arkadaşlar ben p4 3600 işlemci almak istiyodum ama amd hakkında ii yorumlar okuyarak intelden soğudum ancak bi sorun var bu amd ghz olarak çok geri mesela doom 3 denilen oyun p4 1,5 ghz ve üstü istiyo yani ben AMD Athlon 64 X2 3800+ alsam bu işlemci 2 ghz 1 sene yada 2 sene sonraki oyunları kaldırabilcekmi? şimdiden teşekkürler
elbette amd nin ghz lerine bakıp kafanı karıştırma sen bu işlemciyle iki sene rahat gidersin
Senin dediğin x2 yani dual core,2 ghz olduguna bakma.Bu işlemci hem amd nin kendi tek,hem intelin tek ve çift çekirdekli 2 ghz lardan hızlı çalışıo.Meselan bkz. chip eylül.Burada o işlemci yok ama o ara piyasada olmadığı için,ama onun hemen üstü x2 4400 var,o 2200 mhz ama şu an piyasadaki işlemciler arasında 2. sırada fx-57 bile onu toplamda gecemio,gerisini sen düşün.Bunların hepsini yukarda yazdıgım dergide bulabilirsin. BAŞKA SÖZE GEREK YOK!!!
peki p4 3600 ün hiçmi artısı yok Athlon 64 X2 3800+ den? bide Athlon 64 X2 3800+ p4 3600 den daha uzun ömürlü olurmu?
quote:
peki p4 3600 ün hiçmi artısı yok Athlon 64 X2 3800+ den? bide Athlon 64 X2 3800+ p4 3600 den daha uzun ömürlü olurmu?
hayır denilebilir çünkü gelecekte firmalar yazılımlarını ve sürücülerini dual core işlemcilere göre yapıcaklar o yüzden x2 3800 çok çok avantajlıdır diebiliriz
quote:
Orjinalden alıntı: morvo
+ sı war mesela tekli masaustu uygulamalarda 3600 daha hızlıdır. ama x2 3800 un çok daha fazla + sı var. sen x2 3800 al.
Yaklaşık 1.5 yıl önce ilk AMD64 ler piyasaya çıktığında epey bir para ödeyerek AMD64 3000+ sistem topladım. Arkadaşlar eğlendiler: "Ne işine yarayacak. 64 bit işletim sistemi bile yok piyasada.." diye Birkaç ay sonra DOOM III piyasaya çıkıp test sonuçlarında en iyi DOOM III makinesi AMD64 çıkınca da ben onlarla eğlendim.
x2 3800+ bayağı idare eder ama çok pahalı. Çift çekirdek işlemcilerde Intel AMD den daha uucuz. Kişisel görüşüm bu kadar para vermeye gerek yok. AMD Tek çekirdekli işlemci seni idare eder.
bu senin "idare eder" anlayışına göre değişir. o tip güçlü bir işlemci alacağına göre 1 yıl sonra daha iyisi çıkar onu ister
Sektör bu hızla ilerlemeye devam ederse max 1 yıl idare insan yetişemez oldu.
quote:
---
P4 3.6 nın artısı kışın belii oluyor odayı ısıtıyor meret
X2 den şaşma.
quote:
Orjinalden alıntı: safakhan
quote:
---
P4 3.6 nın artısı kışın belii oluyor odayı ısıtıyor meret
X2 den şaşma.
yazında sauna etkisi mi yapıyor??
ya bende 3500+ var bu X2 cok farkedecektir emin almak istiyorum ancak sizce aradaki farka deyecekmi ???
değer de bekle accuk; aceleye gerek yok..
quote:
Orjinalden alıntı: ronishark
değer de bekle accuk; aceleye gerek yok..
bu beklemenin bi sonu olucagına inanan varmı ya :S kafayı yicem bi işlemciye göz diyorum bekliyorum yenisi bi cıkıyor aylarca bekledigim işlemcinin iki katı fiyatına :S sonra yanıyorum bekledigime
quote:
arkadaşlar ben p4 3600 işlemci almak istiyodum ama amd hakkında ii yorumlar okuyarak intelden soğudum ancak bi sorun var bu amd ghz olarak çok geri mesela doom 3 denilen oyun p4 1,5 ghz ve üstü istiyo yani ben AMD Athlon 64 X2 3800+ alsam bu işlemci 2 ghz 1 sene yada 2 sene sonraki oyunları kaldırabilcekmi? şimdiden teşekkürler
kardeş, dediğin işlemci ortalama 400$+kdv civarında. Ancak şu an 3000+ Venice ler hayli hayli yeterli oluyor, üstelik 157$+kdv. Aradaki farkı düşün. Şimdi bu kadar parayı kullanmayacağın bir hız için(istediğin kadar oyun manyağı ol) vermenin alemi yok. Sen bi tane 3000+ al paran cebinde kalsın, hem de üst düzey bir performans elde et. İlerde 1.5 sene sonra falan işlemcini çok daha uygun fiyatlara upgrade edersin.
Yani o kadar uçuk işlemcilere gerek yok
Herkes AMD nin intelden daha düşük ghz lı calısıp intelden daha performanslı olduğunu yazmış.Fakat kımse sebebini yazmamış.hemen yazalım. Örneğin AMD nin kurumsal işlemcisi olan opteron 64 maximum 1.8 ghz ile calışır.
quote:
Orjinalden alıntı: Yakuza34
Herkes AMD nin intelden daha düşük ghz lı calısıp intelden daha performanslı olduğunu yazmış.Fakat kımse sebebini yazmamış.hemen yazalım. Örneğin AMD nin kurumsal işlemcisi olan opteron 64 maximum 1.8 ghz ile calışır.
bumu şimdi sebebi
quote:
Orjinalden alıntı: TEKnaKILLAH
quote:
Orjinalden alıntı: Yakuza34