Şimdi Ara

AÜ-Pilotaj hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene 11. sınıfa geçtim. AÜ-Pilotaj düşünyorum. Ama mülakatlar için korkuyordum. Çok zormuş alımlar öyle diyorlardı. Ama LYS ile alımlar başladığından beri mülakat kalkmış bunu duyunca çok çok sevindim. Puanlara baktım. MF4 463 puanla almış. Ben okul birinciliği kontenjanından düşünüyorum. Ama hala emin değilim. Sormak istediğim: Ben gereken puanı alıp üniversiteye kayıt olma hakkı kazandğımda direk gidip kayıt olacağım değil mi? Yani mülakat olmayacak? Ve buradan mezun olduğumda direkt olarak ticari pilot lisansım olacak değil mi? Biraz erken telaş etmeye başladım çok soru sordum kusurabakmayın ama malum ülkemizde zor böyle işler. Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.

Orijinalden alıntı: Deadlifter

hedeflerimiz aynı sayılır dostum takip. Eskişehir aü pilotaj yanısıra ankara thk ü- pilotaj var orayı düşündün mü acaba ?

Aslında ilk hedefim orasıydı ama Anadolu Üniversitesi'nin mülakatlarının kaldırılmış olması, devlet üniversitesi olması ve Pilotaj konusunda THK Üni. daha fazla geçmişe sahip olması benim tercihimi değiştirmeme neden oldu. Okul birinciliği kontenanıyla 420 küsür civarında puanla girebilecek olmakta bunda etkili oldu. Sen kaçıncı sınıftasın şuan ?

Orijinalden alıntı: Mr. Olympia

quote:

hedeflerimiz aynı sayılır dostum takip. Eskişehir aü pilotaj yanısıra ankara thk ü- pilotaj var orayı düşündün mü acaba ?

Aslında ilk hedefim orasıydı ama Anadolu Üniversitesi'nin mülakatlarının kaldırılmış olması, devlet üniversitesi olması ve Pilotaj konusunda THK Üni. daha fazla geçmişe sahip olması benim tercihimi değiştirmeme neden oldu. Okul birinciliği kontenanıyla 420 küsür civarında puanla girebilecek olmakta bunda etkili oldu. Sen kaçıncı sınıftasın şuan ?

1 yıl kaybım oldu 3. sınıftayım. AÜ nün mülakatlarının kaldırılmış olduğunu bende dün gece yeni öğrendim oysa ki 1 yıl kadar oluyo sanırım. Yeterli puanı yaptığın taktirde okula giriyorsun 1 yıl hazırlık + 4 yıl. Ona göre bakacak olursak tabii ki ilk hedefinin AÜ olması mantıklı. Benim de ilk hedefim AÜ olmazsa THK. THK nın da öğrendiğime göre 48 burssuz, 12 de burslu olmak üzere 60 kontenjanı var. Burssuz 360 gibi bişey yapmak gerekiyordu sanırım. Tam burslu girmek içinse 500 e yakın yada o civarda bir puan şuan tam aklımda değil. MF4 ten giriliyordu birde. Ne diyeyim valla başarılar dostum umarım ikimiz de istediğimiz yere geliriz

Konuyu takipteyim ayrıca

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Olympia

quote:

1 yıl kaybım oldu 3. sınıftayım. AÜ nün mülakatlarının kaldırılmış olduğunu bende dün gece yeni öğrendim oysa ki 1 yıl kadar oluyo sanırım. Yeterli puanı yaptığın taktirde okula giriyorsun 1 yıl hazırlık + 4 yıl. Ona göre bakacak olursak tabii ki ilk hedefinin AÜ olması mantıklı. Benim de ilk hedefim AÜ olmazsa THK. THK nın da öğrendiğime göre 48 burssuz, 12 de burslu olmak üzere 60 kontenjanı var. Burssuz 360 gibi bişey yapmak gerekiyordu sanırım. Tam burslu girmek içinse 500 e yakın yada o civarda bir puan şuan tam aklımda değil. MF4 ten giriliyordu birde. Ne diyeyim valla başarılar dostum umarım ikimiz de istediğimiz yere geliriz

Konuyu takipteyim ayrıca

Ben THK Üni. ne girersem burslu girmek isterim. Ama onun içinde 12 kişi alıyorlar yani düşük kabul ihtimali ilk 3k-4k arası kapatır diyedüşünüyorum bursluyu. Burayı kazanamayacağımı anlayınca Özyeğin'i araştırdım. Orası daha fena çıktı. Tam burslu girsen bile 30.000 €|uçuş ücreti ödemen gerekiyor. Yani bana göre en mantıklısı Anadolu Üniversitesi. Neyse lafı fazla uzattım. Umarım sende istediğin bölüme girersin. Bakarsın kazanırsak aynı yeri görüşürüz bile

• Sıralamalar açıklanmadı ama taban puanlara bakarak ;

THK - 7k
    AÜ - 9k
    Özyeğin - 13k ile kapamış .

