Şimdi Ara

ATATÜRK RESMİNE BAKIP AĞLAMAK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
3.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Peekay

Bizim kapının girişinde Atatürk resmi var, her kim evden çıkıyorsa ATA'yı selamlar öyle çıkar, evimizin kurallarından.
    Selamlamayana akşam yemek yok, yıllardır uyguluyoruz.

İşte siz adamsınız! Helal olsun kardeşim!
  • Atılan yorumlara bakıyorum da Atatürk keşke kurtarmasaymış diyorum şu ülkeyi. Şimdi kemikleri sızlıyordur. Gerçekten ülkedeki bazı insanlar kurtarılmayı hak etmiyor. Ne hale geldi Türkiye. İnşallah sonumuz kötü olmaz. Gerçekten üzülüyorum. İnsanlar ne zaman bu kadar nankör oldu ? " Atatürk sana ne yaptı ? " diyenler var...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atatürk iyiydi ve ya kötüydü,dindar dı ve ya kafirdi, oy du ve ya buydu.bana dert değil.ölünün arkadasından konuşmak pekte olumlu bir davranış değil.ülkede atatürk ü seven ve sevmeyen milyonlarca insan varken,bu zıt kutuplaşmayı arttıracak konular açmaktan ne anlıyosunuz ben anlamıyorum :) ha şu da var,asıl ismi mustafa kemal atatürk değil. bunu önce öğrenmekte fayda var.atatürk 1934 yılında ismini kamal atatürk olarak değiştirdi.mustafa ismini attı ve kemal i kamal yaptı.türkiye cumhuriyeti resmiyetinde ise ismi kamal öz atatürk diye geçer.en azından ağladığınız,saygı duyduğunuz insanın adını bilinde öyle yorumlarda bulunun.
  • Ağaç yaş iken eğilir. El kadar çocukken daha seçim yapacak kadar beynin gelişmemiken 7 yaşında aşılamaya başladılar size bu sevgiyi. Kimi seveceğinizi seçme şansı da vermediler size. Sevmezsenizde dışlanacaktınız çunku.

😔

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Emirhan-

Ne diye ağlıyonuz lan?Bu nasıl bir yapmacıklık allasen?

Bazen sen gibi konuşanları görünce diyorum kurtarmasaydı ne yaparlardı?

• Bu konunun başlığı biliyorum dindar vatandaşlara çok absürt, çok yapmacık geliyor. Ama doğruluğunu rakı masanızın hemen üzerinde kocaman bir ATATÜRK portresi varsa
    ve fon müziğinizde Sarı Zeybek türküsü çalıyorsa olması muhtemel bir olaydır. ATATÜRK'ü anlamak, bu yüce Bozkurt'a saygı duymak...
    Konudaki tüm yazıyı okumadım. Açıkçası sinirlenmemek için okumadım. Birileri belki bendeniz hırçın kurdu sinirlendirebilir diye. İyisi mi, ben okumayayım.

Saygı olsun bu çelik atlıların gök tuğuna,
    Tuğu kaldırmış olan orduların Başbuğuna!

https://www.youtube.com/watch?v=U-1FlPEItRU

Selam olsun sana sarı yeleli, mavi gözlü asil Bozkurt!

• quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

Bazen Atamın resmine bakınca çok duygulanıyorum deli gibi ağlayasım geliyo sanırım bu sevgiyi ban en çok rahmetli dedem aşıladı her 10 kasımda,29 ekimde,19 mayısta,23 nisanda,30 ağustosta televizyonda törenleri izlerken onunda gözleri dolardı nur içinde yatsın, hele 10 kasımda siren çalınca mutlaka dayanamaz ağlardı ben bu yüzden eminimki Atatürk asla unutulmayacak 1000 yıl sonra bile sevenleri,özleyenleri olacak.

ATATÜRK RESMİNE BAKIP AĞLAMAK

Helal olsun be kardeşim keşke herkes senin gibi olsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yengec1907

quote:

Orijinalden alıntı: furkan713

AAaa nasılda yıkmışız ? Biz Atatürk değiliz yıkmayız, yaparız. dininin emirlerine uyup çarşaf giyen sarık takan, medrese eğitimi alan, ezanı arapça okuyan insanları asan bir lider gibi değiliz.

Ataturkun oyle bırsey yaptıgına kesınlıkle ınanmıyorum ama aynı şeyı bir padisah yaptıgında gıkınız cıkmıyor ? bulus yaptı diye adamın kellesını vuranlar ne ayak ?

