Şimdi Ara

auto cad ve 3ds max öğrenmek istiyorum ama HİÇ BİR TEMELİM YOK ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
9
Favori
25.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KONU ile ilgili bi çok başlık var ama en önemli noktaya kimse değinmemiş. auto cad ve 3d max öğrenmek kurs yad video ile mümkündür sonuçta program yani çabalanılırsa öğrenilir.

ama asıl sorum şu benim. benim mimarı yada inşaat gibi eğitimlerim yok. proje okumaymış gibi yani mi mimar bi inşaat öğrencisnini temel bilgileri yok. BUNLAR olmamasına rağmen 0 dan başlayıp bu programları öğrensem bi işime yarar mı ? yoksa önce bu temelleri mi öğrenmem gerek? ve eğer bunlar lazımsa bunları nasıl öğrenebilirim... ??

kendim bilgisayar programlama mezunuyum ama 4 sene oldu mezun olalaı ticarete girdim felan herşeyi unuttum. tekraradan yazılım öğrenemek zor olduğu için bu alana yöneldim..

• Bunu öğrenirsem işime yarar mı demişsin, bu tamamen sana bağlıdır. Öğrenebilir miyim demişsin, 0'da olsan öğrenmek yine senin elinde. Bu konu ile ilgi terimleri/temelleri öğrenmeme gerek var mı demişsin, eğer bir iş ile uğraşacaksan hiçbir şey bilmesen bile temellerine bilmen gerekir. Bunlar benim görüşümdü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurbak0

Bunu öğrenirsem işime yarar mı demişsin, bu tamamen sana bağlıdır. Öğrenebilir miyim demişsin, 0'da olsan öğrenmek yine senin elinde. Bu konu ile ilgi terimleri/temelleri öğrenmeme gerek var mı demişsin, eğer bir iş ile uğraşacaksan hiçbir şey bilmesen bile temellerine bilmen gerekir. Bunlar benim görüşümdü.

temellerinden kasıtım yani autocad ve 3ds max öğrenmeğe başlamadan önce bilmem gereken şeyler var mı? işte nebilim teknik resim , yada ölçülendirme yada başka herhangi birşey ? bilmediğim için varsa eğr neler olduğunuda bu işi bilen yapan arkadaşlar söylerse iyi olur. yani bu projeler bana gelip al şunu yap denildiğinde bilmem gereken ekstra biilglier var mı yoksa bu programları iiy bilmek yeterlimi? ona göre önce o bilmem gerekenleri öğreneceğim çünkü.

• Bende 3Ds Max öğrenmek istiyorum ama amacım uğraş olarak.Yani bu bölüm öğrencisi dğeilim hatta daha liseden yeni mezun oldum ama bu programla yapılan şeyleri görüyorum gerçekten çok iyi şeyler var bende merak edip öğrenmek istiyorum.Hiç bi bilgim olmadan öğrenebilir miyim sizce?
  • Bu programları ne amaçla kullanıcağını belirtmemişsin.eğer proje çizimi yada makina montaj vb. çizimi ise mecburen temelden başlaman gerek.bu yüzdende teknik çizimi,görünüş çıkarmayı hatta kağıtta çizimi öğrenip beyninin üç boyutlu düşünme kısmını geliştirebilirsin.bu olaylara şu şekilde örnek ve benzetme verirsek eğer; kullanılan programlar sadece aracıdır,bu programları tabak olarak adlandıralım.sende bir çeşit salata hazırlamanı istiyorlar elinde tabak var ama malzeme,bilgi yok ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

Bu programları ne amaçla kullanıcağını belirtmemişsin.eğer proje çizimi yada makina montaj vb. çizimi ise mecburen temelden başlaman gerek.bu yüzdende teknik çizimi,görünüş çıkarmayı hatta kağıtta çizimi öğrenip beyninin üç boyutlu düşünme kısmını geliştirebilirsin.bu olaylara şu şekilde örnek ve benzetme verirsek eğer; kullanılan programlar sadece aracıdır,bu programları tabak olarak adlandıralım.sende bir çeşit salata hazırlamanı istiyorlar elinde tabak var ama malzeme,bilgi yok ?

kullanım amacım görselleme olacak. yani çalıştığım yerde bana autocad de hazır proje gelecek bende onun görsellemesi, ışıklandırma 3d render onlaraı yapıcam. proje çizmem iiçin çok temel bilgiler lazım o yüzden proje çizme yapmicam. sadece 3dmx ise tüm görsel işleri yapmaka istiyorum diyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: atilla-3434

quote:

