Şimdi Ara

Attack Power ve Agility?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Hunter bir charım var ve bazı itemlara bakıyorumda Agility bonus yok ama Attack Bower bonusu var. Acaba Agility bonusu yerine Attack Power bonusuna sahip itemlarıda alsam bir fark yapar mı? ...

• 10 kişi bakmış hiçkimsenin bir fikri yok mu bu konuda? ...
  • attack power direk vurusuna etki eder...aynı zamanda agi 1 agi=1 ap ve armor ayrıca kritik şansı...tabi 5 agi>>5 ap ama miktarına gore değişir bu ben suan 12.55 gibi bir sansla vuruyorum kritik
  • quote:

Orjinalden alıntı: osmanguder

attack power direk vurusuna etki eder...aynı zamanda agi 1 agi=1 ap ve armor ayrıca kritik şansı...tabi 5 agi>>5 ap ama miktarına gore değişir bu ben suan 12.55 gibi bir sansla vuruyorum kritik

Mesela 8 Agi bonusu olan bir item mı benim vuruşumu yükseltir. Yoksa 18 Attack Power olan bir item mı benim vuruşumu yükseltir ben bunu öğrenmek istiyorum ...
  • Şu şekilde açıkliyim...

agility'nin sana getirdiği özellikler

1 Agility = 1 RAP + 1/33 Critic Chance, 1/20 Dodge Chance, 2 Armor

Örnek:

20 Agility-------------------------------33 Agility
    30 Attack Power-----------------------10 Attack Power

İki item var. Bunlardan hangisi daha iyi kıyası yaparken, hesabımızı yapalım.

20 Agility bize; 20 RAP, 20/33 (=0.6%) Critic Chance, 1% Dodge, 40 Armor verecektir. Buna ilaveten 30 AP daha alıyorsun, bu hem Melee AP oluyor hem de Ranged AP oluyor Özetle;
    +50 RAP (30 AP melee)
    +0.6 CC
    +1% Dodge
    +40 Armor

33 Agility = 33 RAP, 1% Critic Chance, 1.7% Dodge, 66 Armor verecektir. Buna ilaveten 10 AP daha alıyorsun, Özetle;
    +43 RAP (10 AP Melee)
    +1% Critic Chance
    +1.7 Dodge Chance
    +66 Armor

Şimdi burda hangisi daha iyi sorarsan, kesinlikle İkincisi derim. Neden mi;

1-) +0.4% Critic Chance
    2-) 0.7% Dodge Chance
    3-) Az da olsa daha çok armor

Hunterların kritik vuruştaki ilaveten eklenen damage talent'ı şu anda nerdeyse her hunter kullanıyor. Bu da critic şansınızın yüksek olmasının avantajının olduğunun göstergesidir. Ayrıca Dodge şansının da yüksek olması survival şansınızı arttıran bi özellik, hem PVP, hem PVE için hunterlarda bi şekilde bulunması gerekiyor. Armor'da çabası diyebiliriz. Her ne kadar 7 RAP daha az olsa da ikinci item, bu kadar ilave özellikleri barındırmasından dolayı ikinci item daha iyi diyebiliriz.

Eğer 1. item daha çok RAP verseydi, mesela +20 daha fazla verseydi, bu noktada critic şansının üstüne çıkabilirdi. Nedeni şu şekilde, özellikle PVE için, damage over time'ın çok önemi var, 20 RAP'ın her vuruştaki damage'i arttıracağını düşünürsek eğer, 0.7% 'lik kritik şansının onun yanında pek de bi etkisi olmayabilir. Fakat 6 RAP için diğer istatistikleri de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu konuda yorum getirebilmeniz için çok tecrübeli olmanız şartı da var diyebilirim.

NOT: Hunterlar için son zamanlarda spirit (mana reg) ve intellect'in de ilaveten PVE için etkili olduğunu unutmamak lazım. Her ne kadar durum böyle olsa da etkileri çok az olduğundan statlara karşılaştırırken kafa karıştırmamak için yazmamayı tercih ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 17 Aralık 2006; 11:58:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ToTeM

quote:

Orjinalden alıntı: osmanguder

attack power direk vurusuna etki eder...aynı zamanda agi 1 agi=1 ap ve armor ayrıca kritik şansı...tabi 5 agi>>5 ap ama miktarına gore değişir bu ben suan 12.55 gibi bir sansla vuruyorum kritik

Mesela 8 Agi bonusu olan bir item mı benim vuruşumu yükseltir. Yoksa 18 Attack Power olan bir item mı benim vuruşumu yükseltir ben bunu öğrenmek istiyorum ...

