Şimdi Ara

AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU) (352. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: ayok09
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.072
Cevap
196
Favori
587.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
22 oy
Giriş

AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU) 

Yorumumu biraz daha genişlettim hocam iki araç için çok arada kalıp günlerce düşündüm. Biraz daha paylaşmak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam tek yaşadığım için açıkçası ne bagaj ne de arka alan açısından çok bir beklentim yok o nedenle sedan araçtan ziyade hatchback araçla devam ederim gibi görünüyor o nedenle C200 ya da CLA200 şimdilik benim için uzak seçenekler. A200 ün iç ve dış tasarımı hoşuma gidiyor ama 8 sene oldu bu kasası çıkalı yüzü eskidi o nedenle aklım bmw 120 ye kaydı. Geçen hafta 120 msport test ettim sürüşü, yola oturması gaz tepkisini beğendim ancak a3 ten sonra doğal olarak bir tık sert geldi. Yakın zamanda A200 de test edip karşılaştırmak istiyorum. 15 yıldır vag grubu araç kullanıyorum polo jetta golf passat a3 ten sonra artık farklı bir marka araca geçmek istiyorum bakalım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Hocam öncelikle detaylı yorumun için teşekkür ederim. 120 msport test ettiğimde 35 tfsi la peformans olarak bir fark hissetmedim zaten teknik veriler de birbirine yakın ama dediğin gibi sürüşü a3 e göre daha keyifli daha eğlenceli geldi bana. Aslında A3 ten genel anlamda donanım performans tasarım ve tüketim olarak çok memnunum ama şu mild hybridin sürekli motoru kapatıp açması özellikle sıkışık dur kalk trafikte sürüş konforunu ve şanzımanın kararlılığını ciddi olarak törpülüyor o nedenle satıp farklı bir markaya geçmeye niyetim var ama açıkçası bu değişime değer mi ona karar veremiyorum

şimdiden hayırlı olsun üstad

Ben de ilk defa dsg şanzıman kullanıyorum hocam. Dsg iyi diyen bayağı bir büyük bir grup var. Ben nesi iyi anlamadım bugüne kadar kullandığım en konforsuz şanzıman açık ara. Kavramanın arada kaçmaları olsun, bozuk yolda özellikle takır takır şıngır şıngır çıkardığı sesler ve kararsızlığı olsun ben hiçbir arabamda şanzımanın bu kadar kötü anlamda öne çıktığını görmemiştim.

bence DSG şanzıman VAG seçmeme sebebi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 19 Mart 2026; 11:47:20 >

Gecen sene 2620 ye almıstım Slıne ve sonra fark ettım hiç yollarda görmüyorum. İç dış Slıne korkunç fark var advance a göre. Bi yönden iyi oldu yeni kasa gibi duruyor ama 2 gün önce bende gittim bayiye Sline ne A3 nede Q3 vardı.

İ5 10400f, 16 GB DDR4 (3200MHZ), MSI GeForce RTX 2070 Ventus 8GB GDDR6, ASUS Prime Z490-A Intel LGA1200 DDR4, 240 GB SSD + 120GB SSD SAMSUNG HARDDİSK 1TB 7200 RPM HDD, AOC 23.8" AGON AG241QG 165Hz 1ms GSYNC 2K XIGMATEK HERA FULL RANGE 80PLUS GOLD 850W
  • Miex kullanıcısına yanıt
    Bu nedenle 14 ay içinde satıp kurtulmuştum ben de. Özellikle her kasis ve derin yol bozukluğunda önde bir şeyler yerinden fırlamış gibi şangırtılar geliyordu servis normal diyordu.

Piyasadaki hatrı sayılan tüm markaların otomatiğini kullandım, ZF8’in hem kararlılık hem dayanıklılık üstüne görmedim. Elektrik çağına girdikçe artık markaların içten yanmalı ucuz araçlar için yeni bir otomatik şanzıman üreteceğini sanmıyorum, maalesef DSG ile bitene kadar devam.

İ5 10400f, 16 GB DDR4 (3200MHZ), MSI GeForce RTX 2070 Ventus 8GB GDDR6, ASUS Prime Z490-A Intel LGA1200 DDR4, 240 GB SSD + 120GB SSD SAMSUNG HARDDİSK 1TB 7200 RPM HDD, AOC 23.8" AGON AG241QG 165Hz 1ms GSYNC 2K XIGMATEK HERA FULL RANGE 80PLUS GOLD 850W
  • ka.selcuk K kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam hayırlısı bakalım

Hocam aslında dsg ye uzak birisi değilim şirket aracı passat ve kendi golfümde dsg kullandım hatta 2016 model golfümü 7.5 sene 80 bin km istanbul trafiğinde kullandım ve inan ne titreme ne kararsızlık yaşamadım dsg den yana hiç şikayetim olmadı. Ama nedense A3 üm daha 22 bin km olmasına rağmen şanzıman karakteri golfüme göre çok konforsuz golfün dsg pürüzsüzlüğünü A3 te çok arıyorum. Bilemedim belki de mild hybrid şanzıman ilişkisinden kaynaklı olabilir. Ama dediğiniz gibi şıngırtı sesi hep vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DelyValdes -- 19 Mart 2026; 16:0:44 >
  • DelyValdes D kullanıcısına yanıt

sıkışık trafikte spor moda geçiyorum hocam hiç kapatmıyor hatta site girişinde bile park yeri aramaya başlarken spora çekiyorum

Evet hocam çok dur kalk trafikte ben de spor modda kullanıyorum ama bazen trafikten kaynaklı araç uzun süre s2 ye geçmeden s1 de gitmeye çalışıyor (şanzıman yazılımından kaynaklı s2 ye anca 12 km hıza gelince geç atıyor daha önce kullandığım golf 7 de hemen 4 km hıza gelince s2 ye atıyordu) bu da bir süre sonra rahatsız ediyor.

