Şimdi Ara

ASUS ZenFone 5 Türkiye'de ön siparişe açıldı! İşte fiyatı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
313
Cevap
6
Favori
14.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben daha az ya da daha çok ram kullansın demiyorum ki. Daha az ram tüketen daha iyi olmadığı gibi daha çok ram tüketen de kötü olmuş olmuyor. Sadece neden daha az ram ile sistemi idare edebildiğini söyledim. Önemli olan yeterli miktarda ram bulunduran cihazların olması ve günümüzde gayet yeterli ve hatta fazla fazla sunulmuş durumdalar.

Bu arada kimse pazarda böyle vololo yapmıyor ama algılara yerleşiyor bir şekilde. Android tarafı 6gb kapasiteye geçmeden önce alay eden insanlar vardı. 4gb ile yapamadığını şu kadar ile yapıyor iOS diye. Kimse vololo yapmasa bile yerleşen bir algı var, çünkü görülebilir, ölçülebilir bir durum söz konusu.

Son olarak, Android ile çalışan cihazlara doğru çalışması için minimum 4gb değil 64gb ram da koysalar beni ilgilendirmiyor. Ben aldığım toplam pakete ve sağladığı faydaya bakarım. Yeterli ram sunulduğu sürece fazla ram kullanımından rahatsız olanı da görmedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Telefonda cat12 var ve dual sim destekliyor. Sonuçta bu değerler maksimum değerler diye biliyorum.

Telefona gelirsek genel paket olarak gayet iyi. Bataryası az olmuş en azından 3500-3600 olsaymış keşke. Kamerası iyi ama 4k video çekerken odaklama eis sorunları yaşıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • terliktengiiriyorum T kullanıcısına yanıt
    Snapdragon 660 olsa batarya 1 günü çıkarmazdı. Nokia 7 plusa bakalım 3800 mah bataryayla gsmarena testinden iyi sonuçlar alamadı. Sebebi snapdragon 660. Ben 625-636 ya yeterli diyorum ama keşke 3300 yerine 3600-3700 olsaymış batarya. 5z 480 euro vergi hariç fiyatıydı en düşük kapasiteli ramli modelin. 3000 den aşağı beklemiyorum en iyi ihtimalle 3k olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloodin

Bir de biz Xiaomi diyince kızıyorlar...

1550 TL'lık Xiaomi Mi Note 3 ile 2000 TL'lık Asus Zenfone 5'i kıyaslarsak;

*Zenfone 5'in en büyük artısı 1/2.55" boyutunda 1.4 micron piksel boyutuna sahip amiral gemisi kamerası, Mi Note 3'ün kamerası kesinlikle kötü değil ama 1/2.9" boyutunda 1.25 micron piksel boyutu ile Asus Zenfone 5'in gerisinde kalacaktır.

*Zenfone 5'te ekran 6.2 inç tamam ama bunun bir kısmını o çentik yiyor ve kullanılmaz hale getiriyor, eee ekran genişliği de neredeyse aynı (Zenfone 5 gövde olarak 1.1 mm daha geniş), sadece uzunluğu daha fazla, bunun da bugün itibariyle çok bir artısı yok, artısı bana göre daha yüksek ekran/gövde oranı ile daha büyük ekrana rağmen boyut olarak neredeyse aynı kasaya sahip olması. Ayrıca @terliktengiiriyorum arkadaşımızın belirttiği gibi Zenfone 5'de DCI-P3 renk alanını destekleyen, yani daha canlı renklere sahip bir ekran bulunuyor, parlaklık oranları ikisinde de 550 nit olarak belirtilmiş durumda.

*Ses konusunda 3.5 mm jak'ı tutuyor olması ve buradan yüksek kaliteli ses vermesini de Zenfone 5'in hanesine bir artı olarak ekleyebiliriz, hoparlör konusunda daha yapılmış bir testi yok ama Mi Note 3'ün hoparlörlerinin çok kaliteli olduğunu, temiz ve yüksek ses verdiğini herkes biliyor, Asus Zenfone 5'in de hoparlörlerinin iyi olacağını düşünüyorum.

*SD 660 işlemci SD 636 işlemciye göre çok yüksek bir işlemci performansı farkı vaad etmiyor ama ekran kartı olarak ciddi fark var. SD 660'ın ekran kartı SD835'in ekran kartına oldukça yakın.

*Kişisel görüş olarak Zenfone 5'in arkasını oldukça beğenmekle beraber canlı gördüğüm Mi Note 3'ün 360 derece kavisli arka camının göz almadığını söylemek de abesle iştigal olacaktır.

*Bana göre MIUI şu ana kadar yapılmış en akıcı ve güzel Android deneyimini sunuyor, belki Stok Android daha akıcıdır ama o da işlevsiz, MIUI hem güzel işlevleri hem de akıcılığı ile göz dolduruyor, yapılan testlerde SD 660 işlemcili Mi Note 3, SD 835 işlemcili Galaxy S8'den daha hızlı çalışıyor, oyunları, programları daha hızlı açıyor:https://www.youtube.com/watch?v=cSTgk6gyhPk

Sonuç olarak, birkaç ay sonra Zenfone 5 1600 civarına düşerse veya Mi Note 3 piyasadan kalkarsa Zenfone 5 en mantıklı çözüm olur fakat şu anda Mi Note 3 450 TL daha ucuz iken alınası bir telefon değil, tabi ki P20 Lite'tan fersah fersah önde Zenfone 5, o alınacağına kesinlikle tercih edilir, hele ki P20 Pro'nun ve P20'nin kamerasının ismini kullanan ama çok berbat bir kamerası ve işlemcisi olan P20 Lite ile amiral kamerasına sahip, işlemcisi SD 636 olan Zenfone 5'i karşılaştırmak oldukça mantıksız.@terliktengiiriyorum
    Cok guzel aciklamissiniz

Samsunh note fe icin cok guzel yorumlar var bu iki telefon arasinda tercihiniz hangisi olurdu ?

