Şimdi Ara

ATATÜRK MASON LOCALARINI KAPATTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
50
Cevap
4
Favori
4.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ATATÜRK VE MASONLUK İçişleri Bakanı`ndan Meclis Başkanına, Ordu komutanından Dışişleri Bakanına kadar Masonik bir kadrolaşmanın yaşandığı bir ülkede Mason localarının kapatılması size de garip gelmiyor mu? Çevresinde bu kadar Masonun bulunmasına izin veren Atatürk gerçekten de Mason düşmanı olabilir mi? Geçtiğimiz yıllarda yayınlanan `Türkiye`de Masonluğun Gizli Tarihi isimli kitabımda aslında bu konuyu çok ayrıntılı inceleniyor. Atatürk sadece Mason derneklerini değil tek parti ideolojisi dışındaki tüm kurum ve kuruluşları kapatıyor. Mesela Mason localarının kapatıldığı dönemde `Hamallar Derneği` bile kapatılıyor. Devrimlerin kısa sürede sonuç vermesi için tüm sivil toplum kuruluşların faaliyetlerine 1948 yılına kadar ara veriliyor. Mason localarının kapatılmasından `Atatürk Masonluğa Düşmandı` sonucunu çıkarmak (kulağa hoş gelse de) objektif olmayacağını düşünüyorum. Zaten Mason locaları kapatılmış olsa da Halkeevleri binalarında ve Beyoğlu`ndaki çeşitli lokallerde faaliyetlerine devam ettiler. Gelelim`Atatürk ve Masonluk kitabına` Türkiye Hür ve Kabul Edilmiş Büyük Locası tarafından yayınlanan kitapta Atatürk`ün Risorta Locası`ndan alındığı iddia edilen `Masonluk Belgesi` de yeralıyor: `Rivista Masonica Dergisi`nin 1973 yılındaki bir sayısından alınan belge ile Türkiye Büyük Locası arşivinde bulunuyor. Yazar Tamer Ayan`ın iddiasına göre Atatürk 29 Ekim 1907 tarihinde Rizorta Locası`na üye oluyor. (belge Atatürk albümüzde mevcut) Yazar ayrıca, Atatürk`ün 1913 yılında da Veritas Locası`na üye olduğunu belirtiyor. (Atatürk ve Masonluk, Tamer Ayan, sf. 117) Tamer Ayan, çok tartışılacak kitabında şu iddialara yer veriyor: `Genelde dünyada, özelde Türkiye`de herkes bu konuyu merak eder: Atatürk acaba Mason muydu? Elbette`Hem de Şevket Süreyya Aydemir`in tanımlamasıyla `o bir cilacı değil yontmacıydı`(sf. 69) Kitapta ayrıca Sabetaycı aileden gelen Necip Fazlı`nın Atatürk ile `Rizorta Locası`nda tanıştığı ve Atatürk`e maddi ve manevi yardımda bulunduğu da iddia ediliyor. Tamer Ayan, Atatürk`ün `uykuda` bir Mason olduğunun da altını çiziyor. Masonluk bu dönemde Batılı değerlerle ve dünya görüşü ile bütünleşmenin aracı sayılıyordu. Mustafa Kemal`in mason locasına girdiğine ilişkin iddialar mevcuttur. Atatürk döneminde Türkiye`de yasaklanan `Bozkurt` adlı kitabında Armstrong bu iddiayı ortaya atıyordu. Jürgen W. Diener, Beyaz Zambaklar dergisinin 1938 Mart tarihli 38. sayısında Atatürk`ün mason olduğunu yazıyordu. Diener onun Makedonya(Risorta et Veritas) locasına mensup bulunduğunu bildiriyordu. G. Gamberini de `Mille Volti di Massoni` adlı 1975 tarihli çalışmasında, dünyanın bin ünlü masonu arasında Atatürk`e de yer veriyordu. 1988`de, Hamburg`da Atatürk`ü anma töreninin yapıldığı mason locasının duvarlarındaki dünyaca ünlü masonlar listesinde onun da adı bulunuyordu. Mithat Gürata`nın `Atatürk ve Masonlar` adlı kitabında kendisi de mason olan Celal Bayar, `Yüzbaşılığı sırasında Selanik`te bir locaya girmiş olduğu söylenirse de, bu rivayetten ileri değildir` diyor. 