Yanlis yonlendiren ben degilim :] ... Attigim mesajin hicbir yerinde "birebir ayni motora/ozelliklere sahip Golf" yazmiyor zaten... Fakat sizin "bosun bir ustu" dediginiz Life pakette yer alan Ambiyans aydinlatmasi en dolu A3te bile opsiyonel ama onu da getirtemiyorsunuz... Veya 3 bolgeli otomatik klima A3'te standart geliyor mu?.. Ya da koltuk isitma A3'te standart geliyor mu?.. Neyse demek istedigim olay ufak tefek isler degil... Ses siteminin kalitesizliginden, malzeme kalitesindeki dususten yalitimdaki zayifliga yazilimsal olarak cozulmesi mumkun olmayan onlarca sikintisi var aracin... Keske sadece yazilimsal olsaydi... Yazilimsal kismina gelirsek; gecen biri Almanyada servisle gorusmus, su ana kadar bilinen 104 mu 140 mi ne hata kodu varmis aracta... Su araci Peugeot filan uretmis olsaydi anlardim da bir Alman araci hele ki bir de Audi kalitesinde bir arac kesinlikle degil... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyn -- 11 Eylül 2021; 10:40:25 > |
AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU) (48. sayfa)

-
-
Ne kadar kötü bir arabaya biniyormuşuz da haberimiz yokmuş. Yerden yere vurdunuz arabayı. Ben bahsettiğiniz gibi kötü bir araç olduğunu söyleyemem. 5000 km dir keyifle biniyorum. Volvo s60 t3 den geçtim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arabayi yerden yere vurmak degil, aractaki sikintilari dile getirmek diyelim... Buyrun size Almanyadan bir forum, varsa yabanci diliniz okuyun yoksa Google Translate kullanin, 118 sayfa sikayet ;
Sirf araca sahip oldum kullandim diye aracin sikintilarini dile getirmeyecek degilim... Ben de isterdim bu kadar yakisikli ve daha once kullanip memnun kaldigim bir arac sikintisiz olsun, beni bir daha satmakla ugrastirmasin ama durum bu...
-
Bana şikayet olduğunu ispat etmenize gerek yok hocam. Ben de kullanıyorum aracı ve benim aracımda ara ara nadiren çıkan SOS uyarısı dışında problem yok. Çok mu sıktı satar kurtulurum ama ben memnunum. Beni sorun var diye ikna etmeye çalışmayın. Çok şükür yabancı dilimiz var ve biz de o forumları takip ediyoruz.
Hocam kimsenin neye inandigiyla neye ikna olduguyla hic ilgilenmiyorum merak etmeyin :] , arkadasin birisi alip almama arefesinde soru sormus , ben de kullanan arastiran bir insan olarak aracin eksiklikleriyle hatalariyla ilgili cevap verdim… Siz kalkip alinganlik yaptiniz “ ne kdar kotu arabaya biniyormusuz da haberimiz yokmus” vs diyerek :] … Siz gule gule kullanin kimsenin birsey dedigi yok size…
Aracta herkesin bildigi ve gittikce de cesitlenen sikintilar var, sorulan soruya istinaden onlari paylasmakta da bir beis gormuyorum…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar araç alınmayacak bir araç değil.
Ufak tefek eksiklikler elbette var ama hangi araçta yokki?
Şahsen 30tfsi sedan aracımdan çok memnunum.
-
Bende ses sistemi haricinde araç olarak memnunum. Fakat bu ara kafayı Tucson n line a taktım onun için değiştirme niyetim var 😀
İşim gereği tucson çok kullanıyorum tavsiye edeceğim bir araç değil en full donanım kullandığım araç otomatik. Trafikte kaldığımda şanzıman ısıma konusu var kendi kendine ısınıyor yakıt konusu biraz fazla kablosuz şarjı bizim audilerden iyi ses sistemi kötü koltuk derisi güzel kliması bazen arıza verebiliyor vites geçişleri güzel fakat düşüşler iyi değil triptonikte. Haberiniz olsun ;)
Demeyin yaa hayalerim alt üst oldu şimdi.
Kaç model sizdeki km kaç ?
Yakıt kaç gösteriyor mesela ortalama?
Bize 50 adet geldi onlardan 4 ay önce sıfır olarak ve araçlar hergün kullanılıyor km ler değişiyor dizel gelenler bu arada. İlk kalkış güzel özellikle spor moddaykeniyi gidiyor sonradan biraz boğuluyor gibi oluyor frenleri iyi denebilir.adblue çabuk bitiyor. Koltuk ısıtmaları güzel carplay fln güzel. Ama zorlamaya hiç gelmiyor
Peki alternatif 4 çeker oalrak ne tavsiye edersiniz ?
