Şimdi Ara

ATI Crossfire NVidia SLI ve NVidia Physx Hakkında Genel Bilgiler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
1
Favori
13.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

Orijinalden alıntı: alirezzak

Arkadaşlar bu konuyla ilgili osrular sürekli olarak devam ediyor ve forum sürekli aynı konularla kirleniyor.Bu konunun üst konu yapılması için ne yapmam gerekiyor?

kardeş öyle hemen yapılmaz öncelikle bölüm yetkilisine PM ile ulaş (Confusion nickli yönetici) o gerekeni söyler sana
    konu uygun görülürse yapılır...

Tamam hocam teşşekkürler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

2way slı candır
    4way slı cana can katandır

ATI Crossfire NVidia SLI ve NVidia Physx Hakkında Genel Bilgiler

Isı borularında da kestane pişiririz

• quote:

Orijinalden alıntı: arseniCem

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

2way slı candır
    4way slı cana can katandır

ATI Crossfire NVidia SLI ve NVidia Physx Hakkında Genel Bilgiler

Isı borularında da kestane pişiririz

4 adet 105 derecede çalışan aşırı gürültülü bir kombi ye benziyor

• Hocam bir oyunun SLI veya Crossfire destekleyip desteklememesi kendinden mi yoksa driver yüzünden mi oluyor? Yani neye bağlı bu destek olayı ve oyunların desteklememe kabaca oranı ne kadardır?
  • Merhaba,öncelikle bu kadar sade dille güzel bir konuyu anlattığınız için çok teşekkür ederim.Kafamda birsürü soru vardı,şimdi az çok konuya hakim olmaya başladım. Şimdi eğer sakıncası yoksa bir soru sormak istiyorum, MSI 870A-G54 anakartım var,üstünde 2 tane PCI-E 16x var,ekran kartı olarak sapphire hd 6850 kullanıyorum.Bunun yanına 8800GTS veya GTX alsam physx olarak atasam,sizce ne kadar performansa etkisi olur ? 700w güzel bir psu var,xilence 80+ bronze olanlardan.Bu karta fazla geliyor 550 bile kesiyor,crossfire yaptığımda ikisine birden yeter mi ? :D 100 lira harcayacak kadar performansı etkiler mi sizce ? Veya 100 lirayı cpu cooler için mi harcasam :) Konuyu takip etmeye çalışacağım ama yazdığınız cevabın bir kopyasını da özel mesaj olarak bana atarsanız çok memnun olurum,çünkü unutuyorum konuyu.Büyük ihtimalle de hemen cevap gelmeyecek :)
  • peki hocam bende
    HIS ICEQ 4850 512 mb şimdi birde gıgabyte 6850 1gb var crosfire yapsam zararınımı, faydasınımı görürüm anakartım gigabyte X48DQ6 yarıdmcı olursan sevinirim
  • ya arkadaşlar bende yeni bir sistem aldım. az önce toplamayı bitirdim ama farkettimki pci girişlerinden biri 16x biri 8x iki tane sapphire ati 5830 ekran kartı aldım crossfire'a çok hevesliydim ama hiç araştırma yapmadan girdim şimdi anakartımı değiştirsem acaba biraz kafam karıştı bu 8 x olayı yüzünden ürünleri internetten siparişle aldım daha işletim sistemi bile kurmadım. 7 gün içinde iade yada değiştirme yapılabiliyor diye biliyorum. acil fikirlerinizi söylerseniz karar vericem.
    Bide ekran kartlarının içinde CrossfireX için köprü şeklindeki o parçalardan çıkmadı nerden nasıl temin edebiliriz acaba harici olarak satılıyormu? bu şekilde ikisini birden takıp sistemi kursam bir zararı olurmu?

Sistem şu şekilde
    Gigabyte GA-890XA-UD3 AMD 790X AM3 DDR3 ATX Anakart
    Cooler Master RC 692 Advance High Power 1000W Güç Kaynaklı Bilgisayar Kasası ( CM 690 II )
    Team Xtreem Dark 8GB DDR3 1600Mhz CL9 Dual Kit (2x4GB)
    AMD Phenom II X6 1100T B.E. AM3 9MB 3.3GHz Altı Çekirdekli İşlemci
    Sapphire ATI HD5830 Xtreme 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı X 2
    WD Caviar Black 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (WD1002FAEX)