1930`larn başında `Beynelmilel Masonlar Birliği AMİ`nin Büyük Konvan`ının İstanbul`daki toplantısında dünyanın en üst kademe masonlarının Cumhurbaşkanı olarak Atatürk`e gönderdikleri `bağlılık mesajları` onu ilkeleri açısından kendilerine yakın saydıklarını gösteriyor. Diğer yandan Mustafa Kemal`le Mütareke yıllarında İstanbul`da tanışan mason Kont Sforza da `Modern Avrupa`nın Kurucuları` adlı kitabında onun mason olduğunu yazıyor. `Mustafa Kemal; Yüksek Komiser Sforza kendisini davet ederek: `Ekselans, bir tehlike karşısında sefarethanenin emrinize hazır olduğunu ben de söyleyebilirim` dediğini zikretmektedir. Bunun hakkında Sforza da şunları söylüyor: `İstanbul`daki bazı Britanya ajanları ilk işgâl günlerinde (onu) Malta`ya göndermeyi tasavvur etmişlerdi. `1906-1908 döneminin siyasî şartlarında Mustafa Kemal masonluk kanalıyla İttihad ve Terakkî`ye girme teklifini kabul etmiş olabilir. Büyük bir ihtimalle `tekris` de edilmiştir. Ancak son derece pragmatik yapısı sebebiyle iki kurumdan (İttihadçılık ve Masonluk) birincinin hedefe götürmeye yeterli olduğunu fark etmiş, masonluğun pratikteki sınırlılığını hesaplayarak onunla ilgisini erkenden kestirmiştir. Buna karşılık teorik açıdan masonluğu tamamen reddetmediği düşünülebilir. Bunun delili, 1925`de Türk masonluğunun fahrî başkanlığına getirilme teklifine verdiği cevapta bulunuyor: 'Cemiyetinizin çok faydalı bir teşekkül olduğunu, insanlık idealine büyük hizmet ettiğini biliyorum.' Suat Parlar, “Türkler ve Kürtler” isimli kitabının 496 – 497. sahifelerinde şunları yazıyor: Masonluk bu dönemde Batılı değerlerle ve dünya görüşü ile bütünleşmenin aracı sayılıyordu. Mustafa Kemal’in mason locasına girdiğine ilişkin iddialar mevcuttur. Suat Parlar, çalışmasının devam eden bölümünde, Atatürk’ün mason olduğuna dair kuvvetli iddialar bulunduğu, en azından masonluğu felsefe olarak benimsediği bilindiği halde, 1935’de Mason localarını niçin kapattığı meselesine eğiliyor. Oysa dönemin önde gelen bir çok devlet adamının mason olduğunu ve bunu da Atatürk’ün bildiğini söylüyor. Misal olarak, Mason localarına kapatma talimatını gönderen devrin içişleri bakanı ve chp genel sekreteri Şükrü Kaya’nın mason olmasını gösteriyor. Yine TBMM Başkanı Kâzım Özalp’in, Danıştay Başkanı Reşit Mimaroğlu’nun, Ankara Valisi Nevzat Tandoğan’ın, hattâ Başvekil Celal Bayar’ın mason olduklarını belirtiyor. Ve şu hükmü veriyor: - Devletin en önemli kurumlarının başında zaten masonlar varken, (locanın) malvarlığı konusunda alınacak tedbirler, sembolik olmaktan öte bir anlama sahip değildi! Daha sonra bahsedildiği gibi Masonlar dağılmamış bir uyku dönemine girmiştir. Atatürk’ün ölümünden sonra kendilerine gelen baskıyı hafifletmek için kendilerini fesheden masonlar, faaliyetlerine tekrar başladılar ve mallarını halk evlerinden misli misli aldılar ve çalışmalarına devam ettiler.

