Şimdi Ara

Autocad alan hesabı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar autocadde evi üstten görünüm olarak çizdim.odaların alanını hesaplamak istiyorum.ama 3 boyut olmadığı için area komutunu kullanamıyorum.Varmı yöntem bilen



  • alan zaten 2 boyut. hacim mi demek istedin ?
  • Olculmesini istedigin odanin cercevesini polyline olarak cizip, polyline i secip properties (ctrl+1) den bakacaksin. Yada alan lisp`i vardi. Onu kullanacaksin. Google dan aratirsan bulursun..
  • area komutu ile hesaplıyacaksın

     Autocad alan hesabı
  • çizime yukarıdan bak region yap ve alanını istediğin bölge yi seç..seçtiğin bölge bir bütün olacaktır..list yapıp bölgeye tıkladığında özellikleri sıralanmıs görürsün..
  •  Autocad alan hesabı⏬ Cad Blocks Download youtube
    Area - Square Meters calculation with 2 simple methods via AutoCAD Do you want to draw a project with Autocad? reach me 👉 https://api.whatsapp.com/send?phone=905301703800&text=Hello+I+want+to+draw+a+project #Area #autocad #project, #architecturalproject, #houseplan, #architecturalplan #autocadcommands
    https://www.youtube.com/watch?v=DXySu4fUtZg

    Autocad Alan Hesaplama için birden fazla yöntem vardır. Farenizin basit bir tıklamasıyla seçilen herhangi bir nesnenin alanını bulabilirsiniz. AutoCAD Area Komutu, AutoCAD’de ekranınızda çizdiğiniz herhangi bir şeklin alanını bulmak için kullanabileceğiniz, kullanımı kolay bir araçtır. Bir şeklin alanını seçip bir düğmeye tıklayarak hesaplamanızı sağlar.

    Bu yazımda sizlere Area Komutu ve Properties yöntemi ile en kolay şekilde alan yani metrekare hesaplamayı en kısa yoldan nasıl yapılır bunu açıklamaya çalışacağım. Ayrıca bunun için 1 dakikalık Youtube Videosu da oluşturdum. Vaktiniz var ise Autocad Area Calculator videomu da izlemenizi tavsiye ederim.


    Kaynak: Pislik Mimar





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.