Şimdi Ara

ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.282
Cevap
69
Favori
213.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Giriş
    Merhaba,

Sektördeki birçok servis sağlayıcıya gerçekleştirilen DDOS saldırılarından bizlerde nasibimizi almış durumdayız. Gelen saldırılara yönelik alınan önlemler her seferinde saldırganların yöntem değiştirmesiyle yeni yöntemin engellenmesine kadar olan sürede birkaç dakikalık kesintiler yaşatmaktadır. Son 4 haftadır Aralıksız olarak saldırı almaktayız. Bahsettiğimiz önlemler 24 saat takibimiz altında alınmasa abonelerimizin google a bile girmesi mümkün değildir. Burdada hiçbirşey yapılmıyormuş gibi yargılama yapılması çok mesnetsizdir. Ddos saldırılarında saldırı alan tarafın saldırıyı tamamen engellemesi abonelerin bu saldırıları hiçbirşekilde hissetmemesi gibi bir durum teknik olarak mümkün değildir. Bu konuda ilgili makaleleri okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Amacımız yada iddiamız saldırıların tamamını engellemek abonelerimizin durumdan hiçbirşekilde etkilenmemesini sağlamak değildir olamazda. Şuanda tek hedefimiz hizmetimizi minimum kesintilerde devam ettirmek yönündedir. Bu saldırıların biteceği güne kadar sistemlerimizi ayakta tutmak için elimizden gelen imkanları sağladığımızdan kimsenin endişesi olmasın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• AtlantisNet Destek kullanıcısına yanıt
    Makaleleri okuyacağım, siz de etik ilkeleri benimseyin ve insanların parasını ödediği hizmeti verin veya comnet gibi gidin. Bir paragraf yazı yazıyorsun ne benim sorunumu çözecek bir tarih var ne de yönlendirme. Boş yapmayın işinizi yapın yeter.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bilgilendirme için teşekkürler. Açıkçası bence sorun düzelene kadar tüm gigapon abonelerinizin fiyatında indirim yapılabilir çünkü objektif bakıldığında genel olarak bu ay kimse tam olarak interneti kullanamadı.

Aşağıdaki soruları cevaplandirmanizi rica ediyorum sizlerden

1. Dün üşenmedim ve adresinize gittim, bankodaki arkadaşlarınızın böyle bir durumdan dahi haberi yoktu, destek kaydı alıp beni gönderdiler, yetkili ile konuşmak istemem rağmen, biz neden sizin musteri hizmetlerinize ulaşamıyoruz?

2. Bu DDos ataklarini giderebilmek adına hangi adımları attınız ?

3. Kapasite probleminiz var mı ?

Bu DDos atağını yapanlar belirli bir mesai saatleri içerisinde çalışıyor sanırım, ya insanlar işten evlerine döndüğünde ya da haftasonu oluyor bu kesintiler nedense, bu durum da bana kapasite sorunuymus gibi geliyor.

Teşekkürler

Bu arada ben de sektordeyim ve ne olup ne bittiğini az çok biliyorum, 3 büyük internet sağlayıcının fiberoptik tedarikçilerinden biri olan bir firmada çalışıyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enano -- 23 Mart 2025; 20:26:36 >
  • Enano E kullanıcısına yanıt

Sektördesiniz yani; anlıyorum.ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] 

Özellikle 18:00-24:00 arası yapılıyor, bu tip ataklar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W

Öncelikle, tarafımıza yaptığınız açıklamayı okuduk. DDoS saldırısı aldığınızı, sürekli önlem aldığınızı ve bu süreçte elinizden geleni yaptığınızı belirtiyorsunuz. DDoS saldırıları elbette ciddi bir sorundur; ancak sizinle aynı sektörde bulunan sağlayıcılarda bu tür bir süreklilikte kullanıcı erişim sorunu yaşanmamaktadır. Size hatırlatmak isteriz ki:

Saldırı almak, kullanıcıya hizmet veremediğiniz hâlde fatura kesmeye devam etmenizin bahanesi olamaz.

