Şimdi Ara

Asus Zenfone 2 Laser 5.5' ZE550KL Yardım Masası ve Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
658
Cevap
15
Favori
26.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartalado


    quote:

    Orijinalden alıntı: hgurbuz50


    quote:

    Orijinalden alıntı: kartalado


    quote:

    Orijinalden alıntı: hgurbuz50


    quote:

    Orijinalden alıntı: kartalado


    quote:

    Orijinalden alıntı: hgurbuz50

    buradan bir bilgi vermek isterim.

    inşallah kimse beni yanlış anlamaz ve yanlış bilgilendirmiş olmam.

    GPS sorununu gidermeleri için komple anakart değişimi yapmak zorundalar.

    eğer yazılımdan dolayı hata yoksa GPS modülü barındıran çip in arızalanmasından kaynaklıdır.

    bildiğim kadarıyla da bu çip komple tek entegre de yani CPU ve GPU da içinde barındıran ana çip.

    buda anakarta çakılı olduğu için anakartın komple değişmesi gerekir yani imei falan da değişir dolayısı ile aslında telefon değişmiş olur.

    yazılımsal değilse donanımsal ise malesef

    durum bundan ibaret

    yanlış biliyorsam birisi düzeltsin.

    Telefonun dilini ingilizce yapınca bazen hemen buluyor türkçe olunca çok az sinyal alıyor ve nagivasyonda sürekli kopuyor

    ozaman yazılımsal.

    cihazınız root yapılı ise gps.conf dosyasının içini düzenleyin

    sorununuz çözülür diye düşünüyorum.

    tr.pool olması lazım ordaki ayarların

    gps.conf içeriği

    eu.pool yada europe.pool ise ondan kaynaklanıyor olabilir.

    Hocam root yapmayı bilmiyorum ayrıca servis bunu yapamıyor mu . Root yaparsam garanti bozulur mu

    root yapmak çok kolay.

    ama garanti dışı kalır cihaz.

    servis elindeki yazılım ile bahsettiğim işlemi yapamaz onlar talimat neyse ona göre işlem yapar.

    bence root yapın birşey kaybetmezsiniz.

    asusun servisinin durumu belli zaten.

    Hocam ilginiz için teşekürler. Servis aslında umduğumdan iyi çıktı ekranı ve bataryayı bir günde değiştirmişler. Fakat bu gps sorunu yazılımsal ise neden yapamadılar anlamadım. Açıklamada güncel yaziim yüklendi yazıyordu. İstediğim sorun çözülmedi fakat diğerlerini yapmışlar, hemde 1 günde

    dediğim gibi servis elindeki neyse yani asus un yayınladığı resmi rom yazılım neyse onu yükler güncel olup olmaması önemli değil.

    yazılım içindeki GPS bilgisi uyumsuz ise sorun çıkar.

    şu an telefondaki sürüm nedir android 6 mı ve hangi sürüm.

    isterseniz daha önce stabil çalışan hatırladığınız varsa ona dönüş yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçmiş olsun, umarım sıkıntı yaşamadan kullanabilirsiniz cihazı.
    Anakart değişiminde imei numaraları da komple değişiyor. Cihaz yine sizin cihazdır, sadece anakart değişmiştir.
  • benim telefonun anakartı da yeni değişti imei numaraları değişmiş ama seri numarası aynı kalmış bataryanın altındaki o etiket aynı duruyor üstüne imei numaralarını yapıştırmışlar
    bu arada benim telefon da durup durduk yere kendi kendine bozuldu oyun falan oynamam zorlamam telefonu güncelleme de yapmıyordum lollipop kullanıyordum hala, alo, internet, mesaj bile atmam yani o derece :) pek sağlam değil anlaşılan bu asuslar alalı daha bir yıl olmadı garantisi bittikten sonra ne olacak bakalım
  • Böyle bir genelleme yapmanız nasıl mümkün olabiliyor anlamadım.

    1,5 yıl benim dolu dolu kullandığım Zenfone5 cihazı 1,5 yıldır da sorunsuz olarak bir tanıdık kullanıyor.

    Zenfone laser 5,5" ı da 1,5 yıldır dolu dolu kullanıyorum.

    Bu bana "Asus taş gibi" deme hakkı verirr mi sizce?