Edit = madem o kadar muslumansız ölüye saygınız olur, yazık sızlere acıyorum

Hocam yaş kaç ? şu buluş yaptı diye kellesine vurmak ile ilgili bir örnek verebilir misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peekay

Bizim kapının girişinde Atatürk resmi var, her kim evden çıkıyorsa ATA'yı selamlar öyle çıkar, evimizin kurallarından.
    Selamlamayana akşam yemek yok, yıllardır uyguluyoruz.

yav he he

•  ATATÜRK RESMİNE BAKIP AĞLAMAK
  • quote:

Orijinalden alıntı: unrealworld790

atatürk iyiydi ve ya kötüydü,dindar dı ve ya kafirdi, oy du ve ya buydu.bana dert değil.ölünün arkadasından konuşmak pekte olumlu bir davranış değil.ülkede atatürk ü seven ve sevmeyen milyonlarca insan varken,bu zıt kutuplaşmayı arttıracak konular açmaktan ne anlıyosunuz ben anlamıyorum :) ha şu da var,asıl ismi mustafa kemal atatürk değil. bunu önce öğrenmekte fayda var.atatürk 1934 yılında ismini kamal atatürk olarak değiştirdi.mustafa ismini attı ve kemal i kamal yaptı.türkiye cumhuriyeti resmiyetinde ise ismi kamal öz atatürk diye geçer.en azından ağladığınız,saygı duyduğunuz insanın adını bilinde öyle yorumlarda bulunun.

kaynak varmıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SxeR

quote:

atatürk iyiydi ve ya kötüydü,dindar dı ve ya kafirdi, oy du ve ya buydu.bana dert değil.ölünün arkadasından konuşmak pekte olumlu bir davranış değil.ülkede atatürk ü seven ve sevmeyen milyonlarca insan varken,bu zıt kutuplaşmayı arttıracak konular açmaktan ne anlıyosunuz ben anlamıyorum :) ha şu da var,asıl ismi mustafa kemal atatürk değil. bunu önce öğrenmekte fayda var.atatürk 1934 yılında ismini kamal atatürk olarak değiştirdi.mustafa ismini attı ve kemal i kamal yaptı.türkiye cumhuriyeti resmiyetinde ise ismi kamal öz atatürk diye geçer.en azından ağladığınız,saygı duyduğunuz insanın adını bilinde öyle yorumlarda bulunun.

kaynak varmıdır ?

evet. çok açık kaynak var.bu gizli bir bilgi değil :) 27/11/1934 yılı,kanun numarası 2587 ,yayımlandığı resmi gazete sayısı 2865. Hatta Atatürk dikkat ettiysen imzasını k.atatürk olarak atar

• Karlito Yalaréz kullanıcısına yanıt
    10 Kasımlarda ben de çok duygulanıp ağlıyorum ama yarın okul törenine gitmiycem mesela çünkü Anıtkabir'e gitcem, büyük ihtimal ağlayacağım da. Bu duyguyu anlatamam/anlatamayız Atatürk'ü sevmeyenlere.
    Ey canım babam,
    Bize atfettiğin bayram için sana çok teşekkür ederim. Hep sana layık, senin Türk gençliği için kullandığın sıfatlara uygun biri olmaya çalışıyorum.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ulan akşam akşam duygulandırdın beni be
  • quote:

quote:

kaynak varmıdır ?

resmi dil türkçe olduktan sonra,kemal ismi büyük ünlü uyumuna uymadığından,öz türkçe olarak bilinen kamal olarak değiştirmiş.yine 1934 yılı itibari ile.kendi hüviyetinde kamal atatürk diye,türkiye resmi kanununda kamal öz atatürk diye geçer. öz bir sıfattır.

• Hepimizin gecmisine bakarsak dedelerimize falan kurtulus savasina uzaniriz. O zamanin sartlari anlatilir. Ataturk e gelince biraz duraksanir ve devam edilir konusmaya. Iste o duraklama saygidir. Kim boyle bir saygiyi milletimize asilayabilmistir ki?

• Vallaha ben utancımdan resmine bile bakmaya çekiniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D44C8299 -- 18 Mayıs 2014; 20:44:57 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gözlüklü Kör

quote:

Yalnız bir şey diyeceğim,olum siz bu kadar düştünüz? Ağlayacak başka biriniz ya da başka şeyiniz yok mu?Atatürk ne olum? Neyini biliyorsun eşin mi,baban mı,dayın mı?Sana ne faydası olmuş?Ülkesi için savaşmış peh peh peh.Çok da önemliymiş gerçekten.Saçma kavgacı,savaşçı dünya düzenin yine savaşçı bir komutanı sadece.Fikirleri değerli insanlara ağlayın,sevdiğiniz insanlara ağlayın,bilim adamlarına ağlayın,sanat adamlarına,felsefe adamlarına ağlayın ağlayacaksanız.Ülke kurtuldu biz yaşadık da bok oldu sanki.Yine aynı savaşın içerisindeyiz.Yine insanlık savaşıyor.Eğer siz biz insan öldürdük ve kendimizi kurtardık diyorsanız bencil,pislik herifin tekisinizdir zaten.Biri de dünyayı düşünsün lan.Bitmedi şu din,ırk,toprak,mal kavganız ve tabi ki olmazsa olmaz savaşçı,ölüm makinası komutanlarınız.

