Şimdi Ara

ASUS ZenFone 5 Türkiye'de ön siparişe açıldı! İşte fiyatı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
313
Cevap
6
Favori
14.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SAR 'ı ciddi yüksekmiş. Yazık almam herhalde. Asus'tan hiç adam akıllı telefon gelmeyecek galiba bu gidişle.

  • 2000TL fazla pahalı... 1000TL olsa makul olurdu...
  • HedoTurkoglu kullanıcısına yanıt
    SAR değerine ben bakmıştım. Yalnız çekinceniz biraz yersiz.



    Çünkü Avrupa'daki SAR değeri 10 gram doku üzerinden ölçülen değerleri içerir ve üst sınırı 2 W/kg'dır.



    ABD'de ise 1 gram doku üzerinden ölçülür ve üst sınırı 1.6 W/kg'dır.



    Ayrıca bahsi geçen SAR değeri radyo frekans elektromanyetik alana maruz kalmayı gösterir. Yani bunu üreten şey sadece cep telefonu değil, wireless modemlerden BT'ye, telsiz telefonlardan, baz istasyonlarına hatta mikrodalga fırınlarda bile bulunan, halihazırda havada bulunan radyo dalgalarının hepsinin bir RF değeri var. SAR değeri vücudumuzun bu frekansları absorbe edebilme oranına verilen ad gibi düşünülebilir.



    Elbette SAR değeri ne kadar düşük olursa o kadar iyi. Ancak telefonun ürettiği radyasyon iyonizer olmayan (hücre parçalamayan - röntgen & tomografi cihazları gibi) radyasyon içermez. Bunu zaten biliyoruz. RF sadece hücreleri ısınır. Hücrelerin ısınması sorun teşkil eder mi? Uzun vade de evet. Ancak hiç cep telefonu kullanmasak bile etrafımızdaki onlarca şeyden bunları zaten alıyoruz. Tabiiki kafamızın yanına getirmiyoruz, elbette vücudumuzun bir noktasında taşımıyoruz fakat bu değerlerin bizim için 2 W/kg 'ın altında olması önemli.



    Artı bunca yıl milyonlarca insan çin malı en dandik telefonları kullandı ve kullanmaya da devam ediyor. Esas tehlike onlardayken bence 1.5 W/kg altında SAR değeri telefonlar uzun vade de ahım şahım sorun çıkartacak potansiyelde değildir.



    Doğadan (güneşten, radon gazından vs vs) aldığımız doğal radyasyon miktarı bile yıllık 2.4 milisievert iken o SAR değerleri hiç aklınıza bile takılmasın derim ben.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    Hocam ellerinize saglik cok güzel özetlemissiniz.

    Atom enerji kurumundan edindigim bilgilere gore anlattiklariniz tamamen dogru asil tehlike radon gazi ve sigaradaki radyasyon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    Çok iyi bir bilgilendirme oldu benim için teşekkür ederim dostum.
  • Rica ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    Telefonun sar değeri yüksek doğru ama çift simdeyken mi bu değerlere ulaşır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bildiğim çift sim ile elde edilen değer o. Ama emin değilim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 6.2 inç 2246 x 1080
    3300 mAh

  • 1699 olsaydı fp olabilirdi.
  • Şu telefonun ekran boyutu 5.9 gibi olsaydı ve bataryası 4000 mah olsaydı çoktan siparişimi vermiştim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gizanagi

    Aynı fiyat segmentinde bulunan cihazlarla karşılaştırma yapılmış zaten. Segmentten kastın soc ise bu konuya girmen de çok saçma. Saçma olmasının sebebi ise bulunduğu fiyat segmentinde daha yüksek segmentlerden soc içeren cihazların bulunmasıdır. Yani insanlar fiyat/fayda oranına göre değerlendirme yapıyorlar.

    Snapdragon 660 ile 636 cpu konusunda pek farklı olmasa dahi gpu alanında farkı büyük.