2-3 ay önce Aü-Pilotaj için yetenek sınavlarının geri geleceği söyleniyordu . Hala daha kesin bir şey yok bildiğim kadarıyla. Umarım puanla almaya devam eder
  • Ben de thk Üniversitesi düşünüyorum arkadaşlar takip son senemdeyim alanım yabancı dil ama dershanede ygs matematiği ve evde mf4 alanı için çalışacağım kafaya koydum hepimize başarılar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boeing* -- 19 Ağustos 2013; 14:12:14 >

if you want to make it for a living, your number 1 aim should not be how to maximize your profit, but how to minimize your risk.
  • açıkçası THK 3 senedir öğrenci alıyor ve her geçen sene sıralaması düşüyor (12k-9k-7k) , Anadolu pilotaj da aynı şekilde yükseliyor , gerçekten talep fazla. Buna rağmen gerçekten pilotluğu isteyerek girenler, kontenjanlarının yarısı bence , çoğu kişi maaşının iyi olduğunu duyunca seçiyor. Davulun sesi uzaktan hoş gelir hesabı.

fakat bence bu tür pilotaj okullarına LYS ile girmek şaçma geliyor , Anadolu üniversitesi daha önceki mülakatlarında çok torpil dönmese başarılıydı bence.

sonuçta bu sistemle panik olan , stres anında doğru karar veremeyen adam bile pilot olabilir.

fakat bence şimdi ki uçaklar bunu tolare edebilecek şekilde dizayn ediyor. Özellikle Airbus'larda pilotun 2.planda olması bazen o kadar mülakata gerek olamadığını gösteriyor sonuçta artık pilotlar 30-40 önceki gibi Boeing 727'lerde şövalyelik yapmıyor.

• Valla THK yı bilmiyorum ama anadoluda '' sonuçta bu sistemle panik olan , stres anında doğru karar veremeyen adam bile pilot olabilir'' bu kesinlikle olmaz emin olun. Yapamayan eleniyor yapabilen devam ediyor, herkes bitirecek diye birşey yok anadoluda. Ben zamanında okula 1.likle girdim şuan rahatlıkla söyliyebilirimki okulu bitirmek okula gitmekten kat kat daha zor.

if you want to make it for a living, your number 1 aim should not be how to maximize your profit, but how to minimize your risk.
  • Arkadaşlar herkese merhaba uzun süredir foruma girmiyordum bu vesile ile girmiş oldum.

Ben önümüzdeki sene (2014) YGS-LYS'ye gireceğim. Hedeflerim arasında Pilotaj var. İnternette çok kirli bilgi var ve hangisi yeni bilemiyorum. 1-2 sorum olacak.

1- Sağlık raporu alıp , yeterli puanı yaparsam AÜ'ye girer miyim ? Başka birşey lazım mı ?
    2- İngilizce eğitimi nasıl ? (Hazırlık vs.)
    3- Dersler abartı derece mi zor ?
    4-Pratik uçuş derslerinde okuldan atılma gibi bir olay var mı ?
    5-THK'ya burslu girersem uçuş eğitimi vs. para verir miyim ?
    6-Mezun olduktan sonra iş imkanının çok olduğu söyleniyor. Galiba bu doğru. İşe alım süreci nasıl oluyor ?
    7-Yarın bir gün bir hastalık vs. sonucu uçamazsam , karada iş yapabilir miyim ?
    8-Pilotajı bitirdikten sonra yüksek lisans yaparsam şirketlerde idari bölüme gelebilir miyim ?

Çok soru sordum kusura bakmayın. Sonuçta tüm hayatımı etkileyecek bir karar :) Tavsiyelerinize ve söyleyeceklerinize de açığım. İyi forumlar.