Kullanıcılarınız olarak şikayetimiz, birkaç dakikalık kopmalar değil; Günlerdir VPN olmadan Google’a bile girememek ve bunu her gün yaşamak zorunda kalmamızdır.

Siz "önlem alıyoruz" diyorsunuz, ancak VPN ile erişim sağlanırken, VPN’siz internet tamamen çalışmıyorsa burada açıkça görülmektedir ki sorun sizin yönlendirme sistemlerinizde, DNS yapılandırmanızda veya firewall seviyenizde bulunmaktadır.

AtlantisNet’in ASN numarası AS204457’dir.

Tüm BGP yönlendirmeleriniz, upstream bağlantılarınız (Vodafone vb.) ve peering ilişkileriniz kamuya açık.

Bağlantı rotalarınız, yapılan değişiklikler teknik olarak izlenebiliyor ve sorunların altyapıdan kaynaklandığı net şekilde görülüyor.

Kullanıcılarınız VPN ile bağlantı kurabiliyor ancak normal bağlantı ile internete erişemiyor.

Bu, saldırının değil; yetersiz yönlendirme, kötü yapılandırılmış DNS veya agresif firewall kurallarının sonucudur.

VPN bağlantısında farklı DNS ve rota kullanıldığı için internet erişimi sağlanabiliyor.

VPN’in çalışıyor olması, sorunun sizin ağınızda olduğunu doğrudan kanıtlamaktadır.

Sözleşmenizin 4.17. maddesi şu ifadeyi içeriyor:

“96 saatten uzun süren kesintilerde, hizmet verilmeyen günlerin bedeli kullanıcıya iade edilir.”

Bugün itibariyle bu kesinti süresi haftalarla ölçülmektedir.

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Madde 13 ise şunu belirtir:

“Ayıplı hizmet sunulması durumunda, tüketici hizmetin yeniden sunulmasını, ücret iadesini veya sözleşmenin feshini talep edebilir.”

Sürekli kesinti yaşayan kullanıcılarınız için, taahhütlü bile olsa cezasız fesih hakkı doğmuştur.

Hizmet sunamıyorsanız, bu cezayı uygulamak hukuka aykırıdır.

“Amacımız aboneler hiç etkilenmesin demek değil” şeklindeki açıklamanız, durumu savunmak değil, ayıplı hizmeti itiraf etmektir.

NET TALEPLERİMİZ:

• Tüm kullanıcıların bu süreçteki internet kesintisi oranına göre fatura iadesi veya indirimi yapılmalıdır.
    • Bağlantı kuramayan tüm abonelere cezasız iptal hakkı tanınmalıdır.
    • Teknik durum kamuoyuna açık bir şekilde şeffaf raporlarla açıklanmalı, “sabredin” demekle yetinilmemelidir.

Özetle:

“DDoS alıyoruz” demek, “hizmet veremeyiz ama para alırız” demek değildir.

BGP’ye, ASN’e, IP rotalarına bakıyoruz; altyapıdaki sıkıntı çok açık.

Sorumluluğunuzu kabul edip, gereğini yapmanız gerekiyor.

Aksi halde; BTK, Tüketici Hakem Heyeti ve yasal başvuru süreçleri zaten devreye girecektir.

• Bu arada aklıma geldi Google de böyle bir saldırı haberi yok olması gerekmiyor mu?

Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • mito1172 kullanıcısına yanıt

Sayın Mito1173; Tt ile alternatif firmaları mukayese etmek adil mi?

xxxNet ile sorun yaşadıkları ve trafiği tek kanal üzerinden verdikleri için sorun yaşadılar.Ev taşımak bile sorun iken, trafiği taşımak haliyle daha büyük sorun.

Firmanın kendi altyapısıyla hizmet vermesi ve Vae den geçen abone sayısının artması da, budama faaliyetlerini başlatmış olabilir.