Bu programları ne amaçla kullanıcağını belirtmemişsin.eğer proje çizimi yada makina montaj vb. çizimi ise mecburen temelden başlaman gerek.bu yüzdende teknik çizimi,görünüş çıkarmayı hatta kağıtta çizimi öğrenip beyninin üç boyutlu düşünme kısmını geliştirebilirsin.bu olaylara şu şekilde örnek ve benzetme verirsek eğer; kullanılan programlar sadece aracıdır,bu programları tabak olarak adlandıralım.sende bir çeşit salata hazırlamanı istiyorlar elinde tabak var ama malzeme,bilgi yok ?

kullanım amacım görselleme olacak. yani çalıştığım yerde bana autocad de hazır proje gelecek bende onun görsellemesi, ışıklandırma 3d render onlaraı yapıcam. proje çizmem iiçin çok temel bilgiler lazım o yüzden proje çizme yapmicam. sadece 3dmx ise tüm görsel işleri yapmaka istiyorum diyelim.

Teknik çizim veyahut proje okumayı öğrenmelisin o zaman.çizilmiş olan projeyi üç boyutlu hayal etme kabiliyetini geliştirirsen eğer rahatça bu işi yapabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Teknik çizim veyahut proje okumayı öğrenmelisin o zaman.çizilmiş olan projeyi üç boyutlu hayal etme kabiliyetini geliştirirsen eğer rahatça bu işi yapabilirsin.

peki bunlar için tavsiye edebileceğin kaynak varmı. yoksa netten tenik resim ve proje okuma diye araştırıp öğreneyimmi..

• quote:

quote:

quote:

quote:

peki bunlar için tavsiye edebileceğin kaynak varmı. yoksa netten tenik resim ve proje okuma diye araştırıp öğreneyimmi..

Teknik resim için kurs varmı bilemem ama autocad veyahut 3dsmax programlarının kursu var.autocad internetten öğrenilir basit program fakat 3dsmax için aynı şeyleri söylüyemiyeceğim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teknik resim için kurs varmı bilemem ama autocad veyahut 3dsmax programlarının kursu var.autocad internetten öğrenilir basit program fakat 3dsmax için aynı şeyleri söylüyemiyeceğim.

3dmax da kurs kaçınılmaz yani öyle gözüküyor. neyse önce şu autocad i bi halledeyimde sonra artık 3dmax da başlarım inş.

• 3ds max zor dostum autocad yanında tırıs kalır haberin olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: niirvana

3ds max zor dostum autocad yanında tırıs kalır haberin olsun.

daha ona sıra var yahu... şu an evde autocad 2012 iniyo. bende güzel bi anlatım viddeo set felan bişeyler arıyorum netten. şurası çok iyi 0 dan başlar öğretir dediğiniz bir set yada link felan bişiler var mı acaba?
  • quote:

quote:

daha ona sıra var yahu... şu an evde autocad 2012 iniyo. bende güzel bi anlatım viddeo set felan bişeyler arıyorum netten. şurası çok iyi 0 dan başlar öğretir dediğiniz bir set yada link felan bişiler var mı acaba?

buraya bakmanızda fayda var.

http://yakinkampus.com/dersler/autocad-dersleri-2013/

• quote:

quote:

quote:

eyvallah sağolasın hocam.. c# felanda var güzel. zamnında öğrenmiştim iyi temel almıştım c# da ama aradan geçti 5 yıl unuttum. yapabileceğme güvensem ilk buna girişmeye niyetlenmiştim ama sonradan tırstım biraz. daha önce uğraştığım için kodlama olayındaki zorluğu ve beyin bulanmasını biliyorm. bende daha kolaydır diye autocad ve 3dmax a sardım bakalım..

• quote:

quote:

quote:

quote:

eyvallah sağolasın hocam.. c# felanda var güzel. zamnında öğrenmiştim iyi temel almıştım c# da ama aradan geçti 5 yıl unuttum. yapabileceğme güvensem ilk buna girişmeye niyetlenmiştim ama sonradan tırstım biraz. daha önce uğraştığım için kodlama olayındaki zorluğu ve beyin bulanmasını biliyorm. bende daha kolaydır diye autocad ve 3dmax a sardım bakalım..

autocad de 20 tane temel komut vardır bunları bilsen yeter gerisi gelir ama 3ds max öyle değil bende yeni başladım cidden zorluyor insani düzenli çalıştıktan sonra halledilmeyecek bir şey değil o da var.