• amacım nefref ve kin söyleminde bulunmak değil sadece tartışma ortamı oluşturup bu konuda yorumlarınızı almak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kardiyakarrest -- 14 Şubat 2013; 17:22:36 >
  • masonlar eğitimli, donanımlı bir grup. ve o dönemde çok güçlüler. avrupa ve amerika gibi osmanlı'da da çok sayıda devlet adamı, edebiyatçı, bilim adamı, sanatçı, düşünür ve hatta din adamı masonlarla bir şekilde temas halindeymiş. çok sevilen isimler var ünlü masonlar arasında. mesela gazi osman paşa.
    atatürk gibi hedefleri doğrultusunda faydalanabileceği her gücü kullanmayı iyi bilen bir insan masonlardan mutlaka faydalanmıştır. tıpkı sovyetlerden faydalandığı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

quote:

quote:

Atatürk'ün mason olduğu zaten Türkiye ve dünya masonları için sizin de yazdığınız gibi bilinen bir gerçek ama Atatürk ile ilgili birçok şey sansürlendiği için bu da sansürlenmiş..

Zaten önemli bir konu da değil, olsa ne olacak olmasa ne olacak.

Bilinen bir gerçek mi?

Kanıtınız var mı bu konu hakkında merak ettim.

Atatürk'ün ağzından duymak isterseniz bu mümkün değil tabii ama ilk mesaja bakarsanız, tekris belgesi dahil herşey var.

Başka ne kanıt arıyorsunuz ki?

Yukarıda sadece bir yazılmış bir yazı var. Kaynak belli değil. Birilerinin iddialarına göre şunlar oluyor, suralar açılıyor deniyor. Kitapta iddia edildi deniyor.

Ciddi bir kanıt arıyorum. Birilerinin kitaplarında geçen iddialar değil. Örneğin Hamburg'taki üzerinde Atatürk'ün de adı olan listenin gerçekliğini kanıtlayacak resim, belge, video gibi.

Atatürk Neden Öldü(rüldü)?

Burada daha detaylı bilgi var ama masonluğa değinilmiş.

Atatürk Mason Mu I

Atatürk Mason mu II

+ olarak

"... Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.(Alkışlar)...

1 Kasım 1937

Millet Meclisi Tutanak Dergisi D. V, C. 20, Sa. 3

• Bi resminde elini kalbine doğru mu ne götürmüştü tam hatırlamıyorum şu an, "işte mason pozu !" denilerekten adamın mason olduğuna kanaat getirilmişti oracıkta.
    Bu ülkede bir ara "Atatürk uzaylı mı ?" muhabbetleri bile döndü, geçiniz.
  • hala tam şu veya bu denilebilmiş olunamamakla birlikte atatürk masondu diyenlere var yunan kaynaklarında atatürkün doktorları masondu hastalandırdı öldürdü diyenlerde var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasanious

quote:

quote:

quote:

quote:

Atatürk'ün mason olduğu zaten Türkiye ve dünya masonları için sizin de yazdığınız gibi bilinen bir gerçek ama Atatürk ile ilgili birçok şey sansürlendiği için bu da sansürlenmiş..

Bilinen bir gerçek mi?

Atatürk'ün ağzından duymak isterseniz bu mümkün değil tabii ama ilk mesaja bakarsanız, tekris belgesi dahil herşey var.

Yukarıda sadece bir yazılmış bir yazı var. Kaynak belli değil. Birilerinin iddialarına göre şunlar oluyor, suralar açılıyor deniyor. Kitapta iddia edildi deniyor.

Ciddi bir kanıt arıyorum. Birilerinin kitaplarında geçen iddialar değil. Örneğin Hamburg'taki üzerinde Atatürk'ün de adı olan listenin gerçekliğini kanıtlayacak resim, belge, video gibi.

Atatürk Mason Mu I

Atatürk Mason mu II

+ olarak

"... Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.(Alkışlar)...

1 Kasım 1937

Dostum ben onaylı çalışma istemiştim bu konuda uzman olan bir tarihçiden yada din felsefesi bilen bir araştırmacının elinde kanıtlarla oluşturduğu bir makale filan.

Sen bana garip isimli bir blog yazarının düzdüğü metinleri gösteriyorsun. Ben Atatürk tek tanrılı dinlere bağlı mıydı değil miydi demiyorum. Atatürk'ün mason olduğuna dair resmi bir belge, kanıt istiyorum o kadar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kardiyakarrest

hala tam şu veya bu denilebilmiş olunamamakla birlikte atatürk masondu diyenlere var yunan kaynaklarında atatürkün doktorları masondu hastalandırdı öldürdü diyenlerde var.

Denildi, iddia edildi, belirtildi, işaret edildi. Bunlar belirsizlik belirten eylemler.

Eğer Atatürk'ün mason olduğu su götürmez bir gerçek ise bunun kesin kanıtları olması gerek değil mi? Eğer kanıt yok da emarelere, belirtilere, iddialara göre birilerine masonluk ithaf ediliyor ise bu gerçek değil düpdüz iftiradır.
  • quote:

quote:

hala tam şu veya bu denilebilmiş olunamamakla birlikte atatürk masondu diyenlere var yunan kaynaklarında atatürkün doktorları masondu hastalandırdı öldürdü diyenlerde var.

