Şimdi Ara

AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
3.905
Cevap
135
Favori
341.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kutay86 K kullanıcısına yanıt
    1.0 advance paket muazzam sessiz. Yelken moduna girip elektrik motoru da devreye girdiğinde hele bazen arabanın çalışıp çalışmadığını farketmiyorum. Ama 1.5 motorlu hem de daha geniş yanaklı daha büyük lastiklere sahip sline bu kadar sessiz olmayacaktır tahminim yani haklı olabilir Sinan Koç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkgs -- 12 Nisan 2021; 20:4:22 >
  • alkgs A kullanıcısına yanıt

    Benim aracım 1.5 advance sportback,lastikler 225/45R17 pirelli cinturato p7.Yalıtımından memnunum ancak Sinan'ın yorumu şaşırttı.

  • Herkesin sessizlik anlayışı farklı, test sürüşü yapmak lazım. İnceleme videolarına göre fikirlerinizi değiştirmeyin.


    Kaliteli ürün nedir, müşterinin beklentilerini karşılayan ürün o müşteri için kalitelidir. Benim için A3 kaliteli bir araç, beklentilerimi karşılıyor. Q7 kullanan birisi için A3 kaliteli bir araç olmayabilir, beklentilerini karşılamıyordur. Falan da fişmekan. Q3 olmuş 700bin :)

  • 1.5 Sportback Advance var bende de. Videoyu izledim. Hak verdiğim noktalara olmakla birlikte yanıltıcı noktalar da var. Sadece videoyla karar vermemek lazım. Örneğin "Bu kadar para veriyorsunuz elektrikli koltuk yok" diyor videoda, halbuki S-Line'da yok. Bendeki advance'de var. Keza elektrikli bagaj da aynı şekilde.


    Yalıtım noktasına gelirsek, benim dikkatimi çeken bir yol sesi problemi yok arabanın. Benim şahsi görüşüm ise, kısmen 100-120 gibi süratlerde rüzgar sesi alıyor araba. Pandemi sebebiyle çok kullanamadığım için bundan %100 emin değilim bu arada. Bir kere uzun yol yaptım ve yol da rüzgarlıydı biraz.


    Video'da katıldığım noktalar

    • Virtual cockpit bence de yetersiz. Yanlış anlaşılmasın çok güzel fakat daha fazla opsiyon olmasını isterdim görüntü değiştirmede falan
    • MMI bence de yetersiz özellik olarak. Arabanın yakıt tüketimini vs. daha bir çok özellik görmek isterdim.
    • Showroom'da arabaya bayıla bayıla baktığımda tek tiksindiğim şey, vites-kolçak arasındaki plastik oldu. Videoda da bahsetmiş. Oradaki plastik gerçekten en dandik arabalardaki plastik gibi. Ama kolçağı çekince gözükmediği için çok dert etmiyorum.
    • 1.5 - 1.0 arasında dağlar kadar fark yok. 130-140'lardan sonra 1.5 farkı biraz ortaya çıkıyor ama gerçekten aradaki fiyat farkına değmez (Bende 1.5 olmasına rağmen söylüyorum bunu). Tabi 1.5'de arka süspansiyonların bağımsız olması farkı var ekstradan. Bir de bizim milletimiz enteresan, 1.0 arabaların ikinci eli daha zayıf olacak ileride (ki bence saçma).


    Yorumlarım bu şekilde. Bunlar dışındaki noktalara tek tek değinmiyorum çünkü arabayı çok severek kullanıyorum ve hiçbir problemim yok. Mercedes A gibi orası burası ışıklı civcivli değil, BMW 1 gibi iç tasarımı hala çağın gerisinde değil, Golf gibi iç tasarımı ciddiyetsiz değil (bu göreceli lütfen yanlış anlamayın)... Bir kaç eksiği dışında araba gibi araba. Megane'dan geçtim ben. Tek dileğim Megane gibi bir kaç sene sonra orası burası oynamasın arabanın ki Audi'de böyle bir soru olacağını sanmıyorum :)





  • fenerlee1907 kullanıcısına yanıt

    S-line paketin advance dan daha pahalı olup donanım olarak eksik olması saçma olmuş gerçekten.Eğer testteki araç bizdeki sportback advance donanım olsa bu kadar eleştirmezdi bence,fiyatı sedan s-line araca göre bayağı uygun ve donanımı da daha zengin.