• aç kalan bizim mesleğe dadanıp tasarımcıyım diye geçiniyor arkadaş. biz bu okulu boşuna okuyup binlerce liralık yatırım yapıyoruz heralde.. nasıl olsa kolay, tasarım dediğin nedir ki. bi fotoşop bide 3dmax öğrenirim geçinir giderim mantığıyla bakılıyor. buyrun siz de katılın. hatta ben de bir fikir vereyim.www.istockphoto.com arama kutusunu 3d yazıp aratın. kolay para işte.. ne zaman pes ettiğinizi de söylerseniz sevinirim. merak ediyorum da..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaaann

aç kalan bizim mesleğe dadanıp tasarımcıyım diye geçiniyor arkadaş. biz bu okulu boşuna okuyup binlerce liralık yatırım yapıyoruz heralde.. nasıl olsa kolay, tasarım dediğin nedir ki. bi fotoşop bide 3dmax öğrenirim geçinir giderim mantığıyla bakılıyor. buyrun siz de katılın. hatta ben de bir fikir vereyim.www.istockphoto.com arama kutusunu 3d yazıp aratın. kolay para işte.. ne zaman pes ettiğinizi de söylerseniz sevinirim. merak ediyorum da..

kimse kimsenin mesleğini elinden alamaz... bir işi eğer gerçekten hakkın vererek yapıyorsan isterse binlerce kişi olsun sen gene farkın ortaya koyarsın... ama sonradan gelen gelip seni geçerse eğer e demek ki onun hakkıymış ozaman..
    bunu bu iş için yada sizin meslek için söylemiyorum bu heryerde her meslekte böyledir... benim asıl işim ticaret bakarsın güzel bir sermeya geçer elime hiç dalmam bu işe o zaman sana haber veririm bıraktığımı. ama öyle birşey olmadığı sürece haber bekleme:)

• quote:

quote:

aç kalan bizim mesleğe dadanıp tasarımcıyım diye geçiniyor arkadaş. biz bu okulu boşuna okuyup binlerce liralık yatırım yapıyoruz heralde.. nasıl olsa kolay, tasarım dediğin nedir ki. bi fotoşop bide 3dmax öğrenirim geçinir giderim mantığıyla bakılıyor. buyrun siz de katılın. hatta ben de bir fikir vereyim.www.istockphoto.com arama kutusunu 3d yazıp aratın. kolay para işte.. ne zaman pes ettiğinizi de söylerseniz sevinirim. merak ediyorum da..

kimse kimsenin mesleğini elinden alamaz... bir işi eğer gerçekten hakkın vererek yapıyorsan isterse binlerce kişi olsun sen gene farkın ortaya koyarsın... ama sonradan gelen gelip seni geçerse eğer e demek ki onun hakkıymış ozaman..
    bunu bu iş için yada sizin meslek için söylemiyorum bu heryerde her meslekte böyledir... benim asıl işim ticaret bakarsın güzel bir sermeya geçer elime hiç dalmam bu işe o zaman sana haber veririm bıraktığımı. ama öyle birşey olmadığı sürece haber bekleme:)

mesleği elden almaktan bahsetmedim ki zaten ben. öyle bir kaygım da yok. sadece piyasayı öldürmekle ilgili sitem etmiştim. etraf 5 liraya logo yapandan, 10 liraya fotoğraf çekenden geçilmiyor. türkiye pazarında da işin kalitesine değil fiyatına bakılıyor maalesef. sonra biz gençler emeğimizin karşılığını alabilmek için ülkeyi terk edince bize sitem ediliyor.

bana gelince, 21 yaşında endüstriyel tasarım öğrencisiyim. baba mesleğinin bir kısmı olan fotoğrafçılıkla da prof olarak uğraşıyorum ve özellikle TR pazarındaki fotoğraçıyım diye geçinen tiplerden çok daha kaliteli iş yapıyorum. bakınca bunu uklalık olarak görebilirsiniz ki halkısınız da. ancak forumda veya nette biraz araştırma yaparsanız ne demek istediğimi anlarsınız. buradan da ticari portfolyomu görebilirsiniz:http://www.istockphoto.com/search/portfolio/6742392#101a9cc8 size de bol şans diliyorum bu sektörde.