    Elektronik şans işi. Böyle genellemeler yapılamıyor malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaza custom rom ekledim. Şimdilik çalışmayan bir yer göremedim. Telefon daha akıcı oldu. Şarj konusunu birkaç gün deneyeceğim. Sonucu bildiririm.

    Asus Zenfone 2 Laser 5.5" ZE550KL Yardım Masası ve Kullanıcı Kulübü [ANA KONU]
    Asus Zenfone 2 Laser 5.5" ZE550KL Yardım Masası ve Kullanıcı Kulübü [ANA KONU]
    Asus Zenfone 2 Laser 5.5" ZE550KL Yardım Masası ve Kullanıcı Kulübü [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kental -- 22 Haziran 2017; 13:35:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • kental kullanıcısına yanıt
    Asus kamera kullanılıyor mu? Modları test edebilir misiniz çalışıyor mu acaba?
    Pil durumunu ve ekran süresini de belirtirseniz sevinirim hocam. Ben de costum roma geçsem mi diye düşünüp duruyorum da.
  • Şimdi bahsi geçen cihaz laser 5,5" hocam. Sizin sorun yaşadığınızı söylediğiniz cihazlardan birisi Zenfone5, diğeri Zenfone2. İki cihaz da Intel işlemcili seri. Acaba Asus da Intel işlemcili cihazlarda yaşadığı anakart sorunlarından dolayı şuan tercih etmiyor olabilir mi?
    Zenfone Laser 5,5" serisindeki test model cihazları da biliyorum. Benim cihazım da test model yazanlardandı. Zaten test model olayının büyütülecek bir yanını da bulamadığımı defalarca söyledim. Sadece sitede bir bölümde model numarası karşılığı yazan ibarenin değiştirilmemiş olmasıyla alakalı bence.

    Elektronikte şans işine de inanıyorum hocam ister istemez. Hatta elektronikte "cihaz-kullanıcı uyumu"na bile inanıyorum. Benim alıp kullandığım laptopun aynısını tanıdığımıza aldık. Ben yüklenmedik oyun bırakmadım, haftanın 7 günü kullanıp günlerce açık bırakıp download yaptırdığım halde 5 yıl boyunca kullandım. Tanıdığımız haftada 1-2 akşam açıp 1 saat kadar internete girdiği halde 1,5 sene gibi bir sürede 2 defa arızalandı laptop ve 2. arızasında ekran kartı yandığından garanti kapsamına girmedi ve yaptırmamayı tercih ettik. Aynı seri 2 cihaz bunlar da.
    Daha çok örnek yaşadım bu zamana kadar elektronikle ilgili. Bunlar da benim gördüğüm tecrübe ettiğim şeyler. O yüzden çok da şu marka iyidir, şu kötüdür diyemiyorum. Sadece denediğim modellerle ilgili "ben şu kadar kullandım, sorun yaşamadım" diyebiliyorum.




  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt
    İlk rom yüklemem olduğu için fotoğraftaki romu biraz kusurlu yükleme yapmıştım. Muhtemelen önceki yazılımın data kısmını formatlamadığımdan eksik kurulum yapmıştı. Dolayısıyla çabuk ısınma ve şarj problemi yaşadım. İlk müsait olduğumda temiz bir kurulum ile aynı takımın en son çıkardığı yazılıma geçtim (LineAgeOs 14,1).



    Bugünkü kullanımımla cihazın çok stabil çalıştığını söyleyebilirim. Kamera da çalışıyor. Kamerada ilginç bir durum gözlemledim. Kamera açıkken görüntü biraz kalitesiz görünüyor ancak çektiğim fotoğraflara bakınca Asus yazılımındaki gibi kaliteli fotoğraf çekiyor. Kamera daha akıcı çalıştığı için aslında bu durum gayet hoş.

    Batarya konusuna gelince. Yazılımı kurduktan sonra şarjını 1 olana kadar bitirdim ve peşinden full şarj yaptım. Yoğun kullanmadım ama sabah 8:30 dan bu yana şarj %65 te (4G hep açık). Bir anda şarj biticek mi diye bekliyorum. Eğer bitmezse oldukça güzel bir değer

    Birkaç günlük kullanımla söyleyebileceklerim;

