Şimdi Ara

ATM DSLAM - IP DSLAM Ping Karsılastırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

TTNet'in 8 MBit' lik ADSL paketini kullanıyorum ve TT' den öğrendigime göre santral ile evimin arasında 320 metrelik bir mesafe bulunuyormus. Hattımın 20 MBit'e kadar destekledigini de soylediler.

Hattımın su anda ATM DSLAM' a baglı oldugunu ve 16 MBit'lik pakete gecersem IP DSLAM'a hattımı baglayacaklarını soylediler. Merak ettigim sey online oyunlarda alıyor oldugum 40-50 ms gibi ping surelerinin bu gecis sonrasında 20-30 ms gibi seviyelere dusup dusmeyecegi.

Bu konuda teknik bilgisi olan arkadasların yorumları nedir ?

Teşekkürler

• bakır kablolar ile irtibat kuran link hattından, fiber ile iletişim kuran saha dolabına geçiyorsun. Aslında geçmeyi düşünüyorsan önce-sonra traceroute ss leri alırmısın bende yeni saha dolabına geçtiğimde ping çok fazla etkilenmedi fakat şöyle etkisi oldu sabit 15-20 ms de duruyo ve ana santrale paketlerin ulaşması 5ms ye düştü
  • Soylediginiz gibi IP DSLAM'a gectigimde fiber altyapılı bir saha dolabına geciyor oldugumdan biraz da olsa erişim surelerinde iyileşme olabilecegini umuyorum. Ama simdi kafama baska birşey takıldı. Online islem merkezinden kendim 8 MBit'den 16 MBit'e cıkardıgım zamanda baglı oldugum port otomatik olarak ATM DSLaM'den IP DSLAM'e gecermi ? ATM DSLAM'ler 16 MBit destekliyor mu yoksa 16MBit hız saglayabilmek için beni mecburen IP DSLAM'e mi gecirmeleri gerekcek.
  • Yeni saha dolabı üzerindeki ankastre ye senin hattını bağlayacakları için sadece online işlem menusunden halledilebilen bir olay değil anladığım kadarıyla. Çünkü geçiş işlemini yaptıktan sonra hat çevir sesini yeni outdoordslam dan alacaksın. Üzerinde ki port cihazlarıda yeni teknoloji oldugundan signal değerlerinde iyi seviyelere gelecek.
  • Online islem merkezinden yapılamıyormus zaten, orda secilebilr gorunuyor ama secildiginde ;

"İnternet hattınızın seçtiğiniz pakete uygunluğunu kontrol etmek ve geçiş işleminizi gerçekleştirmek için 444 0 375 numaralı TTNET Müşteri Hizmetleri’ni aramanız gerekmektedir."

gibi bir hata veriyor. Pakete uygunlugu derken bulundugum bolgede IP DSLAM destekli saha dolabı olup olmadıgı ve sinyal degerlerimden bahsediliyor sanıyorum. Eve gittigimde tracert alıp, tarife degisikliginden sonra tekrar tracert alarak degisiklikleri burayada koyarım.

İlgilendiginiz için teşekkür ederim.
  • atm dslam sanırım en fazla 12 mbit destekliyor.Bende ocakta 4 mbitten 16 mbit e online işlem merkezinden geçince hattım otomatik adsl2+ ya dönüştü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hükümran

atm dslam sanırım en fazla 12 mbit destekliyor.Bende ocakta 4 mbitten 16 mbit e online işlem merkezinden geçince hattım otomatik adsl2+ ya dönüştü.

ben online islem merkezinden gecemiyorum, yukarda verdigim uyarı mesajını alıyorum, mecbur tt ofisine gitcem yada telden halletcem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iarwa1N

quote:

Orijinalden alıntı: Hükümran

atm dslam sanırım en fazla 12 mbit destekliyor.Bende ocakta 4 mbitten 16 mbit e online işlem merkezinden geçince hattım otomatik adsl2+ ya dönüştü.

ben online islem merkezinden gecemiyorum, yukarda verdigim uyarı mesajını alıyorum, mecbur tt ofisine gitcem yada telden halletcem

telefonşla arayıpta geç ama abonenin tüm bilgilerini soruyolar.hemen değişiyor tarife.
  • "İnternet hattınızın seçtiğiniz pakete uygunluğunu kontrol etmek ve geçiş işleminizi gerçekleştirmek için 444 0 375 numaralı TTNET Müşteri Hizmetleri’ni aramanız gerekmektedir."

Ben de Online işlemlerde bu uyarıyı aldıktan sonra telefonla geçmek istedim fakat oradan da yapamadılar. "Şahsen TT müdürlüğüne başvurmanız gerekiyor" dediler.Siz benim talebimi işleme alın ve benim adıma başvurun dediğimde; dalga geçer gibi "altyapı değişikliğini Türk Telekom yapıyor" dediler.

ADSL2+ dışındaki modlarla bağlanan ve son zamanlarda tarifeyi telden değiştirebilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: leopars

"İnternet hattınızın seçtiğiniz pakete uygunluğunu kontrol etmek ve geçiş işleminizi gerçekleştirmek için 444 0 375 numaralı TTNET Müşteri Hizmetleri’ni aramanız gerekmektedir."

Ben de Online işlemlerde bu uyarıyı aldıktan sonra telefonla geçmek istedim fakat oradan da yapamadılar. "Şahsen TT müdürlüğüne başvurmanız gerekiyor" dediler.Siz benim talebimi işleme alın ve benim adıma başvurun dediğimde; dalga geçer gibi "altyapı değişikliğini Türk Telekom yapıyor" dediler.

ADSL2+ dışındaki modlarla bağlanan ve son zamanlarda tarifeyi telden değiştirebilen var mı?

Ben telefondan geçiş yapabiliyordum ama bir kampanyadan yararlanıyor oldugum için en erken 1 ay sonra tarife degisikligi yapabilecegimi soylediler. Ben ise bu arada hattımın zaten ip dslam'da oldugunu ogrendim. Yani 16 Mbit'e gectigimde alt yapıda benim için bir degisiklik olmayacak diye dusunuyorum, sadece hız limiti 8' den 16' ya yukseltecekler (zaten su anda 20mbit' e kadar destekliyor gorunuyor hattım) ve su anda alıyor oldugum ping degerlerinden daha dusuk degerler alacagımı sanmıyorum. Bu yuzden 8Mbit' te kalmaya devam etcem gibi.

• Teşekkürler. TTdestek bölümüne de yazmıştım "santrale 400 m uzaktasınız ve hat iyileştirmesi yapmak gerekiyor" şeklinde dönüş yaptılar. Yani TT müdürlüklerine uğramamız gerekiyor. Bu arada destek bölümünün de pek işe yaramadığını tescil etmiş olduk.

http://donanimhaber.com/ttnet/default.aspx?pid=3&sid=648
  • quote:

Orijinalden alıntı: leopars

Teşekkürler. TTdestek bölümüne de yazmıştım "santrale 400 m uzaktasınız ve hat iyileştirmesi yapmak gerekiyor" şeklinde dönüş yaptılar. Yani TT müdürlüklerine uğramamız gerekiyor. Bu arada destek bölümünün de pek işe yaramadığını tescil etmiş olduk.

http://donanimhaber.com/ttnet/default.aspx?pid=3&sid=648

benim santrale olan uzaklıgım 320 metre imiş, belki belli bir uzaklıktan sonrasını mudurluklere yonlendiriyorlardır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.