Valla şimdi yanılş yönlendirmek istemem önceki araçlarımdan söyliyim audiden önce X5 vardı bende 3.d 4 çeker o kaya gibiydi ama son kasa değildi bmw yi biliyosunuz arıza konusu her daim oluyor onun dışında 4 çeker değil ama t-roc vardı o çok iyidi ama çok küçüktü pick-up düşünülürse şuan navara var oda taş gibi onuda sıfır aldım son kasa kalacağı takılacağı hiçbiryer yok. Tiguan vardı birde ondada hiç sıkıntı yaşamadım yol tutuşu donanımlar olsun çok iyidi. Ne çok araç kullanmışım onu farkettim:) illaki buradada vardır arkadaşlar suv önerilerinde bulunsunlar değerlendirelim
Troc bende kullandım çok keyifli arabaydı. Tiguan r line hali ahzırda var ama ben çok sevmiyorum. SUV olarak 4 çeker ortalama 400 bin bandında bişeyler düşünüyorum.
Birde yeni CLA alıcakken a3 aldım akıl hala orada benim bakalım onu alırsamda sorun arıza yaşamadan binerim inşaallah binen arkadaş varsa bilgi verebilir karşılaştırma açısından teşekkürler şimdiden
Az önce 2020 de en çok geri çağışan araç Mercedes a serisi diye bir yazı okudum Facebook'ta. Bulursam atarım.
Cla yı bilmiyorum ama a serisi bagajı çok küçük, yol sesi eski toyatalar kadar var,😀 süspansiyon çok sert
Selamlar. 2019 model Civic HB 1.5 cvt aracım var. Yeni 2021 A3 sportback hoşuma gitti iç ve dış tasarım olarak. Yakından Takip etmeye başladım ama henüz canlı olarak aracı görüp, inceleme fırsatım olmadı. Motor Performansı olarak bir beklentim yok, daha önceden 1.0 tsi scala ve kamiq sürdüğüm için bana gayet yeterli gelmişti araçların çekişi. Aradaki fark; model yükseltmek ve biraz daha kalite algısını yükseltecek premium sınıf bir araç olarak Yeni A3 için değer mi?
Şimdiki aracım Donanım olarak sport plus+prestige paket olarak geçiyor, ısıtmalı deri koltuk, cam tavan ve honda sensing denilen tüm aktif ve pasif güvenlik önlemleri mevcut. Yeni A3 de benim için sadece acc ve çarpışma önleyici olması yeterli olur. Ne cam tavan ne deri koltuk aramıyorum açıkcası. Sanırım yine paketler birbirine girmiş doğuşta. Donanım ve paketleri hakkında da bir iki bir şeyler söylerseniz memnun olurum. Bir de bu iki aracı bilen varsa karşılaştırabilirse sevinirim. Sıfır olarak 420-440 arası bulunuyor mu şu sıralar, bayilerden yakın zamanda fiyat alan arkadaşlar olduysa paylaşabilirse memnun olurum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bahsettiğiniz donanımlar çok kullanılan ve önemli donanımlar değil, doğuşun Türkiye'ye attığı kazık diyebilirim. Bütün avrupa da A3'de bulunan güvenlik donanımları Golf'de standart iken doğuş Türkiye paketine koltuk ısıtma , renkli ambiyans aydınlatma, 3 bölge klima koymuş. Bir de eskiden comfortline da bile standart olan kaliteli kumaşlı koltukları sadece üst pakete eklemiş ve life da bulunan koltuk kumaş kalitesi 8v kasa da olan ambiente veya dynamic donanımlarda bulunan kumaş kalitesinden bile daha kötü. Eski kullandığım araçta koltuk ısıtma , 3 bölge klima vardı ve koltuk ısıtmayı 1 ya da 2 kez kullanmışımdır daha sonra hiç gerek duymadım, 3. bölge klima ayarını hep öndeki klima ayarlarıyla aynı derece de tuttum , arkaya oturan kişilerin dereceyi değiştirdiğini hiç görmedim. Renkli ambiyans aydınlatması da bana pavyon havası gibi geliyor, gece sürüşlerinde sürücünün dikkatini dağıttığını düşünüyorum.
Doğuş oto A3 donanımlarını bu sefer mantıklı seçmiş, sağ -sol kararan dikiz aynası, audi presense, şerit takip asistanı, adaptif hız sabitleyici,uzun far asistanı gibi. Golf deki gibi görsel donanım değil ama güvenlik için oldukça güzel donanımlar (Golf'de standart olmayan donanımlar, hatta sağ-sol kararan dikiz aynası opsiyon listesinde bile yok, retrofit bile yapamıyorsun). Bir tek kör nokta uyarı sistemini getirmiyor donanım olarak, retrofit olarak dışarıda taktıracağız artık.