Denildi, iddia edildi, belirtildi, işaret edildi. Bunlar belirsizlik belirten eylemler.

Eğer Atatürk'ün mason olduğu su götürmez bir gerçek ise bunun kesin kanıtları olması gerek değil mi? Eğer kanıt yok da emarelere, belirtilere, iddialara göre birilerine masonluk ithaf ediliyor ise bu gerçek değil düpdüz iftiradır.

iftira değil araştırlım kaynaklarımızı ortaya koyalım bu işle ilgili çalışmalar yapanların görüşleri bunlar

• quote:

quote:

quote:

iftira değil araştırlım kaynaklarımızı ortaya koyalım bu işle ilgili çalışmalar yapanların görüşleri bunlar

Tamam işte o kaynaklar neler.

Yukarıdaki yazıda Yazar Tamer Ayan`ın iddiasına göre Atatürk 29 Ekim 1907 tarihinde Rizorta Locası`na üye oluyor yazıyor. Bütün cümleler de aynı eksende devam ediyor.

Hamburg'taki listede Atatürk'ün de adı var deniyor ama ufak bir araştırma yaptım netten böyle bir listeyi gösteren, resim, video, belge bulamadım.

Hani olay iddia üzerinden gitmek ise, bu gün Lozan Barış Antlaşmasının gizli maddeleri olduğunu iddia edenler de var. Bu gerçek olduğu anlamına geliyor mu? Elbette hayır.

Başbakan için birileri çıkıp Müslüman görünümlü Hristiyan aslen Rum olduğunu iddia eden kitaplar yazmışlardı. Sonra kitaplar gerçeği yansıtmadığı için toplatıldı. Haftalarca secere muhabbeti döndü TBMM'de.

İddia ise bunlar eyvallah. Ama bu iddiaları okuyup da Atatürk yüzde yüz masondur demek iftiradır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bilinen bir gerçek mi?

Atatürk Mason Mu I

Atatürk Mason mu II

+ olarak

1 Kasım 1937

Dostum ben onaylı çalışma istemiştim bu konuda uzman olan bir tarihçiden yada din felsefesi bilen bir araştırmacının elinde kanıtlarla oluşturduğu bir makale filan.

Sen bana garip isimli bir blog yazarının düzdüğü metinleri gösteriyorsun. Ben Atatürk tek tanrılı dinlere bağlı mıydı değil miydi demiyorum. Atatürk'ün mason olduğuna dair resmi bir belge, kanıt istiyorum o kadar.

Nasıl bir kanıt istiyorsun anlamadım. Hiç bir mason ben masonum demez. E böylece kanıtlanması imkansızdır. Belirtiler ve şüpheler analiz edilir bu durumda. Bence bu blogun yazarı bunu çok iyi yaptığını düşünüyorum.

Hepsi bir yana, din konusunda herhangi bir hizmeti yok. Ayrıca ezanın Türkçe okunduğu dönemler var. Kuran okumanın yasak olduğu.

Ayrıca Şemsi Efendi sabetaydır. Şemsi Efendi İlkokuluna sabetay olmayanların giremediği söyleniyor. Ayrıca halktan gizlenen bir sürü bilgi var.

Mason muydu tartışılır. Ama ben müslüman olmadığını düşünüyorum. Ölmüş adamın arkasından konuşmak ne kadar doğru orası bilinmez ama.

• Masonluğun temelinde tek bir yaratıcı, tek bir güç vardır. Bu yüzden de masonlar tek Tanrılı dinleri dışlamazlar. O inançlardaki Tanrılar işte o yaratıcının birbirinden farklı görünümleridir. Aslında hepsi birdir. O yüzden Müslüman, Hristiyan, Yahudi kişiler de bu masonların içinde yer alabiliyor.

Eğer Atatürk masonsa doğal olarak tek bir Tanrı ya inanmış olması gerekmekte. Müslüman, Hristiyan, Gök Tengri fark etmez. Ancak yukarıda geçen cümlede, gökten indiği sanılan kitapların diyerek bütün tek Tanrılı dinleri kastediyor. Cümle şüphe de içerdiğinden İnançsızdır denilebilir. Ancak bu mason olduğuna dair bir kanıt göstermez.

