Şimdi Ara

autocad'de sorum var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben harita mühendisiyim, netcad ana programımız ama lanet olası autocad'i az da olsa bilmek gerekiyor.

sorularım şunlar:

1-netcad'de istediğim tabakayı(siz katman veya layer dersiniz) seçip geriye herşeyi kapatabiliyorum. autocad de bunu yapamıyorum. istediğim çizgiyi seçip sağ tıklayıp isolate dediğim zaman oluyor ama o şekilde kaydettiğim zaman da netcade aktaramıyorum. komple tabakaları nasıl silebilirim hızlı şekilde? laydel ile çok uzun sürüyor tıklamak falan.

2- veya yeni sayfa açıp kullanacağım objeleri oraya koordinatlı nasıl atabilirim? kopyalayıp pasteorig yaptığım zaman substituting simplex.shx for wturkce.shx diyor. çözümlerine bakıyorum hiç işe yaramıyor.

yav ne zırıltılıymış bu autocad dedikleri.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Merhaba,

1.Soru için layer kısmında tablo vardır genelde. Draftsighttan bakıyorum şuan. Ama Autocadde de benzeri birşeydi. Oluşturduğunuz layerı kilit işaretinden dondurabilirsiniz. Yani şöyle örnek vereyim . 2 layer oluşutrdunuz. Biri mavi biri kırmızı renkte. Çizimde ikiside karışık şekilde mevcut. Örneğin mavi çizgilerin görünmesini istemiyorsanız oluşturduğunuz mavi layerı dondur diye bir seçenek vardı. Eminim yani kullanırken biliyordum fakat program şuan elimde olmadığından gösteremiyorum.

2. soru için neden koordinatlı atmak istiyorsunuz sayfaya? çözümünü bilmiyorum

• 1. Soruda layer dondurun eğer öyle netcade aktarılmıyorsa çizimin kopyasını alığ istediğiniz katman dışındakileri silip öyle kaydedin.

2.soeuyu bilmiyorum malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2014ygslysşampiyonu -- 15 Mayıs 2018; 18:32:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: akcanon

Merhaba,

1.Soru için layer kısmında tablo vardır genelde. Draftsighttan bakıyorum şuan. Ama Autocadde de benzeri birşeydi. Oluşturduğunuz layerı kilit işaretinden dondurabilirsiniz. Yani şöyle örnek vereyim . 2 layer oluşutrdunuz. Biri mavi biri kırmızı renkte. Çizimde ikiside karışık şekilde mevcut. Örneğin mavi çizgilerin görünmesini istemiyorsanız oluşturduğunuz mavi layerı dondur diye bir seçenek vardı. Eminim yani kullanırken biliyordum fakat program şuan elimde olmadığından gösteremiyorum.

2. soru için neden koordinatlı atmak istiyorsunuz sayfaya? çözümünü bilmiyorum
    haritacı olduğum için bizim her şeyimiz koordinat. 3b çizim falan bizlik işler değil. :)

sorunu şöyle çözdüm. layer properties'ten istediğim katmanın yanında çift tıklayarak(veya sağ tıklayarak set current diyorum) tick koyuyorum.

seçtikten sonra ctrl+a yapıp seçtiğim katmanda ampule basıyorum. ekranda 2 seçenek çıkıyor.. ikincisinde keep the current layer on dediğim zaman geri kalan tüm tabakalar kapanıyor.

daha sonradan başka tabakaya çift tıklayınca o da açılıyor. bu şekilde kaydedince netcad'e aktarım yapabiliyorum.

tekrar geri hepsini açmak için de normal layers sekmesinde turn all layers on demek yetiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Mühedisleri Gelsin Sorum Var
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.