Şimdi Ara

Athlon X2 5050e listelerde, Phenom X3 8850'den henüz ses yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD'nin 12 Eylül'de gün ışığına çıkan yol haritasında Ekim ayı için iki yeni işlemcinin planladığı belirtiliyordu ki bunlar, Athlon X2 5050e ve Phenom X3 8850 idi. 8 Ekim itibariyle pazara sunulacakları yol haritasında belirtilen işlemcilerden yüksek frekansına rağmen düşük güç tüketimiyle dikkat çeken çift çekirdekli Athlon X2 5050e listelerdeki yerini alırken, üç çekirdekli Phenom X 3 serisinin tepe modellerinden biri olması beklenen X3 8850'den açıkçası henüz pek bir ses çıkmış değil.

AMD'nin soket AM2 formundaki çift çekirdekli Athlon X2 5050e modeli özellikle çoklu ortam odaklı masaüstü bilgisayarlarıi ve ofis sistemlerini hedef alıyor. 65nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve 2.6GHz'de görev yapan işlemci 45 watt'lık ısıl güç tasarımıyla (TDP) dikkat çekmeyi başarıyor. 780G ve 790GX gibi yonga setleriyle kullanılması beklenen G2 revizyonlu işlemci 1MB büyüklüğünde seviye 2 bellek ile geliyor ve yaklaşık 78 Avro'luk yurt dışı etiket fiyatı üzerinden kullanıma sunuluyor.

Athlon X2 5050e modelinin aksine Phenom X3 8850 modelinden şu an için açıkçası pek ses yok. Firmanın üç çekirdekli işlemcilerini konumlandırdığı Phenom X3 ailesinin 45nm üretim sürecine geçiş öncesi lanse edilecek en hızlı modellerinden biri olması beklenen B3 revizyonlu 8850, 2.5GHz'de çalışıyor ve 95 watt'lık ısıl güç tasarımıyla geliyor. Soket AM2+ formunda olan ve 1,5MB büyüklüğünde L2 ve 2MB'lık paylaşımlı L3 belleğe sahip olan Phenom X3 8850 modelini Aralık ayında 8850 Black Edition modelinin takip etmesi bekleniyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Epirus

- Benim işlemci X2 4850e Tr.'ye gelmediğine göre X2 5050e'de gelmeyecektir (İşlemci çıktığında sipariş üzerine alanlardan biri de bendim). Kimse boşuna beklemesin. Getirilmeyişinin nedeni fiyatının emsal işlemcilere göre daha yüksek olması ve fazla taliplisinin olmaması. Bundan sonra getirirlerse iyi olur tabiki.

- X3 8850'nin Normal modeli değil de Black Edition modeli daha çok satabilir gibi görünüyor. En azından bu tür forumları takip edenler arasında.

@fx57
    Çıkışı yılan hikayesine dönen X2 6500 Black Edition'dan haber var mı? Sanki hiç çıkmayacak gibi. Satış listelerine gireli en az 1 ay oldu ama kendileri hala teşrif etmedi

Haberleriniz için teşekkürler...

Evet, X2 6500 Black Edition'ın durumu malesef net değil. O kadar çok söylem var ki son olarak Avrupa pazarına gelmeyebileceği yönünde spekülasyonlar kulağımıza geldi ama AMD resmi açıklama yapmadıktan sonra beklemekten daha iyi bir çözüm yolu açıkçası şu an için görünmüyor.

• quote:

Getirilmeyişinin nedeni fiyatının emsal işlemcilere göre daha yüksek olması ve fazla taliplisinin olmaması.

Ne yazıkki durum aynen bu:::::::: ithalatçı firmalar riske girmek istemiyor
  • geçenlerde yazmıştım forumda bi yere intel piyasayı egale ediyor resmen tekel işte...
  • eee o zaman intel almayın ve sonunda amd kazanır ama ürünlerin reklamını ve pazarı amdnin kazanması gerekmiyormu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: max975

eee o zaman intel almayın ve sonunda amd kazanır ama ürünlerin reklamını ve pazarı amdnin kazanması gerekmiyormu?