Hiç din konusunda hizmeti yok demek de bu kategoriye giriyor. Eğer mason olsaydı mason olmasından dolayı dinin üzerine daha çok giderdi. Şu an bilenen masonlar arasında aşırı Hristiyan olanlar da var. Müslümanlar da..

Tekrar ediyorum. Yukarıdaki yazıda mason derneklerine üye olunduğu, listelerde isminin yer aldığı iddia ediliyor. Bunun resmi belgesi varsa eyvallah. Görmeyi çok isterim. Ama Atatürk kesinlikle masondur deyip, bütün belgeler gizlidir şimdi şüphe var falan fıstık diyerek kişileri itham etmek hiç hoş değil. İftira atmaktır bunun adı.

• quote:

Hiç bir mason ben masonum demez. E böylece kanıtlanması imkansızdır. Belirtiler ve şüpheler analiz edilir bu durumda. Bence bu blogun yazarı bunu çok iyi yaptığını düşünüyorum.

bu yanlış bir bilgi.
  • Ataturk mason degildir, Masonlar Ataturk ten nefret ederler hatta,bir dusunun,Ataturk e Fransadan doktor getirdiler tedavi icin(Fransanin Masonik teskilatmasi o donemde cok guclu bir konuma sahpti)\
  • quote:

Masonluğun temelinde tek bir yaratıcı, tek bir güç vardır. Bu yüzden de masonlar tek Tanrılı dinleri dışlamazlar. O inançlardaki Tanrılar işte o yaratıcının birbirinden farklı görünümleridir. Aslında hepsi birdir. O yüzden Müslüman, Hristiyan, Yahudi kişiler de bu masonların içinde yer alabiliyor.

Eğer Atatürk masonsa doğal olarak tek bir Tanrı ya inanmış olması gerekmekte. Müslüman, Hristiyan, Gök Tengri fark etmez. Ancak yukarıda geçen cümlede, gökten indiği sanılan kitapların diyerek bütün tek Tanrılı dinleri kastediyor. Cümle şüphe de içerdiğinden İnançsızdır denilebilir. Ancak bu mason olduğuna dair bir kanıt göstermez.

Hiç din konusunda hizmeti yok demek de bu kategoriye giriyor. Eğer mason olsaydı mason olmasından dolayı dinin üzerine daha çok giderdi. Şu an bilenen masonlar arasında aşırı Hristiyan olanlar da var. Müslümanlar da..

Tekrar ediyorum. Yukarıdaki yazıda mason derneklerine üye olunduğu, listelerde isminin yer aldığı iddia ediliyor. Bunun resmi belgesi varsa eyvallah. Görmeyi çok isterim. Ama Atatürk kesinlikle masondur deyip, bütün belgeler gizlidir şimdi şüphe var falan fıstık diyerek kişileri itham etmek hiç hoş değil. İftira atmaktır bunun adı.

Evrenin Ulu Mimari nin gercekten onlara gore tanri oldugunu saniyorsan biraz daha oku,Ataturk tabiki de mason degildi,Ataturk u birileri almis bir yerden bir yere goturuyorlar kardesim, cenaze namazini bile kildirmadilar rahmetlinin.Ataturk un tek nihai amaci Turklugun nihai gerceklerini aciga cikarmakti,bunun icine Islamda giriyor,eski Dunya tarihi de giriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: TuRKKuRT

quote:

Masonluğun temelinde tek bir yaratıcı, tek bir güç vardır. Bu yüzden de masonlar tek Tanrılı dinleri dışlamazlar. O inançlardaki Tanrılar işte o yaratıcının birbirinden farklı görünümleridir. Aslında hepsi birdir. O yüzden Müslüman, Hristiyan, Yahudi kişiler de bu masonların içinde yer alabiliyor.

Evrenin Ulu Mimari nin gercekten onlara gore tanri oldugunu saniyorsan biraz daha oku,Ataturk tabiki de mason degildi,Ataturk u birileri almis bir yerden bir yere goturuyorlar kardesim, cenaze namazini bile kildirmadilar rahmetlinin.Ataturk un tek nihai amaci Turklugun nihai gerceklerini aciga cikarmakti,bunun icine Islamda giriyor,eski Dunya tarihi de giriyor

Ben birebir mason olan birinin ağzından duyduğumu söylüyorum. İddia edilidi, öyle olduğu tahmin edildi, cümleleri geçen eserlerden alıntılar yapmıyorum. Bu videolara ulaşabilirsin kolayca.