Abonelerin mağduriyetlerini dile getirmeleride haklı mı, haklı. Atlantisnet'in ; sorulara cevapları açık ve net olursa, güven duygusu pekişir.

Siz bu saldırıya inandıysanız başka sözüm yok böyle memnunsanız devamATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU]  Artı ben kıyaslamadım yetkilinin dediğine karşılık bizde niye yok dedim neden hemen savunmaya geçiyorsunuz bu da garipATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] 

SİSTEM 2

Alıntı

metni:
    "saldırganların yöntem değiştirmesiyle yeni yöntemin engellenmesine kadar olan sürede birkaç dakikalık kesintiler yaşatmaktadır"

Cumartesi tüm gün internet yoktu.

Alıntı

metni:
    "Sektördeki birçok servis sağlayıcıya gerçekleştirilen DDOS saldırılarından bizlerde nasibimizi almış durumdayız"

Mesajınızdan sonra donanımhaberdeki ISS konularına göz attım bir tanesinde dahi DDOS lafı geçmiyor.

Alıntı

metni:
    "Son 4 haftadır Aralıksız olarak saldırı almaktayız."

Dediğiniz gibi 4 haftadır devam eden bir sorunu çözemediyseniz bu beceriksizliğinizle 2025 yılına kadar iyi ayakta kalabilmişsiniz.

Alıntı

metni:
    "Amacımız yada iddiamız saldırıların tamamını engellemek abonelerimizin durumdan hiçbirşekilde etkilenmemesini sağlamak değildir olamazda."

ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] 

Arkadaşlar firma baya baya yalan söylüyor lütfen yeter artık şunları savunmayın, yahu 4 gündür internete erişimimiz yok. İnsanların interneti kullanacağı yoğun saatlerde erişim gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmetkal123 -- 23 Mart 2025; 21:12:17 >

Prim yapacağız yahni. ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] Türknet Gagafiber'deyim. 349 TL, hepsi içinde, dışında yok.

1000 e 1000, 500 TL; sizde neden yok? Sizde birde bonusu var + 75.ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] 

Size niye vermiyorlar acaba? ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] 

Az yiyelim; pahalıda olsa öz yiyelim babında mı? ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] 

KOMİKSİNİZATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU]  siz ucuza kullanıp çok mutlusunuz aynen belli umarım böyle devam ederATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU]  derdiniz ne çözemedim şirket avukatı gibi konuşuyorsunuzATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU]  benim demek istediğim şu böyle küçük şirketler kapasitesinden fazla abone alıp sonra böyle çöküyor olan millete oluyor siz bunun nesini savunuyorsunuz ilginçATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU]  Artı övündüğün ISS de tt ile çalışan bir şirket sizin bölgenizde alt yapısı var demek ki ondan böyle neşelisiniz sizden az fiyat alıyorsa ne güzel işte keşke benim bölgemde de alt yapısı olsa da bizde faydalansak Benim durumumla alay etmek de çok itici bir tavır olmuş lütfen bir daha alıntı yapmayınATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] 

NOT BU ARADA BEN MODEM PARASI ÖDEMİYORUM ŞİMDİ BU DA SİZE KAPAK OLSUN MU DEMEM GEREKATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] 

SİSTEM 2

• İnternete bak internete. Daş daş. ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] 

Rüter kirazı dışında, hepisi dışında.Koş koş, yetiş yetiş.Bedavadan pahalıya.

