Şimdi Ara

ATATÜRK HANGİ TAKIMI TUTARDI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
3.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Atatürk çorum şalvar sporluydu bi kerem
  • herkez istediği gibi çekiyor vay sunu ziyarete geldi vay sunu gitti falan

arkadaşlar ATATÜRKÜMÜZE soruyorlar hangi takımlısınız diye ATAMIZ diyorki ''bütün takımlar benim onların hiç birini birbirinden ayırt edemem diyor'' şimdi herkez bir yöne çekiyor
  • Atatürk'ün hangi takımı tuttuğu hep tartışılır. 10 Kasım'da BJK'nin resmi sitesinde Atatürk için "En Büyük Beşiktaşlı" dendi. F.Bahçeliler de Büyük Önder'in F.Bahçeli olduğunu söyler...

Ben bir Beşiktaşlıyım. Ama şimdi söyleyeceklerimin Beşiktaşlılığımla hiçbir ilgisi yok. Çünkü bunları yıllar önce bana TRT'deki Ateş Hattı Programında söyleyen ve tek tek belgelerini ortaya döken kişi tarihçi, spor yazarı ve o zaman F.Bahçe Kongre üyesi olan Ergun Hiçyılmaz'dır. Onun söyledikleri ve benim araştırdığım belgelerde durum şöyle: M. Kemal Atatürk, annesi Zübeyde Hanım'a, o sırada Beşiktaş Kulübü idarecisi olan çok yakın silah arkadaşları Akaretler'de kulübün yanında bir ev kiralıyor. Milli Mücadele için Anadolu'ya geçerken annesini yalnız bırakacağından Beşiktaş Kulübü yöneticilerine, "Annem sizlere emanet" diyor . Zübeyde Hanım'ın kendisine gelen konu komşuya "Kemalim beni kendi kulübündeki çocuklara emanet etti" şeklinde konuşuyor. O zamanlar Beşiktaş bir futbol kulübü olmanın ötesinde Milli Mücadele'nin kurmaylarının toplandığı, Anadolu'ya gizli sevkıyatın yapıldığı bir karargah. Atatürk'ün en yakın silah arkadaşları Beşiktaş Kulübü'nde idareci görünüyorlar. Mustafa Kemal'in Beşiktaş Kulübü'nü milli mücadelenin bir karargahı olarak gördüğü gerçek. İlgilenenler bu konuda çok geniş bir araştırma yapıp bunu kitap haline getiren spor yazarı Necati Karakaya'nın 'Atatürk Beşiktaşlı' kitabını okuyabilirler. Tarihi belgelerde Atatürk'ün futbola karşı çok özel bir ilgisi görülmüyor. Fenerbahçe ve başka kulüpleri ziyarete gidiyor ve bu ziyaretler esnasında şeref defterlerine ziyaretten duyduğu mutluluğu yazıyor. Elbette Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olarak her kulüp Atatürk'ün kulübü... Beşiktaş'a olan sevgisi futbola olan sevgisinden değil, Beşiktaş'ın Milli Mücadele'de oynadığı kilit rolden. Aslında F.Bahçe kulübü de Milli Mücadele'de çok önemli roller üstleniyor. Atatürk'ün o dönem Zübeyde Hanım'ın evini de; Milli Mücadele'nin bir kalkanı olarak kullandığı açık. Bu anlamda Atatürk'ün Beşiktaş'a ilgisi çok özel bir ilgi. Ama bunu takım taraftarlığıyla karıştırmamak lazım.

http://arsiv.sabah.com.tr/2005/11/11/yaz1303-80-137.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emure -- 2 Mayıs 2008; 17:29:29 >

• Yav yeter artık Atatürk'ü alet etmeyin şu takım kavgalarına. Eminim ki Atatürk bugün yaşasaydı Türkiye'yi Avrupa'da en iyi temsil eden takımı tutardı Şu yazıyı okuyun da artık akıllanın fenerli diyip durmayın ;

Düzenleyicilerin arasında Fenerbahçe başkanı Dr. Nazım'ın da bulunduğu, başarısız süikast girişimi dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Paşa, Anadolu Ajansi'na 18 Haziran 1926'da şu tarihi demecini vermişti:

'...Benim naçiz vücudum bir gün elbette toprak olacaktır. Fakat, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır...'

