Şimdi Ara

ATI HD6950 ve AMD APP sorunu...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bildiğiniz üzere ATI ve NVIDIA firmaları video dönüştürme işine el attı. Nvidia'da CUDA , ATİ'de APP desteği ile işlemcinin 5x katı hızında dönüştürme yapalibiliyor.
    Eski kartımla (hd5850) ile dönüştürme işleminde Xilisoft programında Ati APP aktif iken yapıyordum. Kartımı değiştirdim Hd6950 ile aynı özellik programda aktif gözükmüyor.
    Başka gpu destekli programlarla da denedim yine aktif değil. Catalysten video hızlandırma açık. Başka yapmam gereken birşey yok sanırım. Ati catalyst 12.1 yüklü.Sıfırdan kaldırdım tekrar kurdum yine olmadı.
    Amd media codec pack yüklüdür.http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/eyespeed_downloads.aspx
    App hakkında bilgi:http://www.amd.com/us/products/technologies/amd-app/Pages/eyespeed.aspx
    Sizce ne yapmam gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdush42 -- 16 Şubat 2012; 23:23:00 >

• Sürücü sorunu. Sony Vegas'ta yapmıyor. 11.11 sürücüsünü yükleyip deneyin bakalım ne olacak. 11.12 ve 12.1 çalışmıyor. 11.11 yüklediğimde çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 16 Şubat 2012; 23:21:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

Sürücü sorunu. Sony Vegas'ta yapmıyor. 11.11 sürücüsünü yükleyip deneyin bakalım ne olacak. 11.12 ve 12.1 çalışmıyor. 11.11 yüklediğimde çalışıyor.

Aklıma geldi. Denedim bir önceki sürücü ile yaptım olmadı. 11.12 idi.
    Ama senin dediğin versiyonu ile yapmadım. Bir deneyeyim.
  • Bu sorunu bildirmek lazım. Ben önce Sony Vegas sanıyordum, onunda güncellemesini yaptım düzelmedi. Şimdi sen de başka bir yazılım ile aynı sorunu verdiğine göre kesin sürücü problemi. Bunu bir şekilde AMD'ye yazmak lazım ama nerden?

Sony Vegas 11 sürümünde geldi bu destek. Önceki sürümlerinde yok. AVC/MP4 çıktı alırken GPU desteğini seçebiliyorsunuz.

3 dakikalık video -

Proje 1920 x 1080
    Video 1920 x 1080
    Çıktı dosyası 1920 x 1080

İşlemci ile 26 dakika sürerken, ekran kartı detseği 3.40 dakika kadar sürüyor. Müthiş bir hız. Bu sorunda dolayı sürücü güncelleyemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 16 Şubat 2012; 23:29:49 >
  • Çok iyi bir özellik. Bence GPU'lar encode ve decode için birebir. GPU gücü sadece oyunlar için değil dönüştürmeler içinde kullanılmalı.
    Acaba dedim xilisoftan mı? Cyberlink media espresso'yu kurdum. Onda da yemedi. Google'da arattım. Hiçbirşey bulamadım. Millet hep işini işlemci ile hallediyor herhalde.
  • 11.11 denersen haber et :)
  • quote:

11.11 denersen haber et :)

11.11 kurdum Fakat windows açılışta ekran kararıyor. Renkler karışıyor. Siyah renk çoğunlukta. Sıkıntı var driverlarda. 11.11c, 11.10 , 11.11 hepsini denedim. Siyah erkan sorunu oluyor.
    12.1'i kurdum. Bu düzgün çalışıyor fakat App aktif değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD VS NVİDİA EKRAN KARTI
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

11.11 denersen haber et :)

Denedim. 11.12 sorunsuz çalışıyor. ATI'nin 12.1 driverında APP sorunu var. Driverları direk kurmakla olmuyor. Önce driveri kuracaksın 11.12. Sonra ati avivo codecs 11.12 yi kuracaksın. Model numaraları farklıysa olmuyor.
  • 11.12 linki nerde, codec pack. Deneyelim :)

11.12'yi bulamıyorum. 12.1'i görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 3 Mart 2012; 23:39:27 >
  • quote:

11.12 linki nerde, codec pack. Deneyelim :)

11.12'yi bulamıyorum. 12.1'i görüyorum.

Burdan indirebilirsin. Ben buradan indirdim. Kendi sitesinde yok.
    http://drivers.softpedia.com/get/Other-DRIVERS-TOOLS/AMD/AMD-Media-Codec-Package-1112-for-Vista-Windows-7.shtml
  • Yanlış anlamdı isem; önce 11.12'yi kuracağız, sonrasında bunu kuracağız değil mi? 11.12 paketi içerisinde de bir şeyler kuruyor, ordan karışıtrdım;

ATI HD6950 ve AMD APP sorunu...!
  • 11.12 - 12.1 ne yaptıysdam olmuyor. Vegas Preferences - Video tabından GPU Accleration seçili. Keza Render kısmına geçip Open CL test dediğimde kartı görüyor. Ancak render dediğimde sadece bekliyor.

