Şimdi Ara

Atatürk ile ilgili hiç beklemediğim birşey öğrendim..( KÖTÜ DEİL;) )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğimiz gibi Atatürk çok karizmatik ve yakışıklı.. Resimlerinden bunu anlayabiliyoruz.. hep hayal ederken uzun boylu fln hayal ediyordum ama boyu 1.57 miş galiba birisi öyle demişti.. bunu duyunca çok şaşırdım.. Sizce bu denilen doğru mu?
    -İnternette araştırdım ama bu boy oranına rastlamadım her yerde farklı bir boy diyorlar.. Bunu söyleyen kişi müzede elbisesinin üzerinde yazdığını söylemişti bizzat gözleriyle görmüş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MedyaCanavarı -- 22 Mayıs 2008; 18:49:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: DJ Kürşat

Bildiğimiz gibi Atatürk çok karizmatik ve yakışıklı.. Resimlerinden bunu anlayabiliyoruz.. hep hayal ederken uzun boylu fln hayal ediyordum ama boyu 1.57 miş galiba birisi öyle demişti.. bunu duyunca çok şaşırdım.. Sizce bu denilen doğru mu?

Bence değil. O kadar boydan çekilmiş çizilmiş resmi var. 1.53 gibi durmuyor. Doğru olmayabilir. Bende tam bilmiyorum
  • 1.57 kesinlikle degildir 1.57 ne demek :) 1.65 ve 1.70 arasında oldugu soyleniyor..Genelkurmayın sitesinde 1.72 oldugu yazıyordu
  • Ben doğru olduğunu düşünüyorum Erzurum'a gittiğimde teyzemin kızı anlamıştı "Atatürk'ün kaldığı evde ki yatağının boyu 1.60 falanmış" boyu çok kısaymış.Gerçi oraya gidememiştim o gün ama
  • Atatürk ün boyu 1.70'dir.Dünyada iz bırakmış liderler genelde kısa olur.Çünkü küçükken onla dalga geçenlere neler yapabileceğini göstermek ister

Ölmeden öncede 45 kloymuş
  • Dediğin ne kadar doğrudur bilmiyorum ama,boyunun kısa olduğunu biliyorum.Tabi 1. sınıftayken bize Atatürk büyük dediklerinde biz boyca büyük diye anlıyorduk o ayrı
  • 1.68 diye hatırlıorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alakası yok.. boyu çok uzun olmayabilir ama 1.53 falan değildir.. fotoğraflara bakarsanız yanındakilere falan anlarsınız ne kadar boy farkı olduğunu
  • bende kısa diye biliyorum
  • bazı kaynaklar Atatürk ün boyunu 1.67, bazıları ise 1.72 olarak alıyor
  • ne farkeder ?
  • kesinlikle okadar kısa degil..
    165 170 arası diye biliyorum
  • Hadi diyelim, 1.40.. eeeee..? Bütün dünyayı dize getirmiş TEK Adam, senin boyun kaç ? ve sen ne yaptın bu güne kadar ?

Konuya bak yaaaa...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MRprotest

Hadi diyelim, 1.40.. eeeee..? Bütün dünyayı dize getirmiş TEK Adam, senin boyun kaç ? ve sen ne yaptın bu güne kadar ?

Konuya bak yaaaa...

iyi de kötü bir niyetle açılmadı bu konu.. Sonuçta Atatürk bu, her özelliğini doğru bilmemiz lazım; boyunu bile... yanlış biliyorsam doğrusunu öğreneyim diye açtım.. Hemen muhalefetlik yapıyorsun.. Gereksiz bence bu..!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MedyaCanavarı -- 22 Mayıs 2008; 18:25:30 >
  •  Atatürk ile ilgili hiç beklemediğim birşey öğrendim..( KÖTÜ DEİL;) )

sence kısa olması bir sorun mu?
  • Atatürk’ün boyu kaçmış?

Türkiye gerçekten bir garip memleket. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bölümü’nde görevli Doç.Dr.Eren Akçiçek “Atatürk’ün boyu 1.68 değil, 1,74’tü. Kilosu 76, ayakkabı numarası da 44 idi...” demiş.
    “Gastroenterologlar sindirim sistemi uzmanıdır, Atatürk’ün boyunu posunu ne bilir?” demeyin. Dr. Akçiçek, “Atatürk’ün sağlığı, hastalığı ve ölümü” diye bir konferans vermiş de, orada bu gerçeği açıklamış. Ayrıca dedim ya burası Türkiye...
    Tartışmanın çıkışını da hatırlatayım, Ankara Armada Oteli’nde bir sergi açılmıştı, ekim ayında, burada balmumundan bir Atatürk heykeli sergileniyordu. Vatandaş kızdı, “Koskoca Atatürk’ün boyu 1.70 olamaz (heykelin boyu bu kadardı), daha uzun olmalı...” İlgililer halkın tepkisinden korkarak derhal balmumu heykeli Rusya’ya geri gönderdi, Atatürk’ün boyu (biraz abartılarak) 1.85’e uzatıldı, böylece halkımız da tatmin oldu.
    İzmit Değirmendere’deydik, postahaneye yakın bir yerlerde. Birden, annemin koluna asılarak dehşetle bağırdım:
    - Anne, bakın Atatürk geliyor!
    Çok güldü annem. Benim Atatürk zannettiğim, cambaz ayaklığına binmiş, yakında gelecek olan bir sirki duyuran bir çığırtkanmış meğer. Ben, rengarenk elbiseleri içinde (uzun pantolonunun altından sopalar görünmüyordu) boyu 2 metreyi aşan birini görünce, “Atatürk” diye yerimden zıplamışım.
    Babam anlatır, o da Cumhuriyet’in 10.yıl töreninde, üstü açık makam arabasından inip eski Meclis binasına giren Mustafa Kemal’i görünce, babasına dönüp “Aaa, o da bizim gibi bir insanmış” demiş de kalabalıkta gülüşmeler olmuş.
    Babam Atatürk’ü ilk gördüğünde dokuz yaşındaymış. Ben cambaz ayaklığında binmiş adamı görüp heyecanlandığımda ya dört, ya beş yaşındaydım.
    Biz büyüdük, Türk milleti çocuk ruhlu kaldı.

googledan buldum şimdi

• başlık sakat bende la ne yapmış bu adam dedim bi baktım ki boy konusuymuş ilgin bunuda yazayım bir yere bari
  • quote:

Orjinalden alıntı: ylmzgrpnr

Atatürk ile ilgili hiç beklemediğim birşey öğrendim..( KÖTÜ DEİL;) )

sence kısa olması bir sorun mu?

Niye saçmalıyorsun tabiki sorun felan olamaz! Sadece yanlış mı doğrumu die öğrenmek için açtım konuyu!!
  • Atatürk'ün boyunu 1,75 diye biliyordum ben de sağlam bir kaynaktan okumuştum hatta ama hatırlayamadım şimdi hangisiydi.
  • @DJ Kürşat

başlığı değiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettunc -- 22 Mayıs 2008; 18:35:50 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.