Şimdi Ara

Audi A3 1.2 tfsi mi Golf 1.4 tsi highline mı?( Araç alındı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
1
Favori
8.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Golf güzel araç eyvallahta diğeride a3 yani.

A3'ün iç tasarımı sade az tuşlu görünüyor olabilir ama içine oturunca işler değişiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Arabanın pahasının kalitesini gösterdiğini düşünen birine kargalar bilmem nereleriyle güler asıl.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aynı soruyu 3 hafta önce audi ve golf konularında ben sordum, konu açmadım.
    Hala net karar veremedim açıkcası ama audiye daha sıcak bakıyorum, araç boş ama bomboş değil. Bence 3 eksiği var
    Jant, xenon ve koltuk döşeme
    Jantı sonradan almayı planlıyorum...
    Golf aklımı çelmiyo değil tabi, araç full sadece 1000 tl verip güzel bi renk almak kalıyo geriye

• Arabanın pahası değil,markası ve bulunduğu segment kalitesini gösteriyor.Örneklemek gerekirse mercedes a serisi renault,bmw 1 serisi ve volvo v40 da psa motorlarını kullanıyorlar.Fakat bu araçları golfle kıyaslamak ahmaklığın dik alası olur.Haliyle a3 de premium bir marka olarak golfün değil de bu bahsettiğim araçların rakibi olduğuna göre,yok vw nin ablasiymiş yok sidik yarışıymış geçeceksiniz bu işleri.Bu markaları alan kişi bu tarz esnaf hesaplarıyla uğraşmaz.Gider parayı basar alır.Zaten arkadaş eğer mevzuyu ucuza kapatma derdinde olsa golf 1.2 tsi ile gelirdi karşımıza,a3ün daha üstün bir otomobil olduğunun o da farkında,tek mesele daha güçlü bir motor olan aracı tercih etmek isteyip istemeyeceği.
  • Audi audidir. Ben olsam düşünmeden a3 alırdım. Bir kere mtvsi daha düşük, yakıtı daha az. Arabada öyle bomboş değil. Gerekli donanımlar var. İkinci elleri sıfırından daha pahalı.

Bu arada passat tsi trend + bir kaç paketi 75 e falan veriyorlar. Passat>a3>golf
  • Audi almak daha mantikli gibi.

• A3 bence golften daha premium 1.2 olmasinada cok takilmayin derim

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Şimdi söylediğini ben ilk mesajımda söyledim zaten. Vag grubunda hiç bi aracı birbiriyle kıyaslamam. A3'le C segmenti herhangi bir arabanın kıyaslamasını yapabilirim ve A3 hemen hepsinde önde gelir. Ancak Golf ile kıyaslayamam. Tek yumurta ikizi iki çocuğun parmak izi hariç her şeyi Nasıl farklı ise bu arabalarında amblemleri hariç hemen her şeyleri aynı. 3-5 nüans var birisinin kadifesi Ceylan derisi birisinin ki Koç derisi. Yersen. Başka bi örnek vereyim, A4 neyse Passat odur benim için. Param varsa A4 ü beğeniyorsam 50.000 de ekstra veririm 100.000 de ekstra veririm. Ama bütçem kısıtlıysa sırf ambleme ekstra bir ton para vermem. Benim görüşüm bu.

Şu durumda da 150 bg gırtlak dolu Golf her türlü önde gelir benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 1 Ocak 2016; 15:20:34 >
  • A3 bi-xenonluysa bir saniye dusunmeden A3. Halojen farliysa sahsen Golf'e yonelirim. Golf altyapi(arka suspansiyon) ve donanim itibariyle daha mantikli. Bos A3 basit gorunuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar ben 82bine beyaz 1.4tsi dsg highline camtavan golf sectim daha teslim almadim ama aklim a3 de kaldi 1.4 otomatik a3 fiyati nekadar bilen var mi ayni fiyata nasil bir a3 alabilirim ve sizce tercih etmelimiyim.