Bana faydası Türk ırkını sağ tuttu bu vatanı kurtardı.Birincisi bu ikincisi bu adamın fikirleri değerlidir.Bize yazdığı şeyleri bırakarak bize ışık tuttu.Birde birisi senin evine saldırsa herhangi bir insan sen ne yaparsın?Kenarıda oturup yav bırak saldırsınlar nolcak mı dersin yoksa savaşırmısın? Kısacası çok cahilsin keşke ölsen.Bu arada moruk ne içtiysen bana da söyle ondan senin kafayı yaşamak istiyorum

Teşekkür ederim.Yorumunuz için :) Gelin konuşalım.

Birincisi bu adam kendi isteği ile askerlik eğitimi almış bir askerdir.Aynı zamanda Osmanlı askeridir.Osmanlı ordusunun kuruluş amacının da güvenlik olmadığını biliyorsundur.Ayrıca dünyadaki neredeyse bütün ülkelerin askerlerini sözde güvenlik amacıyla kurulduğunu da biliyorsundur.Hatta silahlar da bu yüzden üretilir.Hatta silahlar da sivil halka bu yüzden satılır değil mi?Hatta bu yüzden düğün dernekte atılan ateşle insanların ölür.Beyinsiz insanlar elindekini oyuncak insan canını ise oyun zannetmektedir değil mi?Güvenliğe bak sen hele?Peki senin düşmanın? Kim onlar?Alman,Fransız,İngiliz? Sana neden düşmanlar ve 20-30 yaşlarında bir insan ordusu sana neden silah doğrultuyor? Sen ona neden bomba atıyorsun?Acaba ikinize de aynı yalanı söylemiş olabilirler mi?Onlar mı senin düşmanın acaba yoksa seni kandıranlar mı?Öldürdüğün adamın annesi,babası,aşkı,çocuğu yok mu?O seni öldürmek istiyor mu gerçekten.Ya sen buna göz yumup silahı ateş edip bir insanın hayatına son verebilecek kadar vahşi,kötü,pislik biri misin?Hem de ne uğruna olduğunu bilmeden?Sana diyorlar ki bu senin davan sen busun. Sen Türk'sün,sen Müslüman'sın,bu topraklar senin.Ona da diyorlar ki sen busun sen Hristiyansın,sen onu öldürmezsen o seni öldürecek.Siz de bir güzel savaşıyorsunuz.Bir de güzel komutanlarınız oluyor.Size emir veriyor,cesur olun korkmayın adam öldürmekten diyor.Sen bunu çok önemsiyorsun ve onu kahraman olarak görüyorsun.İhtiyacın olan da bu zaten savaş meydanında değil mi?Sonra savaş bitiyor,leşler temizleniyor.Bir bakıyorsun bir grup zafer naraları atıyor.Yeni bir devlet kurucaz diyor.Biz savaştık kazandık diyor.Onlar kaybetti.Onlar öldü biz yaşadık.Bu adamlar seni buna mecbur kıldırtıyor.Onlar sana adam öldürttüğü için kahraman oluyor.İnsanlar ölmesin diyenler anarşist,salak ve dünyanın nasıl işlediğini kavramamış oluyor.Asıl anlamayanlar ise mutlu ve hayatlarından memnun,hiçbir şeyden haberleri yok,yap deneni yapıyorlar.
    Edit:imla

Gerçekten katılıyorum. Bahsettiğiniz militarist, gerici zihniyet hala Türkiye'yi yönetiyor. Ister ulusalcı-milliyetçi isterse islamcı olsun zihniyet hiç bir zaman değişmemiş. Ne 1920'de ne de 2014'te...

• Bende Büyük Taaruz lafını duyunca tüylerim diken diken oluyor.

• quote:

quote:

quote:

kaynak varmıdır ?

resmi dil türkçe olduktan sonra,kemal ismi büyük ünlü uyumuna uymadığından,öz türkçe olarak bilinen kamal olarak değiştirmiş.yine 1934 yılı itibari ile.kendi hüviyetinde kamal atatürk diye,türkiye resmi kanununda kamal öz atatürk diye geçer. öz bir sıfattır.

Verdiğin bilgi için teşekkürler ^^

• ağlamanı istemezdi
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.