Şimdi Ara

ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL) ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi! (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.920
Cevap
29
Favori
111.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eyvallah deneyeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, telefonu yeni aldım ve bugün elime ulaştı, ilk izlenimlerim olumlu ama çok da detaylı işleri bilen bir kullanıcı değilim. Birkaç sorum olacak;

    1. Sistem güncellemelerini telefondan otomatik yükledim. Eski sayfaları inceleyince en son .340'ı yüklemeyi düşünüyordum ama zaten sistem güncellemesi olarak en son onu buldu. Artık otomatik güncellemeleri kapatmak istiyorum, henüz bulmuyor ama ileride yeni bir güncelleme bulursa wi-fi bağlayınca bulup indirmesin ama onu kapatma ayarını göremedim. (Tamam o ayarı buldum, cevaplamanıza gerek kalmadı ama hala .340'dan sonra bir güncelleme bulmuyor)

    2. Bir diğer husus da kilit olarak desen kullanmayı tercih ediyorum (parmak izi falan pek istemiyorum) ama desen kilidini açınca kaydırma kilidi hala duruyor, önce kaydırma sonra bir de üstüne desen yapmak gerekiyor. Deseni açtıktan sonra kaydırmayı kapatmanın yolu var mı? Google'da arattığım zaman başka telefonlarda öyle bir ayar görünüyor ama o ayar bu telefonda yok.

    3. Menüden kişilere girdiğimiz zaman kullanıcılar tek tek görünüyor ancak telefon uygulamasına basarak kişiler sekmesine geçince herkes çifter çifter, buna benzer sorun daha önce de dile getirilmiş ama ekstra uygulamalar yüklemek dışında bir çözüm göremedim. Basit bir çözümünü bulan var mı?

    4. Dil ve klavye olarak Türkçe (Türkiye) QWERTY seçili ancak Türkçe karakterler için malum basılı tutmak gerekiyor, başka klavye uygulaması yüklemeden Türkçe karakterler ana klavye tuşları içinde görünen bir klavye mevcut mu? Eski telefonum Zenfone 2 idi, ZenUI klavyeye de alışkınım aslında, onu da yükleyebilirim sorunsuz yüklenebiliyorsa. Ancak PlayStore'da çıkmıyor maalesef.

    5. Kılıf aldım ama tamperli cam henüz almadım. Tamperli cam almak mutlaka gerekir mi sizce? Gerekir derseniz kılıfsız tek bir tamperli cam modeli önerebilir misiniz? Bir de eğer tamperli cam takarsam dokunmatikte sorun yaşar mıyım?

    6. Olmazsa olmaz şu ayarı yap, şu uygulamayı yükle diyeceğiniz şeyler var mı? Pil konusu benim için biraz önemli, umuyorum ilk sayfalarda bahsedilen süreleri görebilirim. Ona dair yapmam gerekenleri özetlerseniz memnun olurum. Kamera benim için pek önemli değil, o yüzden ilk sayfadaki kamerayı yüklemeyi düşünmüyorum ama şu bakımdan ille de yükle derseniz yeniden düşünürüm.

    Arada tekrar girip deneyimlerimi paylaşmayı umuyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ve hepinize iyi akşamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8844455 -- 4 Kasım 2019; 23:10:23 >