  • Ben de sizin gibi düşünüyorum fakat daha fazla bir kesim spor görünümü donanıma tercih ediyor ki daha pahalı fiyatlandırmışlar :)

  • Araca Bridgestone Turanza lastik takmışlar. Berbat, beton gibi lastik, tabi yol sesi alır. Pirelli P7'de pek geri kalmaz. Tez zamanda kurtulun o lastiklerden  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toowylde -- 13 Nisan 2021; 14:53:54 >
  • fenerlee1907 kullanıcısına yanıt

    1.5 şanzımanı için dq 381 demiş Sinan Koç ama yanılmış olabilir mi.

    dq200 değil mi şanzıman?

  • Aracı çok az da olsa inceleme fırsatım oldu. S-line spor bir görünüm olarak güzel ancak advance donanım da hiç sırıtmıyor gayet iyi. İnceleme videolarında biraz yermişler aracı ben de birkaç tanesini izledim.8v kasa sahibi olarak değiştirme düşüncem var ama kalite olarak biraz çekiniyorum. Ayrıca sürüş destek asistanlarından hangileri mevcut? Yalıtım olarak bagaj altı kaplamasını kaldırmışlar. Araç içinde yalıtım nasıl? 8V kasanın malzeme kalitesi iyi yalnız teknoloji özürlü getirmiş doğuş sağolsun. Hız sabitleme dahi yok. Yeni kasada eksikliğini hissettiğiniz neler mevcut? Deneyimleriniz bizlere referans olur. Teşekkürler

  • Daha onceki aracim 2015 A3 Sedan idi, 2 haftadir da A3 Sportback 35 TFSI Advanced kullaniyorum, kesinlikle yeni A3 kalite anlaminda kume dusmus... 8V kasaya Golften sonra oturdugumda "vaay" dedirtmisti, bunda kesinlikle o kalite hissi yok, elimi nereye atsam malzeme kalitesi rahatsiz ediyor...


    Bu boyleyse Golf ve Seat Leon'u tahmin edemiyorum... Keske 1 serisi veya A Class alsaydim dedirtti bana... Resmen guvenimi bosa cikardi Audi...


    Benim icin pozitif anlamda en buyuk fark bagimsiz arka suspansiyon oldu...


    Apple CarPlaymis, digital gostergeymis, serit takipmis vs. vs. bunlari saymaya gerek yok, bunlar artik her aracta var hatta fazlasi var bunca para verdikten sonra... Ben malzeme kalitesi iyidir, yalitimi iyidir diye yine Audi tercih ettim hic dusunmeden, hayal kirikligina ugradim...


    Daha cok sey yazarim da simdilik bu kadar yeter...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyn -- 13 Nisan 2021; 22:25:48 >
  • Ronnie061 kullanıcısına yanıt

    Son zamanlarda okudugum ve ozellikle izledigim tum videolar da herkes yalitimdan cok sikayetci. Bence en uzucu yani o. Golf 8 yalitiminin herkes daha iyi oldugunu soyluyor. A3 iki kere inceledim. Gercekten a serisi ve 1 serisi yaninda sansi yok. Uzucu olan bu kadar keyifli guzel bir aracin kalitesini bu kadar dusurmek cok anlamsiz! Gercekten audiye kizdim.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkolo88 kullanıcısına yanıt
    İncelemelerde yeni golf’ün çok sessiz olduğunu belirtiyorlar. Golf’ü de biraz inceledim. Onun da dijital gösterge ekranı küçük multimedya ekranı 10” almak istiyorsan opsiyon vs vs. A3 hakkında ben de çok olumlu yorum okumadım. Aslında iç ve dış tasarım olarak diğer bütün rakiplerinden de güzel kanımca. Ama iç malzeme ve yalıtıma özen gösterilmemiş gibi. Üzücü
  • Ronnie061 kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle dizayn konusunda haklisiniz. Bende rakipleri dusununce ozellikle s line donanimiyla yeni a3u cok begeniyorum. Uzucu olan bu paranin karsiligi bu arac olmamaliydi. Yani bu paralara d segment arac satiliyor. Senelerce bu segmentte premium sinifinda lider olan bir araca bu ozensizlik yakismadi. Belki ileride makyaj doneminde ufak tefek iyilestirmeler yaparlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyn -- 18 Nisan 2021; 19:54:17 >
  • Almayı düşünen arkadaşların yanlış yölenmemesi adına bir yorum daha yazayım. Arkadaşlar bazen belli ürünlerde 8-10 kişi komple kitleleri sürükleyecek algı yaratabiliyor. Video olur, yorum olur. Bence bunları aklınızın bir kenarında tutun fakat tamamen bunları kafanıza takarak iş yapmayın. Mesela LG G2 telefonda da aynısı oldu fakat ben yıllarca sorunsuz kullandım :) Hele bazı yorumlar çok acımasız. Bir kullanıcı "elimi nereye atsam malzeme kalitesi rahatsiz ediyor" demiş mesela. Ben piyasadaki en kötü arabaya bile bunu diyemem :)


