Şimdi Ara

ATI Radeon x1050 Ekran Kartlı Bilgisayar Çok Yavaşladı[ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Pcde Lineage II adlı online oynu oynuyorken Pc acayip bir şekilde kasıyordu.Daha Sonra İşlemciyi 2.6dan 2.8e kdr overclockla cıkardm yetmedi ekran kartını %15lik Bir Overclock uyguladm.Bugun Pc daa azcık daha fazla kasmaya basladı.Kassayı actm ekran kartına baktm bide eski kasada DVD okuyucu wardı onu taktm.Sonra bi actım Bilgisayar 2-3 kat yawaslamıs :S.Simdi O kasan oyun dediim Lineage II Oynanmıyor Kasmayı bırakın oynanmıyor :S

Lineage Sistem Gereksinimleri

Windows® 98/ME/2000/XP (NT and 95 NOT supported)

Intel Pentium® III 800 MHz or equivalent

256 MB RAM

NVIDIA® GeForce™ 2 class graphics card with 32MB VRAM

DirectX 8.1 compatible sound card

Benim İşlemci = P4 Intel 2.6 (OC ' li 2.8)
    Ekran Kartı = Ati Radeon x1050 512 mb (Default Core = 400 Bnmki OC'li 442-Default Memory = 200 - OC'li 223)
    RAM = 1GB

Ekran Kartı Overclock u ATITool Adlı Programla Yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 14 Temmuz 2010; 11:52:44 >

• up
  • Merhaba
    Sisteminiz orijinal donanımı ve ayarları ile bu oyunu oynatmaya gayet müsait bir sistem.
    Ancak kullandığınız antivirüs var ise oyun oynarken devre dışı bırakınız.
    Yaptığınız tüm değişiklikleri default ayara çekip DirectX 9'u yüklemeyi deneyiniz.
  • Sorun oyunla ilgili değil büyük olasılık sisteminle veya kullandığın işleti sistemiyler ilgili? windows 7 mi kullanıyorsun? eğer o değilse rome arkadaşın dediği doğru olabilir
  • Windows xp Kullanıyorum.Anti Virüs Kullanmıyorum 1-2hafta Önce Format attım

İlgilendiğiniz İçin Teşekkürler

Edit : Direct x9 indirdim Bakalm Değişme Olacak mı ?

Edit2:Direct x bisi deistirmedi :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 13 Temmuz 2010; 13:16:40 >
  • up

Bide bisi daa soyliyim : CS 1.5,Gta San Andreas bile kasıyor (1024*768)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 13 Temmuz 2010; 13:35:13 >
  • DirectX 9'u yükledikten sonra sistemi yeniden başlattınız mı?
    Ekran kartınızın güncel driverları yüklü mü?
    Oyun haricinde sistemde açık olan ve yer kaplayan programları kapatmayı deneyiniz.1 GB günümüzde biraz düşük kalıyor,yetmiyor olabilir.
    Eğer tüm her şeye rağmen sorun devam ediyor ise sisteminizin donanım parçalarını gözden geçiriniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Donanım sürücüsünü yükledin mi arkadaşım?
  • Her şey Yüklü ayrıca görev yöneticisinde her şey system local service network service 3tane sey oluyor kullanıcıda =>l2.exe(oyun)-taskmgr.exe(görev yöneticisi)-wscntfy.exe(otomatik güncelleştirme falan açmayınca başlatta olan kırmızı simge).

explorer.exe bile kapatıyorum
  • onunla ilgili değildir kapatmanın anlamı yok yani sorun sistemin yük altında kalması değil.. Eskiden de böyle miydi? Eğer pc tozlu bir ortamdaysa da olabilir tak çıkardan anlıyorsan sadece fanları ve ekran kartının takıldığı girişi temizleni öneririm
  • @penguen
    quote:

Kassayı actm ekran kartına baktm bide eski kasada DVD okuyucu wardı onu taktm

ordayken ekran kartını ve işlemci fanını temizledim.Gece Format Atcam Düzelmesse çok büyük bir ihtimal ekran kartında sorun war.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 13 Temmuz 2010; 19:03:25 >
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clayns_seco

Overclock yapmışsın ama, soğutucu olarak stok fanları kullanıyorsan bundan dolayı aşırı ısınma oluyordur ve parçalar ısınıncada yavaşlama ve hatta kitlenme, reset atma gibi sorunlar ortaya çıkar. Everest adlı programla sıcaklık değerlerinizi buraya eklerseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz.

ATI Radeon x1050 Ekran Kartlı Bilgisayar Çok Yavaşladı[ÇÖZÜLDÜ]

• oyundan çıktım konuya baktım msj glmş direk uploadladm yani oyundan çıkar çıkmaz öyle sıcaklıklar
  • Sorun oyun kaynaklı da olabilir.
    Forumda dolaşırken buldum.
    LineAge2 Adlı oyunda agp hatası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clayns_seco

İşlemci sıcaklığı boşta iken 62 derece normalin üstünde. Oyunda bu sıcaklık 20-30 derece daha artıyorsa sizde olan sorunlar normal. Overclockları iptal edin derim, hem 2.6GHZ ile 2.8GHZ arasında neredeyse hiç bir fark yok, en azından sizin anlayacağınız bir hız farkı olmaz. Aynısı ekran kartınız içinde geçerli. Stok fan kullanıyorsanız overclocklarınızı iptal edin derim.

hocam haklı çıktın kasanın kapağı zaten açıktı kasayı yan yatırdım(ciddiyim) buütün havayı o alıyor simdi overclocksuz walla Süper Kasma olmuyor
  • Kasayı yan yatırmanın ne kadar etkili bir çözüm olduğunu bir kez daha gördük.
    Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

Kasayı yan yatırmanın ne kadar etkili bir çözüm olduğunu bir kez daha gördük.
    Geçmiş olsun.

Kapağı açık ya kasayı yan yatırınca butun hava kasaya glio

• arkadaşlar bnm sistemm
    Cpu=amd phenom IIx2 550 (3.11)
    Ram=kingston dd3 1333 2gb
    Ekran Kartı=nıvedıa 1gb 9400 128 bit
    Anakart=m4n68t-m
    sistemimin özellikleri bnce iyi ama gta IV ,Assassin's Creed gibi oyunları düşük ayarlarda(low)
    ve düşük çözünürlükte(800x600)oynuyor yani beklediğim performansı alamıyorum nden böyle oluyor
    arkadaşla lütfen yardımcı olun
  • arkadaşlar bnm sistemm
    Cpu=amd phenom IIx2 550 (3.11)
    Ram=kingston dd3 1333 2gb
    Ekran Kartı=nıvedıa 1gb 9400 128 bit
    Anakart=m4n68t-m
    sistemimin özellikleri bnce iyi ama gta IV ,Assassin's Creed gibi oyunları düşük ayarlarda(low)
    ve düşük çözünürlükte(800x600)oynuyor yani beklediğim performansı alamıyorum nden böyle oluyor
    arkadaşla lütfen yardımcı olun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.