Şimdi Ara

Atiye Dizi İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün ki dizi incelemesi Atiye üzerine olacak. İlk sezonu 27 Aralık 2019’da Netflix platformunda yayına giren fantastik, aksiyon türlerinde hikayesini anlatan Türk yapımı dizidir. Başrol kadrosunda güzel oyuncu Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdüler ve ekranlarda yeni görmeye başladığımız Melisa Şenolsun bulunmaktadır. Atiye dizisinin şuana kadar sadece bir sezonu yayınlanmıştır. Dizinin senaryosu Jason George, Nuran Evren Şit ve Fatih Ünsal tarafından yazılmıştır. Yönetmen koltuğunda ise daha öncesinde Aile Arasında, Çok Filim Hareketler Bunlar filmlerinin de yönetmenliğini yapmış Ozan Açıktan bulunmaktadır. Açıktan’ın yanı sıra Ali Taner ve Gönenç Uyanık‘ta Atiye dizisine yönetmenlik anlamında katkı sağlamaktadır. Bu etkileyici dizinin yapımcılığı da Netflix, OG Medya ortaklığında sürdürülmektedir.

    Atmosfer
    Atiye dizisi Türk yapımı diğer muadillerinin arasından atmosfer, ambiyans konularında da sıyrılmaktadır. Dizi Göbeklitepe’de gerçekleşen esrarengiz, Atiye karakterine bağlı olaylar çerçevesinde kurgulanmış. Tarihi anlamda da önemli bir yere sahip olan Göbeklitepe hikayeyle de birleşince çok daha çekici, anlamlı hale gelmiş. İlaveten Göbeklitepe tarihin en eski kült yapılarını barındıran tarihi değeri yüksek bir bölgedir.

    Dizi, bu bölgede gerçekleşen olayları anlatırken gerek Göbeklitepe’nin atmosferinden, gerek oyuncuların performanslarından olacak ki oldukça gizemli bir yer gibi aksettirilmektedir. Hikayenin gidişatına baktığımızda da bu betimlemenin ne kadar başarılı olduğunu görmekteyiz. Dizi içerisinde öğrenmeye doyamadığımız bölgenin sırları, filmin fantastik türüne neden girdiğini de bize anlatıyor. Atmosfer bakımından büyük gizemlere sahip bölge, doğa üstü olaylara da birleşince karanlık havasının içerisine seyirciyi tereddütsüz alıyor. Sürükleyiciliği, bu hafif karamsarlık, yumuşak bir şekilde tırmandırıyor.

    Oyuncular
    Dizi’de Atiye karakterini Beren Saat, Göbeklitepe’de ki araştırmayı yürüten Erhan karakterini Mehmet Günsür canlandırmaktadır. Atiye’nin nişanlısı Ozan karakterini Metin Akdüler ve Atiye’nin üvey kardeşi Cansu karakterini Melisa Şenolsun canlandırmaktadır. Oyunculara genel anlamda bir göz attığımızda hepsinin rollerini çok iyi benimsediğini söylemek hiç zor olmayacaktır. Binaenaleyh, hikaye sarmalları sorunsuz oluşuyor, bir dizi incelemesi için iyi bir izlenim bırakıyor.

    Atiye, ressam, biraz başına buyruk, yer yer aksi ama ne istediğini bilen bir karakter. Ozan, iş adamı, bencillik yapabilen, kendi hayallerinin olabileceğini düşündüğüm ama babasının baskısı altında kalmış bir karakter. Bu yüzden Atiye ve Ozan birlikteliğinin gerçekleşme ihtimali eğer büyük bir olay yaşanmazsa mümkün durmuyor. Ozan’a kıyasla Erhan, Atiye’nin fikirlerine, ideallerine ve aldığı kararlara değer vererek Atiye’yi cesaretlendiriyor. Aslında tamamlıyor desekte doğru bir ifade de bulunmuş oluruz. Erhan, geçmişini merak eden, Atiye’nin aldığı sorumluluktan kendine pay çıkartarak sır olarak kalmış geçmişini aydınlatmaya çalışıyor. Bu hususta Atiye ile birlikte çalışıyorlar.

    Tabii güzel oyuncunun Şenolsun’un canlandırığı Cansu’yu da unutmadık. Cansu, Atiye’nin üvey kardeşi rolünde tasarımcı – terzi diyebileceğimiz şen şakrak neşeli bir o kadarda ablasına derinden bağlı bir karakter. Yer yer bizi güldüren, eğlendiren ve ablasının da moralini düzelten Cansu böyle bir hikaye de eksikliği hissedilecek karakterlerden birisidir. Bu yüzden Cansu’nun varlığı dolaylı yoldan hikayeyi büyük ölçü de beslemektedir.

    Konusu
    Dizi İstanbullu bir ressam olan Atiye’nin, evrensel sırları ve geçmişinden kendisine aktarılan doğa üstü yetenekleri anlatmaktadır. Atiye, rüyasında, gün içinde belli yerlerde gördüğü objeyi tuvallere yansıtmaya başlar. Bir zaman sonra farklı renklere ve biçimlere sahip bu objeleri bir sergide sergileme kararı alır. Yaptığı sergide işler yolunda gider ve tüm eserleri satılır. Serginin gerçekleştiği sıralarda da Erhan Göbeklitepe’de yeni bir kazı alanında duvara kazınmış ilginç bir obje bulur. Erhan’ın yanında ki basın mensupları bu objeyi çekerek haberini yaparlar. Sergiden bir sonraki gün Atiye haberlerde bu objeyi görür ve hem şaşırır hem de merak eder. Bunun üzerine Göbeklitepe’ye giderek Erhan’la konuşma kararı alır ve yola koyulur.

    Buluşma gerçekleştiğinde Erhan, Atiye’yi fazla önemsemez ama başlarına gelecek olaylar dizesinden sonra Erhan artık Atiye’nin yaptığı araştırmadı en büyük destekçisi olur. Fakat bu ikilinin yolları yıllar öncesinden birbirine bağlanmıştır. Birlikte kadim bir sırrı aydınlatmakta, buna sahip çıkmakta görevlendirilmiş ama haberleri olmayan ikili bu yolda esrarengiz bir sürü olaya tanıklık edeceklerdir. İlaveten, kaderlerini birleştiren bu yolda kendileri hakkında daha önce onlardan saklanmış veya üstü kapatılmış birçok konuda aydınlanacaktır.

    Kaynak: https://www.filmhalisi.com
    Direkt Link: https://www.filmhalisi.com/dizi-incelemesi-atiye-the-gift-netflix/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.