Eyvah eyvah, golften daha kötü mü bu yeni kasa a3? Yakın zamanda golf 7,5 highline tdi aracımı sattım, < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
Eyvah eyvah, golften daha kötü mü bu yeni kasa a3? Yakın zamanda golf 7,5 highline tdi aracımı sattım, < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Golf'ten daha kötü değil yeni kasa a3. Golf 7 1.4 tsi dan geçtim, 1.0 sb sline araca, yol tutuş, yalıtım, donanım ve konfor olarak Golf 7 ve 7,5 'dan daha üstün. Arkadaş sos hatalarından dolayı pişman olduğunu belirtmiş , inşallah Audi bu konuda düzgün bir güncelleme çıkartır da kimse bir daha dert etmez. |
|
|
Bu yeni A3 problemli bi araç gibi sanki. Yetkili servisler evlere şenlik zaten. Bilgisiz eğitimsiz adamlarla dolu. Buna benzer şeyleri bende yaşadım. Verdikleri 2 cevap var 1) daha önce bizim başımıza böyle bişey gelmediki. 2) test aracımızdada aynı sorun var. Sağlam arabayı ver sakat eder geri verirler. Premium sınıf bi araba titrermi. Pikapmı bu. Allah sabır versin < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Ben golften çok memnundum. En azından arıza vs yoktu, yağ gibi gidiyordu. İkisinin de motorlar aynı ama teknik olarak yeni golfler sanki daha iyi, ambians ışıkları (hem içinde hem önde) vs var golfte en azından. Kör nokta uyarısı, arkada klima kontrolü var golfte. Sensörler çok hassas audide, iyice yaklaşmadan uyarı vermiyor, golfte kullanımı daha rahat. Golfte otomatik fren vardı sensörlere bağlı (2018’de bile vardı) audiye koymamışlar nedense. golfte 3-4 hayalet ekran vardı, audide 2 tane zaten aynı şeyleri görüyorsunuz iki ekranda da… Bir de pre sense basic var, ani durumlarda devreye giriyor sadece… ama alakasız bayır çıkarken önümde hiç bir hareket olmamasına rağmen gene devreye (fren yapmadan) girdi. Servise gittim, kontrol ettiler, kalibrasyon vs her şey normal dediler. Otobanda 200 ile giderken önüme atlayan Mercedes’i yakalayıp ani frenle uyardı ama o hızla giderken tepki süresi yavaş kaldı, giriyordum az kaldı ama geç de olsa devreye girip kurtardı durumu. Bence daha gelişmiş bir modelini koymalıydılar, premium otoya yakışan… geri görüş kamerası 2 kere siyah ekran verdi, vitesi ileri geri yapınca düzeldi. 2 kere de kapıdaki keyless özelliği çalışmadı, kumandayı kullanmak zorunda kaldım ama o da bir daha tekrar etmedi… iphone 12 var, kablosuz yavaş şarj ediyor ve ısınıyor, kablo ile şarj ediyorum ama benim xiaomi 45w gibi değil ikisi de… telefon bağlantıları da sağlıklı çalışmıyor. Radyo dinlerken telefona cevap verip konuştuktan sonra tekrar radyoya geri dönmüyor. Ama sesli sistemde “power türk çal” dediğinizde rahatlıkla buluyor (power tr kısaltması olmasına rağmen) Ama telefonla arama yapmıyor mesela, radyo dışında Apple car play kullanıyorum. Örnekler veriyor, örneği aynen söylüyorum, anlamıyor )))) Almanya’da da kimin ses kaydı yapıldı bilmiyorum ama çok kötü Türkçe’si… bunların çoğu bence yazılımsak hatalardan kaynaklı, düzeltilmeyecek şeyler değildir… güncellemelerin daha sık çıkması gerekir, sonuçta arabada sim card var ve güncelleme yapabiliyor kendini, en kötü serviste yapılmalı güncellemeler… 2021 senesi Audi araç çıkarıyor, bu hatalarının olmaması gerekirdi… Zaten eskiden golf ile Audi arasında 20-30% fark olurdu şimdi fark kapandı, bence golfler a3’ü yakalamış durumda, şu anda fiyat farkı 10%’larda herhalde… belki de ben beklentilerimi çok yüksek tuttum premiuma geçtik diye… < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Merhaba 8Y'ciler. Araç alan arkadaşlara kazasız, belasız, sorunsuz ve keyifli sürüşler dilerim. 2017 model bir A3 Sportback Design aracım var. Merak ettiğim şu: start-stop sistemi 8Y'lerde de sarsıntılı mı çalışıyor, yoksa bunu düzeltmişler mi? Sağlıklı karşılaştırma olması bakımından daha önce 8V kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. |
| _____________________________ |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Adamlar herşeyi biliyo. Artık kurt olmuşlar. Servis tam bir komedi. Bu aracı alacaklar 2 kere düşünsün. Yarım milyon para ver. Premium sınıf araba al. Alt takımlardan şakırtı dinle. Direksiyondan tıkırtı dinle. Cam tavandan gacırtı dinle. Mmi sorunu yaşa. Çözüm varmı yok. Çözmeye çalışsalar bile yüksek ihtimalle eskisinden kötü yapıp verirler. Garanti zaten yok gibi bişey. Birtek şu meşhur DSG şanzımana garanti var galiba. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yenigökhan -- 9 Eylül 2021; 20:47:29 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Merhaba, mild hybrid olduğu için araç ısındıktan sonra elektrikli motor veriyor motora ilk hareketi, bu nedenle neredeyse hiç hissedilmiyor aracın çalışması ve anında harekete geçiyor. 8V kasadaki sarsıntı ve gecikme 8Y’de yok. Sadece start stop değil, normal çalışmada da aynı şekilde titreşim olmuyor eğer motor ısınmışsa. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
8v kasa kullanmadım ama 8y dekinden daha sessiz ve sarsıntısız bir start stop olabileceğini düşünmüyorum. leon ve poloda arabaya binince ilk işim start stopu kapatmak olurdu bunda hiç öyle bi ihtiyaç hissetmedim. |
|
8V 30 tfsi aracım vardı sarsıntılıydı. 8Y aracımda sarsıntı pek hissetmedim. |
|
|