Şimdi Ara

Atatürk köşesi geri döndü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Okul öncesi, ilk ve ortaeğitim düzeyinde faaliyet gösteren özel okullara tekrar 'Atatürk köşesi' oluşturma zorunluluğu getirildi.

    Özel öğretim kurumlarında daha önce yapılan yönetmelik değişikliği ile kaldırılan 'Atatürk Köşesi' yeniden zorunlu hale getirildi. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik ile gelen düzenlemeler şöyle:

    * Daha önceki yönetmelikte yer alan 'Ruhsat alma' başlıklı maddeye, 'Atatürk Köşesi' başlıklı bir bölüm eklendi. Buna göre, özel okul öncesi eğitim kurumlarında, eğitim etkinliklerinin yapıldığı alanların dışında, Atatürk inkılap ve ilkelerini içeren anlamlı bir kompozisyon oluşturacak şekilde Atatürk köşesi düzenlenecek.

    * Özel ilköğretim okullarında Atatürk köşesi, okul binasının girişinde, uygun bir yerde temiz, düzenli, Atatürk'ün hayatını, inkılaplarını yansıtacak ve anlamlı bir kompozisyon oluşturacak şekilde düzenlenecek.

    * Özel ortaöğretim okulları ile diğer özel öğretim kurumlarında ise yönetimin bulunduğu binanın girişinde kolayca görülebilecek en uygun yerde Atatürk köşesi oluşturulacak. Atatürk köşesine zeminden yüksekte, Atatürk'ün büstü veya maskı konulacak. Atatürk'ün fotoğrafı, Türk Bayrağı, İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi uygun biçimde asılacak. Atatürk köşesinde madalyon, gravür, fotoğraf, Atatürk'ün eğitimle ilgili sözleri ile kitap, tablo ve levhalara da yer verilebilecek.

    * Bedensel özürlü bireylere ait öğretim programı uygulayan özel eğitim okulu açılacak binaların, giriş katının üst veya alt katı olması halinde binada bedensel özürlü bireylerin kullanımı için gerekli standartlara uygun asansör bulunması gerekecek.

    * Bakanlıkça açılması uygun görülen tüm özel okullara 5 işgünü içinde kurum açma izni verilecek. Raporda eksiklikler belirtilmiş ise bu eksikliklerin giderilmesi için kurucu veya kurucu temsilcisinin taahhüdü doğrultusunda valilikçe en fazla 60 gün ek süre verilebilecek. Verilen ek süre içinde eksikliklerini tamamlayamayan kuruma ait belgeler, kurucu veya kurucu temsilcisine iade edilecek. (Radikal)







  • noldu haber zoruna mı gitti?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çekilin Ben Tercümanım

    noldu haber zoruna mı gitti?

    oyle bir tepki mi belirttim ? adim cikmis 9 a inmez 8 e



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oreilly -- 31 Ekim 2009; 14:01:22 >
  • ya burda da mı okuldan kurtuluyoz okul dh ye geliyo
  • Bir düşün bakalım niye inmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oreilly

    quote:

    Orijinalden alıntı: Çekilin Ben Tercümanım

    noldu haber zoruna mı gitti?

    oyle bir tepki mi belirttim ? adim cikmis 9 a inmez 8 e



    demene gerek yok dediğin gibi adın yeter.
  • Normale dönüş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cidik


    quote:

    Orijinalden alıntı: oreilly

    quote:

    Orijinalden alıntı: Çekilin Ben Tercümanım

    noldu haber zoruna mı gitti?

    oyle bir tepki mi belirttim ? adim cikmis 9 a inmez 8 e



    demene gerek yok dediğin gibi adın yeter.

    haber uzerine yorum yap sahsima laf atma

    ha ille benle atismak istersen ozel mesaj var gerci sana cevapta vermem ya neyse
  •  Atatürk köşesi geri döndü
  • Junior Rasim Ozan'la uğraşmayın la, bırakın kendi haline
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilinmeyensizdenklem

    Junior Rasim Ozan'la uğraşmayın la, bırakın kendi haline



    O kim la?
  • U turn
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.