    Iphone X 3gb ram ile geliyor, fakat özel algoritmasından haberin olduğunu düşünmüyorum. Arka plana alınan uygulama özel bir algoritma ile durdurulduktan sonra sıkıştırılıyor ve bu sayede ramda daha az yer kaplıyor. Bu yüzden uygulamayı ön plana alındığında açılırken ilk önce fotoğrafı gösteriyor ve sonradan uygulama geliyor. Bu büyük uygulamalarda biraz gecikme yaratsa da takdir edilesi bir özellik. Android tarafını zaten herkes biliyor, bahsetmeye gerek yok.
    "Özel algoritma" diye bir şey yok. Ezbere konuşmayalım lütfen. Evet illaki bir compress işlemi vardır ama bu kadar kolay değil işler. Bunu da açıklamaya çalışayım: Android'in mimarisi gereği fazla/gereksiz RAM kullanmaya mahkum. iPhone 'un az RAM kullanmasının sebebi sıkıştırma değil. Bunun bazı sebepleri var:

    1- GarbageCollector sisteminin olmaması. Bunun yerine tam olarak bunu kullanıyor:https://developer.apple.com/library/content/releasenotes/ObjectiveC/RN-TransitioningToARC/Introduction/Introduction.html

    2- Arayüz(UI) real-time olarak ayrı bir thread üzerinde render ediliyor. Fakat Androidde öncelik normal olarak ana-thread üzerinde bu işlem gerçekleşiyor. Hem kaynakları sömürüyor hem lag'a sebebiyet veriyor. Buradan da Android arayüzlerinin neden biraz kullandıktan sonra kasmaya başladığının en büyük özetini anlıyoruz.

    3- Android de arka-plan (background) sistemi tamamen çöp. Her şeyi sürekli çalıştırıyor. Gereksiz servisleri otomatik kapatmıyor. Geliştiricilere RAM konusunda serbest davranıyor, istediğin kadar kullanabiliyorsun.

    Android bu UI/Interrupt/JVM sistemlerini kullandığı sürece, yavaşlamaya ve şişmeye mahkum bir mimarisi bulunuyor. Teknik olarak "ayfon, androidden daha iyi moruq" diyenler bu konuda MAALESEF haklı. Burada "en iyi işletim sistemi budur" demiyorum fakat şöyle diyebiliriz: "en düşük işlemci gücünde, en az RAM kullanarak hızı ve stabiliteyi kaybetmeyen" Android RAM i ve CPU u seven bir OS. 16 çekirdek, 32 RAM ver, kimse durduramaz. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentrax -- 30 Nisan 2018; 12:51:23 >




  • Dentrax D kullanıcısına yanıt
    Özel algoritma diye bir şey var. Algoritma'dan kastım uygulamayı durdurma, compression/decompression ve başlatma işini yapan bir kod bütünüdür. Bu da Apple'ye özel olunca özel algoritma olur. Algoritma'dan dendiğinde ne anladığınızı merak ettim.

    AOSP esasen daha hafif bir işletim sistemidir. Yani doğası gereği daha fazla ram kullanır demek ezbere konuşmaktır, internette testleri mevcut. Fakat aynı uygulama açılıp arka plana alındığında iOS bahsettiğim özel algoritma sayesinde daha az ram kullanır. Uygulama arka plana alındığında sıkıştırıldığının da testleri mevcut internette.

    Android tarafında kısıtlamalar olmaması, iOS tarafında ise istenildiği gibi at koşturulamaması zaten herkes tarafından bilinen şeyler. Bunun üzerinde durmaya gerek yok. Ben sadece ram tüketiminin düşük olmasının esas sebebi olan algoritmadan bahsettim. Yoksa ram konusunda ahım şahım başka bir fark yok.

    Bu arada, 3gb ram her ne kadar sıkıştırma olsa da çılgınca artarak 6gb seviyesine gelmiş rakiplerinin yanında yetersiz kalıyor. Aslında son kullanıcı için oldukça yeterli miktarlar, fakat multitasking testlerinde arkada kalıyor. Apple bu sene 4gb rame geçiş yapar diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizanagi -- 30 Nisan 2018; 15:18:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bir de biz Xiaomi diyince kızıyorlar...

