Şimdi Ara

Audi - Seat - Skoda - VW (Volkswagen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
1
Favori
12.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu dört marka da aynı motor, aynı şanzıman, aynı şasiyi mi kullanıyor.

Mesela A1, İbiza, Polo ve Fabia aynı şasi üzerine mi giydirilmiş. Ya da Golf, A3, Leon?

Ya da TSI motorları aynı mı?

DSG şanzımanları değişiklik gösteriyor mu? Mesela Audi'de S-tronic ismini alıyor. Değişiklik oluyor mu?

Eğer aynı ise tek fark marka mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colibaly -- 29 Ocak 2012; 14:56:19 >

• Mesela Touareg, Cayenne ve Q7 aynı platfformu kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 29 Ocak 2012; 15:12:01 >

Orijinalden alıntı: colibaly

Arkadaşlar bu dört marka da aynı motor, aynı şanzıman, aynı şasiyi mi kullanıyor.

Mesela A1, İbiza, Polo ve Fabia aynı şasi üzerine mi giydirilmiş. Ya da Golf, A3, Leon?

Ya da TSI motorları aynı mı?

DSG şanzımanları değişiklik gösteriyor mu? Mesela Audi'de S-tronic ismini alıyor. Değişiklik oluyor mu?

Eğer aynı ise tek fark marka mı?

golf leon a3 aynı sadece audi a3 şanzıman farkı far a3 s tronic dsg biraz geliştirilmişi

a1 ibiza polo fabia aynı sadece arada bariz dış görünüş ve malzeme kalite farkı var

motorlar hep aynı vw tsı motorla skoda tsı motor yada seat audi farklı TFSI

Orijinalden alıntı: cihanair

golf leon a3 aynı sadece audi a3 şanzıman farkı far a3 s tronic dsg biraz geliştirilmişi

a1 ibiza polo fabia aynı sadece arada bariz dış görünüş ve malzeme kalite farkı var

Böyle bir durumda Skoda almak en mantıklı iş gibi görünüyor her şeyi aynı ise???
  • benim arabanın koltuk süngerleri made in spaingerçi koltuklar da poloyla aynı,belki ondaki de İspanyol malıdır.. motor bloğu-şanzıman olmak üzere bir çok parçada audi logosu mevcut.. iyi yönden bakarsak parça sıkıntısı daha az oluyor; karoserde dış parçaları-dış şekli oluşturan parçalar hariç çoğu ortak..yan sanayisi de bol
    3 yıl önce açıldı
    skoda karoq vs volkswagen tiguan
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

benim arabanın koltuk süngerleri made in spaingerçi koltuklar da poloyla aynı,belki ondaki de İspanyol malıdır.. motor bloğu-şanzıman olmak üzere bir çok parçada audi logosu mevcut.. iyi yönden bakarsak parça sıkıntısı daha az oluyor; karoserde dış parçaları-dış şekli oluşturan parçalar hariç çoğu ortak..yan sanayisi de bol

Örneğin Seat'de DSG farkı yaklaşık 4000 TL iken VW de 7000 TL. Enteresan geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colibaly -- 29 Ocak 2012; 15:24:31 >
  • quote:

quote:

Böyle bir durumda Skoda almak en mantıklı iş gibi görünüyor her şeyi aynı ise???

Öyle aslında Hepsi VAG kalitesiyle yapılan araçlar, sadece içinde ve tasarımında kalite hissi, premium hissi fark edebilir. Bunu pek aldırmayan biri için Skoda f/p olarak çok iyi bir marka.

• quote:

quote:

benim arabanın koltuk süngerleri made in spaingerçi koltuklar da poloyla aynı,belki ondaki de İspanyol malıdır.. motor bloğu-şanzıman olmak üzere bir çok parçada audi logosu mevcut.. iyi yönden bakarsak parça sıkıntısı daha az oluyor; karoserde dış parçaları-dış şekli oluşturan parçalar hariç çoğu ortak..yan sanayisi de bol

Örneğin Seat'de DSG farkı yaklaşık 4000 TL iken VW de 7000 TL. Enteresan geliyor bana.

hepsi ayni derenin baluği
    kuru kavrama dsg bana ters, ben ekran kartımı-işlemcimi overclocklu,arabamı da chip tuningli severim.. o da dsg7ye gelmez

• vw grubu araçları markasıyla değil üretim yeriyle kıyaslayın derdim. Meksika'da üretilen Jettalar, Çek Cumhuriyeti'nde üretilen Skodalar, İspanya'da üretilen Seat'lar tabii ki Almanya'da üretilen Audiler'le ve Passatlarla yanı seviyede olmaz işçilik açısından

kalite konusunda fabrika önemli
    altea barcelona da üretiliyordu yanılmıyorsam
    wolfsburg un yeri ayrıdır tabiki
    caddy ler de polonya da üretiliyordu

memnunum çok güzel araba 140000 i geçti
    bugün araba alacak olsam altea alırdım yine
    en azından farklı