• 5in kamerasına baktım Youtube'a birkaç inceleme videosu düşmüs kesinlikle kamerası kötü ve 5z de aynı kamerayı kullanıyor. Fiyat olarak 2799 olarak gelir en düşük özellikteki 5z.. Xiaomi mi7 23 Mayısta tanıtılacak diyorlar onu bekleyelim...
  • Şu telefon bile 2000 tl vay arkadas bitik iyice piyasa.

• Sar değeri için yorumlarınız neler?

ASUS ZenFone 5 Türkiye'de ön siparişe açıldı! İşte fiyatı

Burada belirtilen maksimum değer. Acaba bu çift sim kartlı hali mi?

Eğer öyleyse düz mantık yapıp 2'ye mi bölsek değerleri

• Han Bey H kullanıcısına yanıt
    2 nin altındaki sar değerlerinin hepsi kabul edilebilir değerler.
    Diğer yandan sar değeri hesaplanırken maksimum değerler hesaplanır.
    sar değerinde herhangi bir sıkıntı yok
  • Asus'un kendi sitesinde ön sipariş bitmiş ve fiyatı 2000TL+KDV yapmışlar arkadaşlar. Almak isteyen varsa Teknosa'nın siteside 2000TL'ye (ön satış fiyatıyla) satmaya devam ediyorlar.
  • Ne zaman göndermeye (kargolamaya) başlayacaklarmış?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Düşer o fiyat düşer. Bıraksınlar bu ön sipariş ayaklarını

Yani düşer derken 2000e geri düşer normal satış fiyatı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etkinus -- 2 Mayıs 2018; 16:51:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

Ne zaman göndermeye (kargolamaya) başlayacaklarmış?
    10 Mayıs diyor Teknosa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etkinus

Düşer o fiyat düşer. Bıraksınlar bu ön sipariş ayaklarını

Yani düşer derken 2000e geri düşer normal satış fiyatı.
    dolar oluş 4,17 ayaktan bacaktan bahsediyorsun,1.000.-tl telefona 563.-tl vergi ödeniyor,yakında nokia serilerine geri dönecek millet..
  • complete_ kullanıcısına yanıt
    orasında söyleyecek söz yok ama samsungdan biliyoruz bu önsipariş ayaklarını :) yoksa z20nin 2100olduğu piyasada 2000iyi fiyat bence de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etkinus -- 2 Mayıs 2018; 18:28:25 >
  • telefon premium telefon aga.

5z ile işlemci hariç bütün özellikleri aynı.

2000 liradan kolay kolay düşeceğini sanmıyorum.
  • etkinus kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum, dolar 2 günde 13-14 kuruş yükseldi ve bu yükselme sürecek gibi. Sipariş vermememin tek nedeni kamera performansını doğru dürüst incelemelerde görememiş olmam...

valla onu ben de çok merak ediyorum ama f1,8 1.4μm piksel boyutu çok kötü olamaz diye düşünüyorum. En az s7 ayarında olur herhalde. Yada s7ye baya yakın, f1,7-f1,8 farkı çok değil ama fark var sonuçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: terliktengiiriyorum

Sanmıyorum, dolar 2 günde 13-14 kuruş yükseldi ve bu yükselme sürecek gibi. Sipariş vermememin tek nedeni kamera performansını doğru dürüst incelemelerde görememiş olmam...
    Ayni durumdayim beklemekle iyimi yaptik gorucegiz artik 2000 den fazla verilmez ama birkere bu fiyati gorduk

• Az önce siparişi verdim. Hayırlısı bakalım :)

Özelliklerine göre bir de bu dolar yükselişini düşünürsek fiyat/performans olarak gayet alınabilir olmuş.

Kamera konusuna gelince... Asus telefonlarındaki kameralar hiçbir zaman kötü olmuyor ama çokta iyi olmuyor. Netice de Zenfone 5 orta düzey bir telefon. Kamerasının en az mi Note 3 kadar kaliteli olacağından şüphem yok. O da zaten yeterde artar bile :)

Alacak herkese şimdiden hayırlı olsun inşallah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..ScReaM -- 3 Mayıs 2018; 1:26:52 >
  • http://andreagaleazzi.com/recensione/recensione-asus-zenfone-5/

Verdiğim linkteki arkadaşın incelemeleri harika oluyor. Kendisi İtalyan ama yaptığı incelemenin özetini çeviri kullanarak az çok anlayabilirsiniz. Ona göre batarya performansı çok iyi. Ayrıca linkte foto örnekleri de var. Birazda video çekmiş. Bir de inceleme videosu var arayüz kurcalamış biraz belki almak isteyenlerin fikir edinmesi açısından ufakta olsa bir rehber olabilir :)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.