Şimdi Ara

Autocade resim yükleme, ölçülendirme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Autocad de boyutları önemli olmaksızın bir kare/dikdörtgen şekil olduğunu düşünün. Bu çizimin içine resim, logo eklemem lazım fakat tam oturmalı ve resim boyularını ayarlarken sıfır hata olmalı. Resimleri autocade nasıl ekler ve ardından boyutlandırma işlemini yapabilirim? Sürükle bırak mantığıyla resim ekleyebiliyorum fakat ölçülendiremiyorum.
    Ayrıca resmi autocade attığımda normal boyutundan çok daha büyük yer kaplıyor.
    Bir de çizim yaparken imlecin yanında ölçüyü gösteren kare kayboldu. Düz bir çizgi çizerken bile ne kadarlık çizgi çizdiğimi anlayamıyorum. Sadece çizim işlemi bittikten sonra ölçülendirebiliyorum.
     Autocade resim yükleme, ölçülendirme.

• 1) resmi acade sürükleyip bıraktıktan sonra ALIGN komutu ile kare içine ölçekli olarak taşıyabilirsiniz.
    ancak dikey-yatay ölçü oranları tutmuyorsa tam oturmaz
    tam oturması için resmi eklemeden önce bir resim editörü ile oranlı bir boyuta getirin sonra ekleyin

2) DSETTINGS komutunu girin
    dynamic input tabındaki seçenekleri açın
  • akcan kullanıcısına yanıt
    Dynamic input tabında ki tüm kutucuklar işaretli. Fakat hala aynı sorun var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcan

1) resmi acade sürükleyip bıraktıktan sonra ALIGN komutu ile kare içine ölçekli olarak taşıyabilirsiniz.
    ancak dikey-yatay ölçü oranları tutmuyorsa tam oturmaz
    tam oturması için resmi eklemeden önce bir resim editörü ile oranlı bir boyuta getirin sonra ekleyin

2) DSETTINGS komutunu girin
    dynamic input tabındaki seçenekleri açın

Fotosizer programını kullanarak çizdiğim dikdörtgenin boyutuna göre resmi yeniden ölçülendirip kaydediyorum. Fakat aynı boyutlarda autocade atamıyorum. Autocad içinde resim boyutlarını yeniden ayarlayabilmemin yolu var mı?
    Ayrıca align komutu da işe yaramıyor.
  • sistem ayarlarını sıfırlayın:http://www.kaynakci.org/2015/01/autocad-sistem-ayarlarn-sfrlama-1.html

resmin boyutunu değiştirmek yetmez.
    dikey ve yatay ölçüleri çizdiğiniz dikdörtgen ile orantılı olmalı

örneğin dörtgen 100x180 ise resim boyutu bu orana uymalı
    örneğin 200x360 gibi

acadde resim büyütme(scale) var ancak sündürme (stretch) yok
    ALIGN komutu ile olur ancak yapamadıysanız
    MOVE ve SCALE kullanmanız gerekir
    ya da resim seçilince köşelerinde oluşan mavi noktalardan(grips) faydalanmanız gerekir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.