Şimdi Ara

AUDI -A3- 35, 1.5TFSI-150 hp (87. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.066
Cevap
78
Favori
466.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O ikinci isik sanirim esya paketiyle gelen bir ozellik diye biliyorum, yani bizim bos paket a3 lerde o isiktan bile calmislar...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eapantherea kullanıcısına yanıt
    Bu seçenek de aklıma geldi aslında.
    Öyleyse çok yazık, sinek gibi küçük ama mide bulandıran mevzular.

• Titresim olan arkadaslarin motor kodu nedir acaba motor kodu yazan yeri buldum bende titresim yok DADA kodlu

• ironwrist34 kullanıcısına yanıt
    2019 agustos sonrasi uretimler dpca, oncesi dada diye biliyorum, bendeki de dpca, farki da gpf olmasi lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 9 Temmuz 2020; 9:59:31 >
    Kodu bagajda sol kisimda acilan biyer var orda yaziyor

Fabrikadan uretim onay kagidinda da yaziyordu

• Bu arada bu xds bizlerde komple mi kapali, yoksa standard veya weak gibi bir ayarda mi acaba..

Oyle birseye bakmadim ama yabanci forumda bir kisi demiski dads motorda kanguru ve 2 silindirde titreme oldu icin dpca yi gelistrdiler ama sizin motor dpca siz bu sorundan sikayetcisiniz ben degilim arasinda baska fark olmadigi yaziyor

:s bilemiyorum artik ama bir gercek var ki, motor ile ilgili gozden kacirdiklari bir durum var kimi zaman cok puruzsuz cok sessiz olan motor yeri geliyor sesli ve titresimli oluyor.. 2-3 yildir hardware degil software kaynakli oldugu soylendi bir kac kez yazilim getirildi fakat bir turlu tam anlamiyla geciren merhem bulamamislar gibi gorunuyor.. Bana kalirsa yine vw bu motorlari emisyona yonelik kastiriyor

• dkelleci kullanıcısına yanıt
    Ben de şimdi baktım aynen sol lambası yanmıyor enterasan bir durum, o basit ampülden kaçmaları bana saçma geldi kısacak başka yer mi bulamadınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• A3tfsi35 A kullanıcısına yanıt
    Siz baktiniz mi hocam arac dururken rolantide kaputu acip titresimine? Bir musait oldugunuzda bakar misiniz? Motora dokundugunuzda veya onu izlediginizde anliyorsunuz titresimin boyutunu.. Ben videoda cektim siteye yuklenmiyor o yuzden atmadim buraya ama bu yukarda cevapladigim videodakiyle ayni durum var farki yok:

Deniz Baduryoutube
    Audi A3 1.5 TFSI - Vibration at idle / Rölanti titreşim
    https://www.youtube.com/watch?v=bMc1CL4GVl8&feature=youtu.be

• Auditfsi A kullanıcısına yanıt
    Geçen bir videoda denk gelmişti.
    Markalar böyle nereden 3-5 Euro kısabiliriz diye özel ekipler oluşturuyormuş. Sadece buna kafa yoruyorlarmış.
    Orada hiç lamba yeri olmasa neyse diyeceksin ama lamba var, yanmıyor. Trajikomik.

Ama altyapısı hazırsa basit bir şekilde yanabilecekse araştırma yapacağım. Servise gittiğimde bir sorup sorgulayacağım ya da dışarıda bir elektrikçiye sorarım en kötü ihtimal.

• Hocam senin bu micirli-kara asfalt yolda hissettigin yol sesini yasayan bir arkadas daha cikti, o da michelin pilotsport4 e (performansi yuksek olup ses seviyesi dusuk olan nadir lastiklerden) gecmesine ragmen bu durumdan sikayetci oldu, ayni senin gibi kaymak-gri asfalt-beton asfalt yola gecince problem olmadigini soyluyor. Hatta arkadasi da mentionlayim, o da bir seyler paylasir belki..

Ben sahsen uzun yol yapmadigim icin size bu konuda pek bir sey soyleyemem ama sehir ici 100km hizlara cikinca bende de lastik ugultusu mevcut, tabi bendeki lastikler cpc6, o cok daha fazla ses yapan bir lastik (bu arada cpc6 dusunen varsa, pilotsport4 e gore uygun fiyata denk getiriyorsa (ayni fiyatken her turlu ps4 alinir) bilgilendireyim, ses seviyesi haric cok memnunum simdilik)

• dkelleci kullanıcısına yanıt
    O lamba yerleri iceri dogru bukuluyor, acaba o pasifin yerine skodadaki gibi yerinden cikarilip el fenerj olan bir sey takabilir miyiz ki?