Vay be abime bak abime; internetten nasılda anlıyor. 16 mbps ( Onun üstü değil altı ), 600 TL + 75, hemide fiber, hemide senetli. Gudbay'dan dalıyor. ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] 

ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU]tabii resmiyoutube
    Bizimkiler ve daha fazlasını izlemek için hemen #tabii’ye üye ol! 👉 https://www.tabii.com Bizimkiler Dizisinin 28. Bölüm Konusu: Kalp krizini atlatan Hüsnü Bey’in biraz daha dinlenmesi gerekmektedir. Bizimkiler ve daha fazlası tabii’de 💚 tabii Sosyal Medya Hesapları: tabii Resmi Facebook Sayfası: https://www.facebook.com/tabiiresmi tabii Resmi Twitter Sayfası: https://twitter.com/tabiiresmi tabii Resmi Instagram Sayfası: https://www.instagram.com/tabii/ tabii Resmi YouTube Kanalı: https://www.youtube.com/@tabii.resmi tabii Resmi Tiktok Sayfası: https://tiktok.com/@tabii #Bizimkiler #tabii
    https://www.youtube.com/watch?v=UhhxQtQggfU

ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] 

Tt altyapıdanda kullandım, aylık 100 TL'den ( Pananet). Gagafiber gelmeseydi, aynı firma ile devam edecektim. 1 yıllık da peşin ödedim, iptal edince geri kalanı 1 hafta içinde eksiksiz aldım . Arkadaşlar abone bedeli karşılığı hizmet alıyor, şikayet etmeleri sorun durumunda hakları. Peki sizin tavrınız.ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU]  Kapak olsun, cilt olsun , kılıf olsun. Alternatif firmaları eleştirmek ile gömmek arasında ki farkta, sizin kulağınıza altın küpe olsun .

Merhaba,

Abonelerimizden gelen talep doğrultusunda belgelerle birlikte teknik açıklama yapıyoruz.

3 haftayı geçen süreçte alınan önlemler ve yapılan çalışmaları ekre görselleriyle birlikte sunuyoruz.

