalı olabilirmi?

Donma yapan sistemin özellikleri nedir acaba?
  • muhtemelen leptop sistemini yazarmısın yardımcı olayım otocad kullanan arkadaşlar genelde yüksek işlemci ve ekran kartlı bilgisayar istiyor.genelde i5 işlemciden aşağıya düşmemesini istiyorlar ekran kartı okadarda önemli değil giriş seviyesi bir ekran kartıda yeterlidir.bilgisayarı zorlayan bir program işlemci sıcaklığı 70'leri bulabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: master_20

Merhaba arkadaşlar, autocad kullananan abzı kullanıcılar, aynı dosyayı görüntülediklerinde artık klavye mousenin yavaş çalıştıklarını bilgisayarda yavaşlamalar olduğunu söylemekteler. İşin garibi kullanıcılar tek tek bu sorunla karşılaşıyorlar. ben virüsten şüpheleniyorum ama autocadde ram ayarları yada bilgisayarda autocadi kontrol edebilecek bir ayar var mı bunu merak ettim. Yardımcı olabilecek arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum :)

Birincisi "aynı dosya"dan kastın nedir? bunu bir açıklığa kavuşturmamız gerekli. Autocad'de ram ve işlemcin önemli,autocad'in 2012'sinden ziyade piyasada 2007'i bile kullananı gördüm. Açıkçası çok fark etmiyor özellikler olarak. Çok hakim olmaya bağlı.
    Ama son sürümlerinde belki bir kasma durumu söz konusu olabilir.
    Virüs ise çıktı alınmaya gidilen yerlerde bin türlü usb takılıp çıkartılıyor o bilgisayarlardan acayip virüs bulaşıyor. Bunlara dikkat etmek ve bunu akılda bulundurmak gerek.Yani virüs ihtimali de durumu tam bilmesem de büyük bir ihtimal.

Genelde piyasada çizim için kullanılan bir program. Çizimlerin çok detayı olduğunda patlatma vb. işlemlerde bilgisayarı kasabiliyor.
    Arkadaşların dediği gibi donanım özelliklerin önemli.Bu tarz programları laptop'lardan ziyade masaüstünde kullanmanı tavsiye ederim.Masaüstü bilgisayarlar daha performanslıdır her zaman.Ekran kartı o kadar önemli değil ortalama ya da günümüz standartlarında bi ekran kartı ile işni rahat görürsün.Tabi Autocad'da ne yaptığına göre değişir.Mesela ki 3-d render falan yapacaksan işte o zaman ekran kartın,ram'in,işlemcinin özellikleri hepsi mühim.
    Genelde Autocad 3 boyutlusunu kullanmıyorlar gerçi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.