Şimdi Ara

Ateist olarak toplumun ateistleşmesine karşıyım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt

    İnanmadığı için kendini modern, farklı ve marjinal zannetme yanılgısına düştüğü için konuyu açmış. Bu tiplerin ortak özelliği kendini üstün zekalı sanıp kendi dışındakileri alt konumda görme. Bunlara tabiri caizse cahilin bile alt seviyesi dersek herhalde yanlış söylemiş olmayız.

  • hakli konu


    ben de yillardir ayni seyi soyluyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet alt tabakayım. Benim bir şikayetim yok ama sen üst tabaka olduğun için dediklerimi kabullenebilirsin değil mi? Çünkü üst tabaka demek, her şeyi aşmış, her fikre saygı duyan demektir. Kabullenin işte. Havanız bitti diye şikayet ediyorsunuz. Bitti artık ortamlarda cool görünmeler.

  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt
    Siz yazdıkça Öjenistlerin ne kadar haklı olduğu ortaya çıkıyor.
    İçinizi dökün.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

    Arapça okuyup anlamadığınız için müslüman kalıyor olmayasınız?

  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt
    Kuranı Türkçe okuyanlar öldürme ayetleri maide 33 tevbe 5 Enfal 12 Muhammet 4, akraba cinselliği ahzap 37 50 51 52, gibi ayetler ve sürekli tekrarlayan kitabı kalınlaştıran spm ayetler nedeniyle dinden çıkıyorlar. Allah bu ayetleri göndermesini hikmeti var derler ve ORDO OYLO BORSEY YAZMOYO cevap verirler. Türk Türkçe okur konuşur ama her dili öğrenmesi gerekir. Anlamadığın durumlarda mala bağlarsın mala bağlayan kolay yönetilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Siz öjenistlere hak vermişsiniz fakat kendiniz de egoistsiniz. Diğer ateistler gibi. Daha ergenlik çağındayken belli oluyor bu durumlar. Ergenlikte bu durumu atlatamayanlar hayatları boyunca yalnızlaşıyorlar. Aslında bu durum yine platonun ıslah etme politikasına giriyor. Çünkü sağlıklı bir durum değil. Yani hak verdiğiniz öjeniklerin politikasına uyuyor.


    Siz de aynı şekilde devam edip içinizi dökebilirsiniz.

  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

    Bu dediğinize katılmam. Ateist olmasam da, biz inananlardan çok daha fazla soru soruyor ve o duruma gelmek için birçok safhadan geçiyorlar. Yani Ateizmi savunmam ama çok zor bir süreç. Bir ateist bilimsel ve olagelen gelişen olaylarla baksa sürekli yeni sorularla karşılaşır ta ki.......... işte burada konuyu açan arkadaşa da cevap olarak birkaç şey yazayım.


    Dediğinin bazı noktalarına katılmasam da şöyle bir gerçek var ki, kuşaklar değişene kadar ateizm belli bir düşünce yapısında olan insanlar tarafından değerlendirilip bir kanıya varılarak tercih edilirdi. Senin bahsettiğin toplumun entellektüel yapısı ile alakalı olmadığını düşünmekle beraber daha da kötü olduğu düşüncesindeyim. Sebebi ise şimdiki ateizmi benimseyen birçok birey düşünüp bu kanıya varmıyor. Tamamen materyalizmin getirdiği rahatlık, teknoloji vs birçok duruma esir oldukları gerçeği daha ağır basıyor sanki. Yani dediğin gibi olsa çok çetrefilli bir toplum yapısı olur ve gençlerin gelişi güzel isyanları yerine daha çok fikirler üzerinden çarpışmasını bekleriz. Maalesef tamamen gelişi güzel bir hayattan dolayı tercih edildiğini düşünüyorum.


    Burada kafa yoran veya toplumun birçok noktasında kafa yoran gençleri tenzih ederim. Ama maalesef gerçek bu.


    @Penguen Gunter bana sorarsan inançlı biri olarak bir noktada aynı düşünebilirim Şimdiki zaman için. Ama bunu 10 veya 15 sene önce deseydin direk yukarıda yazdığım gibi düşünürdüm. Şimdi ise yarı yarıya diyeyim.





  • K????? K?? kullanıcısına yanıt

    Hocam bu dediklerinizde haklısınız, perde arkasında neler döndüğünü bende biliyorum  ama Türkiye'de bizzat tanıştığım bazı kişiler varki, Türkiye'de cinayet suçunun cezasının taş çatlasın 10 yıl olduğunu düşünenler var, Dalga geçmiyorum , bizzat tanışmışlığım oldu böyle insanlar ile. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pspsexer kullanıcısına yanıt

    Tam tersi kuranı hiç okumamş ya da okuyup oturduğu yerden anlayan hayatını kendini peygamber sanan bir adamın deli saçması metinlerine adamış müslüman denir.

  • Öjenistlere hak vermek? "Üst tabaka" ateist olmak demek böyle bir şey.

    "Alt tabaka" ateist arkadaşlar dikkat edin de üstlerinizin öjenik faaliyetlerine kurban gitmeyin, soyunuzu falan kesmesinler.


    Alıntı

    metni:
    ...yoksa suç oranları ve intiharlar 2-3 kat artar amaçsızlık,depresyon topluma hakim olur.


    Dünya genelinde amaçsızlık, depresyon ve intihar oranlarının ateistlerde yüksek olması gerçeğini kabullenemeyip bunu alt-üst tabaka diye açıklamaya çalışmayı anlamlandırmak için Alfred Adler'in üstünlük ve aşağılık kompleksi tanımları incelenmeli.

  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

    Okusunlarda fark etmez


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamguzum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi bunuda aciklayin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ateist olarak, "din kültürü", insan hayatına büyük oranda olumlu yön veren bir etmen. din kültürü diyorum çünkü bizim toplum baz alındığında din ile kültür iç içe geçtiğinden ve din salt olarak ele alınmıyor. kimse açıp kuranı türkçe okuyup "şu şu surenin falanca ayeti böyle diyor, dur bunu uygulayım" demez. bunun yerine "türk" hocaları dinler ona göre dediklerinden feyz alır veya almaz. arap hocaları da dinlemezler.


    demem o ki, "yolda" yürüyen birini içki, kumar, uyuşturucu, bilimum zarar veren şeylerden uzak tutacak, ailesini, çocuklarını, milletini ve ülkesini sevdirecek bir rehber gerekli. bunu da en iyi yapacak şey "din kültürü". hadi biz biliyoruz ya da seziyoruz mutluluğun zararlı şeylerden uzak durmakta geçtiğini vs. peki düşük kapasiteli bir insan ki ülkenin zeka ortalaması 89, nasıl bilecek?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 5 Haziran 2022; 2:1:45 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.