1.saldırıların başlaması şirketimizin sofia popunu kurmasıyla ve peering anlaşmalarımızla birlikte başlamıştır.
    2.Saldırıların ilk gününde saldırı türü volumetrik Ddos olarak başlamıştır. Volumetrik saldırılar birkaç adet ip adresine yüksek trafik göndererek 200-300 gigabit sistemlerin kullanılmaz hale gelmesini amaçlamaktadır. Bu günlerde firmamız saldırı alan ip adreslerini tespit ederek blokhole dediğimiz engelleme tekniği uygulamıştır.
    3.aynı gün üst operatörümüz olan vodafonedan ddos hizmeti satınalmaya başlayıp gelen saldırıları üst operatördede filtrelemeye başlamıştır.
    4.sofia popumuz 3 gün gibi kısa sürede aktif edilip peering anlaşmaları devam ederken pop içinde retn firmasından ultra ddos hizmet ve internet hizmeti satınalınıp devreye sokulmuştır.
    5. Sofia pop içinde bulunan stormwall isimli ddos firmasından extra ddos hizmeti satın alınıp devreye sokulmuştur.
    6.Alınan önlemlerle 3 gün öncesine kadar sistemlerimizi düşürmeyi başaramayan saldırganlar yöntem değiştirerek carpet bomb yöntemine geçmişlerdir. Carper bomb yöntemi sahip olduğumuz tüm ip adreslerine çok küçük hızlarda 100-200 mbps ama çok yüksek kapasiteli paketler göndererek 300.000 pps - 1 milyon pps aralığında sistem içine toplam 200 milyon üzerinde pps paketi bırakarak (olağan trafiğimizde en yoğun saatlerde bile max 30 milyon pps işlemekteyiz) sistemin ismindende anlaşılacağı üzere bomba gibi patlamasını amaçlamaktadır.
    7.carpet bomb saldırısı bu saldırı yöntemlerinin nirvanası olarak kabul edilmekte ve burada alınacak önlemler abonenin internet hizmet olumsuz etkilemeden mümkün olmamaktadır.
    8.kendi ağımızda ve üst operatörlere carpet bomb saldırısı aldığımız bilgisini geçerek savunma yöntemimizi tamamen değiştirdik.
    9.gelen kirli pps trafiklerini üst operatör sistemlerinde temizletmeye başladık. Bu yöntemde Ddos hizmetini saldırı geldiği anda devreye almak zorundayız. Çünkü ddos cihazı gelen kirli paketleri temizlerken içerisinde temiz olan paketleride siliyor. Buda örneğin sahibindende gezerken bazı resimlerin açılmamasına vpn yaparken bağlantının düşmesine bazı abonelerimizde google açılırken bazılarında açılmamasına sebep oluyor. Bu saldırı türü için alınabilecek tek savunma yöntemi budur.-
    10.kapasite sorunu yaşadığımıza dair söylentiler tamamen asılsızdır. Sofia popunun devreye girmesiyle Aktif 400 gigabit kapasitemiz olmasına rağmen en yoğun saatlerde işlediğimiz trafik sadece 150 gigabittir.
    11.saldırıların neden akşamları yapıldığının sebebi açık ve nettir saldırıdaki amaç saldırı esnasında en fazla aboneyi madur etmek üzerine kurgulanmıştır. Buda abonelerin internet kullanımı yaptıkları saati işaret etmektedir. 19:00-24:00 arası.
    12.görsellerde paylaştığımız resimlerde hangi operatörlerle çalıştığımızı,saldırı anında operatörlerden gelen mailleri,watsapp ve telegram yazışmalarını,saldırı aldığımız paket boyutlarını ve buna karşı içeri bırakılan temiz trafik görsellerini toplam kapasite bilgimizi,sofiadaki kapasite bilgimizi tüm belgeleriyle resimlerde sunuyoruz.
    13. Bu saldırılardaki amaç operatörü işleyemez hale getirip kepenk indirmesini sağlamaktır.
    14.Sektörde rekabetçi fiyatlara kendi altyapısından simetrik internet hizmeti sağlamaya çalışan firmamızı yenmek ve rekabet edemez hale getirmek için yapılan bu saldırılarda saldırganlar tarafından 3 haftada en az 500.000 dolar harcandığı şirketimizce tahmin edilmektedir.
    15.Savunma sistemlerine firmamızca harcanan parada 500.000 doların üzerine çıkmıştır.
    16.Bu paraları harcayarak bizi iş yapamaz hale getirmeye çalışan kişi yada kurumlar hakkında tahminlerimiz olmasına rağmen delillerimiz ne yazıkki bulunmuyor.
    17.Bu gibi saldırılar sistemi devredışı bırakamadığını görünceya kadar veya saldırgan tarafın para harcamaktan vazgeçmesine kadar devam eder.
    18.Abonelerimizin bu dönemde sözleşmelerini iptal etmeleri halinde tabiki cayma bedeli çıkarmadan yardımcı olacağız.
    19.Biz bu dönemden güçlenerek çıkmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerin manevi destekleri bizim en büyük motivasyon kaynağımız.
    20.Hediye hizmet tanımlamalarıyla ilgili o bölümün yöneticisi arkadaşlarımız kesinlikle aksiyon alacaklardır. Fakat önceliğimiz bu sorunla başedebilmek.
    21.danışmadaki arkadaşlarımızın bilgisizliğiyle ilgili bir post okuduk, danışmada görevli arkadaşlarımızın vazifesi gelen müşteriyi karşılamak abonelik başvuru ve iptal sürecini yönetmenin ötesine geçemez. Bizler danışmada çalışamayız onlarda teknik konulards bilgi sahibi olmak zorunda değiller.
    22.Battığımız kapattığımız hakkında söylentiler olmuş. Biz gigapon altyapısı için milyon dolar seviyesinde yatırımlar yaptık. Lütfen bizi türk telekom santraline 3 tane router koyarak vatandaştan 1,2 yıllık ödeme toplayan operatörlerle bir tutmayın. Dolandırıldık ama dolandırmadık. Her şerden bir hayırla çıkmayı başardık bugüne kadar.
    23.Ayazın Sonu Güneştir. Daha güzel günlerde görüşmek üzere sağlıcakla kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtlantisNet Destek -- 23 Mart 2025; 22:4:11 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Güzel ve Detaylı bir açıklama olmuş teşekkürler

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.