Bunu değerlendirebilmek için elindeki diğer itemların ve bu item'ın diğer statlarının da önemi olabilir. Tam isim verirsen eğer karşılaştırabiliriz rahatlıkla... Fakat ilk bakışta 18 AP daha iyi gibi duruyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oray

Şu şekilde açıkliyim...

agility'nin sana getirdiği özellikler

1 Agility = 1 RAP + 1/33 Critic Chance, 1/20 Dodge Chance, 2 Armor

Örnek:

20 Agility-------------------------------33 Agility
    30 Attack Power-----------------------10 Attack Power

İki item var. Bunlardan hangisi daha iyi kıyası yaparken, hesabımızı yapalım.

20 Agility bize; 20 RAP, 20/33 (=0.6%) Critic Chance, 1% Dodge, 40 Armor verecektir. Buna ilaveten 30 AP daha alıyorsun, bu hem Melee AP oluyor hem de Ranged AP oluyor Özetle;
    +50 RAP (30 AP melee)
    +0.6 CC
    +1% Dodge
    +40 Armor

33 Agility = 33 RAP, 1% Critic Chance, 1.7% Dodge, 66 Armor verecektir. Buna ilaveten 10 AP daha alıyorsun, Özetle;
    +43 RAP (10 AP Melee)
    +1% Critic Chance
    +1.7 Dodge Chance
    +66 Armor

Şimdi burda hangisi daha iyi sorarsan, kesinlikle İkincisi derim. Neden mi;

1-) +0.4% Critic Chance
    2-) 0.7% Dodge Chance
    3-) Az da olsa daha çok armor

Hunterların kritik vuruştaki ilaveten eklenen damage talent'ı şu anda nerdeyse her hunter kullanıyor. Bu da critic şansınızın yüksek olmasının avantajının olduğunun göstergesidir. Ayrıca Dodge şansının da yüksek olması survival şansınızı arttıran bi özellik, hem PVP, hem PVE için hunterlarda bi şekilde bulunması gerekiyor. Armor'da çabası diyebiliriz. Her ne kadar 7 RAP daha az olsa da ikinci item, bu kadar ilave özellikleri barındırmasından dolayı ikinci item daha iyi diyebiliriz.

Eğer 1. item daha çok RAP verseydi, mesela +20 daha fazla verseydi, bu noktada critic şansının üstüne çıkabilirdi. Nedeni şu şekilde, özellikle PVE için, damage over time'ın çok önemi var, 20 RAP'ın her vuruştaki damage'i arttıracağını düşünürsek eğer, 0.7% 'lik kritik şansının onun yanında pek de bi etkisi olmayabilir. Fakat 6 RAP için diğer istatistikleri de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu konuda yorum getirebilmeniz için çok tecrübeli olmanız şartı da var diyebilirim.

NOT: Hunterlar için son zamanlarda spirit (mana reg) ve intellect'in de ilaveten PVE için etkili olduğunu unutmamak lazım. Her ne kadar durum böyle olsa da etkileri çok az olduğundan statlara karşılaştırırken kafa karıştırmamak için yazmamayı tercih ettim.

Ben sayısalcıyım ama bunu çözemedim . Oyuna başlayalı 15 gün oldu daha bunu göz önünde bulundurarak yazsaydın daha iyi olurdu. Neyse benim asıl konuya geleyim.

Şu an 39 LvL bir Hunterım var ve biliyorsun ki 40 LvL de mail armor giyebileceğim. Fakat baktığım Armorlar dan ne yazık ki pek çoğunda Agility bonus yok. Ben bu eksikliği Attack Power bonus ile kapatabilirmiyim onu merak ediyorum. Stamnia, Sprit, Int bonusları falan var genelde Mail Armorların ama arada 30-40 arası değişen Attack Power veren itemlarda var. Diyorum ki bu Attack Power lar ile Agility açığını kapatabilirmiyim.

