Şimdi Ara

ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanki şu son zamanlarda daha da bir anlamlı hale geldi. Özellikle koyu yerler ülkenin şu anki halini özetliyor gibi. Okudukça okuyasım geliyor müthiş bir anlatım. Son çıkan çiftçi amcanın isyanı da moralimi bozdu. Yazık oluyor ülkeme.

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kasdedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

• Atam seni çok özledik... Senin bize bıraktığın eski Türkiye'yi özledik Atam... Dünyaya cihana karşı koyup Allah için millet için savaştığın bize miras bıraktığın Türkiye Cumhuriyetine keşke yaşasaydın da birde şimdi baksaydın...

Senin bize miras bıraktığın Devlete bağışladığın AOÇ ne Zevki Sefa için saray yaptırdılar... Amerikan konsolosluğuna arsa verdiler atam senin kendi miras bıraktığın toprağı....

En önemlisi de bu ülkeyi diplomasız insanlar yönetiyor atam... Arkandan rahmet okumayıp sana ayyaş sarhoş diyenler bunlar üstelik...

Keşke yaşasaydın keşke bugünlerde sana çok ihtiyacımız var... Ruhun şad olsun mekanın cennet olsun seni binlerce yılda geçse bu vatanın evletları unutmayacak....
  • Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK

Bütün dünyanın kabul edip, bir tek bizim ülkemizin kabul etmediği büyük lider.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D5AF8E7A8

Bu mesaj silindi.
    O'nun sayesinde global terörizmin ayağı bu çukura takıldı ve en az 100 yıl durakladı, fena mı? Belki de dünyayı kurtardık(O'nun sayesinde).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 14 Nisan 2018; 1:39:26 >
  • Aynen katılıyorum ülke olarak Atatürk'e nekadar kin duyuyormuşuz haberimiz yokmuş. 2002 öncesi Atatürk'e ufacık bir söz söyleyemezdi kimse şimdi kendi Cumhurbaşkanımiz bile çıkıp ayyaş diyor varın siz düşünün gerisini!

Ama şu bir gerçek ki eğer Atatürk'te birleşmez isek sonumuz parçalanmış bir millet olacaktır. Ve şuan gidilen yol da o yol malesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quidditch06

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK

Bütün dünyanın kabul edip, bir tek bizim ülkemizin kabul etmediği büyük lider.
    Sen de mi etmiyorsun yoksa haydaaaaa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackTower_35

Aynen katılıyorum ülke olarak Atatürk'e nekadar kin duyuyormuşuz haberimiz yokmuş. 2002 öncesi Atatürk'e ufacık bir söz söyleyemezdi kimse şimdi kendi Cumhurbaşkanımiz bile çıkıp ayyaş diyor varın siz düşünün gerisini!

Ama şu bir gerçek ki eğer Atatürk'te birleşmez isek sonumuz parçalanmış bir millet olacaktır. Ve şuan gidilen yol da o yol malesef.
    Tekirdağ 'lıyım 2002 'de akp ye oy verdim de bakalım, milletin içinde vatan haini olarak millet demediğini bırakmıyordu korka korka verdiği oyu söylemeye çalışıyordu insanlar, (ki ilk iki seçim akp ye oy vermedim) ama şahit oldum verenler ağzını açamıyordu ana avrat sövüyorlardı akp ye oy verenlere.. Şimdi bakıyorum akp 'ye oy verdim de de bir kişi çıksın sana laf atsın herkes yerini öğrenmeyi biliyor artık, ve çabuk unuttunuz galiba; bir kuruma kapalı kadın gidiyor işi var evrak işi giriyor bir odaya memur oturuyor ve kaale almıyor kapalı ya, kadın da hakkını aramaya çıkıyor bir iki laf ediyor bana kimse bakmayacak mı diye sonra ne oluyor o memur kin dolu ya nefret dolu ya bak diyor oda da duvar da Atatürk 'ün resmi var ve bende onun memuruyum deyip sen Atatürk 'ün memuruna bu şekilde konuşamazsın diye haddini bil çağırdığımız zaman gel diye aşağılayıp gönderiyor.. Şimdi sorarım bu nasıl bir ahlak nasıl bir inanç nasıl bir edep nasıl bir çıkarcılıktır, ve bu Atatürkçülük müdür?? yoksa Atatürk 'ün ardına sığınan kemalistçi geçinen tayfacılık mıdır??

Eheeeeeeee ne günlerden geldik nerelere..

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Benim ailem memurdu emekli oldular ömrü hayatımda senin anlattığın birseye şahit olmadım ben. Kapali kadın gelecekte onu bekletecek işkence çektirecek öylemi?

Ülkenin sorunu baş örtüsü değildi şimdide değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Benim ailem memurdu emekli oldular ömrü hayatımda senin anlattığın birseye şahit olmadım ben. Kapali kadın gelecekte onu bekletecek işkence çektirecek öylemi?

Ülkenin sorunu baş örtüsü değildi şimdide değil.
    Tabi duymazsın çünkü şanslısın ki senin ailen değilmiş.. Bunun daha beterlerini yapan ne varlıklar oldu.. Bugün bunlar artık olmuyor ama 2002 öncesi Türkiye 'sinde vardı bunlar..