• arkadaşlar cevap verebilecek kimse yokmu bir yorum bekliyorum acil ona göre anakartı bu gün geri yollucam yada bunula devam edicem bir kaç yerde sadece fps de sadece % 5 gibi kayıplar olur diye okudum ama yabancı sitelerin güvenilirliğinden şüpheliyim sizce 130 lira fark vermeye değermi?
  • 16x ve 8x PCI yuvalar Crossfire'da 8x8x olarak çalışır sakın yapma performansta hiçbirşey farketmez. Onun için bende şu an sandybridge'li board almadan bekliyorum.x16x16 olanı çıkınca alıcam. Ama bunun adına Sandybridge diyemezler başka chipset çıkar herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhuncoskun

16x ve 8x PCI yuvalar Crossfire'da 8x8x olarak çalışır sakın yapma performansta hiçbirşey farketmez. Onun için bende şu an sandybridge'li board almadan bekliyorum.x16x16 olanı çıkınca alıcam. Ama bunun adına Sandybridge diyemezler başka chipset çıkar herhalde.

hocam yaptım crossfirex i aktif etmeden öncede iki kart birden takılı iken 8x çalışıyorlardı zaten tek takınca 16x yuvasındaki 16x çalışıyor. biraz araştırdım %5 gibi performans kaybı oluyormuş o yüzden anakarta 150 lira harcamayı gerek görmedim şimdilik. sen sakın yapma demişsin bildiğin bir şey varsa paylaşırmısın.

birde gpuz programında opencl aktif değildi güncel driverları indirdim kurdum yeni aticatalyst te crossfirex menüsü kayboldu opencl aktif hale geçti. hatta donanım bilgisinde ikinci kartı etkinliği kaldırılmış kart olarak gösteriyordu. sonra eskiye döndüm üzerine opencl driverı ile yeni catalyst i tekrar kurmayı denedim catalyst kurulumunda bilgisayar kitlendi resetlediğimde hem opencl hem crossfirex aktif hale geçti bilmem nasıl oldu ama oldu sonuçta eğer bu tarz birşey düşünen arkadaşlar varsa benim gibi araştırmadan girişenlerle tecrübemi paylaşmak istedim sadece.

modern warfare 2 de tüm video ayarları max akşam problemsiz olarak kullandım. ama amd (atide olabilir tam hatırlamıyorum) sitesinde video codeclerini indirmek gerekiyor yoksa oyun başındaki videolarda takılma oluyor.

birde black ops crossfirex i desteklemiyor sanırım yada ben yapamadım bilgisi olan varmı acaba?

• emegine saglık basit ve güzel açıklamışsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohreyn

quote:

16x ve 8x PCI yuvalar Crossfire'da 8x8x olarak çalışır sakın yapma performansta hiçbirşey farketmez. Onun için bende şu an sandybridge'li board almadan bekliyorum.x16x16 olanı çıkınca alıcam. Ama bunun adına Sandybridge diyemezler başka chipset çıkar herhalde.

hocam yaptım crossfirex i aktif etmeden öncede iki kart birden takılı iken 8x çalışıyorlardı zaten tek takınca 16x yuvasındaki 16x çalışıyor. biraz araştırdım %5 gibi performans kaybı oluyormuş o yüzden anakarta 150 lira harcamayı gerek görmedim şimdilik. sen sakın yapma demişsin bildiğin bir şey varsa paylaşırmısın.

birde gpuz programında opencl aktif değildi güncel driverları indirdim kurdum yeni aticatalyst te crossfirex menüsü kayboldu opencl aktif hale geçti. hatta donanım bilgisinde ikinci kartı etkinliği kaldırılmış kart olarak gösteriyordu. sonra eskiye döndüm üzerine opencl driverı ile yeni catalyst i tekrar kurmayı denedim catalyst kurulumunda bilgisayar kitlendi resetlediğimde hem opencl hem crossfirex aktif hale geçti bilmem nasıl oldu ama oldu sonuçta eğer bu tarz birşey düşünen arkadaşlar varsa benim gibi araştırmadan girişenlerle tecrübemi paylaşmak istedim sadece.

modern warfare 2 de tüm video ayarları max akşam problemsiz olarak kullandım. ama amd (atide olabilir tam hatırlamıyorum) sitesinde video codeclerini indirmek gerekiyor yoksa oyun başındaki videolarda takılma oluyor.

birde black ops crossfirex i desteklemiyor sanırım yada ben yapamadım bilgisi olan varmı acaba?