    + Orjinal 6.0 yazilimi bazi noktalarda tikaniyordu ve kendini yeniden baslatiyordu. Bircok zaman can sıkıcı bir durumdu. Artik boyle bir dert yasamiyorum
    + Sarjini en dibe kadar bitirip full sarj edersek -ki olmasi gereken bu bence- bir gunu rahat cikariyor.
    + Herhangi calismayan bir uygulamaya rastlamadim
    + And. 7.1 oldugu icin menulerde ve diger islemlerde epey akıcı bir sistem.
    + Root'lu olmanin verdigi imkanla reklam engelleme yazilimi kurabilmemiz ve uygulamalarda ve sitelerde bircok reklamin artik gozukmemesi - bu durum internet baglantisini da serbest birakiyor ve nette gezinmek daha seri oluyor-

    - UC Browser ile sitelerden video izlerken fark edilir bir isinma oluyor. Ancak, bu isinma sanki orjinal yazilimda da oluyordu diye hatirliyorum. Youtube vb. uygulamalardan izlerken isinma yok.

    Düzenleme 1: Lineage Os kullandığım süre içerisinde sık karşılaşılan ani şarj bitimi problemine rastladım ve Resurraction Remix adlı Os yi yükledim. Android 6 olarak yükledim. Sebebine gelince orjinal rom 6 ya kadar desteklediği için 7 kurduğunuzda bazı banka ve sosyal medya uygulamalarını apk olarak yüklemek gerekiyordu. Sıkıntılı bir durum değil ama uğraşmak istemediğimden vazgeçtim. Android 6.0 olan sürümü şuanda oldukça stabil çalışıyor. Birçok yönden de özelleştirilebilir olması fevkalade diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kental -- 11 Eylül 2017; 10:41:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lineage güzel rom çıkartmış. Önce yükledim bu romu Çift tıklama ile kapanma olmuyordu herhalde. Sırf bunun için stock roma geri dönmüştüm.
    Bu arada pixel master yüklenebiliyor ve modlar çalışıyor.
  • Geçmiş olsun. Olayın test model olmakla alakası yok. Benim cihazım test model c yazanlardan fakat bahsettiğiniz gibi sorunların hiçbirisi yok. Size sıkıntılı bir cihaz denk gelmiş.
  • Öncelikle Asus ile hiçbir bağlantım yok. Sadece Zenfone5 ile başladığım Asus telefon kullanımında ben ücretine göre memnun kaldım ve merakımla çözdüğüm sorunları yaşayan diğer arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştım. Umarım faydam dokunmuştur.
    Forumda birçok konuda isteklere göre farklı marka ve telefonları da tavsiye ettim. Bunun dışında Asus veya hangi marka olursa olsun hatalı gördüğüm kısımları beğenmediğim kısımları da belirtirim.

    Sorunlarınıza dönersek, 3 defa aynı sorundan servise giden ve sorunu halen çözülemeyen cihaz 4. seferde değişim veya para iadesi hakkı kazanır. Cihazınızda aynı sorunlar devam ediyorsa ve 3 defa aynı sorundan tamir edilip halen çözülememişse bulunduğunuz bölgedeki tüketici hakem heyetine başvurun. Normalde para veya cihaz değişimini siz belirlersiniz. Cihaz değişimi isterseniz ve aynı cihazı bulamazlarsa bir üst modeli verme veya para iadesi yapma zorunluluğu var.




  • Garantiyle hiç işim olmadı lakin garantide geçen süreler garanti süresine ilave edilir.
    Aynı hatadan 3 kez serviste sorunu çözülemeyen veya 20 iş günü içinde sorunu çözülemeyen cihazların iade hakları doğuyor. Eğer cihazınız düzelmezse en yakın tüketici hakem heyetine belgelerinizle başvurun.
  • Garanti şartlarına göre servis süresinin ilave edilmesi gerekiyor diye okumuştum.

    Neyse, diğer sorunlarınız hallolmuş en azından.

    Sizi baya uğraştırdı cihaz. Ben de 3,5 yıl olacak nerdeyse Asus kullanmaya başlayalı. Zenfone5 ile o kadar uğraştım kurcaladım ama bir defa bile servislik işim olmadı. 1,5 yıl kullandım, defalarca rootlayıp yazılım attım. En sevdiğim yanı ise yazılım yükleme konusunda Samsung, Lg gibi firmalardaki bazı kısıtlamalarının ve rom sayaçlarının olmaması. İstediğiniz kadar yükleyin sayan eden yok. Malesef o kadar çok çeşit yoktu ben kullanırken Zenfone5 i.
    Sonrasında kullandığım Zenfone Laser 5,5" ile o kadar uğraşmadım pek. Zaten 7-8 saat ekran süresi veren orta halli kamerası olan fiyatına göre bir cihazdı. Hiç servislik işim olmadı bu cihazda da. O kadar bozmaya kilitlemeye çalıştığım halde hep açıldı yani o derece :) Bir de test model c yazan sorunlu denilen(ki bence alakası yok) seriden cihazım.
    Biraz şans işi herhalde veya elektrik meselesi de olabilir.