  • 8844455 8 kullanıcısına yanıt
    mümkün olduğunca cevaplayayım;
    1. sistem güncellemelerini kapatmak mümkün, güncellemeler ekranına gelip sol üstteki 3 noktaya tıklayın, gelen seçeneğe tıklayınca otomatik indirme deyin.
    2. kesin birşey diyemem ama ayarları kontrol etmeye devam edin, direk açılması gerek. kendi telefonumda desen ile açmaya çalıştığımda ilk düğmeye basıyorum, ekranı yukarı kaydırıp desen ekranında desen çizip kilidi açıyorum, parmak izi olmasa belki direk desen çıkar bilmiyorum.
    3. buna birşey diyemiycem.
    4.google klavyede ayarlar simgesine tıklayın, orda diller kısmına girip türkçe q yu seçin, gelen ekranda birçok farklı dizilim var, bunlar arasında türkçe karakterlerin hepsinin olduğu bi versiyon da var.
    5. cam mutlaka alın, kendi ekranı çizilmez dense de güven olmaz, artı çizilmez ekran kırılmaya ve çatlamaya karşı korunaklı değil, önerebileceğim bir model yok, en ucuzuna gitmeyin, en pahalısına da para dökmeyin.
    6. Resmi olarak diğer asus uygulamalarını yüklememiz mümkün değil malesef ama apk sitelerinden (apk mirror gibi) bazı asus uygulamalarını yükleyebilirsiniz, asus gallery bence google fotoğraflardan çok daha iyi, onun dışında müzik dinlerseniz asus dolby veya asusun audio wizardını arayın, varsayılan ekolayzer uygulaması yok malesef, keşke asus uygulamaları isteğe bağlı yüklense idi, eski bir zenfone kullanıcısı olarak ilk başta ben de çok aradım.
    Google kameraya gelince, iki kamera uygulamasını aynı anda yükleyebilirsiniz çok fark var aralarında, ama anasayfadaki google kamera biraz eski versiyon sanırım.




  • Google kameranın lafı açılmışken bu telefonla çektiğim fotoğraf albümünü güncelledim, birkaç yeni fotoğraf ekledim.


    Şu ara en çok hoşuma giden şey yeni eklenen bir özellik, zoom yapılarak çekilen fotoğrafın kalitesini bir hayli artırıyor, makro yapıp üzerine zoom yaparak çok ufak objelerin resmi çekilebiliyor karınca veya böcek gibi.
    ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!

    bu iki resimden birisi 4x zoom ile çekildi.
    ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!

    bu resimde 4x zoom ile çekildi, tabi zoomlanmış resimler orjinali kadar keskin olmuyor ancak fotoğrafı çekip sonradan zoomlamaktan çok daha iyi görünüyorlar.

    bu arada albüm linki; https://ibb.co/album/fDPT3v



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qromodynmc -- 4 Kasım 2019; 23:59:52 >




  • Qromodynmc Q kullanıcısına yanıt
    Güzel fotoğraflar hangi versiyondasın şu anda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aragorn20 kullanıcısına yanıt
    7.0.009, biraz deneysel bir sürüm, night mode biraz sorunlu o yüzden herkese tavsiye edemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qromodynmc Q kullanıcısına yanıt
    Onu ben de denedim evet arada tutukluk yapıp çekmiyor gece modunda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aragorn20 kullanıcısına yanıt
    evet ilginç bir problem var orda, gece moduna geçip bir 10 saniye falan beklerseniz çekme düğmesi deaktif oluyor gibi, veya bazen bastığınızda donup kalıyor. 7.2 versiyonu çıkmış ancak android 10 tabanlı o yüzden bu versiyonda kaldım.
  • Qromodynmc Q kullanıcısına yanıt
    Ben 6.0.2.24 kullanıyorum 10 tane falan denedim en stabil şu an için bu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar kusura bakmayın belki bu pil muhabbeti sıktı ama cidden kafayı yemek üzereyim. Arkadaşımda aynı telefon var herif 3 gün bekleme 12 saat 44 dk ekran süresi almış %4şarjı var. Ben en kabadayı 2 gün 8 saat ekran alıyorum. Bir sürü arkadaş var çok iyi süreler alan. Onlara sorum şu ben en güncel sürümdeyim arkadaşım en eski sürümde. Acaba güncel sürümde bu kadar süre alan var mı? Zaten en son müsait zamanda yedek alıp fabrika ayarına döneceğim fakat bilgi almak istedim sizden. Zenmotion da kapalı hat 4g ve geliştirilmiş 4g modu aktif. Saat 9dan sonra gece ışığı aktif. Ayarlarda mı hata yapıyorum. Bir de greenify vardı ondan şüphe edip kaldırdım. Var mı sözü olan. Selametle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mexalon -- 6 Kasım 2019; 21:20:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mexalon M kullanıcısına yanıt
    Ben en son sürümdeyim, genelde 12 saat, bazen 11 bazen 13 saat alıyorum hala. Geçenlerde sormuştum, telefonu güvenli moda alıp biraz kullanın, bir fark görebiliyormusunuz diye, bir fark gördünüz mü? onun dışında 4g bende de sürekli açık ancak mobil veriyi günde 1-2 saatten fazla kullanmıyorum genelde, evde devamlı wifideyim mesela, siz sürekli 4g mi kullanıyorsunuz? Bir de parmak izi okuyucusundan tüm parmak izlerini silip sadece desenle kullanın bir süre, internette parmak izi okuyucusunun batarya tükettiğini yazanlar görmüştüm.
    Eğer hiç bir şey çözüm olmuyorsa recoveryden hard reset atın, yine aynısı ise servise gönderin, ücretsiz tamir etmek zorundalar, telefonsuz kalmak kötü tabi umarım çözüm bulursunuz.
  • Valla güvenli moda %50 şarj kalana kadar kullandım ama öyle aman aman bir fark olmadı. Şimdi bir de 3g yaptım deneyeceğim en son da yedek alıp reset atacağım. Bu arada sizce sıfır gelen cihazda ne olmuş olabilir ki reset gerçeksin batarya için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de b
    ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!u batarya kalibrasyonu nedir işe yarar mı?
    Bir de yazan bu smmı kısmı batarya testi yazıyor ya o işe yarar mı? Asus forumda dediğiniz gibi parmak izinden bahsediyor herkes