Ailemin sahip olduğu A3 8V tdi, A3 8V 30 tfsi araçların ses sistemlerine göre bence daha iyi ses sistemi. Arkadaşımda Golf 8 var ve ses sisteminde öyle abartı bir fark göremedim ,sadece tizler bir tık daha netti o kadar, ama burada abartılan kadar değil kesinlikle(not : müziği seven biriyim ,eski Golf'ümde Alpine amfi ve hoparlör takımı vardı ,bir de kaliteli müzik dinlemek için ciddi kulaklıklara para harcarım, kullandığım kulaklık markaları: Bose , shure, bang-olufsen )
Gelelim yalıtıma, 8v kasa A3'den fark göremedim, hemen hemen aynı yalıtıma sahip, ama bir bmw 2-3 kadar başarılı değil tabiki.
Malzeme kalitesi düşüşü benim de sinir olduğum bir konu ama vw grubu böyle bir karar almış yeni çıkan modellerinde ciddi bir malzeme kalite düşüşü var, hatta yurt dışında elektrikli VW id3 (Golf'ün gelecekteki modeli) inceledim,her yeri sert plastik ve Golf'den daha kötü bir malzeme kullanılmış.
Audi a3 8v kasada donanıma laf ederken , bu sefer de donanım artmış malzeme kalitesi düşmüş, bu konuda mercedes a serisi daha başarılı, ama arada neredeyse 100 bin tl fark var (3. bölge klimayı geçtim, arkada havalandırma kanalı bile yok mercedes a da).
Daha öncede bahsettiğim gibi babam da w205 kodlu mercedes c180 avantgarde paket araç vardı, araç 2 kez yolda kaldı biri aküden , diğeri de benzin pompasında. Araçta 15 bin km den sonra başlayan direksiyon titreme problemi oluştu ve bir türlü servis sorunu bulamadı, en son direksiyon sistemi değişti o zaman sorun çözüldü, daha 2 yıllık aracın amortisör sisteminde arıza çıktı, babam da yeter diyip arıza çözüldükten sonra arabayı sattı ve a4 1.4 tfsi aldı.
Gelelim bu aracın önceki versiyon 8v karşısında öne çıkan özelliklerine;
- Donanım (özellikle güvenlik donanımları)
- Süspansiyon sistemi (çok daha konforlu , daha iyi yol tutuyor ve sessiz)
- etsi motor sayesinde start-stop sistemi sarsıntısız çalışıyor
- Koltuk konforu
- Motor yalıtımı
8v nin 8y'den daha üstün özellikleri;
1.Malzeme kalitesinin daha iyi olması (arka kapı üstü,ön kol dayama altında kalan plastik, arka havalandırma çıkışları, kapı içlerinin altında bulunan hafif yumuşak olan plastik aparat)
2. Az olan yazılım hataları ( az diyorum çünkü ailemin olan ve kullandığım a3 8v 'de park sensörü ve auto hold sistemi yazılımsal hata veriyordu. )
-
İnceleyip test sürüşü yapmanızı öneririm, kalite olarak Honda'dan çok daha iyi.
Donanım olarak doğuş kafasına göre davranıyor, deri koltuk standart geliyor, advance donanımda elektrikli oluyor ,ama doğuş bir ara elektirikli olmayanı da sattı. ACC sline donanımda standart olarak geliyor , fakat advance donanımda 2022 şase kodlu araçlarda standart oldu, bayilerin elinde ACC olmayan advance donanımlı araçlar var hala, bayideki satıcıya uyarlanabilir hız sabitleyiciyi olup olmadığını sorun.
ACC haricinde, şerit takip, çarpışma önleyici, sağ-sol kararan ve katlanan dış dikiz aynaları,uzun far asistanı, deri koltuk ( sline'da spor deri koltuk) 10" multimedya, kablosuz apple car play, kablolu android auto, anahtarsız çalıştırma, audi virtual cockpit plus, full led farlar vb gibi donanımlar sline ve advance pakette standart olarak geliyor.
Bildiğim kadarıyla 30tfsi (1.0tfsi) sline paket araca 420 bin tl
35 tfsi (1.5 tfsi) advance paket araçta 426 bin tl .
sline paketin advance donanımdan fazlası spor ön,arka tampon , yan marşipiyel , spor süspansiyon ve 18" jant.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X