Şimdi Ara

Audigy 2 ZS ve ALC888 HD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
3.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Audigy 2 ZS ses kartım var. Windows XP ile şahane bir performans alırken Vista'ya geçince Creative'in adam gibi sürücü desteği vermemesi yüzünden çok sorun yaşamıştım.
    Sonunda Daniel Kawakami 'nin hazırlamış olduğu özel sürücüler sayesinde kartı kullanabildim.

Geçenlerde Gigabyte 965P-DS3 model bir anakarta ALC888 için en son çıkan HD sürücülerinden yükleyip, 5.1 için ortam kalibrasyonu yaptık.
    Sonuç öyle bir oldu ki, müzik dinlemeye doyulmuyor.
    On-board ses kartı bunu nasıl yapar bilmiyorum ama verdiği ses efektini tarif etmek zor.
    Her şarkıda farklı farklı tepkiler veriyor. Bazı şarkılarda söyleyenin sesi ön hoparlörlerden gelirken, arkadan sadece müzik geliyor. Sanki arka kanala karaoke yapmış. Bazı şarkılarda ise söylenin sesi önden gelirken, arka vokal arka hoparlörlerden geliyor. Kimi parçalarda enstrümanları bile ayırabiliyor.
    Arşivdeki her parçayı baştan keşfetmek gibi bir zevk veriyor.

Bendeki Audigy 2 ZS donanım olarak, on-board ALC888'den üstün ama EAX/CMSS efekleri bile anlattığım şekilde çalmasını sağlamıyor.

Kartı sökesim var kaç zamandır çünkü benim anakartta da ALC888 var. Bir kere bile kullanılmadı.
    Anlattığım şekilde çalmasını sağlayacak bir program var mı? Yoksa sökeyim mi kartı?

• Bende yeni sisteme geçerken Vista kullanacağım için Audigy2zs yi satmıştım. Şu an ki kullandığım onboard ses yongası ALC889A, Audigy gibi 106db destekli ve Dolby PrologicIIx (cmss görevi görüyor) desteği var, filmlerde ve müziklerde gayet memnunum. Audigyi pek aratmadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musandia -- 24 Eylül 2009; 4:15:50 >
  • Win7 de bu sroun düzelir diye düşünüyorum. Şimdi kafamı kurcaladınız aynı kart bende var çıkarıp yoksa ana kartın üzerindeki ses yongasınımı kullansam diye :) Gerçi odamda iyi bir stereo sistemim var ama genede huzurumu kaçırdınız arkadaşlar :)
  • @ musandia
    ALC889 çok daha gelişmiş özelliklere sahipmiş.

Acaba ALC888, ALC889 ve Audigy 2 ZS 'yi teknik olarak kıyaslayan bir çalışma yapılmış mıdır?
    Hangisi iyiyse onu kullanmak istiyorum.
    Benim için ALC888 vs Audigy 2 ZS kıyaslaması önemli.

Yabancı sitelerde bir kaç yerde Audigy 2 ZS ve ALC888'in aynı ayarda olduğu yazıyordu. Teknik veri lazım.
    Audigy 2 ZS aynı anda 64 ses işleyebiliyor. ALC 888 kaç bilmiyorum. Başka veriler de önemli tabiki.

@ martell

Bu konuyu biraz eşeleyince ikimizde sökebiliriz kartları.

ALC 888'in HD sürücüleri ile sesi çok hoşuma gitti.
  • işin tuhafı sen konuyu açında fark ettim yeni aldığım ana kartın üzerindeki yere takmışım kaç gündür dinliyorum şimdi ses kartına taktım inan sanki ana kartın üzerindeki ses daha iyi gibi ama şu var vista da driver sorunu var birşeyler bulursan burda da bizimle paylaşırsan çok sevinirim.
  • Bakın sitede videosu varmış.
    http://www.donanimhaber.com/Video.aspx?Id=125

Bir çok özellik bakımından Audigy 2 ZS üstün geliyor.

Ayrıca orada yazmayan bir bilgiye göre ALC888 aynı anda 32 kanal ses işleyebiliyorken, Audigy 2 ZS 'de bu değer 64 müş.

Her iki kart için de en yeni sürücüler ile Audio Rightmark uygulaması üzerinden güncel bir test yapılabilir.
    Yine de bizim emektar Audigy 2 ZS teknik olarak üstün gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Bringer

Bakın sitede videosu varmış.
    http://www.donanimhaber.com/Video.aspx?Id=125

Bir çok özellik bakımından Audigy 2 ZS üstün geliyor.

Ayrıca orada yazmayan bir bilgiye göre ALC888 aynı anda 32 kanal ses işleyebiliyorken, Audigy 2 ZS 'de bu değer 64 müş.

Her iki kart için de en yeni sürücüler ile Audio Rightmark uygulaması üzerinden güncel bir test yapılabilir.
    Yine de bizim emektar Audigy 2 ZS teknik olarak üstün gözüküyor.

Sağolun bilgi için içim rahatladı :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @ martell

Rica ederim.

ilk mesajda anlattığım ses efektinin adı da "Speaker Fill" miş.
    Daniel Kawakami'nin son destek paketinde Speaker Fill efekti de varmış.
    (Audigy Support Pack 3.1)
    http://forums.creative.com/t5/Sound-Blaster/SB-Audigy-Series-Support-Pack-3-1-DTS-Encoder-Switcher-08-28/m-p/535299

Ayrıca Daniel Kawakami'nin, X-fi olmayan kartlarda "software" modunda Crystalizer çalıştıran bir eklentisi de varmış.

http://www.driverheaven.net/audio-general-technical-discussion/160524-x-fi-crystalizer-sb-audigy-series-daniel_k.html

Crystalizer nasıl olur çok merak ediyorum. MP3 dinlerken çok fark olur mu acaba?
    Crystalizer'in özelliği, sıkıştırılmış ses dosyalarında meydana gelen kayıpları belli bir ölçüde tamamlayabilmesiymiş. ilginç.

