Şimdi Ara

autocad block yapınca kayboluyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
15.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar autocad de nesneleri block yapınca kayboluyor ?

• sırf bu cevabı verebilmek için konuyu açtım çünkü bu sorun google da o kadar çok aranmış ki hemen öneriyor yazarken ama maalesef cevabı veren hiç olmamış diğer tüm siteler için söylüyoruz. bende bari müdavimi olduğum forum da bunu cevabı olsun diye konuyu açıp hemen cevaplayayım dedim.

şöyle : nesnelerinizi seçip "crate block" dediğimiz pencerede malum block umuza üstten isim veriyoruz. ortada objects seçeneğinin altında bulunan üç seçenekten biri "delete" olarak işaretlenmiştir. bunu kaldırıp "convert to block" olarak değiştiriyoruz ve sorundan kurtuluyoruz.. paylaşım paylaşımdır :)
    Yapay Zekanın Yanıtı

AutoCAD Blokları Oluştururken Ortaya Çıkan Kaybolma Sorunu

AutoCAD'de blok oluştururken, bazen blokların kaybolduğu bir sorunla karşılaşabilirsin. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Blok Tanımsız: Bloğu tanımlarken doğru bir isim seçmediysen veya blok adı zaten kullanımda ise, AutoCAD bloğu kaybedebilir.
    • Blok Dosyasında Bozukluk: AutoCAD çizim dosyası (DWG) bozulmuşsa, bloklar zarar görebilir veya kaybolabilir.
    • Harici Referanslardaki Sorunlar: Bloklar harici referanslara bağlıysa, harici referans dosyasında bir sorun olması durumunda bloklar kaybolabilir.
    • Çizim Ölçeği: Bloklar, çizim ölçeğine göre yerleştirilir. Çizim ölçeği değişirse, bloklar çizim alanının dışında kalabilir.
    • Silinen Katmanlar: Bloklar, belirli katmanlara yerleştirildiyse, bu katmanlar silinirse bloklar da kaybolur.

Sorunu Çözme Yolları

Blok kaybolma sorununu gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• Blok Tanımını Kontrol Et: Blok adının doğru olduğundan ve kullanımda olmadığından emin ol.
    • DWG Dosyasını Onar: Bozuk bir DWG dosyası varsa, AutoCAD'in "RECOVER" komutunu kullanarak dosyayı onarmayı dene.
    • Harici Referansları Kontrol Et: Bloklar harici referanslara bağlıysa, bu referansların doğru olduğundan ve erişilebilir olduğundan emin ol.
    • Çizim Ölçeğini Ayarla: Bloklar çizim alanının dışında kalmışsa, çizim ölçeğini bloklar görünür olacak şekilde ayarlamaya çalış.
    • Katmanları Kontrol Et: Bloklar içeren katmanların silinmediğinden emin ol.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sırf bu cevabı verebilmek için konuyu açtım çünkü bu sorun google da o kadar çok aranmış ki hemen öneriyor yazarken ama maalesef cevabı veren hiç olmamış diğer tüm siteler için söylüyoruz. bende bari müdavimi olduğum forum da bunu cevabı olsun diye konuyu açıp hemen cevaplayayım dedim.

şöyle : nesnelerinizi seçip "crate block" dediğimiz pencerede malum block umuza üstten isim veriyoruz. ortada objects seçeneğinin altında bulunan üç seçenekten biri "delete" olarak işaretlenmiştir. bunu kaldırıp "convert to block" olarak değiştiriyoruz ve sorundan kurtuluyoruz.. paylaşım paylaşımdır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: blueice32

sırf bu cevabı verebilmek için konuyu açtım çünkü bu sorun google da o kadar çok aranmış ki hemen öneriyor yazarken ama maalesef cevabı veren hiç olmamış diğer tüm siteler için söylüyoruz. bende bari müdavimi olduğum forum da bunu cevabı olsun diye konuyu açıp hemen cevaplayayım dedim.

ben de sana teşekkür etmek için giriş yaptım. çok thanksssss :))

• rica ederim.. demek bir gün lazım oldu :)) sevindim..
  • Bravo
    Teşekkür ederim
  • menzil957 kullanıcısına yanıt
    rica ederim...
  • Allah razı olsun @blueice32 ,
    Cevabı okudum , sen üşenmemiş konu açmışsın bende üşenmeyeyim girip teşekkür edeyim dedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TRaMbLeN kullanıcısına yanıt
  • kardeşim adamsın çok teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blueice32 kullanıcısına yanıt
    çook teşekkür ederim... tamda bunu arıyodum
  • blueice32 kullanıcısına yanıt
    eyvallah hacı
  • Yıl oldu 2019 çok işime yaradı teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yabadabadufirarda

Yıl oldu 2019 çok işime yaradı teşekkür ederim :)
    Rica ederim. Eyvallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.