• Hocam AÜ'de 15.000 TL civarı ücret alıyorlarmış okuduğun süre boyunca.Doğru mu?Birde mezun olunca ATPL sahibi oluyorsun SHGM sınavlarından sonra ancak type rating ücreti sizin cebinizden mi çıkacak?Bir sorum daha olacak pilotluk yaparken yada okuduğun süre boyunca sağlık durumun kötüleşip pilotluk için yetersiz olduğunda ne olur?Garantisi olur mu?
  • Yok 15.000 olayı doğru değil. Type rating ücreti okulla değil girdiğin şirketle alakalı birşeydir. Sen herhangi bir okulu bitirirsin hangisi olduğunun bir önemi yok daha sonra şirketlere başvurur birtanesine girersin. Şirket biz ödicez derse onlar öder yok sen vercen derse biz veririz, o tamamen seninle şirket arasındaki anlaşmaya bağlı okuldan bağımsız bir eğitim. Okulda okurken olursa havacılık ve uzay bilimleri fakultesindeki başka bir bölüme geçiş talep edersin yada okuldan direk ilişkini kesersin. Pilotken olursa ne olur bende bilmiyorum ancak uçamayacağın kesin.

• senato kararı bu seneki alımları da kapsayacak şekilde çıktı. fakat orada okuyan bir arkadaşıma konuyu danıştım, sanırım mevzuat düzenlemesi bu seneye yetişmeyeceği için 2014 yazından itibaren özel yetenek sınavı / mülakat sistemine geri döneceklermiş.

Orijinalden alıntı: turkaviator

senato kararı bu seneki alımları da kapsayacak şekilde çıktı. fakat orada okuyan bir arkadaşıma konuyu danıştım, sanırım mevzuat düzenlemesi bu seneye yetişmeyeceği için 2014 yazından itibaren özel yetenek sınavı / mülakat sistemine geri döneceklermiş.

hocam bilgi kesin mi ? Ona göre hazırlanalım işimizi şansa bırakmayalım bari .. Biz yapacaktık yök izin vermedi denmesin sonra ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endoplazmikbirkulum* -- 2 Eylül 2013; 1:17:22 >
    3- CRM (Kokpitte ekip çalışması,şirket kültürü,stres yapısı)
    4- DLR (1. bölüm: Teori,bilgi ve beceri;genel bilgi,yetenek,ingilizce,zeka,psikomotor)(2.bölüm:Karakter yapısı,davranışlar,acil durumda sorunlara çözüm yaklaşımları)
    5- MÜLAKAT
    6- BELGE TESLİM

Orijinalden alıntı: Boeing737

Şuanki sisteme göre bu konuya en kısa cevap:
    1- 4 yıllık gerekli üniversite bölümü mezunluğu
    2- Dil belgesi (TOEFL-IELTS) (75-6,5 IELTS puanından emin değilim)
    4- DLR (1. bölüm: Teori,bilgi ve beceri;genel bilgi,yetenek,ingilizce,zeka,psikomotor)(2.bölüm:Karakter yapısı,davranışlar,acil durumda sorunlara çözüm yaklaşımları)
    5- MÜLAKAT
    6- BELGE TESLİM

Bu dediğiniz testler kim tarafından yapılıyor bilmiyorum ama artık SHGM de pilot olmak isteyen adaylara daha başvuru aşamasında DLR zorunlulugu getirmesinin ve bu testleri geçemeyenlerin yolları baştan ayrılmasının çalışmalarını başlatmış bile..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: djblumenberg

quote:

Orijinalden alıntı: Boeing737

Şuanki sisteme göre bu konuya en kısa cevap:
    1- 4 yıllık gerekli üniversite bölümü mezunluğu
    2- Dil belgesi (TOEFL-IELTS) (75-6,5 IELTS puanından emin değilim)
    5- MÜLAKAT
    6- BELGE TESLİM

Bu dediğiniz testler kim tarafından yapılıyor bilmiyorum ama artık SHGM de pilot olmak isteyen adaylara daha başvuru aşamasında DLR zorunlulugu getirmesinin ve bu testleri geçemeyenlerin yolları baştan ayrılmasının çalışmalarını başlatmış bile..

hadi ya ciddimisin sanki savas pilotu olucaz arkadas keske hho ya girseydim

SFO Bay Area, CA

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.