Okuduğum ilk okulda benim öğretmenim değil ama toplamda 4 5 tane öğretmen vardı ve biri kadındı okulun bahçe kapısına gelince cumhuriyet kadınlarının taktığı başörtüsünü çıkarıyor ve okula öyle adım atıyor dersini anlatıyor bitiyor çıkıyor kapıdan başörtüsünü takıyor kaç kez gözüme takıldı ve çocuktum 7 10 yaşlarında oldum olası aklım ermemişti niye böyle yapıyor diye işte bugün anlıyorum ve çok şükür diyorum..

Yazmaya kalksak daha neleri gördü bu gözler..

Şimdi ülkede çok şükür denilecek bir yaşam standartı yok bu 1.

Atatürk kimseye sen baş örtüsü takma demedi sadece devlet dairelerinde bu yasaktı 2.

Bu ülkeye diyaneti getiren zaten Atatürk. Laik Demokratik bir Cumhuriyet kurdu ve onun gereksinimlerini uyguladı.

Kadınlara özgürlüğü Atatürk verdi bunlar

1- 1924 – Eğitim Öğretim Hakkı

2- 1925 – Kılık Kıyafet Kanunu

3- 1926 – Medeni Kanun ile kazanılan haklar

4- 1930 – Seçme Hakkı

5- 1933 – Muhtar Seçilme Hakkı

6- 1934 – Seçme ve Seçilme Hakkı

Bunların hiçbiri Osmanlı döneminde yoktu kadınların ızdırap dönemleri Osmanlı dönemindeydi.

Şuan ise Osmanlı diye çığlık atanlar varya onlari 2 gün osmanlı döneminde yaşatsan 3. günü intihar ederler.

Yani anlayacağın Atatürk kadar kadınları kimse düşünmedi ne. Osmanlı Devleti nede şimdiki devlet.

Kadınları esirlikten söktü aldı her birini özgür kıldı. Sizlerin istediği eğer tekrar esirlik ise onu bilemem.

• Lafları değiştirme konumuz Atatürk değil artı konu başlığı da Atatürk 'ün Gençliğe Hitabesi üstüne bende yazılan bir şeye dikkat çekerek cevabımı verdim ve dedim ki Atatürk 'e lafım olmadan Atatürk 'ün arkasına sığınan ve Atatürk 'ü kullanarak, gerici ve kemalist geçinen kesimedir benim yazdıklarım..

Ve sana göre yok yaşam standartları çünkü sen istiyorsun başörtülüler giremesin ne memur olsun ne de okul okumasın senin gördüğün bu o yüzden çok beklersin der iyi sabahlar derim..

Bana şunu de ispatla başı açık diye biri okula alınmıyor memur yapılmıyor de işte o zaman senin yanında olacağım (torpil muhabbetlerine de girme hepsinin taktiği aynı torpilsiz bir tane belediye yok chp si de aynı akp side o yüzden torpil den dolayı başı açıklar alınmıyor gibi şeylere yatmadan bana ispat sun)
    Gerçekleri biraz gör kardeşim baş örtüsü ile yargılama yapma derim sana. İyi sabahlar dilerim.

• quote:

Yani anlayacağın Atatürk kadar kadınları kimse düşünmedi ne. Osmanlı Devleti nede şimdiki devlet.

Kadınları esirlikten söktü aldı her birini özgür kıldı. Sizlerin istediği eğer tekrar esirlik ise onu bilemem.
    Hala Atatürk diyorsun Atatürk 'ün kurduğu ülkeyi ele geçirenler Atatürk 'ün izinden gitmedi sadece Atam izindeyiz deyip 2002 'ye kadar bu ülkeyi o hale getirdiler.. Atatürk kadınlara seçme seçilme hakkı verdi ama birileri ise kuruma memur olamazsın üstüne okul okuyamazsını Atatürk zırhını kullanarak istediği gibi kullandı..
  • Ben görüyorum gerçekleri keşke siz de görebilseniz hatta görüyorsunuz da 3 maymunu oynuyorsunuz.. O yüzden o yüzde 51 var işte..
  • Osmanlı gelsin osmanlı. Gelsinde görsünler dünyanin tarakasini. Evden dışarı çıkabiliyorlarmi görelim kadınlarımızı haydi yüzde 51 bastır yüzde 90 bekliyoruz :)

• Yaraya tuz basıp durmayın artık. Özledik...

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgürkuaför -- 15 Nisan 2018; 8:41:9 >
  • ALLAH gani gani rahmet etsin nurlar içinde yatsın
  • Atam seni çok özledik... Senin bize bıraktığın eski Türkiye'yi özledik Atam... Dünyaya cihana karşı koyup Allah için millet için savaştığın bize miras bıraktığın Türkiye Cumhuriyetine keşke yaşasaydın da birde şimdi baksaydın...

Senin bize miras bıraktığın Devlete bağışladığın AOÇ ne Zevki Sefa için saray yaptırdılar... Amerikan konsolosluğuna arsa verdiler atam senin kendi miras bıraktığın toprağı....

En önemlisi de bu ülkeyi diplomasız insanlar yönetiyor atam... Arkandan rahmet okumayıp sana ayyaş sarhoş diyenler bunlar üstelik...

Keşke yaşasaydın keşke bugünlerde sana çok ihtiyacımız var... Ruhun şad olsun mekanın cennet olsun seni binlerce yılda geçse bu vatanın evletları unutmayacak....

• Ne mutlu TURKUM diyene !

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.