    Farklı markalara tabiki bakacaksınız. Ben de Xiaomi Mi6 128gb falan bakıyorum mesela. Gerçi geçen haftadan beri zam geldi. Nokia 8 bir çıksın bakalım diye bekliyorum. Bir de Samsung Note 8 in fiyatı belli olsun. O zamana kadar elimdeki cihazla devam ederim artık :)

    Servis konusunda sıkıntı çok. Yalnız bu servis sadece Asus servisi değil. Birçok firmanın ortak servisi. Servis konusundan müzdaripseniz iyi araştırın marka seçimi sırasında. Farklı markayla yine aynı servise düşerseniz daha fazla sıkıntı yaşayabilirsiniz.




  • Merhaba arkadaşlar, bir sorum olacaktı. Telefonumdaki PixelMaster kameranın sürümü 2.0.67.0_160727 sizin de son sürümünüz bu mu, bir kaç gün önce telefonumu sıfırladım, PixelMaster uygulmasının apk olarak internette baktığımda son sürümü 3.0.47.0_170718M olarak gözüküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda Asus yetkilisine çağrı yaparcasına büyük büyük ve kalın kalın fontlarla yazmaya başladığınız mesajda benden bahsetmenize gerek yok. Bir nevi imada bulunuyorsanız bunu açıkca belirtebilirsiniz. Bu tarz kafa karıştırma çabalarına gerek yok. Daha önce de söyledim, sadece elektronik konusunda meraklı ve sorgulamacı bir kullanıcıyım. Daha önce bir başka forum sitesinde sırf o dönem kullandığım telefonlar olan Nokia C6-01 ve Samsung i9000 GalaxyS telefonlarımdaki tecrübelerimle ilgili diğer kullanıcılara destek olduğum için yönetime alınmışlığım var, lakin yönetimden ziyade insanlara yardımcı olabilmek benim için önemli olduğundan bir süre sonra o sitedeki yönetimden ayrıldım. O zaman da kimisi "Nokia'cı" kimisi "Samsung'cu" olarak görüyordu beni. Sadece kullandığım cihazlarla ilgili yaptıklarımı mümkünse ekran görüntüsüyle paylaşmaya çalışıyordum birilerine yardımcı olabilmek için. Başka da zerre kadar çıkarım yoktu. Asus firmasından dolaylı olarak telefon satın almış olmam dışında bir bağlantım yok malesef. Keşke olsaydı da ben de para vermeden telefon kullansaydım en azından, tabi yapıyorlarsa öyle şeyler

    Öncelikle bir tüketici olarak serbest bir piyasadasınız. İstediğiniz ürünü alma hakkına sahipsiniz. Paranızı verdiğiniz cihazı aylarca kullanmamış olmanız ve sonrasında kullanmaya başlayınca bu kadar sorun yaşamanız üzücü bir durum. Eğer cihazı aldığınız ilk 30 gün içinde bu sorunlarla karşılaşmış olsaydınız servise DOA kapsamında iade veya değişim talebiyle verebilirdiniz. Zaten "garanti" de bu sebeple var. İlk 30 günü geçirmişsiniz malesef. Şuan garanti süresi içerisinde gönderin aynı sorundan 3 defa servise, 4. seferinde iade veya değişim talebinizi aktarın. Böyle haklarınız var tüketici olarak. Ancak iş helal edip etmeme konusuna geldiğinde bence biraz daha düşünün. Kul hakkı konusu çok daha hassas bir mevzudur. Size sunulan hakklarınızı kullanmadan helale harama girmenizi tavsiye etmem şahsen, nacizane fikrimdir. Kimin kimde hakkı var bilinmez malum.

    Olayı mahkemeye de taşıyabilirsinizi ancak ufak bir uyarıda daha bulunayım. Tüketici olarak haklarınızı kullanmamışken ve olayı tüketici hakem heyetine bile sunmamışken mahkemeden bir sonuç çıkacağını sanmam. Boşu boşuna da hem kendi avukat paranızı hem karşı tarafın avukat parasını öder, sonra bu paralardan dolayı da başkalarını suçlarsınız.