Max975...

biz donanim haber olarak aktif kac uyeden olusuyoruz..? insanlara AMD alin demiyorum.. ama sadece bilgisayar saticilarindan ve distributorlerden biraz daha dikkat bekliyorum... Intel iyidir gibi kestirip atilirsa zaten AMD'nin bir sansi yok...

ayni GHZ'deki ayni cekirdek ssayisina sahip birebir benzer islemcileri fiyatlarinin iki katina aliyorz farkindasin dimi...? islemci yaw bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 14 Ekim 2008; 11:09:33 >
  • Arkadaslar bu iş reklama bakıyor. Eğer reklam yapmayı becerebiliyorsanız ürününüzü satıyorsunuz. intelin de yaptığı bu. Ben Amd kullanıyorum cokda memnunum.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AMD'nin diğer ürünleri raflarda, tamamen AMD'nin hatası.
  • @winter

Turkiye'ye ozellikle n sayisi kadar islemciyi AMD getirmiyor.. N sayisi kadar AMD islemciyi getirmek icin bunu talep eden distributorlerin olmasi gerekiyor.. AMD islemcilerinin cok az satildigini mantiksal olarak goz onunde bulundurursak; bir distributor neden AMD urunlerine daha fazla talep yapmalidir... Turkiye pazarini Intel devam ettiriyor... daha yillar once soyledigim gerceklerden biri Intel'in AMD afislerini kaldirttigi yonundeydi. 1000'lik her alimda bir afis, bir esantiyon mutlaka gelir... eee nerde bu afisler bu esantiyonlar.

bir teknosa katologunda kac tane AMD islemcili desktop ve laptop islemcili bilgisayar goruyorsun...

Intel reklami arttirmadi, Intel, AMD reklamlarini azalttirdi... Oyle bir denetim mantigi getirdi ki, kucuk bilgisayar saticilari bile Intel satmadiklari icin, kapatildi. "Standartlara uygun satis yapmiyor pazarin satis grafigini olumsuz etkiliyor" diye.. AMD islemcileri hala eski fiyatlarla satilmaya calisiliyor. Hic kimse bir laf etmiyor.. ama dengi islemcinin normal fiyatini koyunca piyasa AMD'ye kayiyor.. Intel'de sikayet veriyor. Standart fiyatlarin altinda satis yapiliyor ve pazar payi etkileniyor diye.. Turkiye'de elektronik ve bilgisayar sektorunun denetim kurulunda kimin sozu geciyor AMD mi Intel'in mi..?

baska bir taraf ise reklam.. en basit noktaya cekicam muhabbeti... Kardesim ATI ekran karti cok iyi bir kart, Intel'e takiyorsun darbogaz yapmasin diyorsun, bide overclock yapiyorsun.. Tak AMD'ye.. Adam spider platform diye bisey yapmis.. kac kiside var..?
    Donanim haber kac tane ATI ekran kartini AMD islemciyle denedi bana sen soyle... ATI ekran kartinin test videosunda Intel islemci reklami var...

buyrun burdan yakin...

• Çok ilginç, stoklarda binlerce X2, X4'ler varken, koskoca 4 tane distiribitor birkaç model getirmedi diye Intel'i suçluyorsunuz. Belki Intel'in bazı yaptırımsal tedbirleri vardır fakat ne yapsın 4850'yi 8850'yi, Türkiye şartlarında böyle birşey olsaydı en üst modeller için uygulanırdı.
  • şuanda Bence intelin en büyük artısı leopard gibi işletim sistemlerine direk olarak destek vermesi yanı bitane bootcamp yazılımı birde gigabyte anakartınız var ise çok rahat yüklüyorsunuz.
    Ama ben AMD almayı düşünüyorum çünkü corel ve 3DAMAX
    leopard da yok ama olsaydı direk xp bırakıp yukarıdaki gibi bir quad ile gigabyte anakart alıp xp direk eleyip leopard ile yoluma bakardım bide raptor hard disk :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

@winter

Turkiye'ye ozellikle n sayisi kadar islemciyi AMD getirmiyor.. N sayisi kadar AMD islemciyi getirmek icin bunu talep eden distributorlerin olmasi gerekiyor.. AMD islemcilerinin cok az satildigini mantiksal olarak goz onunde bulundurursak; bir distributor neden AMD urunlerine daha fazla talep yapmalidir... Turkiye pazarini Intel devam ettiriyor... daha yillar once soyledigim gerceklerden biri Intel'in AMD afislerini kaldirttigi yonundeydi. 1000'lik her alimda bir afis, bir esantiyon mutlaka gelir... eee nerde bu afisler bu esantiyonlar.

bir teknosa katologunda kac tane AMD islemcili desktop ve laptop islemcili bilgisayar goruyorsun...

