Şimdi Ara

auto cad ile 3d cizim yapmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
15.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bir arkadastan auto cad 2006 nın cdsini aldım ve pc'm e kurdum.fakat hic bir bilgim yok.ogremek istiyorum ancak komutlar yabancı.konu anlatımlarınıda bulamadım.elimde kitap vs de yok.elektrik uzerine calısıyorum. panolar , hücreler vs vs.bu panoların projelerini cizmek istiyorum ancak dedigim gibi hic br bilgim yok.

yardımcı olurmusunuz? kaynak gosterirseniz sevinirim. uygulaya uygulaya ogrenirim herhalde.
    simdiden tskrler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 24 Aralık 2009; 22:37:07 >

• sana bir iki bişey diyim
    1.line enter ekrandan çizeceğin yere tıkla sonra f8 e bas ve çizgi boyutunu yaz(100 mm) girilen değerler mm cinsinden
    2.polygon çokgen çizimi yapar
    3.circle daire çizer (yuvarlak) girilen sayıyı direk yazarsanız r olarak (yarıçap)girer
    4.rectangle kare dikdörtgen çizmeye yarar

ölçülendirme:
    dimension araç çubuğu

yazı yazma komutu:multiline text

• quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

sana bir iki bişey diyim
    1.line enter ekrandan çizeceğin yere tıkla sonra f8 e bas ve çizgi boyutunu yaz(100 mm) girilen değerler mm cinsinden
    2.polygon çokgen çizimi yapar
    3.circle daire çizer (yuvarlak) girilen sayıyı direk yazarsanız r olarak (yarıçap)girer
    4.rectangle kare dikdörtgen çizmeye yarar

ölçülendirme:
    dimension araç çubuğu

yazı yazma komutu:multiline text

genel anlamda gzl olmus kurcalarsam 1 kac daire ve duz cizgiler elde edebilirim.

peki bu 3 boyutlu resimler nasıl cizilir? tanıdıgım kimsede yok internette de kaynak bulamıyorum ama arastıracagım.umarım bulurum....

tskr hocam.zahmet verip ugrasmıssın eline saglık.

• ornek bir kaynak adres buldum sizce nasıl?

http://www.autocadokulu.com/page.php?id=90

kendimi gelistirmede yardımcı olur mu dersiniz.?
  • bişey değil yani sonuçta kurcalayarak öğrenecen +kaynaklardan falan ama sana bir autocad kitabı şart +video anlatımlı kaynaklar işine çok yarar
    3 boyutlu çizime geçmen için ilk önce 2 boyutluyu çok iyi kavraman lazım
  • kaynak güzel yeni gördüm
    iyi sitedir
  • quote:

kaynak güzel yeni gördüm
    iyi sitedir

sitede 3 boyutlu cizimide anlatılıyor hem.1. dersin sonlarına geldim.gayet iyi gidiyoruz

saolsın hocam.ellerin dert gormesin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 boyutta kolay aslında ext komutu filan var derinlik vermek için ama elektrik devrelerinde ne kadar gerekli 3d çizim orası tartışılır
  • bak sana bi kaç 3d çizimimi gösterim BU kendi tasarımım işlemci fanı ve heatsinki daha bitmedi (autocad 2009 ile çizdim)
    [simage][/simage]

• quote:

bak sana bi kaç 3d çizimimi gösterim BU kendi tasarımım işlemci fanı ve heatsinki daha bitmedi (autocad 2009 ile çizdim)
    [simage][/simage]

hocam ellerin dert gormesin muhtesemsin

aslında ogrenmisken bende tam ogrenmek istiyorum.

bugun cok aradım.fakat bulamadım.

sinirlendim ve ben bu işi her turlu yaparım dedim.bir kutu cizdim (artık kutu , daire , dikdortgen , 6gen 1024gen cizmek benimicin cocuk oyuncagı )

daha sonrasında view monusunden 3d orbit e tıkladım sizin resimdeki gibi yesil halka cıktı kutu 3 boyutlu olmus

daha sonrasında silindir daire cizdim ama ici bos boyamayı bulamadım.

benimki 2006 surumu.

bu 3 boyutlularda kenarları icin fillet komutları var onlarıda buldum ama kullanamıyorum :S

icini nasıl doldurabilirim.birde solids kutucuklarını yani cizme elemanlarını hep drawstan seciyorum.onları ana menudeki gibi ufak kutu icirisine atamazmıyız.draw a girmekten gına geldi de

kısa yolu olsa calısma masaustunde iyi olurdu.birde fanın alttaki aliminyum yada bakır sogutucuyu nasıkl olusturdunuz?

gerci cok soru sormus oldum sizede zahmet oluyor ama inanın arıyorum bulamıyorum.hep kendim cozuyorum.bazı yerlerde hep yarım yarım.kurcalaya kurcalaya ogrenecegiz.

gecen bi mutfak gordum gercek sandım.2009 versiyonu ile cizilmis.harika otesi.

umarım o gunlerede geliriz. daha render e giremedik ama. bugun uzun yol katettim.2d yapmadan direk 3d cizdim

ben kendimde ısık goruyorum hehe

yardımcı olursanız cok sevinirim yada kaynagınız varsa.yardımlarınız icinde tskr ediyorum.

•  auto cad ile 3d cizim yapmak
  • tabiki koyarsın o sağda ve solda olan kutucukların herhangi birinin üstüne sağtıkla ve istediğin pencereyi aç istersen resim koyarım
  • AL BUDA SENİN İÇİN FİLLET KOMUTUNU ANLATTIM UMARIM ANLARSIN TAKILDIĞIN YERDE SOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapocod -- 21 Aralık 2009; 18:02:44 >
  • quote:

AL BUDA SENİN İÇİN FİLLET KOMUTUNU ANLATTIM UMARIM ANLARSIN TAKILDIĞIN YERDE SOR

hocam ellerin dert gormesin. yavas yavas ama sonunda olacak

sonsuz tskrler...

• bişi deil yapabildinmi fillet olayını...
    iyi insanlara yardım ederim ama kesinlikle kendini beğenenlere değil ...
  • başka anlamadığını komut varsa sorabilirsin
  • hocam yaptıklarınızı uyguladım.gayet gzl. ancak 3d de basarılı olamadım. tabiki basarılı oldugum gunlerde olacak

fillet in radius degerleriyle oynama yaptım farkı anlamak icin.ancak sizin dediginiz olcek 10/1 daha uygun.yani 100cmde 10cm ovellestirirsek daha gzl duruyor.(aslında kullanılan kutu yada dikdortgen vs nin durusuna baglı olarak degisdebilir galiba dikkat ettim 10/2 de gzl duruyor )

simdi sizin cizdiginiz fanı ve sogutucu yu ben nasıl olusturabilirim?

resim i koymayı unuttum

saolasın hocam buyuksun.ellerin dert gormesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 21 Aralık 2009; 20:50:25 >

• win teması güzelmiş
  • orda klavyeden girdiğin değerler mm cinsinde tanımlanır
    örniğn:line ı seçtin 100 yazıp enterledin 100 mm olur yani 10cm ama fillet olayında 10 yazarsan r10 olur yani daire yarıçapı 10 tam çapı 20mm
  • hocam 2d yi 3d yapma olayını soyle acıklayayım.
    solid de kutucuk silindirik semalar cizme butonu var onunla kutu olusturup yada silindir olusturup 3d orbit olarak izleyebiliyorum. ama normal bir kareyi line ile cizilen kareleri 3d orbitde 3d olarak izleyemiyorum.

win temasını auto cadle yaptım

desem yalan olur
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.