arkadaşlar yaklaşık 1,5 yıldır 2004 avensis kullanıcısıyım aracım benzinli ve lpg ye geçmeyi düşünmüyorum, dizel bi araç istiyorum hem biraz daha yeni olsun diye yoksa arabamdan son derece memnunum hatta memnun ötesiyim...:) fakat bu benzine gelen zamlar herkes gibi benide etkilemeye başladı..ilk aldığımda uzun yolda kullandım hep 20lira ya 118 km yol yapıyordum Çerkezköyden İstanbul Çamlıcaya kadar...neyse şimdi uzun yoldan ziyade şehir içinde kullanıyorum aracımı...epey araştırdım fransız arabalarını çıkarsak golf 1,6 dizel ve auris 1,4 dizel kalıyor listemde...fakat golfler çok pahalı ve servislerinden korkuyorum neyse....Avensisten sonra Auris'e geçicez inşallah...Arkadaşlar çok uzattım lafı sizce auris nasıl bi araba kullanan arkadaşlar özetleyebilirler mi deneyimlerini...1,6 dizel elegant istiyorum nasipse...hatta triptonik bile olabilir...(triptoniklerinde buzda karda gitme seçeneği var mı ) yakıtları nasıl_? içeri ses alır mı (ben avensis te bazen motorun çalıştığını bile anlamıyorum gaza basınca anlıyorum ancak...)
quote:
Orijinalden alıntı: sinemaci34
arkadaşlar yaklaşık 1,5 yıldır 2004 avensis kullanıcısıyım aracım benzinli ve lpg ye geçmeyi düşünmüyorum, dizel bi araç istiyorum hem biraz daha yeni olsun diye yoksa arabamdan son derece memnunum hatta memnun ötesiyim...:) fakat bu benzine gelen zamlar herkes gibi benide etkilemeye başladı..ilk aldığımda uzun yolda kullandım hep 20lira ya 118 km yol yapıyordum Çerkezköyden İstanbul Çamlıcaya kadar...neyse şimdi uzun yoldan ziyade şehir içinde kullanıyorum aracımı...epey araştırdım fransız arabalarını çıkarsak golf 1,6 dizel ve auris 1,4 dizel kalıyor listemde...fakat golfler çok pahalı ve servislerinden korkuyorum neyse....Avensisten sonra Auris'e geçicez inşallah...Arkadaşlar çok uzattım lafı sizce auris nasıl bi araba kullanan arkadaşlar özetleyebilirler mi deneyimlerini...1,6 dizel elegant istiyorum nasipse...hatta triptonik bile olabilir...(triptoniklerinde buzda karda gitme seçeneği var mı ) yakıtları nasıl_? içeri ses alır mı (ben avensis te bazen motorun çalıştığını bile anlamıyorum gaza basınca anlıyorum ancak...)
* Auris D4D Elegant MM kullanıyoruz. (Bizim aracımıza münhasır çok sorunumuz var ama genelde böyle bir durum yok. ) İstanbul - Tekirdağ arası gidiş geliş ortalama (280 km de) 38 - 40 TL yakıyor. 160 - 180 km hız ile kullanırsanız tüketim 2 katına kadar artabiliyor. Benzinli Citroen Saxo'dan dizel auris e geçince yakıt masrafım yarı yarıya azaldı. özelde çok fazla soruna rağmen yakıt ekonomisi ve iç konforu arabayı değiştirmememizin ana nedenleri. Servis karda buzda kaldırabilmek için manuel modda 2 . viteste kalkış yapın diyor. Ancak kış lastiği olmadan karda buzda kullanmanızı önermem. Devri ayarlamak gerçekten zor oluyor. Bildiğim en sessiz araba diyemem ama çok rahatsız edecek bir sesi de yok.
hocam ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim...yakıtı gayet iyi ben istanbul çorlu gidiş geliş 100 lira benzin yakıyorum neredeyse...öyle gaza da abanmıyorum 110-120km/h...sırf merakımdan soruyorum sizin arabanın sorunu nedir toyotların öyle kronik sorunları olmaz ama...
Ben Corolla dizel kullanıyorum arabamdan çok memnunum, en memnun olduğum nokta ise yakıt konusu, auristede durum aynıdır nede olsa bizim kasanın HB modeli o nedenle tavsiye ederim. Ancak siz Avensisten Aurise geçeceğiniz için segment değişiminden aynı konforu bulamayacağınızıda hesaba katın ki sonrasında hayal kırıklığına ugramayın.
quote:
Orijinalden alıntı: sinemaci34
1,6 dizel elegant istiyorum nasipse...hatta triptonik bile olabilir...(triptoniklerinde buzda karda gitme seçeneği var mı ) yakıtları nasıl_? içeri ses alır mı (ben avensis te bazen motorun çalıştığını bile anlamıyorum gaza basınca anlıyorum ancak...)
Selam,
Auris'te henüz 1.6dizel yok. Sükutu hayale uğramayın sonra....
merhabalar auris 1.4 d4d kullaniyorum, aractan oldukca memnunum, yakit konusuna gelince 1 lt mazot ile sehir icinde 16km'den düsmüyor uzun yolda ise 20 yi buluyor, depoyu her doldurdugumda km'yi sifirliyorum ve isik yanana kadar yani 45lt ile 700kmden düsmüyorum. arabam triptronik eger kar lastigi kullanirsaniz korkmadan istediginiz yere gidebilirsiniz.
Arkadaşlar şehir dışı 5 lt tüketim biraz fazla değil mi?