• Arkadaşlar herkese merhaba. Aracım 2022 model 35 TFSI. Araç henüz 38 bin kilometrede ve geçtiğimiz günlerde 4. yıl periyodik bakımları yapıldı. Araç yetkili servis bakımlı ve bakımlarda kilometre değil yıl baz alınıyor. Merak ettiğim şey şu, kilometre değil de yıl baz alındığı için servis bakımında araca uygulanan işlemler ve yapılan değişimler buna göre yapılıyor, aracın dördüncü yılında bujilerinin değiştirilmesini bekliyordum ve bunu dile getirdim. Ancak araç henüz 40 bin kilometreye ulaşmadığı için üreticinin buna gerek duymadığını, bujilerin kontrol edileceğini ve ancak gerekli görülürse değişimin yapılacağı dile getirildi. Bu araç yalnızca birkaç ay içerisinde 40 bin kilometreyi aşmış olacak, peki o zaman ne yapacağım? Bir sonraki periyodik bakımı mı beklemeliyim? Maddi kaygılardan bağımsız olarak, sizce de araç henüz 40 bin kilometreye ulaşmamış olsa bile 4 yıllık bir kullanımın ardından her halükarda bujilerin değiştirilmesi daha sağlıklı olmaz mıydı? Çünkü genellikle değişimler için örnek veriyorum “5 yıl ya da 50 bin kilometre” şeklinde belirtilmiyor mu?

Yorumlarınıza danışmak istediğim bir diğer husus ise, araç her hafta mutlaka 2 kere uzun yol yapmak suretiyle çalıştırılıyor ancak özellikle de bu kış ekstrem soğuk günlerde çalıştırıldığında düzenli olarak sarı akü ikaz lambası yaktı, genellikle 15-20 dakikalık sürüşlerin sonunda lamba sönüyordu. Bu bakımda 12v akü değişti. Aracın 4 yıllık olduğunu göz önünde bulundurulursak bu normal bir durum mu? Sizin aracınızın aküsü değiştirildi mi?

• bitdipassat17 B kullanıcısına yanıt
    Bujiyi KM doldurunca değiştirebilirsiniz. Fakat yine de değiştirmek istiyorsanız servise söylediğinizde değiştirirler. Tavsiye olarak onlar öyle söylüyor. İsterseniz her bakımda değiştirin onların canına minnet.

Aküyü değiştirdiğiniz de iyi olmuş. Yeni araçlarda 3-4 yıl ı geçmemek gerekiyor. Zayıflamış akü alternatörü zorluyor.

Kardes ben foruma Almanyadan katiliyorum ve benim aracimda 2023 model 35 TFSI ve aracin myAudi App'inden servis bölümünde parca degisimi ile ilgili bölümün görselini alta ekliyorum. Buji degisimi icin 60.000km yada 6 sene diyor yani hangisi erken gelirse ona göre degisim yapilmasi gerekiyor.

12V akü konusuna gelecek olursak benim aracin aküsüde ayni arizayi verdigi icin 5 yillik servis garantisi kapsaminda yaklasik 2 ay önce degistirildi ve sorun ortadan kalkti, arac hata vermeden yaklasik 2 ay öncesinden saglik sorunlari sebebi ile araci sadece sehirici kisa mesafe kullanimindan dolayi bu hata gerceklesti, servisteki elemanda zaten araci teslim alirken yaptiklari arac kayit dökümanlarindan aracin günde ortalama 4 kere calistirildigini ve cok kisa mesafe sürüldügünü bu sebeple aracin 12V aküsünün yeterince dolmadigi icin bu arizanin olustugunu söyledi.

AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU)

• buelent111 B kullanıcısına yanıt

Hocam yanıtınız ve paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim.

• 2026 model Sportback TSFI 35’imizi geçen hafta teslim aldık. Burada da belirtildiği gibi, yol sesi gerçekten çok fazla geliyor, test aracında bunu fark etmemiştim. Hem lastik yuvarlanma sesi hem de lastikten sıçrayan taş gibi sesler kabin içine oldukça fazla geliyor. Sesle ilgili ikinci yorumum ise Sonos ses sistemi hakkında. İlk izlenimim tamamen pişmanlıktı, ancak hoparlörler yavaş yavaş açılıyor ve kendine geliyor gibi.

Bunların dışında izlenimlerim hep olumlu oldu. Otoyolda cruise control 145 km/s hızda, yaklaşık 100 kilometrelik bir rotada ortalama tüketim 7.7'ydi. 125 km/s hızda ise ortalama 5.6 litre tüketim oldu. Araç henüz 300 kilometrede, kilometre yükseldikçe yakıt tüketiminin daha da düştüğünü söylüyorlar genelde forumlarda. Adaptif süspansiyonun konfor modu gerçekten çok rahat, ancak spor modda da rahatsız edici değil, sadece daha sert bir sürüş sunuyor. Ayrıca matrix farlara bayıldım. Sipariş verirken standart ve spor koltuk arasında kalmıştım ve sonunda standart koltukları seçmiştim. Koltuklar, spor koltuklara göre çok daha yumuşak ve rahat.

Bu arada kullanıcılara bir sorum var, yangın söndürme tüpüyle ilgili. Şu anda bagajdaki ceplerden birinde duruyor, ancak ışığı engellediği için pek hoşuma gitmiyor. Ön yolcu koltuğunun altına almak istemiyorum, çünkü oturan yolcuyu rahatsız ediyor. Buna ulaşımı kolay ve şık bir çözüm bulan oldu mu?

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun .Türkiyedeki paketlerde opsiyon olarak matrix alınabiliyor mu ki?

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.