Şimdi Ara

Auris opel 1.4 turbo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bu gün opel astra 1.4 turba cosmo almaya karar verdim ama yakıt konusunda çok sıkıntılı olduğunu duydum km de kaç kuruş yakar bunu öğrenmek istiyorum
    Ayrıca arkadaşlar toyota auris 1.6 otomatik vites almayı da düşünüyorum ikisinin arasın da kaldım ben genellikle şehir içinde kullanan birisiyim yakıt tüketimi hakkın da bana bilgi verir misiniz kuruş hesabı olarak şimdiden teşekkür ediyorum.

• Bir bilgisi olan yok mu arkadaşlar ona göre karar verecegim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • auris 1-2 litre civarı daha az yakar. Auris 7-9 litre civarı, astra da 9-11 litre civarı yakar. Otomatikler için yazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

auris 1-2 litre civarı daha az yakar. Auris 7-9 litre civarı, astra da 9-11 litre civarı yakar. Otomatikler için yazdım.

Hocam 2 lt fark nedir, öldürdünüz Astra'yi :) 2sini de uzun süreli kullanma imkanınız oldu mu?

• yok kullanmadım ikisini de ama büyük ihtimalle astra 1.4 turbo hb otomatik alacağım sizlere de danışayım dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Marcell Ricky`;
    yok kullanmadım ikisini de ama büyük ihtimalle astra 1.4 turbo hb otomatik alacağım sizlere de danışayım dedim

Hocam benim sözüm @commandx adlı üyeye idi. :) Astra 1.4 turbo manuel kullanma fırsatım oldu. Auris'te ise 1.4 dizel yarı otm. kullanma fırsatım oldu.

Fiyatlara gelirsek;

Toyota: (http://www.toyota.com.tr/turkey-local/fiyatlistesi2.tmex )

Auris 1.6 Active Multidrive S 52,250
    Auris 1.6 Advance Multidrive S 54,750
    Auris 1.6 Premium Multidrive S 59,450

Opel; (http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/04_Price_Lists/MY_2013_opel_fiyat_listesi_03.06.2013.pdf )

Yeni AstraHB 1.4 140HP Active Select Enjoy Active 48.623
    Yeni AstraHB 1.4 140HP Active Select Sport 51.050
    Yeni AstraHB 1.4 140HP Active Select Cosmo 55.658

Yakıt tüketimi;

Astra;
    ş.içi 8,9
    ş.dışı 5,2
    ort 6,6

Auris
    ş.içi 7,4
    ş.dışı 4,8
    ort 5,7

Arada 1 lt. fark var. Ancak fabrika verilerindense gerçek kullanım değerleri önemli. Bence normal kullanımda 2si de bu değerleri zor görür.

Sonuç olarak 2 araç arasında kalmış olsam ben Astra'yı tercih ederdim. Nedenlerine gelirsek; (her ne kadar hakkını veremediğini düşünsemde) turbo motoru, daha kaliteli hissettirmesi, dış tasarım. Ancak şöyle bir durum var;Astra çıkalı 4 yıl kadar oldu, Auris daha yeni bir araç. Ancak buna rağmen Astranın tasarımı bana daha çekici ve modern geliyor. Hakkınızda hayırlısı olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 11 Haziran 2013; 19:55:25 >

• 750 km deki 2013 Auris 1.6 Active Skypack Multidrive-S ile ş.içi 50 liralık benzinle 100Km gidebiliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.