Şimdi Ara

ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] (106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü, 2 Mobil
5 sn
4.281
Cevap
69
Favori
213.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Giriş

Açıklayıcı bilgilendirme için teşekkürler. Kapasite sorunu diyenler umarım anlamıştır, sorunun ne oldugunu. AtlantisNet'in arkasındayız <3 Hızlı bir şekilde çözüleceğine eminiz :) Sofia pop noktası ile düşük ping (Almanya konusunda özellikle) hızlı internet ile, bazı kişilerin/firmaların gözüne batmış durumda muhtemelen. Ama eninde sonunda bu sorun ortadan kalkacak ve kaldığımız yerden hizli sekilde devam edeceğiz @AtlantisNet Destek

arkadaslar ddos yiyorsanız treshhold'ları bu kadar genis tutmayın yıl olmuş 2k25. biz de ecom işletiyoruz isim vermiyorum ama 3 harflilerden biri artık anlarsınız. aynı sekılde ddos benzeri atakları waf'la blokluyoruz ayrıca gunde defalarca guvenlık acıkları denemesi yapılıyor son olaylardan sonra. 4 gun hizmet vermez isek yonetim kafamıza biner bizim yok mu SLA sozlesmeniz falan? ayrıca madem bu kadar profesyonelsiniz o zaman bu profesyonelliği sergileyin. 2025 başından beri ddos yiyip buraya halen yemeye devam ediyoruz diye aciklama yapmaniz acemiliğinizi veya ddos konusundaki danisman tercihinizin yanlis oldugunu gosteriyor lutfen bunları degerlendirin selametle. artık tekrar ne zaman gorusursek :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BasbugAtaturk -- 23 Mart 2025; 22:40:33 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Öncelikle göstermiş olduğunuz detaylı açıklama, grafik ve belgelerle durumu net bir şekilde ortaya koyduğunuz için teşekkür ederiz. Bu kadar teknik bilgi ve şeffaf paylaşım, sizlere olan güvenimizi artırdı.

Biz kullanıcılar olarak, son haftalarda yaşadığımız erişim problemleri, bağlantı kopmaları ve hız düşüşleri nedeniyle doğal olarak tedirgin olduk ve sesimizi duyurmaya çalıştık. Ancak bunu yaparken hiçbir zaman kötü niyetli ya da art niyetli olmadık, sadece yaşadığımız sorunlara çözüm bulmak adına yapıcı eleştirilerde bulunmak istedik.

Şimdi görüyoruz ki, yaşadığımız bu problemler sistematik ve yoğun saldırıların sonucuymuş. Siz de bu süreçte önemli yatırımlar yapmış, farklı katmanlarda koruma önlemleri almışsınız. Tüm bu çabaları takdir ediyoruz.

Bizler, altyapınıza güvenen ve sizlerle uzun vadeli bir ilişki kurmak isteyen kullanıcılarız. Ancak bu süreçte zaman zaman “kullanıcılar haksız eleştiriyor” şeklinde yansımalar oldu. İnanıyoruz ki, bu açıklama sonrası hepimiz aynı tarafta olduğumuzu daha net görebileceğiz.

Siz savunma hattında mücadele verirken, biz de sahada destek olalım, birlikte güçlenelim.

Her şeyin daha iyi olacağına inanıyoruz.

Biz buradayız, yine elimizi taşın altına koyarız.

Ama unutmayın: Biz de bu altyapının parçasıyız, biz de sizinle aynı gemideyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAGRİ36 -- 23 Mart 2025; 22:44:50 >

• Şu açıklamayı daha önce alabilseydik de 4 gün boyunca burada milletle birbirimize girmeseydik  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmetkal123 -- 23 Mart 2025; 22:48:29 >
    Hocam açıklamammızın tamamını dikkatlice okumadığınızı yorumluyorum. Tresholdları daralttığımızda false-positive paketleri ne yapacağız. Bilgi verdiğimiz konuların sla süreleriyle alakasını anlayamadık. Bizler zaten 7/24 bu sistemin başında üst operatörlerimizle birlikte anlık işlem sağlıyoruz. Bu konuda uzmanlığınız var ise ben sistemi düşürmeden ayakta tutabilirim diyorsan. Buyur gel. Hatta Ben bu işten anlıyorum diyen herkesi ofise bekleriz. Youtubedan canlı yayında yaparız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

3.aynı gün üst operatörümüz olan vodafonedan ddos hizmeti satınalmaya başlayıp gelen saldırıları üst operatördede filtrelemeye başlamıştır.
    4.sofia popumuz 3 gün gibi kısa sürede aktif edilip peering anlaşmaları devam ederken pop içinde retn firmasından ultra ddos hizmet ve internet hizmeti satınalınıp devreye sokulmuştır.
    5. Sofia pop içinde bulunan stormwall isimli ddos firmasından extra ddos hizmeti satın alınıp devreye sokulmuştur.

Ben yanlıs mı okuyorum hocam vodafone, retn ve stormwall'dan toplamda 3 ayrı ddos koruma hizmeti satin almissiniz ve yaklasik 40 gundur surekli ddos yiyip bunu son kullaniciya yansitiyorsunuz. siz degil bak hizmet aldiginiz 3 firma gorevini yerine getiremiyorsa bu firmaların hizmetine verdiginiz paralar nereye gidiyor bunu yonetim sorgulamiyor mu? sozlesmeniz falan yok mu? bu donemde sozlesmesiz hizmet olmaz diye dusunuyorum oyle degil mi? yaptirim neden uygulamiyorsunuz ? Ddos gibi son kullanciyi etkileyen konularda P1 alert alirsiniz farkli bir sla sozlesmesi yok ise 4 saatte konunun cozumlenmesi gerekir. He firma cozumleyemiyorsa ticari kayiplarinizi hizmet aldiginiz firmadan elde etme hakkiniz dogar oyle değil mi?