Sakın yapma derken, Anakartı değiştirme demek istemiş. 8x+8x cf ın 16x+16x cf a göre pek bir dezavantajı yoktur. Kabaca bir ortalama alınacak olsa sonuç aşağı yukarı şöyle olurdu;

X16+X16 cf: 100
    X8+X8 cf: 98
    X16 + x4 cf: 88

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

quote:

Sakın yapma derken, Anakartı değiştirme demek istemiş. 8x+8x cf ın 16x+16x cf a göre pek bir dezavantajı yoktur. Kabaca bir ortalama alınacak olsa sonuç aşağı yukarı şöyle olurdu;

o zaman mantıklı yapmışım peki bu opencl hakkında bilginiz varmı acaba, crossfirex ile beraber uyumsuzlarmı yani ikisinden birinimi seçmek gerekiyor?

• OpenCL ve Cuda gibi bazı özellikler SLI veya Crossfire'da çalışmıyor diye biliyordum gerçektende çalışmıyor.
    http://www.bitcoin.org/smf/index.php?topic=1717.0
    bu forumda bahsetmişler.
  • Bir de Cross yada SLI'yi oyun değil driver'ın o oyunu desteklemesi gerekiyor. Bunuda nvidianın SLI profil programının yanında yeni çıkan drıver'ın özelliklerininde yazmasından anlıyorum.

Oyunda ki frame'lerin işlemesini oyun kendisi ekran kartlarına dağıtmıyor, mainboard'un chipseti ile ekran kartları bunu paylaşıyor.
  • quote:

quote:

quote:

Bu testleri yaparken windows görev yöneticisinde CPU'nun çekirdeklerinin de durumunu resim olarak gösterirmisin. Bu testler yanlış olabilir.
    Core2 veya i7,i5 gibi çoklu çekirdekli sistemlerde x8x8 çalışırken ekran kartı yavaşlayınca CPU çekirdekleri devreye giriyor onun için 98 çıkıyor. CoreDUO gibi Dual işlemcilerde gerçek hızını görürsünüz zamanında ben çok denedim.
    Sonuçta x8x8'de çok düşük çıkması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuncoskun -- 28 Nisan 2011; 18:52:29 >

• quote:

Bu testleri yaparken windows görev yöneticisinde CPU'nun çekirdeklerinin de durumunu resim olarak gösterirmisin. Bu testler yanlış olabilir.
    Core2 veya i7,i5 gibi çoklu çekirdekli sistemlerde x8x8 çalışırken ekran kartı yavaşlayınca CPU çekirdekleri devreye giriyor onun için 98 çıkıyor. CoreDUO gibi Dual işlemcilerde gerçek hızını görürsünüz zamanında ben çok denedim.

Aşağıdaki konulardan bakabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_48602775/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48602775

http://forum.donanimhaber.com/m_44071837/mpage_1/f_/key_//tm.htm#44071837

• Temel bilgi olarak yeterli, derinlemesine bir makale olabilirdi ve bence yazıları sola yazsanız daha hoş olur, elinize sağlık...
  • bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. şu an için rahat 16x için ekstradan 150 lira vermediğimden. belki ilerde sistemde revizyon yapıp 6990 yada muadili bi ekran kartına geçersem anakartıda değiştiririm. zaten uzun zamandır masaüstünden kopuktum 1,5 yıl önce sattım bilgisayarı tövbe ettim artık o kablo kalabalığını çekmem dedim laptop kullanırım dedim ama işte bu kadar dayanabildim oyunsuz bi yere kadarmış
  • quote:

quote:

Aşağıdaki konulardan bakabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_48602775/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48602775

http://forum.donanimhaber.com/m_44071837/mpage_1/f_/key_//tm.htm#44071837

Sizin verdiğiniz bilgiler yanlış demedim yada tomshardware yanlış yapmış demedim onlar aynı sistem üzerinden benim dediğim gibi test yapıyorlar, gerçekte çok fark var. İşlemci devreye giriyor bunu onlarca kez test ettim. Çok çekirdekli Core2 gibi işlemcilerde işlemci destekliyor bunu tekrar hatırlatırım. Testleri tekrar yapayim buraya koyarım.
    PCIex yuvasını ekran kartının bacağını kapatarak x16 olanını x8 yada x4 yapabiliyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.