İŞTE PUSU PLANI
    Hain plana göre, Mustafa Kemal Paşa'nın İzmir'e ziyareti sırasında, Gazi otomobille şehirden geçerken, Gaffarzade Oteli yakınında dar bir dönemeçte, Ziya Hurşit ve adamları kendisine ateş ederek öldürdükten sonra, oluşacak kargaşadan yararlanarak İzmirden motorla Sakız Adasına kaçacaklardı. Suikastçıların kaçmasını sağlayacak olan motorcu Şevki, hazırlıkları İzmir Valisi Kazım Dirik'e haber vererek suikastçıları yakalattı.

17 KİŞİ İDAM EDİLDİ
    Olayın ortaya çıkmasından sonra yapılan yargılama süreci neticesinde İstiklal Mahkemesince aralarında FB Başkanı Dr. Nazımın da bulunduğu 17 kişinin idamına karar verilmiş ve asılmışlardır.

• fenerliler hadi dalalim hucummmmm [LALALALALALLALAL

• Beşiktaşlı ...
  • Chelsili

Şaka bir yana FB'liydi
  • bjk liydi
  • Fenerbahçe NOKTA
  • quote:

Orjinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Fenerbahçe NOKTA

Düzenleyicilerin arasında Fenerbahçe başkanı Dr. Nazım'ın da bulunduğu, başarısız süikast girişimi dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Paşa, Anadolu Ajansi'na 18 Haziran 1926'da şu tarihi demecini vermişti:

'...Benim naçiz vücudum bir gün elbette toprak olacaktır. Fakat, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır...'

İŞTE PUSU PLANI
    Hain plana göre, Mustafa Kemal Paşa'nın İzmir'e ziyareti sırasında, Gazi otomobille şehirden geçerken, Gaffarzade Oteli yakınında dar bir dönemeçte, Ziya Hurşit ve adamları kendisine ateş ederek öldürdükten sonra, oluşacak kargaşadan yararlanarak İzmirden motorla Sakız Adasına kaçacaklardı. Suikastçıların kaçmasını sağlayacak olan motorcu Şevki, hazırlıkları İzmir Valisi Kazım Dirik'e haber vererek suikastçıları yakalattı.

17 KİŞİ İDAM EDİLDİ
    Olayın ortaya çıkmasından sonra yapılan yargılama süreci neticesinde İstiklal Mahkemesince aralarında FB Başkanı Dr. Nazımın da bulunduğu 17 kişinin idamına karar verilmiş ve asılmışlardır.

NOKTA

• Beşiktaşlı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ornapsen

Beşiktaşlı.

yok siirt köy hizmetleri sporluydu
  • Ne Beşiktaşlı olması beni ilgilendirir ne de başka takımı tutması.
    Bu sebepten dolayı O'na karşı sevgim,saygım ne azalır ne de artar. Ha sırf bu yüzden O'na karşı fikirleri değişecek sığ beyinler var mıdır bilemem.

Sadece bir fantazi. Kısa ve net.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LsR

/>

yaw fenerli olduğuna dair kanıtlar war
  • ÇORUMSPOR
  • Türkiye Cumhuriyetinden herhangi bir takımı tutma olasılığı vardır. Ama Fenerbahçe cumhuriyeti??? Sanmıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: problemyok

ÇORUMSPOR

bencede çorumspor bu sabah maç vardı adamlar nasıl böğrüyor

• Bu tartışma uzar gider,çoğu kişinin de kararı kaynaklarla değişmez,Atatürk ; Fenerbahçeli olanlar için Fenerbahçeli,Galatasaraylı olanlar için Galatasaraylı,Beşiktaşlı olanlar için Beşiktaşlıdır.
  • Bu önemli mi?
  • ATA'M İZİNDEYİZ BİZ DE FENERBAHÇELİYİZ
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.