Şimdi Ara

Audi A3 30000km Bakımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımın 30bin bakımını yaptırmak istiyorum.Garantiden cıkmıs ve dogus oto 500milyon istiyor.Acaba dısarda yaptırsam daha ucuza gelirmi? ve 30bin bakımında neler oluyor bilgilendirirseniz sevinirim.

• 30Bin bakımı garantiyle alakası yok, Doğuşun 500Bin istemesinin anlmam veremedim. Benim A4 2.0tdi bakımı 430Bin e mal oldu.
  • Arkadaşlar pek cevap vermemiş ben servisle konuştum.Merak eden arkadaslar için yazıyorum-tabii varsa-
    Isblack'e teşekkürler.
    15k ve 30k bakımları periyodik

Her 15 bin bakımında(15-45-75)
    -Hava filtresi
    -Polen filtresi
    -Yağ ve yağ filtresi değişimi

Her 30 bin bakımında(30-60-90)
    -Hava filtresi
    -Polen filtresi
    -Yağ ve yağ filtresi değişimi
    -Bujiler
    -Yakıt filtresi

+ mekanik parça değişimlerini tam bilmiorum ama triger 90bindeymiş.
    Ayrıca 30binde balata inceliğini kontrol ediyolar.Otomatik vitesler için önerilen max.40bin km miş.Benim araç 46bindeydi ön balata sensor kablosu koptu kopacak durumdaydı.
    Toplam bakım 700tl tutacaktı.Garanti dısı kaldıgı için araba ozel serviste yaptırdım 350tl tuttu.
  • Tesekkurler dostum bu arada ankarada hangi ozel servisi kullanıyosun? bende de 2004 a3 var 1.6 102hp 8v olan.. orjinal serviste fiyatlar cok yuksek cıkıyor bu yuzden ozel servis dusunuyorum bende...
  • Şaşmaz sanaysinde bir yeri var eğer gitmek istiyorsan özelden yaz sana numarasını yazarım.
  • Ben kendi aracımı sürekli kendi servisine götürüyorum. Tahmin ettiğiniz gibi piyasasının üstünde bakım ödemesi yapıyorum. Bakımlarını başka yerlere yaptırmak ne derece mantıklı olur?
  • 120.000 bakımını yakın zamanda yaptırdım.aracım 2003 audi 1.6 ambition.
    Yapılan bakımlar;
    Triger seti (kayışlar bilyalar vs.) komple (orjinal parça ile)
    Yağ (castrol), yağ filtresi,hava filtresi,yakıt filtresi, polen filtresi, bujiler ve antifiriz
    toplam ücret yaklaşık işçilik dahil 450 tuttu.
    Bakımları Ankara-İvedik te bir tanıdık tavsiyesi ile gittiğim özel serviste yaptırdım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Audi A3 Bakım fiyatları
    7 yıl önce açıldı
    Audi a3 1.6 tdi vs Bmw 116d
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alfredo

Ben kendi aracımı sürekli kendi servisine götürüyorum. Tahmin ettiğiniz gibi piyasasının üstünde bakım ödemesi yapıyorum. Bakımlarını başka yerlere yaptırmak ne derece mantıklı olur?

Ben sürekli baska yerlerde yaptırıyorum :)

Sonuçta yaptıkları ek birsey yok. Dışarıdaki servis yada ustada bu isi biliyor.
  • arkadaşlar yakın zamanda baskı-balatayı da değiştirdim.Debriyaj oldukça yukarıdaydı ve yakıt tüketimi de fazlalaşmıştı. Sachs marka baskı balataya 175 tl, ustaya işçilik 150 tl ve tornacıya 25 tl vererek 350 tl ye hallettim.İyi bir usta çok önemli...123.000 km de almıştım aracımı triger-baskı balata değişimi banatoplamda bana 800 tl ye çıktı.Ama araçtan memnunum ve bu bakımlar dan sonra aracın çekişi ve yakıt değerleri gerçekten umduğumdan daha iyi oldu.Baskı balatayla birlikte lp nin filtre değişimini ve gaz ayarını da yaptırdım (Mocan OTOGAZ). En son aracımı Sincan-sıhhiye arasında sabah sıkışık olmayan trafikte km yi sıfırlayarak 2 gün boyunca 4.viteste 70-80 km hızla yaklaşık 240 km kullandım. 240 km de 12 lt bir tüketim değeri çıktı.Nerdeyse dizel araçtan bile daha iyi....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.