    Şöyle söyleyeyim, hayatı boyunca üst seviye premium otomobil kullananlar için kalite algısı farklıdır, diğer insanlar için farklıdır. Ben mesela arkadaşım vasıtasıyla bir önceki kasa Audi A3 de kullandım. Eskisinde de yenisinde de premium hissi yaşadım. Eskisinde de eksiler artılar vardı, yenisinde de öyle. Tamam 2021 kasada ufak tefek negatif ayrıntılar var ama arabayı gömecek kadar değil.


    Fikir vermesi açısından bu arabayı alıncaya kadar geldiğim yol şöyle:


    2001 Skoda Fabia

    2004 Reanult Megane HB Dynamic

    2009 VW Golf Highline

    2012 Citroen DS4 DSport

    2015 Opel Astra Excellence

    2017 Ford Kuga ST-Line

    2016 Renault Megane Icon

    2021 Audi A3 Sportline Advance 1.5


    Bunu şu nedenle yazıyorum, kullandığım arabalar Mercedes, BMW değildi ama her modelim donanım olarak en dolusuydu. Bu geçmişe sahip birisi olarak ufak tefek eksiklikleri ile birlikte Audi A3 gayet güzel bir araba diyebilirim. Bu arabayı almadan önce BMW 1'e de baktım, Mercedes A serisine de. BMW 1'de Android Auto bile 2020 yılında geldi o da sadece ekstra büyük hayalet ekran alırsanız. Arka koltukları gerçekten taburede oturuyor hissi veriyor. Luxury Line almazsanız ısıtmalı koltuk elde edemiyorsunuz. Mercedes A serisinde ise eğer üst donanım ekran almazsanız direksiyon önündeki ekran gerçekten çocuklara verilen tabletler gibi duruyor.


    Özetle fiyatları yakın diye karşılaştırılan BMW 1 ve Mercedes A'nın Audi A3 donanımında ve gerçekten premium hissiyatında olması için full donanım olmaları gerekiyor ki o zaman da fiyatları uçuyor zaten.


    Her gün buralara gelip yorum okuyorum, videoları izliyorum, arabamdan soğuyorum. Sonra aşağı inip içine oturduğumda ve sürdüğümde "alakası yok ya, on numara araba" diyorum :)


    Herkesin burada kendi fikrini söylemesi çok değerli gerçekten. Benim yorumum da dahil, almak isteyen arkadaşlar bunları sadece fikir olarak düşünsünler ve gitsinler arabanı gerçeğini kullansınlar. Umarım herkese gönlüne göre bir araba nasip olur.





  • fenerlee1907 kullanıcısına yanıt

    Kimse gömmüyor ki ! Gerçekleri söylüyor. Gerçekten bir önceki nesle göre ciddi kalite sıkıntıları var. Bunun yanında tabiki de a serisi ve bmw 1 serisi tercih etmeyi düşünürdüm. Yalıtım konusu tam bir fiyasko olmuş. Arka koltuklar, koltuk yanları, kol dayaması, orta konsoldaki kötü malzeme bu araca yakışmıyor. Ayrıca bu fiyat etiketiyle neredeyse d segment bazı araçlar dan pahalı. Ben bizim insanımıza bayılıyorum. Hangi aracı almışsak o araç ile alakalı en ufak eleştiriyi bile kabul etmek istemiyoruz. İlk defa video paylaşanlar bile bu kadar sert dille aracı eleştiriyor. Sanırım onlar bile çok şaşırdı. Yani açıkcası dış ve iç dizaynı gerçekten güzel. S-line paketi de fazlasıyla güzel bir hava katıyor. Sadece bu....

  • Alıntı

    metni:
    Özetle fiyatları yakın diye karşılaştırılan BMW 1 ve Mercedes A'nın Audi A3 donanımında ve gerçekten premium hissiyatında olması için full donanım olmaları gerekiyor ki o zaman da fiyatları uçuyor zaten.