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mexalon M kullanıcısına yanıt
    Batarya kalibrasyonu esasında pil düzeyini algılayan sensörlerin doğru çalışmasını sağlar, kalibrasyonu bozuk piller bazen çok hızlı boşalıp %1e gelince saatlerce orda kalabilir veya belli düzeyde uzun süre aynı şarj düzeyi gösterip birden azalabilir, sonuçta batarya ömrünü artırıp azaltmaz sadece daha sağlam rakamlar vermesini sağlar pilin.
    Batarya testi olayından haberim yok. Aslında bazı uygulamalar bataryanın verdiği düzeyi mAh olarak gösteriyordu, accu battery gibi, fabrikasyon hatası olarak eğer pil 5000mah değerine ulaşamayabiliyorsa bunu uygulama gösterebilir, tabi tam 5000 çıkmayadabilir, o civar çıkması yeterli.
  • İlginize teşekkürler sizi haberdar edeceğim.. Allah'a emanet olun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba millet dün bir sistem güncellemesi yaptım bazı şeyleri değiştirmişler ancak bende problem oluşturan birşey var uygulamaları arka plana atınca kayboluyor kapanmıyor ancak ana menuden arkaya attıgımız uygulamayı bulup tıklayınca kaldığı yerden devam ediyor nasıl düzeltebilirim kare tusuna basınca arkadaki uygulamaları görmek istiyorum
  • Arkadaşlar benim telefonda ekrana bastırınca rengarenk bir durum oluyor gök kuşağı gibi. Ben bunu normal bir durum sanıyordum fakat değilmiş sanırım. Nedir bu durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mexalon M kullanıcısına yanıt
    resim atabilirmisiniz, bende bastırınca orda birşeyler oluyor ama fazla bişi yok.
  • Zenfone 4 ve zenfone Max pro M1 arasında kararsızım. Zenfone 4 e fazladan 400 TL vermeye değer mi sizce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qromodynmc Q kullanıcısına yanıt
    Bugün yine denedim bende de fazla bişey yok ama hafif bir mordan başlayan bir renklenme oluyor. Hani hesap makinesi ekranına bastırınca olur ya öyle. Bir de epey bastırınca oldu bu sefer. Sanki önceden az bastırma ile oluyordu. Bir de araştırdım acaba ıps ekran olduğu için normal mi acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.