Vereceğin cevabı formul olarak değilde direk ve açık bir şekilde verirsen bende anlamış olurum . Teşekkürler ...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corsair vs G.Skill
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cogu zaman deriler mailden iyidir o yuzden armoru dert etme fazla brd te ancak guzel agi veren mailler var
  • özetle, agility hem attack power ını artırırken bunu yanında crit% dodge% ve armorunu da artırır. ancak attack power sadece ap ne etki eder, bu yüzden arada aşırı fark olmadığı sürece agi tercih etmek daha mantıklı. ama olursa +5agi bonusludur ama alternatif iteminde +30 attack power vardır,o zaman ap yi seçerdim ben.
  • 60 olana kadar onemi yok zaten butun olayı pet hallediyor...60tan sonra onemli olucak itemlerin genelde agi bonus pvp de cok onemli crit için oray gercekten ii acıklamıs olayı onu anlarsan olayı cozersin.
  • Anladım arkadaşlar. Bende şöyle birşey yaptım; Agility bonusu olan mail itemları benim eski itemlarımın bonuslarıyla orantılı bir biçimde seçtim ve sadece 3 parça mail item kullanıcam defance artıcak Agility düşmeyecek ...
  • Agility Attack Speed e bir etkisi yokmu ?
  • Daha basit bir şekilde anlatmak gerekirse;

Agility -----> +%crit ve AP
    Ap -----> +DPS

Dolayısıyla sadece AP ile DPS artışı olurken Agility ile hem %crit hem de DPS artışı oluyor. Herhalde yanlış yazmıyorum. Durum böyle olunca Agility bonusu veren itemler tercih edilmeli diye düşünüyorum. Ayrıca leather ile mail arasında çok fark yok demek alt seviyelerde çok yanlış olmaz ama lvl60 ta mutlaka mail armor gerekli.

Not: Agility atak hızını etkilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi index -- 18 Aralık 2006; 12:35:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: index

Daha basit bir şekilde anlatmak gerekirse;

Ap -----> +DPS

Dolayısıyla sadece AP ile DPS artışı olurken Agility ile hem %crit hem de DPS artışı oluyor. Herhalde yanlış yazmıyorum. Durum böyle olunca Agility bonusu veren itemler tercih edilmeli diye düşünüyorum. Ayrıca leather ile mail arasında çok fark yok demek alt seviyelerde çok yanlış olmaz ama lvl60 ta mutlaka mail armor gerekli.

işte o kadar kolay değil :)

Mesela ben 50 AP mı 20 Agility'mi derseniz, kesinlikle 50 AP'ı tercih ederim... her ne kadar 20 agility, dodge, critic, armor verse de, 50 AP hem PVE, hem de PVP için daha iyi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: oray

quote:

Orjinalden alıntı: index

Daha basit bir şekilde anlatmak gerekirse;

Ap -----> +DPS

işte o kadar kolay değil :)

Mesela ben 50 AP mı 20 Agility'mi derseniz, kesinlikle 50 AP'ı tercih ederim... her ne kadar 20 agility, dodge, critic, armor verse de, 50 AP hem PVE, hem de PVP için daha iyi...

İyi de Agi zaten Ap vermiyor mu? (hunter için)

• verir;
    20 agi 20 ap , %0.67 crit, dodge ve 40 armor;
    50 ap ile kıyaslandığında

"%0.6 crit dodge 40 armor" mu yoksa 30 ap mi istiyosunuz ona karar vermeniz lazım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: galdor

verir;

"%0.6 crit dodge 40 armor" mu yoksa 30 ap mi istiyosunuz ona karar vermeniz lazım..

yani işte bu noktada birazcık tecrübe ve bilgi gerekiyor. 30 fazladan AP mı benim için daha iyi olur yoksa diğer statlar mı, bu konuda bir bakış da hangisi daha iyi diyebiliyorsanız zaten olayı çözmüşsünüz demektir :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: galdor

verir;

%0.6 crit dodge 40 armor u alırdım. damlaya damlaya göl olur.
  • arada 30ap farkı var ... damlaya damlaya göl olur diyorsun da her item 20 agi vermio ki :)
    o crit'leri zaten direk 1-2% crit chance / talent'lar / bufflar vs. 'den alıyorsun .. extra ap bence daha mantıklı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.