    Hocam burada soyle bir yanilgi mevcut; premium bir markada opsiyonel veya standart donanimlardan daha da onemlisi genel "build quality"dir...


    Ekrandi, kablosuz sarjdi vs idi bunlar diger tum markalarda var, verirsin parasini koydurursun yoksa da ama aracin plastik malzeme kalitesi dusukse onu ne verirsen ver ekletemezsin... Girtlak dolu arac piyasada cok, Mercedes, Audi, BMW, Volvo haric hangisi "premium" olarak goruluyor?..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyn -- 14 Nisan 2021; 13:56:26 >
  • berkolo88 kullanıcısına yanıt

    "Ben bizim insanımıza bayılıyorum. Hangi aracı almışsak o araç ile alakalı en ufak eleştiriyi bile kabul etmek istemiyoruz."


    Konunun başına ve eski Audi A3 konusuna giderseniz benim hakkımda bu konuda yanıldığınızı görürsünüz. Ben eleştirimi de yapıyorum, kaldı ki hiçbir markanın fanı değilim zaten. Doğruya doğru, yanlışa yanlış. Yazdıklarınıza arabanın kullanıcısı olarak yorumlarımı yazayım, insanlar yanlış yönlenmesin.


    "Yalıtım konusu tam bir fiyasko olmuş" -> Eskisinden aşağıda fakat abarttığınız kadar bir durum yok. Yeni Golf'ü de kullandım, Golf belki bir tık daha iyi ama bu arabanın yalıtımına fiyasko denilemez kesinlikle.

    "Arka koltuklar" -> Ne gibi bir problem var anlamadım. Deri ve 3 parça katlanan koltuklar var.

    "Koltuk yanları" -> C sütununun iç kısmından bahsediyosanız malzeme kalitesi olarak eski A3 ile aynı.

    "Kol dayaması" -> Haklısınız, bence de bir tık daha iyi olabilirdi.

    "Orta konsoldaki kötü malzeme" -> %100 katılıyorum, arabadaki en beğenmediğim yer.

    "d segment bazı araçlar dan pahalı" -> Dolu ya da premium kategorideki araçlar elbette alt markaların bir üst segmentiyle aynı fiyatlarda olabilir. Bu her markada olan bir şey?


    Yani özetle sorun bulmak isterseniz her arabada bulursunuz. E kasa Mercedes'te de trim sesi duydum ben. Daha biraz önce bir arkadaşın videosunu izledim 499bin TL'lik Mercedes A AMG Black Edition. Arabada koltuk ısıtma, çift bölge klima, arka koltuk kol dayaması yok :) Dediğim gibi herkesin olaya bakış açısı farklı. Bazısı yalıtıma çok önem verir bazısı başka şeylere. Ben muhtemelen BMW 1 alacaktım fakat 420bin TL'lik arabada koltuk ısıtma olmamasını kabul edemezdim ve A3 aldım. Pişman da değilim açıkçası.


    Neyse, diğer konulara benzemesin burası, herkesin kendi yorumu tabi. Ben arabayla ilgili bilgi almak isteyen arkadaşlar yardımcı olmak isterim her zaman.





  • keyn K kullanıcısına yanıt

    Söylediğinize kısmen katılıyorum. Piyasadaki muhtemelen Skoda, Seat gibi markalarda, çok daha ucuz fiyatlara, BMW, Audi, Mercedes donanımında hatta daha fazla donanımda araç bulunabilir haklısınız. Fakat bunun da bir sınırı var. Sadece marka algısını kullanan premium arabaların bazı eklemediği donanımlar gerçekten komik oluyor ve yakışmıyor.


    Hiç unutmuyorum yıllar bir arkadaşa bir önceki kasa BMW 1 bakmak için showroom'a gitmiştik. Arabada otomatik katlanan ayna yoktu. Arkadaş satış temsilcisine sordu "Yani şimdi ben bu arabaya XXX bin TL para vereceğim, BMW'den ineceğim bir yerde ve inip de aynaları elimle mi kapatacağım". Sonrasındaki yüz ifadesini görmeniz lazımdı satış temsilcisinin :)


    O nedenle bu işin tek bir kuralı yok. Kimi ille Mercedes'e bineyim der ama manuel klima kullanır (bkz, önceki kasa A serisi), kimisi gırtlak dolu diye Corolla tercih eder, kimisi de orta yolu bulur.

  • fenerlee1907 kullanıcısına yanıt

    Güzel yazmışsınız.. Elinize sağlık.  

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.