Şimdi Ara

AUTOCAD 2009 3B

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AUTOCAD 2009 3BOYUT TASARIMLAR YAPIYORUM FAKAT YETERİ KADAR KOLAYLIK SAĞLAMIYOR BAYA ZORLANIYORUM ÖZELLİKLE DE SİMETRİDE SIKINTI ÇEKİYORUM SİZİN ÖNEREBİLECEĞİNİZ 3B KATI MODELLEME PROGRAMI VARMI? (3D MAX DÜŞÜNÜYORUM)

• doğru düşünmüşsün ozaman
  • ne için 3b tasarım ?

ne yapacağına bağlı ?
  • makina parçaları çiziyorum
  • solid ozaman önerim maxe bulaşma makina parçaları için en uygun program
    quote:

Orijinalden alıntı: gideroslu_37

makina parçaları çiziyorum
  • SOLİD İ DÜŞÜNDÜM AMA MAX İN KAPLAMA OLAYI MÜKEMEL ÇOK HOŞUMA GİDİYOR GERÇİ MAKİNADA KAPLAMA ÖNEMLİ DEĞİL AMA BAZEN ODA TASARIMLARIDA YAPIYORUM HATTA RESİMLERİ KOYDUM AUTOCAD 3B ÖRNEKLERİNE
  • eğerki makina tasarımıyla uğraşıyosan maxten ziyade solid öğrenmen şarttır ölçüler olsun pafta düzeni olsun vs. bunları maxte yapamazsın ama araştırırsan soliddede görsel olrak çok başarılı sonuçlar alanlar var mesliğin icabı solid öğrenmen daha yararlı olacaktır. max öğrenme demiyorum ama max daha çok sanatsaldır hayal gücü ister
    quote:

Orijinalden alıntı: gideroslu_37

SOLİD İ DÜŞÜNDÜM AMA MAX İN KAPLAMA OLAYI MÜKEMEL ÇOK HOŞUMA GİDİYOR GERÇİ MAKİNADA KAPLAMA ÖNEMLİ DEĞİL AMA BAZEN ODA TASARIMLARIDA YAPIYORUM HATTA RESİMLERİ KOYDUM AUTOCAD 3B ÖRNEKLERİNE
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macbook Pro 2012 için SPSS
    8 yıl önce açıldı
    AutoCad Autodesk 2007.. Download
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • + inventor de baya geliştirdi kendini. solid ya da inventor tavsiye ederim.

not ikisinin de son sürümleri. hele de inventorun.
  • aslında autocad 3b da güzel aslında ama mesela en basitinden örnek verim bir cıvata çizdim bu cıvataya diş yapmak istedim yay komutuyla yaptım bu dişi cıvatayla birleştirmek istedim ama en az yarım saat uğraştım en sonunda birleştirdim sevmediğim yanı bu yeterli derecede kolaylık sağlanmamış
  • onun başka bir yolu vardır. hatta hazır kütüphanesinde bile vardır. işte. araştırmak lazım.

bu arada, autocad 3d zordur . inventor e bak istersen. ya da solid e.
  • aslında zor değil kolay ama kullanım rahatlığı yok tek sorun o neyse solid kafama yattı
  • solid ve inventor kullanınca zor gelecek eminim.

ben autocad 3dsini bunları baya bi kurcaladıktan sonra denemiştim, beceremedim, vazgeçtim.
  • o zaman solid öğrenmem kolay olucak çünkü autocad de baya ilerledim
  • autocadde baya ilerleysen inventor a geçmeni tavsiye ederim. zira ikisi de autodesk in.

solid'e inventordan sonra bir bakarsan, onunla da çalışabileceğini görürsün. ama yapısı biraz farklı solidin.

madem autocadde iyisin, bu tecrüben boşa gitmesin. 0dan başlama, inventorle devam et. belli bir seviyeden başlamış olursun
  • haklısın inventor dan başlim peki sadece 3 boyut çalışmalarmı yapılıyor onda ?
  • hayır. solidle kafa tutan bir program. birçok dalda işlemleri var . professional bulursan
  • solid abii
  • makine parçalarını max te çizmek fantaziden öte gitmez bence.. orta derecede kesinlikle inventör veya solid yeterli olacaktır..
  • civata çizimini autocad mechanical dan yaparsın makina parçası çiziyorsan bunu bilmen lazım standartlara göre parçalar orada mevcut.solid de bazen gerçeğe göre sapmalar olduğunu duydum.3dsmax ise profesyonelce biraz.bence inventor a yönel
  • peki autocad mechanical nasıl kullanımı hemen hemen aynıdır heralde daha önce kullanmadım o programı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.