Intel reklami arttirmadi, Intel, AMD reklamlarini azalttirdi... Oyle bir denetim mantigi getirdi ki, kucuk bilgisayar saticilari bile Intel satmadiklari icin, kapatildi. "Standartlara uygun satis yapmiyor pazarin satis grafigini olumsuz etkiliyor" diye.. AMD islemcileri hala eski fiyatlarla satilmaya calisiliyor. Hic kimse bir laf etmiyor.. ama dengi islemcinin normal fiyatini koyunca piyasa AMD'ye kayiyor.. Intel'de sikayet veriyor. Standart fiyatlarin altinda satis yapiliyor ve pazar payi etkileniyor diye.. Turkiye'de elektronik ve bilgisayar sektorunun denetim kurulunda kimin sozu geciyor AMD mi Intel'in mi..?

baska bir taraf ise reklam.. en basit noktaya cekicam muhabbeti... Kardesim ATI ekran karti cok iyi bir kart, Intel'e takiyorsun darbogaz yapmasin diyorsun, bide overclock yapiyorsun.. Tak AMD'ye.. Adam spider platform diye bisey yapmis.. kac kiside var..?
    Donanim haber kac tane ATI ekran kartini AMD islemciyle denedi bana sen soyle... ATI ekran kartinin test videosunda Intel islemci reklami var...

buyrun burdan yakin...

Yazdıklarınıza kelimesi kelimesine katılıyorum.

AMD/ATı ikilisi beraber neredeyse yok denilecek kadar az kullanıyor,işlemci intel ekran kartı ati ya da işlemci AMD ekran kartı nvidia. (örnek ben )Spider platformu aslında çok daha performanslı olacaktır bu kombinasyonlara göre.AMD reklamını iyi yapmalı,yaptırtmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 14 Ekim 2008; 18:18:58 >

• 5200 ümde işletim sistemim 1 yıldır hiç bir sorun vermeden çalıştı. Kesinlikle tesadüf olamaz. İsterse intel 4 kat hızlı çalışsın, ben stabilitesine inanmıyorum.!
  • Az intel getirsinler... heryere intel pompaliyorlar(economy "Push UP Theory").. piyasada 1 milyon Intel islemcisi varsa 400bin AMD islemcisi var... bu AMD islemcileri de eski model... bu bizim satis ve pazarlamacilar bu Athlon X2 5050'nin, 5000+ ile ayni oldugunu zannediyorlar.. Intel calisanlari hala ilgili islemciler 462pindeki gibi isiniyor zannediyor.. hatta yargiliyorlar.

abi bir suru raflarda Intel Core 2 Extreme var.. 500dolardan asagi inmiyor tanesinin fiyatlari... hangi arkadas getiriyorsa onlari, getirsin adam gibi ekonomik islemcileri de... sanki adamlar 50 tane Extreme islemci satacak tanesi 500 dolardan...

Intel'in tane 300 ila 1000 dolarlik islemcilerinden 50'ser adet getiren adam, AMD nin 80-100 dolarlik ekonomik islemcilerini risk olarak goruyor ise ya bir hesap sorunu vardir, yada ben o adamin pazarlama ve bilisim egtiminin yetersiz oldugu kanisina varirim.. Nitekim Distributor denilen kisi veya grup da Bilgisayar programcisi veya bilisim sektorunde okumus olmuyor her zaman ama iki dakka analiz yapsinlar. durumu esitlesinler. acisi sonra bizden cikiyor.. parasal olarak.

200dolardan asagi kac tane 4 ve 3 cekirdekli islemci var..AMD'nin... Intelin kac tane var 4 cekirdekli islemcisi 200dolarin altinda.. 300-500dolara islemci almayi biliyorsun 100dolarin altina inince niye almiyorsun... Mantik hatasi burda iste.... Riske girmek istemiyormus.. bu da mantikli mi yani simdi? Intel piyasayi durtuyor haberiniz yok...

kusura bakmayin hafta sonu Magzanin tekine gittim de... Rafin yarisindan fazlasi Intel.. oranlamak gerekiyor ise %38 AMD, geri kalan %62 Intel satisi var... Adama sordum hangi islemciyi alayim diye... 4 cekirdekli islemciyi dayadi Intel'in.. Intel daha iyidir paranin hakkini verir dedi... :Arkami donup ciktim.. Pazar arastirmasi boyle olur... pazar diye bisey yok... Turk halki saticinin dudaklarindan cikacak lafi bekliyor... "Intel mi dedi?; AMD mi dedi?" diye. kardesim bu arkadaslar Bilgisayar programlama okumuyorlar ki; bunlar pazarlama okuyorlar.. spot urun neyse en cok kar veren neyse onu satacak sana tabiki...

Kadikoyde magzanin tekinin butun calisanlari Core 2 Duo gomlekleri cekmisler... bende satsam 4 cekirdek 2 kati fiyatina, bende alirim o gomlekten... biraz kaziklanma hissiyati var..

Daha once yazdigim mesaj uyari almis ve silinmistir.. Sert uslubum icin arkadaslarimdan ozur diliyorum... Bu yazinin daha okunabilir halidir.. yanlis anlasilmamasi dilegimle..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.