Diyebilirsin ki yalan söylüyorlar inanılmaz onlara. Hiçbir kaynağı olmayan iddialardan oluşan kitaplara inanacağıma o adamın ağzından duyduklarıma inanmam daha mantıklı benm için.

Atatürk'ün yaptıkları ortada. Yaptıklarının neden yapıldığı da ortada. Sadece bakmak gerekiyor. Neyin ne olduğunu anlamak çok da zor değil. Bugün Atatürk'e masondur kesinlikle diyenler insanları, Lozan'ın İtilaf devletleri tarafından hazırlanmış bir oyun olduğuna inandırmaya, bu ülkenin temelinde ne kadar çivi varsa sökmeye çalışıyorlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TuRKKuRT

quote:

Ben birebir mason olan birinin ağzından duyduğumu söylüyorum. İddia edilidi, öyle olduğu tahmin edildi, cümleleri geçen eserlerden alıntılar yapmıyorum. Bu videolara ulaşabilirsin kolayca.

Diyebilirsin ki yalan söylüyorlar inanılmaz onlara. Hiçbir kaynağı olmayan iddialardan oluşan kitaplara inanacağıma o adamın ağzından duyduklarıma inanmam daha mantıklı benm için.

Atatürk'ün yaptıkları ortada. Yaptıklarının neden yapıldığı da ortada. Sadece bakmak gerekiyor. Neyin ne olduğunu anlamak çok da zor değil. Bugün Atatürk'e masondur kesinlikle diyenler insanları, Lozan'ın İtilaf devletleri tarafından hazırlanmış bir oyun olduğuna inandırmaya, bu ülkenin temelinde ne kadar çivi varsa sökmeye çalışıyorlar.

Lozan'ın bir Sevr olmadığı kesin, ancak Türkiye'den çekilen telgrafın önce kimin elinden geçip de oradaki heyete ulaştığı da göz önüne alındnığında kimsenin oyun oynamasına gerek bile kalmıyor.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Atatürk masondu yada değildi,Birileri için bu kadar önemli mi ?
    Yaptığı hizmetler,Türk milletini yok olmaktan kurtarması yetmiyor mu?
    250.000 kişilk yunan ordusunu,Türkiyeden atması,Fransızları,adana,maraş,antep,urfadan sürmesi,Tek kurşun atmadan Hatayı Türkiye'ye bağlaması,Karadenizde rum devletini doğmadan ortadan kaldırması,yetmiyormu?

Diyelimki masondu,Ne yapacaksınız,Türkiyeyi kurtarmış Atatürkü,Türk tarihindenmi atacaksınız,Yada mason değildi,Demek mason değildi,Türk milliyetçisi çıktı,diyerek başka türlümü hareket edeceksiniz.Sizin önce mason demekteki amacınız nedir onu açıklayın

Bana göre Atatürk,Sapına kadar Türk milliyetçisiydi,Atatürke atılan bütün çamurlar,eninde sonun dökülür.

• Mason olduğuna dair en ufak bir kanıt yok kafadan uydurulan ve zamanında Atatürk eliyle itibarını kaybetmiş din sömürücülerinin takipçileri tarafından uydurulan birçok yalandan birtanesi. Ayrıca ister mason olsun ister şeytanı kutsal görsün isterse her gece içki içmekten günlerce sarhoş gezsin eğer o insan işgal altındaki bir ülkenin bir bölgesine ayaklanan Türkleri durdurmak amacıyla gönderilip ayaklanan Türk halkını durdurmak yerine onları örgütleyip işgalci ve emperyalist güçleri ülkeden atıp gerici ve insan haklarını ihlal eden kadınları aşağılayan ve eskilikten toz tutmuş bozuk bir sistemi çok yerinde devrimlerle Türkiye Cumhuriyeti haline getirmişse. Başka birşey önemli değil ne inanışı ne içinde bulunduğu örgüt beni ilgilendirir. Mason mudur? Değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __BadblooD__ -- 15 Şubat 2013; 10:19:13 >
  • atatürk'ün mason olması dincilerin attığı bir iftiradır. bu konuda bir kanıt da yoktur zaten.

mason localarını kapatamsı zaten bu iddiayı çürütüyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.