    1550 TL'lık Xiaomi Mi Note 3 ile 2000 TL'lık Asus Zenfone 5'i kıyaslarsak;

    *Zenfone 5'in en büyük artısı 1/2.55" boyutunda 1.4 micron piksel boyutuna sahip amiral gemisi kamerası, Mi Note 3'ün kamerası kesinlikle kötü değil ama 1/2.9" boyutunda 1.25 micron piksel boyutu ile Asus Zenfone 5'in gerisinde kalacaktır.

    *Zenfone 5'te ekran 6.2 inç tamam ama bunun bir kısmını o çentik yiyor ve kullanılmaz hale getiriyor, eee ekran genişliği de neredeyse aynı (Zenfone 5 gövde olarak 1.1 mm daha geniş), sadece uzunluğu daha fazla, bunun da bugün itibariyle çok bir artısı yok, artısı bana göre daha yüksek ekran/gövde oranı ile daha büyük ekrana rağmen boyut olarak neredeyse aynı kasaya sahip olması. Ayrıca @terliktengiiriyorum arkadaşımızın belirttiği gibi Zenfone 5'de DCI-P3 renk alanını destekleyen, yani daha canlı renklere sahip bir ekran bulunuyor, parlaklık oranları ikisinde de 550 nit olarak belirtilmiş durumda.

    *Ses konusunda 3.5 mm jak'ı tutuyor olması ve buradan yüksek kaliteli ses vermesini de Zenfone 5'in hanesine bir artı olarak ekleyebiliriz, hoparlör konusunda daha yapılmış bir testi yok ama Mi Note 3'ün hoparlörlerinin çok kaliteli olduğunu, temiz ve yüksek ses verdiğini herkes biliyor, Asus Zenfone 5'in de hoparlörlerinin iyi olacağını düşünüyorum.

    *SD 660 işlemci SD 636 işlemciye göre çok yüksek bir işlemci performansı farkı vaad etmiyor ama ekran kartı olarak ciddi fark var. SD 660'ın ekran kartı SD835'in ekran kartına oldukça yakın.

    *Kişisel görüş olarak Zenfone 5'in arkasını oldukça beğenmekle beraber canlı gördüğüm Mi Note 3'ün 360 derece kavisli arka camının göz almadığını söylemek de abesle iştigal olacaktır.

    *Bana göre MIUI şu ana kadar yapılmış en akıcı ve güzel Android deneyimini sunuyor, belki Stok Android daha akıcıdır ama o da işlevsiz, MIUI hem güzel işlevleri hem de akıcılığı ile göz dolduruyor, yapılan testlerde SD 660 işlemcili Mi Note 3, SD 835 işlemcili Galaxy S8'den daha hızlı çalışıyor, oyunları, programları daha hızlı açıyor:https://www.youtube.com/watch?v=cSTgk6gyhPk

    Sonuç olarak, birkaç ay sonra Zenfone 5 1600 civarına düşerse veya Mi Note 3 piyasadan kalkarsa Zenfone 5 en mantıklı çözüm olur fakat şu anda Mi Note 3 450 TL daha ucuz iken alınası bir telefon değil, tabi ki P20 Lite'tan fersah fersah önde Zenfone 5, o alınacağına kesinlikle tercih edilir, hele ki P20 Pro'nun ve P20'nin kamerasının ismini kullanan ama çok berbat bir kamerası ve işlemcisi olan P20 Lite ile amiral kamerasına sahip, işlemcisi SD 636 olan Zenfone 5'i karşılaştırmak oldukça mantıksız.@terliktengiiriyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 30 Nisan 2018; 18:13:55 >




  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Bugün p20 lite ı inceledim gerçektende tasarım olarak gel beni al diyor ama 2300liralık telefon internete girince kasıyor ve telefon fazlasıyla ısınıyor kesinlikle alınmaz. Keşke zenfone 5, SD660 ile bu fiyattan gelseydi... 5z nin fiyatlandırılmasını bekleyeceğiz.. Bu arada ekran olarak mi note3 ve 5 in arasında dağlar kadar fark var Z5 acaip canlı ve renkli ekranı var mi note 3 daha sönük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • terliktengiiriyorum T kullanıcısına yanıt
    Uyarınız için teşekkür ederim, karşılaştırmaya ekledim

    Ayrıca en iyimser senaryoda bile diğer özellikler bakımından birebir aynı fakat işlemci, ram ve belki de hafıza bakımından daha yüksek olacak olan Zenfone 5Z'nin 550 euro civarında olacağını düşünüyorum, yurtdışı 375 euro olan Zenfone 5 2000 TL'dan geldiyse eğer, 2000/375= birimi 5.33'den hesaplanarak 550*5.33= yaklaşık 3000 TL'dan aşağı gelmesi imkansız gibi duruyor. Daha da yüksek olabilir tabi ki...

