Şimdi Ara

Atiker şehir dışı 106 bin yaktı işin sırrı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlara herkese merhaba atiker şehir içi çok yakıyo isimli bi başlık açmıştım ve o günden bugüne forumdan bilgi edin araştır hangi devir hangi ısı epey bi bilgi edindim ingilizce öğretmeni oldugum için yabancı sitelerdende arastırdım ve sonuca ulastıgımı düşünüyorum elbette daha çok bilgi edinecez fakat burdaki ipuçlarında faydalanarak sizde bu rakamları yakalabilirsiniz.

1-Öncelikle bilmemiz gereken aracımız benzinde ne yakar yakıt tüketiyo daha sonra bu LPG de ne kadar yakıt tüketiyo ve yüzde oranı kaç? kıyaslamamız gereken kıstas bu yok sunun arabası 50bin yakıyo benimki 250bin yakıyo bu çok saçma bir olay buna dikkat örnek benim aracım benzinde şehir içi 410bin yakıyo(gaz kelebeğim bozukmus bugün ögrendim bu yüzden cok) lpg ise 240 bin civarı yakıyo bu ne demek? %41 tasarruf ve bulundugum yerdede en fazla 2 yada 3 vitesle gidebiliyorum bu yüzden.
    2-Hava filtresi en önemli yakıt tasarrufumuz hava filtresi sayesinde bunu unutmayın bugün gittim ve 3 aylık hava filtremi çıkardıgımda içinde kum olduğunu gördüm ve orjinaliyle deiştirdik gittim tam 8 litre yakıt aldım( depo 32 litre felan alıyo %25ini doldurmaya calıstım) 8*1450=11.600ytl 109km yaptı ve araba orada kaldı benzine geçti hemen hesapladım 106 bin yaktı hava filtresinin bu kadar fark yapacağına bende inanmıyordum açıkcası gercekten çok ii bir değer imzama bakarsanız arabamı göreceksiniz şehir içi acayip yakıyo şehir dışıda hiç yakmıyo.
    3-Sözün özü arabanızda buji ve hava filtresi bu ikisine cok ama cok dikkat edin bundan sonra iki haftaya bir temizlicem hava filtresini buraya resimlerinide koyarım.
    4-Arabamı hep 5.viteste ve 2800 devirde kullandım ve bu yakıtı elde etiim sırada şehir ii 2800 devir var sonrada 3500 devir fakat izlenirim arabanın bayılmadıgı devirde kullanırsınız bu yakıt değerlerini elde edersiniz
    5-LPG nin 1.79 bir fiyattanda hesaplarsak şehir dışı 129bin yakıyo

Herkese tasarruflu sürüşler.

• arabanızın sorunlarını hallettiğinize sevindim.belirtttiğiniz değerler çok iyi
  • sağolasın dostum işin sırrı hava filtresiymiş bunu gördüm değiştirmeden önce teklemede yapıyodu onuda çözdüm şükür
    quote:

Orjinalden alıntı: ayavas

arabanızın sorunlarını hallettiğinize sevindim.belirtttiğiniz değerler çok iyi
  • Hocam demekki hava filtersini takmasan 50 bin falan yakacak senin arba
  • olurmu olur denesekmi sen benim arabanı lpg de şehir içi ne yaktıgnı biliyormusun 240 250 kuruş
    quote:

Orjinalden alıntı: kyerli

Hocam demekki hava filtersini takmasan 50 bin falan yakacak senin arba
  • Merhaba arkadaşlar Aracımda fast sistem takılı ve depoyu fulledim 250 km gittim halen gösterge full olarak gösteriyor yani 4 ışıkda yanıyor sizce normalmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sammurat -- 8 Mart 2008; 20:25:30 >
  • göstergen bozulmuş kardeş şamandraya bi baktır
    quote:

Orjinalden alıntı: sammurat

Merhaba arkadaşlar Aracımda fast sistem takılı ve depoyu fulledim 250 km gittim ve halen gösterge full olarak gösteriyor yani 4 ışıkda yanıyor sizce normalmi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tebrikler üstadım bir hava filitresi bu kadar işe yarıyorsa gerçekten mükemmel
  • Dostum elbetteki hava filtresiyle bitmiyo sürüş tekniği çok önemli aracın sırf yakıtını ölçmek için çıktım yola ve camlar klima kapalı farlar kapalı sadece radyo açık o kadar ve devri 2800 de tutmaya çalıştım 5.viteste ve sonuçlar ortada fakat şehir içinde ne yaparsam yapayım çok yakıyo buda sorun deil arabanın özelliği diyelim artık
    quote:

Orjinalden alıntı: Zeus_Ferre

Tebrikler üstadım bir hava filitresi bu kadar işe yarıyorsa gerçekten mükemmel
  • yok be ne ellisi bence30-40 falan yakar ancak...
    quote:

• olurmu canım hiç yakmaz artı lpg üretir
    quote:

Orjinalden alıntı: demirel71

yok be ne ellisi bence30-40 falan yakar ancak...
    quote:

• frozen tebrik ederim seni.

Sende bu azim olduktan sonra delemeyeceğin mermer olmaz
  • şimdi ne demek bu sıçan ettin iki dakkada bizi
    atikerciyiz abi biz hepimiz bir olur mermer değil kaya olsa deleriz
    quote:

Orjinalden alıntı: thall

frozen tebrik ederim seni.

Sende bu azim olduktan sonra delemeyeceğin mermer olmaz

• valla bravo süper bi rakam
  • keşke şehir içindede böyle birşey yapabilsem ama olmuyo hep 2. 3.vites yaktıgı 240 bin ama su sefer devirsiz kullanmayı deniyorum bakalım ne kadar yakacak ben iiice psikopata bagladım
    quote:

Orjinalden alıntı: wolf_HKN

valla bravo süper bi rakam
  • 2.kısımda yaptığınız yakıt hesabını anlayamdaım
  • ARKADASLAR HAVA FILTRESI DEGISIMI YAPILDIKTAN SONRA LPG AYARLARINI TEKRAR KONTROL ETTIRMEK GEREKIRMI
  • sıralı sistemde gerekmiyormuş o eski karbütörlü sistemlerde gerekiyomuş
    quote:

Orjinalden alıntı: KASVAAA

ARKADASLAR HAVA FILTRESI DEGISIMI YAPILDIKTAN SONRA LPG AYARLARINI TEKRAR KONTROL ETTIRMEK GEREKIRMI
  • 8 litre lpg aldım dostum fiyatı yazıyo orda o fiyatı çarpıyorsun sonra çıkan rakamı yaptığın km ye bölüyorsun ve km de ne kadar yakmışın anlıyorsun bu arada benim tavsiyem deponuzu tamamen bitirin daha sonra gidip 10ytllik lpg alın ve bitene kadar gidin ne zmn bitti diyelim 100km de ne yakmıs olacak 100bin(söz gelimi) umarım anlatabilmişimdir
    quote:

Orjinalden alıntı: yuci

2.kısımda yaptığınız yakıt hesabını anlayamdaım
  • valla hava filtresi bukadar etkiliyse bende yarın gidip değiştireyim 3-5 liraya
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.