    Gönderin servise telefonunuzu sorun yaşadıkça gönderin aynı sorundan 3 defa gidip çözüm bulunamazsa zaten 4. gidişte servis notu düşürün servis formuna. Aynı hatadan 4. defa servise gelişi olduğu belirtilsin. Altına da para iadesi talebinizi not düşürün ve servis formunun bir nüshasını alın. Daha sonrasında tüketici hakem heyetine sorunu bildirir ve iade talebinizi yasal prosedürde takip edersiniz.

    Farklı markalar konusunda da daha önce de yazmış olmam lazım. Xiaomi Mi6 128gb bakıyorum kendim de. Nokia 8 in de bugün açıklanmasını ve fiyatını bekliyorum. Belli olmaz fiyatlar aynı seviyelerde olursa bir süre daha Laser 5,5" ile devam ederim belki de. Şuan için gayet rahat işimi görüyor çünkü.
    Çevremde birçok kişi benden telefon tavsiyesi istiyor. Bu forumda da birçok kullanıcıya bu tarz tavsiyelerde bulundum. Eğer o mesajları görmüşseniz kullanıcıların ihtiyaçlarına göre farklı farklı markaları tavsiye ettiğimi de görürsünüz. Asus konusunda bile birçok farklı markayı tavsiye ettiğim oldu.
    Şuan halen kendi çevremde benden telefon tavsiyesi isteyen birçok arkadaşım var mesela.
    Birisi uygun bir fiyata biraz büyük ekran, yüksek pil ömrü, hızlı işlemci, güzel bir kamera istiyor. Lenovo P2 önerdim kendisine. Bence halen alınası bir cihaz.
    Bir başkası iş için kullanacağı çift hatlı, öyle pek takılmayacak, idareten fotoğraf çekecek, pili uzun süre idare edecek ve navigasyon gibi kullanabileceği uygun fiyatlı bir cihaz arıyor. Xiaomi Redmi 4x veya Redmi Note 4 tavsiye ediyorum mesela ona da. Uygun fiyata 2-3 sene işini görmesine bakıyor o da.

    Vel hasıl öyle marka bağımlılığı veya temsilciliği gibi bir durumum yok. Kullandığım veya internette takip edip beğendiğim cihazları tavsiye etmeye çalışıyorum. İşleri görülüyorsa ve daha uygun fiyatlara memnun kalıyorlarsa ne mutlu bana.




  • telefonum yere düştü ve ekranı çatladı, bir haftadır bu şekilde kullanıyorum.
    servise sorduğumda 240-350 TL arası dediler.
    Ankara'da servis dışında ekranını değiştirebileceğim yer varmıdır ve yaklaşık kaç liraya değişir?
  • Arkadaşlar merhaba.

    Geçenlerde 50 mb lık bir güncelleme geldi.Performans güncellemesi.

    Güncellemeyi yapıp yapmakta kararsız kalsamda yaptım.Her ne hikmetse bu güncellemeden sonra normal kullanımda şarjı 1 günü çok rahat çıkarırken,şimdi sanki 1000 mah.lık bir batarya takılı gibi 6 saat gibi kısa bir sürede şarj bitiyor.acaba bu durum son gelen güncelleme ile mi yoksa bataryayla mı alâkalı bir durum..sizlerdede var mı böyle bir problem?
    Asus Zenfone 2 Laser 5.5" ZE550KL Yardım Masası ve Kullanıcı Kulübü [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CASALİ -- 8 Eylül 2017; 14:2:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlgilenen ve cevap yazan herkese teşekkürler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artık kimse buraya bir şey yazmıyor hiç şikayet kalmadı herhalde
    benim telefonun ekranı kırıldı n11 den çerçevelisi 100 tl ye satılıyordu alıp değiştireyim dedim sonra kalitesizdir diye vazgeçtim servis de 270 tl dedi uzun zamandır öyle kırık kullanıyorum kullanıma bir etkisi yok alıştım aslında ama yine de merak ediyorum bu n11 den falan alıp deneyen var mı bu lcd lerin dokunmatiklerin kalitesi nasıl acaba
  • s.a arkadaşlar telefonda android 6 yüklü nasıl root atılır garanti bitti.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.