Şimdi Ara

ATi Radeon HD 5800 Serisi, Testler ve DirectX 11 - Ana Konu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
26.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ATi Radeon HD 5800 Serisi, Testler ve DirectX 11 - Ana Konu

Kaynak

GTX295 896 mb olması biraz ilginç gibi. Tam olarak bir karşılaştırma sayılmaz ama hd 4890 cf yi geride bıraktığı kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi join -- 12 Eylül 2009; 8:18:32 >
  • bız buna kısaca yandı gulum keten helva dıyoruz nvıdıa (:

CÜS ATİ CÜSSS (: BRRRIII
  • sadece perdede oynanan oyun etkileyici geldi bana gerisi sarmadı.
    ayrıca bu performans sıralamaları pek gerçekci görünmüyor ati bile bu kadar iddialı değildi, neyse belli olur birkaç güne.

üstelik daha directx11 oyunların nasıl olacağı bu ilk çıkan kartlarda nasıl çalışacağı tamamen muamma iken bu kartları ancak fanboylar alır. (yeni sistem toplıycaklara lafım yok)
  • ilk test galiba. temkinli olmada fayda var.
  • Bence nVIDIA gt300 ile ATI'yı perişan edicek.
  • @burning-turning
    eğer yukarıdaki sonuç doğru ise senin hayal gücün baya bir kuvvetli demek. gt 300 e karşı 5870 x2 ni konumlandırılacağını unutmayalımn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 12 Eylül 2009; 10:13:19 >
  • dx11 konusunda şunu dıyorlar cıkan oyunlar dx11 oldugu icin dünyada dx11 sadece ati 5870 oldugundan oyunlar bu karta göre düzenlenecek.Tabi böyle olunca nvidia nin durumu performans bakımından baya bır zor olucak
  • 2900xt çıkmadan önce 8800gtx i geçeği söyleniyordu. ama gpu büyüklüğü ve güç tüketimi ve iç açıcı olmayan performansı ile beklentileri karşılayamamıştı. 512 bit ve 320 shader ile 8800ü rahat geçeceği söyleniyordu ama hi. de öyle olmadı. aynı senaryo gt300 için yaşanabilir. 40nm nin sınırları belli çünkü. benim tahminim gt300ün performansının gtx280i 2 ye katlayavağı yönünde.
  • Hayal gücüm yüksektir evet. Hobar haklısın. Ben şahsen sürpriz bekliyorum. Oyunların ATI'ye göre tasarlanacağı konusu bence safsata. GT300 sürpriz yapabilir. Ben çok klas bi atak bekliyorum. Bence nVIDIA bunun altında kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burning-turning -- 12 Eylül 2009; 11:57:53 >
  • nvidia çarsizlik zor :)
  • gt300 gtx280 ni ikiye katlasa bile 5780x2 yi geçemeyebilircrysis sonucu eğer doğruysa geçememesi kesin
  • Arkadaşlar ATI'nin niye ser verip sır vermediği ortaya çıktı sebebi hakikaten bu çözünülürlüklerde bu kart bu işleri yapıyorsa nvidia'nın gt300 için daha çok erteleme yapacağı aşikar

Sebebi nvidia'nın gpu'ları zaten dana gözü kadar ve ATI'nin rv870 gpu ları ile başedebilecek transistörlerini nereye nasıl sığdıracak?
    Kart kadarda gpu yapamayacaklarına göre şuan yapmaya çalıştıkları gibi mecburen mimariyi değiştirmek zorundalar

Ee her yeni mimaride çıkar çıkmaz sorunsuz olacak diye bir olayda olmadığına göre mecburen yılbaşında çıkartıyorum diyecek gt300 leri
    Yılbaşı geçincede klasik lansman tarihlerini ileriye doğru erteleyecekler

Şuan için alınacak tek kart 58x0 serisi kartlar olacak ileride gt300 ler çıkınca bakarız çaresine ama onunda çıkması en az 6 ayı bulur benceki bu ekran kartları için çok uzun zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: sulo61gun

gt300 gtx280 ni ikiye katlasa bile 5780x2 yi geçemeyebilircrysis sonucu eğer doğruysa geçememesi kesin

GT300'ü testmi ettin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burning-turning

Bence nVIDIA gt300 ile ATI'yı perişan edicek.

mahalledeki çocukların benim babam senin babanı döver gibi bir yorum olmuş
    sanırım arkadaş gt300 ile 5870 i yanyana koydu test etti de böyle konuşabiliyo, hatırlatırım bunun bide 5870x2 si var
  • Niye marka fanatikliği yapılıyor ki anlamadım. Hangi firma daha iyi ürün üretiyorsa onu alın. Ama illahı Nvidia fanatikliği yapacaksanız onada bir şey demiyorum. Ama atiye çamur atmayın. Ati sayesinde Nvidia kartları daha ucuza aldığını her zaman için unutmayın. Hatta Ati sayesinde daha hızlı nvidia kartlar piyasada. Biraz mantıklı olmak gerekli.
  • join haklı yani ne bizim ne babamızın firması. Ne ben ne siz görev aldınız bu kartların yapılmasında. Ne ATI yöneticileri okuyor bunları ne Nvidia yöneticileri. Ya bekleyin aciliyet yoksa da görün bakalım yeni kartlar tam ne yapıcak. Sonrasında ona göre hangisi uygunsa alın. O arada tebrik edin acıkcası ATI eski serinin aynı modelinin 2 katı performans verme ihtimaline sahip diye [ihtimal ama büyük ihtimal] Buna karsılık Nvidia tabiki fiyat kırıcak artık ki alınsın [öbür türlü alınmaz mı alınır ama daha az tercih edilir.] Sonrasında gt300 serisi kartlar cıksın ve hd5870 fiyatlarında oynama baslasın. İsteyen 5870 alsın isteyen gt300 lü kart. İsteyen gitsin o/b ekran kartı alsın xD Bekleyin ve tartısmayın anlamı yok cünkü.

• bitmeeezzzz bu kavga....
    rekabetten hep biz karlı çıkmışızdır...bırakın yesinler onlar birbirlerini ati'ymiş nvidia'ymış...ben parama bakarım...
  • @VaLoUr
    okuduğunu anlamakta sorunun var gibi.orda belirtmiş arkadaş gt 300 ün gtx 280den 2 kat hızlı olacağını söylemiş(tahmin yapmış).ben de eğer böyle olursa 5870x2 nin gt300 ü rahat geçeceğini söyledim.kısaca gt300 gtx280 ni ikiye katlamaktan çok daha fazlasını yapması gerekiyor tabi bu dediklerim yukardaki sonuçlara göre.anlamadığın bişey varsa açayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 12 Eylül 2009; 17:58:48 >
  • bence atinin şöyle bir kozu daha var 5870x2 den baska

gt300 ler cıkar nasıl 4890 cıktı daha optimizeli clock olabilien

gt300 cıktıgı zaman supriz birde 5890 neden cıkmasın birde onun x2 si misss
  • Saçma sapan çoluk çocuk muhabbetleri yapmayı bırakın adam gibi yorum yapın forumdaki bilgi düzeyi az olan insanlara yardımcı olun(Sözüm herkeze deil tabi)..O ne ole yok ati nvidiadan iimiş yok şu çıkcak bole olcak bırakın bunları..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.