Orijinalden alıntı: Belenenses

alteanında çoğu parçasında vw audi amblemi var

en azından farklı

yanılmıyorsam şase kodunun 11. veya 7 hanesi "r" ise; barcelonaydı, arabalar hemşeri

quote:

Malum nedenler aldirmiyor

Aslinda octavia jettadan daha kaliteli ozellikle icmekan kalitesi ama ikinci eli hala tam oturmadi insanlar hala skoda eski skoda saniyor

Birde nede olsa skoda diyorlar simdi full octavia 65.000 tl tdi dsg full jetta 69900 tl tdi dsg

5.000 tl daha verir vw binerim diyor insansanlar skoda pahali

Seatin arabalari cok ilginc ben sahsen hic sevmiyorum leon olsun ibiza olsun ic mekan cok kotu birde cok agresif araba yapiyorlar

Ozellikle leon

Edit :
    Ulan ne yazmisim be :) vay amg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 5 Haziran 2015; 18:14:17 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

alteanında çoğu parçasında vw audi amblemi var

en azından farklı

yanılmıyorsam şase kodunun 11. veya 7 hanesi "r" ise; barcelonaydı, arabalar hemşeri

aynen
    baktım şimdi 11. harf R

• farkı fiyatta ve dış mekan farkı çoğunlukla fabiayla polo arasında iç mekanda hiçbir fark yok sadece bu çeşitlilik sayesinde amaç daha fazla insana hitap etmek

quote:

quote:

Malum nedenler aldirmiyor

Aslinda octavia jettadan daha kaliteli ozellikle icmekan kalitesi ama ikinci eli hala tam oturmadi insanlar hala skoda eski skoda saniyor

Birde nede olsa skoda diyorlar simdi full octavia 65.000 tl tdi dsg full jetta 69900 tl tdi dsg

5.000 tl daha verir vw binerim diyor insansanlar skoda pahali

Seatin arabalari cok ilginc ben sahsen hic sevmiyorum leon olsun ibiza olsun ic mekan cok kotu birde cok agresif araba yapiyorlar

Ozellikle leon

zaten seat sevenler bu yüzden seviyor ya
    bak bakalım Altea gibi tasarımı olan aile arabası varmı ?
    Leon gibi agresif bir orta sınıf var mı ?
    iç mekan işi de görecelidir
    mesela 2005 2008 leon altea direksiyon simitleri mükemmel bence
    etli , ele tam oturuyor ve şık
    iç ışıklandırma çok güzel
    gösterge paneli sportif , derin ve oldukça farklı
    vites topuzu keza sportif tasarıma uygun
    koltuklar oldukça güzel , laçka değil sertlik ve konfor bir arada
    altea için saklama gözleri bolca
    karartmalı dikiz aynası vw ler ile aynı
    pedallar vw ler ile aynı

• 2000 yılında ilk aldığım SEAT Toledo BRÜKSEL üretimiydi, VW Bora ile aynı banttan çıkıyordu. Fabrika kodu "B"
    2003 yılında ise aldığım SEAT Toledo MARTORELL üretimiydi. Fabrika kodu "R"

Brüksel fabrikası kapanmanın eşiğine gelmişti ki TİS görüşmeleri son anda çözüldü ve VW burada AUDI'nın A1 modelini üretmeye karar verdi.

İkisi arasında pide ekmeğinde tavuk döner dürüm ile lavaş ekmeğinde et döner dürüm kadar fark vardı. Karın doyuruyordu ama farklı bir şekilde.

• VW AUDI SEAT SKODA için herşey her zaman süt liman değil(di)...

Fabrika kapatmaya kadar giden kararlar daha 5-6 yıl önce alınmıştı. O zaman grev yüzünden araba üretemeyen VW şimdi aşırı talep nedeni ile yan sanayi tarafından tedarik edilmesi gereken ama Japonların JUST IN TIME (TAM ZAMANINDA, yani stoksuz) üretim tekniğini utanmadan kopyaladığı için tedarik edilemeyen parça sıkıntısı nedeni ile araç üretemiyor.

2006'da Brüksel'deki VW fabrikasının işçileri VW'nin "fabrikayı kapatma" tehdidine ve "4000 işçiyi çıkarma" kararına karşı fabrikayı işgal etmişlerdi, üretim durmuştu ve aşağıdaki olaylar meydana gelmişti.

portland.indymedia.org
    portland imc - 2006.12.09 - Belgium: workers take over VW-factory !
    http://portland.indymedia.org/en/2006/12/350465.shtml

On Nov. 17th workers in Brussels, Belgium took over the VW(Volkswagen)-factory and went on strike. They decided to occupy the factory after the VW-management denounced to fire 4000 workers. The heavy strike and the occupation do enourmous damage to VW.

SOLL=107 (ÜRETİLMESİ GEREKEN=107) IST=000 (ÜRETİLEN=000)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 29 Ocak 2012; 17:11:20 >

• brükseldeki işçi kaça çalışır ?
    wolfsbur yetiyodur bu anlamda
    kapatsalar haksız olmazlar heralde

brüksel de , zurich de , viyana da fabrika .)
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.