Şimdi Ara

Auris 2.2 D-Cat Dizel 174 hp 400 nm tork (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
93
Cevap
2
Favori
6.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 400nm o kadar da ahim sahim torq sayilmaz. 700nm civari falan olsa tamam ama 400nm idare eder ancak.

• Arkada?lar bu araç Türkiye üretimi, Auriste 1.4 dizel, 2.2 dizel, 1.33 1.6 1.8 bezinli motorlar vardy, ancak 2.2 DCAT Türkiye'de piyasaya sürülmedi (ÖTV_vergi den dolayy zaten satmayaca?yndan)
    bu araç muhtemelen fabrikada kalite test aracy olarak ayrylmy? olan araçtyr, daha sonra ihaleyle Toyota personeline satylmy?tyr...

Aracyn performansy iyidir, yakyt az yakacaktyr, sportif GTI tarz araç isteyen zevkle biner, ancak vergisi yüksek olur, kasko yapylyr my???, satarken zorlanyr....de?eri belirsiz? (yani de?er kayby yüksek olabilir....)....

bunun dy?ynda dizel araçlar yüksek torklu ancak devir bandy çok dar araçlardyr (genelde 1750-4000) ve motor hyzlary benzinli motorlara göre dü?üktür, (ör: 2000 devirden 4000 devire tyrmanma süresi bi çok benzinlinin 2000 den 6 bine çykma süresinden uzun olcaktyr, tabi genelleme yapyyorum...)

ayryca dizel araçlar genelde performans öncelikli tasarlanmaz, bu nedenle yazylym-?anzyman-vites de?i?im hyzlaryda ona göre ayarlanyr....(BMW 320d istisna, BMW e46 320d den beridir sportif imajyndan dolayy hyzlanmayyda optimumda tutacak ?ekilde ayarlyyor, ?anzyman vites de?i?im hyzy, motor yazylymy vb....bu nedenle özellikle 2011 üstü 184 bg 320dler 0-100 dahil çok hyzly....)
    yani auris DCAT 0-100,0-120 gibi hyzlanmalarda turbo-benzinli araçlara geçilebilir....100-160, 120-180,60-120 gibi hyzlanmalarda özellikle yoku? yukary çok daha e?lenceli olacaktyr (burada yüksek tork etkisiyle benzinliler rahat geçilir...)

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

400nm o kadar da ahim sahim torq sayilmaz. 700nm civari falan olsa tamam ama 400nm idare eder ancak.

Vayy şener abi hala aynı yorumlarla devam ediyor Bi sen kaldın eski trollerden şener abi cihanda yok sanırım ortalıkta
    Bencede 400 nm çok fazla en iyisi 1.4 city 127 nm fazlası gereksiz
    Ya yemin ediyorum forumun tadı tuzu bu adamlar hayranınız sayın senersongur

• quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

quote:

400nm o kadar da ahim sahim torq sayilmaz. 700nm civari falan olsa tamam ama 400nm idare eder ancak.

Vayy şener abi hala aynı yorumlarla devam ediyor Bi sen kaldın eski trollerden şener abi cihanda yok sanırım ortalıkta
    Bencede 400 nm çok fazla en iyisi 1.4 city 127 nm fazlası gereksiz
    Ya yemin ediyorum forumun tadı tuzu bu adamlar hayranınız sayın senersongur

Eski trol :) yıkıldığım an oldu :))

• quote:

ne dıyorsun şener,uçtun yıne..

700nm tork'u 5.50xd verıyor 380hp'e..

Oldu olacak 1000nm tork olsun mıllet S65 AMG yerine 2.2d aurıs alsın

• Bu aracı dragda 1.viteste harakete geçirmek hata olacaktır, chip tune ile zaten aşırı yükselecek torkla 2.viteste patinajsız kalkarak polo gti ı yer diyorum, afiyet olsun

• önemli olan beygirdir.beygir olan yerde torkun lafı olmaz.tork kamyonlar içindir
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuperSantorelli

quote:

ne dıyorsun şener,uçtun yıne..

700nm tork'u 5.50xd verıyor 380hp'e..

Oldu olacak 1000nm tork olsun mıllet S65 AMG yerine 2.2d aurıs alsın

Bu motorla adamlar cok satardi. Milleti 1.4 ile kandirdi Toyota. Getir uygun fiyattan, giris fiyatini dusuk ayarla vergi falan dusunmeden 45000TL'den sat gitsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: arjen553
    Bi sen kaldın eski trollerden şener abi cihanda yok sanırım ortalıkta

• sahibi olduğumuz araba uysal gibi duruyor kodumu ibre takılmadan uçuyor. rampa da falan jettaların focusların mersoların yüz ifadesi şahane oluyor.
  • 180 Hp 400 tork Caravelle i bile fazla fazla tatminkar götürüyor,Aurisi hayal edemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuperSantorelli

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Polo GTİ'si olan üye, GTİ yazısını söktükten sonra bu aracı geçer ve keyfine bakar bence.

o işte biraz zor,400nm tork ile kalkış da yer 2200cc'lik motor hacimi ile 1.4tsi orta ve uzun soluk da al aşağı eder arada ki 6hp'lik fark da yalan olur gider..

+10000000

• Tek kapi auristemi varmis

• quote:

Orijinalden alıntı: ibhaavci

o geçer bu geçer diyeceğinize teknik verilere baksanız ya

Polo GTİ Auris 2.2D
    0 - 100 6.9 8.1
    max hız 229 210

motor hacmine göre geçmeler 1980 ler de kaldı artık

Vw in acikladigi hizlanma ve son surat verilerine inanan var mi hala? Bir konu acmistim golf nerdeyse 1 sn daha yavas hizlaniyordu fabrika verisinden.

• bu araba tr ye hiç gelmedi diye biliyordum. Ama birisi uğraşmış getirmiş. Tam şaka makinası valla, 320d,520d gibi hepsiyle dalga geçebilecek kapasiteye sahip. birde chip yaptırılırsa show time
  • quote:

Orijinalden alıntı: 161907

bu araba tr ye hiç gelmedi diye biliyordum. Ama birisi uğraşmış getirmiş. Tam şaka makinası valla, 320d,520d gibi hepsiyle dalga geçebilecek kapasiteye sahip. birde chip yaptırılırsa show time

320d ile dalga geçmek kolay değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baboker

quote:

Orijinalden alıntı: 161907

bu araba tr ye hiç gelmedi diye biliyordum. Ama birisi uğraşmış getirmiş. Tam şaka makinası valla, 320d,520d gibi hepsiyle dalga geçebilecek kapasiteye sahip. birde chip yaptırılırsa show time

320d ile dalga geçmek kolay değil.

Bence 320d fazla abartılan bir araç. E90 320d'yi (184'lük) 10000 km kadar kullanma şansım oldu. Cidden denildiği kadar performanslı, az yakan, çok kaçan bir araç değil. Ha otobanda, sollamada adamı üzmez, hakkını verir ama arada ki ağırlık ve manuel şanzıman farkını düşününce auris'in bayrağı önde götürme ihtimali bence daha fazla

• Fena

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.