• @Storm Bringer dostum Allah razı olsun xp de olan ve Vista ve Win7 de bulamadığım eq ve diğer tüm ayarları verdiğin adreste buldum. Bir çok extra panel mevcut. SB Audigy 7.1 Value SE Live 24 Bit kullanan arkadaşlar varsa kesinlikle yükleyin derim bir çok paneli var ve müdahele sanşımız var XP'deki gibi. ;)

http://forums.creative.com/t5/Sound-Blaster/SB-P17X-Series-Support-Pack-2-0-07-31-2009-AudigySE-Value-LS/m-p/533291

ALC889A bende de aynı kart var onboard olarak ancak üstteki menu mevcut değil. Bahsettiğin ses farkı Bluray Hd olmasından dolayı sanırım. Anlatması güç ama sound olarak daha farklı çıkıyor ses denemiştim bunu. Ancak Creative hep daha iyi ses vermiştir benim kulağıma. ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Scofield -- 30 Eylül 2009; 6:01:34 >

• @ Michael Scofield

Ne demek, rica ederim.

Creative'in kendi müşterilerine attığı kazığa baş kaldıran Daniel Kawakami olmasa, çok daha uzun bir süre seve seve kullanabileceğimiz halde, eminim çoğumuz kartları kaldırıp bir kenara koyacaktık.

Güle güle kullanın ses sisteminizi.
  • Benimde bir sorunum var arkadaşlar. Anakartımın üstündeki ses yongası alc885. Eski Creative Live value ses kartımı win7'nin desteklememesinden dolayı, Onboard kullanıyorum. ama ne yaparsam yapayım 4+1 ses alamıyorum. Sadece test i çalıştırdığım zaman her kanaldan ayrı ayrı ses alabiliyorum. Ancak ne winamp'ta ne media player'da nede film izlemek için kullandığım mv2 player'da 4+1 ses alamadım. Bu Daniel Bey in geliştirdiği sürücüler benim ct4830'a olur mu ?
  • Storm Bringer teşekkür ediyorum programı hemen yüklüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musandia

Bende yeni sisteme geçerken Vista kullanacağım için Audigy2zs yi satmıştım. Şu an ki kullandığım onboard ses yongası ALC889A, Audigy gibi 106db destekli ve Dolby PrologicIIx (cmss görevi görüyor) desteği var, filmlerde ve müziklerde gayet memnunum. Audigyi pek aratmadı...

Benim onboard ses yongasıda ALC889A ama bu menü bende yok. Açılması için ek olarak bişilermi yapılması gerekli??
  • Bende harman kardon sound sticks II ve audigy 2 ses kartı var.Xp kullanırken ses bayağı iyidi.Win 7 geçincew ses kötüleşti sesi düzeltmek için yükleyebileceğim driver veya program varmı?
  • audigy 2 zs yerine windows 7 de onboard alc882 ses kartını denedim sanki onboard ses kartı bana daha iyi ses veriyormuş gibi geldi .Gerçek ten öylemidir.Yoksa kulaklarımmı yanılıyor.Ona göre audigy 2 zs yi çıkartacağım
  • Audigy Support Pack 3.5 diye bir paket var W7 de denedim oldukca iyi ses kalitesi aldim, kulaklik yada stereo da kullaniyor olsaniz bile mutlaka 5.1 secin speaker ayarlarinda ses kalitesi XP yi aratmiyor, OB 888B de denedim ancak window7 denmidir bilinmez ses seviyesi cok dusuk kaldi ancak EXTANFI kullanan ve spdif cikis alan arkadaslar bekli bu sorunu hisstemeyebilirler.
  • Creative Sound Blaster Audigy series driver 2.18.0011

Filesize : 37.62 MB
    Release date : 13 Jul 09

This download is a driver providing Microsoft® Windows® 7, Windows Vista® and Windows XP support for Creative
    Sound Blaster® Audigy® series of audio devices.

support.creative.com daki üstteki sürücü W7 ile nasıl çalışıyor ? Kullananlar yorum yapabilirler mi ?

ses kartını takmayıp Realtek ALC888 mi kullanmalı yoksa ses kartı ve üsttekini mi ?

hangisi iyi veya kötü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ser_ka_n

Creative Sound Blaster Audigy series driver 2.18.0011

Filesize : 37.62 MB
    Release date : 13 Jul 09

This download is a driver providing Microsoft® Windows® 7, Windows Vista® and Windows XP support for Creative
    Sound Blaster® Audigy® series of audio devices.

support.creative.com daki üstteki sürücü W7 ile nasıl çalışıyor ? Kullananlar yorum yapabilirler mi ?

ses kartını takmayıp Realtek ALC888 mi kullanmalı yoksa ses kartı ve üsttekini mi ?

hangisi iyi veya kötü ?

akadaşim ben eski anakartımda audigy kullanıyordum ve win7 kullanıyordum ve ses hakikaten kötüydü sonra dedigin driverı kurduk tan sonra ses baya bir iyileşti

ama şuanda yeni anakartım da bu set var Realtek ALC889A ve ses iyi audigy duruyor o şekilde :)

• bende şimdi indirdim deniycem umarım iyi olur yoksa xp ye geri döncem
  • quote:

Orijinalden alıntı: goktug82

bende şimdi indirdim deniycem umarım iyi olur yoksa xp ye geri döncem

olur meraklanma kursen
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.