False-positve konusuna gelirsek biliyorsunuz ki algoritmali adaptive ddos korumalı hizmetler var. Uzun suredir ddos yediginiz belirtiyorsunuz duzgun bir ddos korumasi kullanilsa algortma veriyi analiz eder false positive sonucları buna gore 40 günde elimine ederdiniz. aldiginiz ddos koruma hizmetlerinin kalitesi demek ki dusuk veya yeterli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BasbugAtaturk -- 23 Mart 2025; 23:13:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• AtlantisNet Destek kullanıcısına yanıt

Çok başarılı bir açıklama olmuş teşekkür ediyoruz. Türk telekom gibi firmalar olsa direk problem var düzelecek derdi ama siz bir süre geçsede yinede aşırı ayrıntılı açıklama yaptınız.

7,8 ve 9. Maddede bunların sebebinide açıkladık. Aldığımız ddos hizmeti zaten yapay zeka desteklidir. Sizi ddos hizmetinin kalitesiz olduğuna iten sebep nedir. Ddos saldırılarından hiç etkilenmeyen bir firma önerebilirmisiniz? Ordanda hizmet alabiliriz. Biz hertürlü öneriye açığız. 300 milyon pps üzerinde saldırı aldığımız detayını atlamadan bu konuda içeri paket kaçırmadan veya false-positive paket yaratmadan destek verebileceğini iddia eden ddos şirketleriyle görüşmeye hazırız biz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

teknik açıklama için teşekkürler ben gerekeni yaptım sibere yazdım artık önem sırasına göre ve önceliğine göre ne zaman sıra gelirse takibi yapılır ama bende iss operatörlerinden şüpheleniyorum esenyurt altyapı düellosuna döndü şu an en büyük 2 tanesi diye düşünüyorum.

hocam saniyede 300 milyon pakete karşı elbet test edilmiş ve buna dayanabilen koruma sistemleri vardır. cloudflare veya akamai bu işin en iyisi onlarla bir konusun isterseniz ben high level ddos uzmanı değilim maalesef

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

AtlantisNet ile olan internet aboneliğimi yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve maalesef ciddi bağlantı sorunları yaşamaktayım. İnternetim her 15 dakikada bir kopuyor ve çoğu web sitesine girememek gibi ciddi problemlerle karşılaşıyorum. Müşteri hizmetleriyle defalarca iletişime geçtim fakat her seferinde bölgedeki bir arıza olduğunu belirterek sorunumu çözmeden çağrıyı sonlandırdılar. Ayrıca müşteri hizmetlerine bağlanmak bile neredeyse imkansız hale geldi.

İnterneti değiştirmeyi düşünüyorum ve bu deneyimi başkalarına da tavsiye etmeyeceğim. Binamıza koydukları switchler çok eski ve kötü durumda. UPS bağlanmadığı için sürekli olarak kapanmalar yaşanıyor. Ayrıca, yetersiz portlar nedeniyle tek bir gigabit portu üzerinden aptal switchler kullanılarak bağlantı dağıtılıyor. Kullandıkları CAT5 kabloları ise oldukça eski ve kalitesiz. Bu durum, internet bağlantımın sürekli kesilmesine ve düşük hızlara sebep oluyor.

Geçtiğimiz yıl müşteri hizmetlerine konuyu ilettiğimde, "switch değiştirileceği" belirtilmişti fakat hâlâ aynı sorun devam ediyor. Switchlerin arızalı olduğu ve binadaki altyapının yetersizliği ortada. Bu tür eski, düşük kaliteli altyapı ile gigabit hızlarda düzgün bir bağlantı sağlanması mümkün değil.

Bir çözüm sağlanmadığı için aboneliğimi iptal edeceğim ve başka bir internet sağlayıcısına geçeceğim. AtlantisNet’in sunduğu hizmetin kalitesi, şu anda yaşadığım sorunlar göz önüne alındığında, gerçekten çok kötü. Başkalarının da aynı sıkıntıyı yaşamamalarını için uzak durmalarını öneririm.

• Bayramdan sonra kadar düzelmezse Türknet e geçiş yapacağım artık her gün evdekiler ile kavga ediyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evet arkadaşlar durumlar aynı değişen hiçbir şey yok. Hafta içi olduğu için yavaş da olsa twitter sayfası yükleniyor ama işlem yapmanız çok zor çünkü sayfa bozuk. Akşam saatlerinde yoğunluk artınca yine tamamen kesilecektir internet.

Hacker dostumuz fabrika işçisi olduğu için öğle saatlerinde pek aktif olamıyor ama akşam 18:00'da evine gelip ddos atmaya kaldığı yerden devam edecek.

Dostum kablonla ilgili bir sorun yok. Firmanın açıklamasına göre DDOS saldırısı altındalarmış bu sebeple bağlantı kesiliyormuş. Ama ne hikmetse bu saldırılar gece olmuyor ve gece sorunsuz şekilde kullanabilirsin interneti deneyebilirsin.

Benim sorun aylardır var şuan daha da arttı tabi ama bir yıldır switch işini çözemediler sitede. Şuan çoğu yere giriyor fakat github giremiyorum bir türlü, normal paketleri de galiba false positive algılayıp belirli yerlere girmemi engelliyor. Çözüm için bu kadar büyük firmalarla çalışıp çözülememesine anlam veremedim diğer internet sağlayıcılarına hiç mi saldırı olmuyor acaba.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.