Şimdi Ara

ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] (211. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
4.281
Cevap
69
Favori
213.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Giriş
  • Cumartesi öğleden beri internet yok.mh ulasilamiyor.ne bir bilgi var ne bir SMS atmak var.ama fatura zamanı gelince sürekli hatırlatma SMSi var.
    Şu saat oldu hala net yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victorybicer -- 28 Haziran 2026; 3:52:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Mrblar sizden ricam cumartesi den beri internet yok bugün 3.gun.mh arayıp kayıt actırdık ekip gelecek denildi.sansima sokağa başka bir adrese gelen ekipe rica ettim gelip bina girişine baktı kontrol etti kutuya sinyal gelmiyormus.

Bugün bu sorunu çözün lütfen.ve 3 gündür kullanmadığım günlerin de lütfen iadesini yapın.

Sokağın başındaki komşuda net var bende yok.baska bir abonenizden duyduğuma göre 522 abonede bu sorun varmış.

Birde böyle bir durumda bilgilendirme SMS atsanız iyi olur.

Hat no 3400200918

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victorybicer -- 29 Haziran 2026; 8:52:42 >

ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU]

Mobil veriden denedim giriyor. Arkadaşıma sordum giriyor. Ama nedense wifi'dan girmiyor. Bilgisayardan da ethernet ile girmiyor. Var böyle kafasına göre site açmama durumu.

• DNS değiştirebiliyor muyuz modem ayarlarından? Evdeki tüm cihazlar için Google DNS adresleri kullanmak istiyorum. Ayarlarda DNS ekleme kısmı kapalı. Root ile giriş yapmak istedim fakat root bilgilerini bulamadım. Çözümü kendim üreteceğim ama Atlantis ona da izin vermiyor. Temsilciyi aradığımda düzeltemedi. Sabahtan beri 1 adrese giremiyorum giremediğim adreste de işim var projem yarım kaldı. Cihaza özel DNS girmeyi önermeyin. Amacım modemden çözmek. Her cihaza özel DNS ayarı yapamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1809 -- 30 Haziran 2026; 1:30:1 >

Yaşadığınız erişim sorununun temel nedeni, reflection/spoof türü DDoS saldırılarıdır. Bu saldırılarda saldırganlar kaynak IP olarak bizim IP bloklarımızı kullandığı için bazı kurum ve kuruluşlar güvenlik amacıyla ilgili IP bloklarını geçici olarak engelleyebilmekte veya blacklist'e alabilmektedir.

Bu gibi durumlarda ilgili kurumlarla iletişime geçerek IP bloklarımızın tekrar erişime açılmasını talep ediyoruz.

Bazı kurumlar ise saldırı sırasında trafiği farklı bir upstream sağlayıcısına yönlendirdiğinden erişim sorunları yaşanabilmektedir. Sorunun giderilebilmesi için ilgili kurumun yönlendirmeyi eski haline getirmesi gerekmektedir.

Acil durumlarda ve yaygın kullanılan servislerde erişimin tekrar sağlanabilmesi amacıyla geçici statik yönlendirmeler (static route) uygulanabilmektedir.

Altyapımızda kullanılan Corero DDoS koruma sistemi sayesinde saldırılar doğrudan hizmetimizi etkilememektedir. Ancak üçüncü taraf kurumların uyguladığı güvenlik politikaları nedeniyle erişim sorunları yaşanabilmektedir. Bu durum yalnızca bizim altyapımıza özgü olmayıp, benzer saldırılara maruz kalan diğer internet servis sağlayıcılarında da görülebilmektedir. Ancak bazı kurumlar IP bloklarını doğrudan engellemek yerine, ilgili servis sağlayıcıyla iletişime geçerek doğrulama süreci işletmeyi tercih ederken, bazı kurumlar ise doğrudan blacklist uygulayabilmektedir.

Sorununuz devam ediyorsa ilgili web sitesine mail atacağız biz ofiste erişim sağlayabiliyoruz ama cgnat tarafında test etmedik.

• 1809 1 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Bazı modemlerde root erişimi bulunsa bile dns ayarları değiştirilememektedir. Bu gibi durumlarda DNS yönlendirmesini PPPoE oturumu üzerinden BNG tarafında tanımlayabiliyoruz.

Hat numaranızı özel mesaj olarak iletirseniz bağlantınızı kontrol edelim. Uygun olması durumunda DNS ayarlarınızı PPPoE/BNG tarafında manuel olarak tanımlayabiliriz.

Şu anda Apple CDN tarafında yaşanan bir sorun nedeniyle özellikle indirme işlemlerinde performans problemi yaşanabilmektedir. Bu nedenle alternatif DNS tanımlaması kullanıyoruz. Dilerseniz DNS adreslerini cihazlarınıza manuel olarak tanımlayabilirsiniz. Sorunun devam etmesi halinde hat numaranızı tarafımıza ileterek destek kaydı oluşturabilirsiniz. Gerekli kontrolleri sağlayabiliriz.

Ayrıca pop noktalarımızdan birinde yaşanan arıza nedeniyle bir süre bağlantı sorunları yaşanmıştır. Konuyla ilgili abonelerimize önceden SMS bilgilendirmesi yapılmış, ancak çalışma planlanandan uzun sürdüğü için mesai saatleri içerisinde de müdahaleye devam edilmiştir.

Şu an itibarıyla tarafımızda bilinen genel bir arıza bulunmamaktadır. Yaşadığınız farklı bir sorun varsa memnuniyetle inceleyebiliriz.

DNS adreslerinizi değiştirerek tekrar dener misiniz? Tarafımızda herhangi bir engelleme bulunmamaktadır.

Test amacıyla aşağıdaki DNS sunucularını kullanabilirsiniz:

Cloudflare:1.1.1.1/1.0.0.1
    Google: 8.8.8.8 / 8.8.4.4

İşlem sonrasında sonucu bizimle paylaşmanızı rica ederiz.

Ancak sevindirici olan şu ki; şu an ne biz ne de downstream müşterilerimiz bu saldırılardan etkileniyor. Şükür, bu günleri de gördük. 😊

Bu tür saldırılar maalesef zam dönemlerinde her yıl rutin olarak karşımıza çıkabiliyor.

Herhangi bir erişim veya performans sorunu yaşıyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz, memnuniyetle inceleyelim.

Sorunum çözüldü.

bende aynı sorunu yaşıyorum fakat google yada cloudflare, ikisi de işe yaramadı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 26 temmuzdan beri internetimin indirme hızı çok kötü nasılsa uploadda sorun yok, arıza kaydı açılıyor ekipler internet sorunluyken çözüldü işaretliyor ardından tekrar arıyoruz 48 saat süre veriliyor hala sözde işlemde, PPPoE tanımlaması her ne ise bir bana yapılmadı işini bilmeyen ekibe denk geldik herhalde yardımcı olur musunuz artık

3400186962

O zaman bilemiyorum dostum pc üzerinden yaptım giriyorum Sadece PC üzerinden kendi telefonumdan'da dns değiştirdim sadece google için DC'ye girebiliyorum

Herkese dönüş yapıp benim msjlarima dönüş yapmamanizin ozel bir sebebi mi var.gecen hafta sonunu full internetsiz geçirdik.taa pazartesi oglen geldi. Durumu aciklayip buradan izah etseniz en azindan bir gonul alma olurdu.

Vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederiz.

Yine de olası bir ihtimali ortadan kaldırmak amacıyla IP adresiniz tarafımızca değiştirilmiştir. Yeni IP adresiniz ile tekrar kontrol sağlayarak tarafımıza bilgi verebilir misiniz?

Saygılarımızla.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.