    Tabi ki 6.2 inç 550 nit parlaklığında ekran ve SD 845 işlemci ile 3300 mAh bataryanın pek de iyi geçinmeyeceğini de belirtmek gerek, hadi SD 636 oldukça az enerji harcayan bir işlemci, 3300 mAh onu idare edebilir fakat SD 845 performans işlemcisi, kesinlikle daha yüksek şarj harcayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 30 Nisan 2018; 18:25:40 >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bilgilendirmeniz için

    Çok haklısınız pil konusunda 5z 1 günü tamamlayamayacak. Türkiye'ye 8gb ramli versiyonu gelecek 3500 civarında gelir. Gelince mutlaka inceleyeceğim... Tam net aha şu diyeceğimiz telefon yok piyasada. Ya pahalı oluyor ya bir şeyi eksik oluyor. Xiaomi mi 7 bekleyelim diyorum ama anca eylül ekimde gelir Türkiye'ye. Bakalım Oneplus6 16 Mayıs'ta nasıl bir çıkış yapacak...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • terliktengiiriyorum T kullanıcısına yanıt
    Ben Mi MIX 2S için dedim "Aha da bu olmuş" diye, o da gelecek gibi durmuyor. Onun da çok büyük sayılamayacak 3400 mAh bir bataryası var ama benim için başka eksiği yok :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    o ön taraftaki saçma altta olan kamerası(5MP) bitiriyor olayı keşke o kamera düzgün yapılsaymış....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gizanagi

    Özel algoritma diye bir şey var. Algoritma'dan kastım uygulamayı durdurma, compression/decompression ve başlatma işini yapan bir kod bütünüdür. Bu da Apple'ye özel olunca özel algoritma olur. Algoritma'dan dendiğinde ne anladığınızı merak ettim.

    AOSP esasen daha hafif bir işletim sistemidir. Yani doğası gereği daha fazla ram kullanır demek ezbere konuşmaktır, internette testleri mevcut. Fakat aynı uygulama açılıp arka plana alındığında iOS bahsettiğim özel algoritma sayesinde daha az ram kullanır. Uygulama arka plana alındığında sıkıştırıldığının da testleri mevcut internette.

    Android tarafında kısıtlamalar olmaması, iOS tarafında ise istenildiği gibi at koşturulamaması zaten herkes tarafından bilinen şeyler. Bunun üzerinde durmaya gerek yok. Ben sadece ram tüketiminin düşük olmasının esas sebebi olan algoritmadan bahsettim. Yoksa ram konusunda ahım şahım başka bir fark yok.

    Bu arada, 3gb ram her ne kadar sıkıştırma olsa da çılgınca artarak 6gb seviyesine gelmiş rakiplerinin yanında yetersiz kalıyor. Aslında son kullanıcı için oldukça yeterli miktarlar, fakat multitasking testlerinde arkada kalıyor. Apple bu sene 4gb rame geçiş yapar diye düşünüyorum.
    "özel algoritma" dediğiniz kastı anladım. Demek istediğiniz şey "architecture". Kimse bu pazarda "ben de bu özel algoritma var, RAM kullanımı çok az vololo" yapamaz. Algoritma dendiğinde ne anladığım kastından çok daha çok birkaç ROM ve Kernel mcu üzerinde çalışmalar yapmış biri olarak bilebildiklerimi aktarmaya çalıştım. Ayrıca üst mesajda listeledğim bilgileri de XDA-Devs de bulabilirsiniz.

    Sonuç olarak; Android, JVM GC kullandığı sürece (https://www.dynatrace.com/resources/ebooks/javabook/how-garbage-collection-works/) fazla RAM kullanmaya mahkumdür, her ne pahasına olursa olsun. :)




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.