Hocam istediniz lastigi alin farketmiyor. Sesi biraz kisiyorsunuz sadece o ses geliyor surekli kesik kesik vuu vuu yapiyor lastik sesi gibi suspansiyonlada alaakali titresim ugultu yapiyor yalitim yaltiricam ayin 22 sinde cozum olursa solerim sizede 16 jant lastikte bu problem yok

• Öncesinde 2017 a3 1.0 tfsi sonra 2017 cla 200 amg paket ve şimdi 2020 a3 1.5 sport kullanan birisi olarak bemde yorum yapmak isterim.
    Öncelikle 1.0 ile 1.5 arasında performans olarak gerçekten DAĞLAR OVALAR PLATOLAR var. Önce kullandığım araç audi değilmiş. Hatta şunu da rahatlıkla söyleyebilirim bu 1.5 lik motor cla 200 amg 156hp yi her türlü her yerde YER İÇER PARÇALAR... NETİM. denedim aynı yOllarda cla nın ulaşamadığı hıza çok rahatça ulaşıyor.
    İleri gidip konya ankara dün düz yolda a6 2.0tdi ile yarıştım 240 dan sonra beni geçebildi.
    Araçtan hızlanma anlamında gerçektrn çok memnunum.
    2. Cla nin par küt çatır çıtır ortalığı yıkan böbrek düşürücü süspansiyon sisteminden kat lat iyi. Kötü yani ki bana göre ağırlık farkından dolayı cla ya göre viraj performansı kötü. Cla 'daki güven hissini vermiyor araç.
    3. Bu araç kesinlikle normal aynı şartlarda kullanımda 1.0 dan AZ yakıyor. 2 silindir kapama ayaktan gaz alınca vitesi boşa alma araçta yakıtı çok azaltıyor. Aynı yolda 1.0 ile 4.3 ile geldim bununla 3.9 ile. Aynı hızla hemde yakıtının bu ladar düşük olması beni cla dan sonra çoook sevindirdi. Neredeyse cla nın yarısını yakıyor diyebilirim.
    4. cla ile tamı tamı a 2 lez hemde küçük denilebilecek bir çıkurda sıfor aldığım lastiklerimi balon yapmıştım. Bunda hiç öylr bir durım yok tabiki yanak farkı 40 yanaştı cla çok kötü ve runflat lastik gerçekten çok sert.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben 30 km hizla gidrken n ye alip motoru kapttim dedim ses mekanik biyerdenmi ugulduyor diye hersey kapali ayni ses geliyor yani mekanik hic bir problem yok motorda vs. Yalitimla felan alakali herhalde ses biyerden kolay giriyor iceri

Olabilir hocam, yalitimi artiracaginiz icin bence sorunu her turlu cok azaltacak veya cozeceksiniz.. O yalitim yaptirdiginiz yere araci test ettirip o elemana duyurun o sesi, kendisi de desin davlumbaza veya suraya yalitim lazim diye.. Malum bizim araclarin japonlardaki gibi her yerinden yalitim eksigi yok, ama tabi eksik bolgeler vardir, nereden sesi aldigini iyi tespit etmek gerekiyor.. ins sadece davlumbazdir da o komple alti kaplatmaniza filan gerek kalmaz, ucuza hallolur is

• PITTYK P kullanıcısına yanıt
    Guzel tespitler.. Hocam virajin cla ya gore kotu gelmesi yine suspansiyonun biraz daha yumusak ve konforlu olmasindan kaynaklidir diye dusunuyorum.. Ne kadar sert olursa o kadar az yatar arac sonucta, tabi bu sefer de bobrek dusuren (😂) bir konfora maruz kalmak var.. Bu a3 sport paket bence tam ayarinda olmus, sertte degil, konforsuz da degil, cok guvensiz de degil.. Esas eksiklik design veya dynamiclerdeki asiri yuksek suspansiyonlardaymis diyorum, o yuksek suspansiyonlarla arac ziplaya ziplaya gidiyordu her yere guvensizce, kangurucasina...

• 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.