• Ben golf alırdım highline donanım olarak daha önde

• Kesinlikle a3. Amblem farkı yada fiyat falan değil olay bariz malzeme kalitesi, yalıtım, tasarım vs. farkı var aralarında. Siz ikisine de binin, kullanın ondan sonra tercihinizi yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SqhuzaVoche -- 1 Ocak 2016; 16:19:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: he_man

Hocam aynı soruyu 3 hafta önce audi ve golf konularında ben sordum, konu açmadım.
    Hala net karar veremedim açıkcası ama audiye daha sıcak bakıyorum, araç boş ama bomboş değil. Bence 3 eksiği var
    Jant, xenon ve koltuk döşeme
    Jantı sonradan almayı planlıyorum...
    Golf aklımı çelmiyo değil tabi, araç full sadece 1000 tl verip güzel bi renk almak kalıyo geriye

Golf Highline aslında o kadar da dolu bir otomobil değil. Highline üstüne 30bin TL'lik opsiton ekleyebiliyorsunuz. Tabi ki yine de Audi'ye göre çok daha dolu. Highline Golf alacaksanız U Led'li Adaptif Xenon (1600TL), Ergoactive koltuk (1170TL) ve sürüş profil seçimi (400TL) mutlaka olsun. Sürüş profili alırsanız ECO modunda DSG kendini boşa alabiliyor ve rahatlıyor.

• SqhuzaVoche S kullanıcısına yanıt
    Şimdi iç malzeme ve yalıtımda A3 Golften önde. Golf Astradan önde. Astra 308'den önde. 308 Focus'dan önde. Focus i30'dan önde. ( Yerler değişebilir sıkıntı yok) O Zaman i30'ların içi zangır zangır, iç malzeme kalitesi de yerlerde, 50.000'e gelince de dökülüyor heralde araba. Gözünüzü seveyim hepsi birbirinin aynısı tartıya koysan 1.5 ton çekmeyecek arabaları çok farklıymış gibi kıyaslayıp durmayın. C segmentinin alıcı kitlesi belli niye aldığı belli. Burda 1.4 TSI varken aynı paraya 1.2 TSI almak bana hiçççç akıllıca gelmiyor kimse kusura bakmasın. 116 mı Golf mü dese anlarım motor bambaşka, şanzıman bambaşka A3-Golf kıyaslaması gerçekten çok ama çok anlamsız artık. Arka koltuk malzemesine göre araba mı kıyaslanır yahu. Kimse de demiyor ki arkadaş bunlar aynı fabrikadan çıkıyor.

• Boş premiumcular gelmiş gene .
    B segmenti boyutlarında Csegmenti premium olsa ne olmasa ne...

• öyle bir denmiş ki sanki high line golf çok donanımlı.

aralarında kayda değer sadece xenon farkı var, başka da bir şey yok.

golf alınırsa bağımsız arka süspansiyona sebep alınmalı. iki araç arasında esas belirleyici etken o.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baba0392

Şimdi iç malzeme ve yalıtımda A3 Golften önde. Golf Astradan önde. Astra 308'den önde. 308 Focus'dan önde. Focus i30'dan önde. ( Yerler değişebilir sıkıntı yok) O Zaman i30'ların içi zangır zangır, iç malzeme kalitesi de yerlerde, 50.000'e gelince de dökülüyor heralde araba. Gözünüzü seveyim hepsi birbirinin aynısı tartıya koysan 1.5 ton çekmeyecek arabaları çok farklıymış gibi kıyaslayıp durmayın. C segmentinin alıcı kitlesi belli niye aldığı belli. Burda 1.4 TSI varken aynı paraya 1.2 TSI almak bana hiçççç akıllıca gelmiyor kimse kusura bakmasın. 116 mı Golf mü dese anlarım motor bambaşka, şanzıman bambaşka A3-Golf kıyaslaması gerçekten çok ama çok anlamsız artık. Arka koltuk malzemesine göre araba mı kıyaslanır yahu. Kimse de demiyor ki arkadaş bunlar aynı fabrikadan çıkıyor.

Ergenler eskiden motor derdi performans derdi o muhabbette kalmadı artık.
    Herkes plastikçi döşemeci oldu...

• Audi daha mantıklı daha kaliteli ama ben Golf hıghlıne alırdım.
  • trust06 T kullanıcısına yanıt
    Torpido kilidini saran plastik kaliteli değil

• Ergenlerin plastik muhabbeti diye umarım benim sözlerime binaen söylememişsinizdir. Az önce yaptığınız karşılaştırmaya bakılarak Renault Megane dizel ile Mercedes A180 dizelde aynı şey mi oluyor? Motor aynı motor. Megane de zangır zangır titremiyor lakin iki araca bindiğinizde o küçümsediğiniz plastik, döşemeler, tasarım size farkı söylüyor. Bir Golf'e ve bir de a3'e binerseniz aradaki farkı anlayacaksınızdır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.