Bunuda kurdum; 12-1_vista_win7_32-64_xcode

değişen bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 4 Mart 2012; 10:55:04 >
  • quote:

11.12 - 12.1 ne yaptıysdam olmuyor. Vegas Preferences - Video tabından GPU Accleration seçili. Keza Render kısmına geçip Open CL test dediğimde kartı görüyor. Ancak render dediğimde sadece bekliyor.

Bunuda kurdum; 12-1_vista_win7_32-64_xcode

değişen bir şey yok.

Öncelikle Driver Sweeper programı ile ati ekran kartı sürücüsünü tamamen kaldır.
    http://phyxion.net/Driver-Sweeper/Driver-Sweeper/Version-3-2-0/ buradan indir.
    Programı kur. Bilgisayarı yeniden başlat. Güvenli kipte programı çalıştır ve kaldır.
    Sonra buradan 11. 12 catalyst indir.109MB.http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/previous/11/Pages/radeon.aspx?os=Windows%20Vista%20-%2064-Bit%20Edition&rev=11.12
    sonra kur yeniden başlasın bilgisayar. Sonra ekiden kurulu olan 12.1 xcode setup'ına tıkla kaldır. Burası önemli hızlı kurulum demiyorsun.
    Sonra 11.12 avivo codec indir. kur. Eğer 12.1'i tam kaldırmazsan çalışmaz. Ben çalıştıramamıştım.
    http://drivers.softpedia.com/get/Other-DRIVERS-TOOLS/AMD/AMD-Media-Codec-Package-1112-for-Vista-Windows-7.shtml bunu
    Canavar gibi çalışır.

• quote:

Ben de işe yaramadı, bir de şuradan OpenCL Driver deneyeceğim.

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/previous/11/Pages/radeon.aspx?os=Windows%20Vista%20-%2064-Bit%20Edition&rev=11.12

Ha bu arada senin için sony vegas pro'yu indiriyorum Kurup deneyeceğim. Acaba programda mı sorun var diye? Catalyst program mı seçiyor acaba?
    Benim xilisoft'ta çalıştı.

• Her şeyi dendedim. Vegas'ın 2 güncelleme sürümünü denedim. 11.12, 12.1 catalyst kurdum. Ihhh, ne yaptıysam olmadı. 11.12 amd codec, 12.1 codec hiç bir işe yaramadı.

Vegas 11 64 bit Build 511 - 11.11 sorunsuz çalışıyor.

Şu an ben de Catalyst 11.11 kurulu. Codec vs. ekstra bir şey kurulu değil. Bunun üzerinden nasıl kurarız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 4 Mart 2012; 18:56:41 >
  • quote:

Her şeyi dendedim. Vegas'ın 2 güncelleme sürümünü denedim. 11.12, 12.1 catalyst kurdum. Ihhh, ne yaptıysam olmadı. 11.12 amd codec, 12.1 codec hiç bir işe yaramadı.

Vegas 11 64 bit Build 511 - 11.11 sorunsuz çalışıyor.

Şu an ben de Catalyst 11.11 kurulu. Codec vs. ekstra bir şey kurulu değil. Bunun üzerinden nasıl kurarız?

Ben sony vegas'ı kurdum çalıştırdım. Render alıyorum şu anda. Ve çalışıyor ATİ GPU. Dediğim gibi yapcaksın.
    önce catalyst 11.12 kur. sonra ati avio codec 11.12 yi kur. Eskilerini muhakkak kaldır. Driver sweeper kullanmayı unutma.
  • Tekrar denedim çözülmedi. 11.12 codec ve hatta üzerine 12.1 codec kurdum yemedi, 11-12_vista_win7_64_OpenCl bu da yemedi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 6 Mart 2012; 23:24:08 >
  • 12.2 çıkmış, deneyelim bakalım :) Bir de not bırakmışlar, yönetici olarak kurun diye.

When installing the AMD Catalyst driver for Windows operating system, the user must be logged on as Administrator or have Administrator rights to complete the installation of the AMD Catalyst driver.

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista64.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 7 Mart 2012; 22:51:50 >
  • @berdush42 aynen dediğin yolları izlemiş ve sistemde 11.12 kurulu idi, ancak sonuçsuz kalmıştı. Şimdi 11.12 üzerine bu yeni çıkan paketi yönetici olarak kurdum ve hiç bir sıkıntı yok, çalışyor :)

11.12 ve 12.1 paketlerinde muhtemel ve bilinmeyen bir sıkıntı vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 7 Mart 2012; 23:11:15 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.