• quote:

quote:

quote:

mesleği elden almaktan bahsetmedim ki zaten ben. öyle bir kaygım da yok. sadece piyasayı öldürmekle ilgili sitem etmiştim. etraf 5 liraya logo yapandan, 10 liraya fotoğraf çekenden geçilmiyor. türkiye pazarında da işin kalitesine değil fiyatına bakılıyor maalesef. sonra biz gençler emeğimizin karşılığını alabilmek için ülkeyi terk edince bize sitem ediliyor.

bana gelince, 21 yaşında endüstriyel tasarım öğrencisiyim. baba mesleğinin bir kısmı olan fotoğrafçılıkla da prof olarak uğraşıyorum ve özellikle TR pazarındaki fotoğraçıyım diye geçinen tiplerden çok daha kaliteli iş yapıyorum. bakınca bunu uklalık olarak görebilirsiniz ki halkısınız da. ancak forumda veya nette biraz araştırma yaparsanız ne demek istediğimi anlarsınız. buradan da ticari portfolyomu görebilirsiniz:http://www.istockphoto.com/search/portfolio/6742392#101a9cc8 size de bol şans diliyorum bu sektörde.

fiyat düşürme konusuna bende katılıyorum.. ülkede kaliteden ço fiyata bakılıyor ne yazikki bir çok iş kolunda. şu an içinde olduğu ticari sektörde de öyle. adam ucuz satıyor ama kalitesi bizimkinin yanında hiç kalır yada malzemeyi ince kullanıp ucuz fiyatlar veriyorlar.. haliyle tüm sektör etkileniyor bundan. web tasarım işinede başlama ariferinde bunun farkedince hemen vazgeçtim. 2 gün önce 500 tl ye site yapılır diye dolaşıyordu birisi sokakakta. herşeyi hazır kullanırsa yapılır tabi.
    neyse çok uzatmim. 3dmax işine girmek istememin sebebide bu zaten. burda kalite fiyattan önemli. çünkü ürünü sattıracak , vitrin yapacak olan uygulanan o 3dmax ın kalitesi olacak. o yüzden de diğer sektörlerdeki gibi burda ucuz fiyata iş yapılarak piyasa kırılması çok olmaz diye düşünüyorum. yaptığın çalışmlar güzel. yaptığın işi öenmsemek ve onunla gururlanmak neden ukalalık olsun..

• Max'in zor olduğunu yazmış arkadaşlar, Max hiç zor değildir.Sadece maxin arayüzü karışıkdır.Yeni birşeyle tanıştığınızda yeni birşey öğrendiğinizde alışmanız sürer ya hani ama alışınca problem yaşamazsınız maxde bunun gibidir.Hiçbir mimari eğitim,düşünce olmadan max öğrenmeye başladım.Başlarda oyunlar için silah,bina,biraz organik ve mekanik modelleme yapıyordum.Gün geçtikçe alıştırdım kendime render olayını geliştirdim.Yabancı sitelere çalışmalarımı attım ve birgün e-posta ile iş teklifi aldım.FPS Oyun ekibi.Modellerim hem oyunda kullanılacak hemde internet üzerinden satışa sunulup paranın 4/2'sini alacakdım.Lakin bilgisayar donanımım ve büyük bir yük altına girmek istemediğim için reddettim ki bu hayatımda en pişman olduğum şeylerden birtanesidir.Öncelikle herşey senin içinde biter.3D Modellemeye Mounth&Blade oyununa Wings 3D Programıyla model yaparak başladım ve max'e kadar geçtim.Kısa sürede başarıya ulaştım ve gerçekci çalışmalar yaptım.Mekanik üzerine olan ilgimi mimari,organik modellemeye verdim ve ablam için evine uygun mobilyaları göstermek için bir ev ve mobilyalar modelledim.Daha sonra organik modelleme beni cezbetti ve Türkçe kaynağın çok çok az olduğu ZBrush'a geçtim.Kendi maşıma azmederek birşeyler başardım.Tüm bunları neden mi anlattım? Tüm bunlar senin içinde sen inandıkdan sonra temelin hiçbir önemi yok.Önce bir kutu yaparsın,sonra polygonlarla bir sandalge sonra bir masa sonra bir duvar ve bir sahne oluşturursun.Pratik yaptıkça daha detay isteyen şeyler yapar ve daha kaliteli-gerçekci renderlar alırsın.Ve kendini başarıya ve gelişmeye adarsan karşı konulamaz birşekilde başarılı olursun.Özel mesaj yoluyla bana ulaşırsan internet üzerinden temelini sağlayabilecek videoların olduğu siteleri sana atabilriim.

Ama herşey senin içinde başarılı olmakda herşeyi yarıda bırakıp ben yapamıyorum demekde.Mesajını bekliyorum.Asla vazgeçme

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.