Şimdi Ara

ASUS ZENBOOK KULÜBÜ (Ultrabook UX21 & UX31) (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.683
Cevap
19
Favori
152.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bak bu sayfanın son 2 sayfasında Aida 64 programı ile bilgisayarın sıcaklığını gösteren ekran görüntülerini koyduk bir iki kişi. Sen de aynı programı indirip bunlarla bir karşılaştır istersen.
  • Masaüstü bilgisayarımı sattım ve UX31A-R4003H modelini alarak aranıza katıldım...
  • ZodiaK123 ben ux31e kullanıyorum pc de şarj girişi ve f4-f5-f6 tuşlarnın olduğu bölge çok ısınıyor. sistem boştayken sıcalık değerleri aşağıdaki gibi sizde de bu bölgelerde de ısınma oluyormu? ayrıca şarj cihazıda pc ısındığında normalden fazla ısınıyor.

@ZodiaK123
  • m_g66 M kullanıcısına yanıt
    Dostum Zodiak'tan önce ben cevaplayayım. Benim UX31A-4003h (i7) cihazımın verileri aşağıdaki şekilde. Seninkiyle kıyaslandığı zaman hem voltaj değerlerin hem sıcaklık değerlerin benimkine oranla biraz yüksek geldi bana açıkçası. Senin cihazda SandyBridge işlemci varken benim cihazda bir yeni jenerasyon olan IvyBridge işlemci mevcut. Belki fark bundan kaynaklanıyordur bilemiyorum. Fakat sıcaklık değerlerin yüksek olmasına karşın çok uçuk olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

F3,F4 ve F5 tuşlarının orası bende de ısınıyor ama öyle çok rahatsız edici bir sıcaklık değil. Sadece oyun falan oynadığımda el değmiyor. Bu nedenle oyun oynamayı falan bıraktım bu aletle. Sonuçta çok narin cihazlar ve içlerinde çok az boşluk olduğu için havalandırması daha zor.

Benim de ek bir sorum olacak. Bu cihazlarda media player'da sonraki şarkıya falan geçebileceğimiz tuş kısayolları vb. mevcutmudur? Çok eksikliğini hissediyorum...

• safaksaylam ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. ben pc yi büroda kullandığım için hiç oyun oynamadım. sadece internewtte geziniyorum veya office programlaarı kullanıyorum. başka bişey yapmıyorum ama pc high performansta aşırı ısınıyor. garantisi bitmden servise göndersemmi ?@safaksaylam
  • m_g66 M kullanıcısına yanıt
    Dostum Ankara'da olsan gel benim bilgisayarı incele diyeceğim ama baktım Yozgat'taymışsın. Bence bir AVM'ye falan gidip benzer bir cihazı biraz kullanıp ne kadar ısındığına falan bakmaya çalış. Yani bunu diyorum çünkü belki benm için normal olan bir ısınma senin için fazla geliyordur bilemiyorum. Ama düşününce kimse durup dururken cihazında problem olduğunu düşünmek istemez.

Açıkçası ben senin yerinde olsam başka cihaz inceleme şansım yoksa mutlaka garantiye bir verirdim. En kötü içini açıp bakacaklar. Hem şöyle tozunu falan bir üflemiş olurlar . Başka türlü için rahat etmeyecek senin belli ki. Ben de olsam benim de rahat etmezdi...

Sana bir örnek vereyim. Daha benim aleti almadan bu forumu okurken bir arkadaş kapağın çok kolay açıldığını söyleyip acaba benim kapak yalama mı diye sormuştu. Başka birisi de kendisininkinin de öyle olduğunu söylemişti. Benim cihaz geldi baktım, benim kapak da öyle. Üflesen arkaya doğru açılacak neredeyse. Şimdi ben o ilk arkadaşın yazıyı okumasam bir tek benim cihaz öyle sanıp kurtlanacaktım mesela. İyiki sormuş birisi...

• quote:

Orijinalden alıntı: safaksaylam

Dostum Ankara'da olsan gel benim bilgisayarı incele diyeceğim ama baktım Yozgat'taymışsın. Bence bir AVM'ye falan gidip benzer bir cihazı biraz kullanıp ne kadar ısındığına falan bakmaya çalış. Yani bunu diyorum çünkü belki benm için normal olan bir ısınma senin için fazla geliyordur bilemiyorum. Ama düşününce kimse durup dururken cihazında problem olduğunu düşünmek istemez.

Açıkçası ben senin yerinde olsam başka cihaz inceleme şansım yoksa mutlaka garantiye bir verirdim. En kötü içini açıp bakacaklar. Hem şöyle tozunu falan bir üflemiş olurlar . Başka türlü için rahat etmeyecek senin belli ki. Ben de olsam benim de rahat etmezdi...

Sana bir örnek vereyim. Daha benim aleti almadan bu forumu okurken bir arkadaş kapağın çok kolay açıldığını söyleyip acaba benim kapak yalama mı diye sormuştu. Başka birisi de kendisininkinin de öyle olduğunu söylemişti. Benim cihaz geldi baktım, benim kapak da öyle. Üflesen arkaya doğru açılacak neredeyse. Şimdi ben o ilk arkadaşın yazıyı okumasam bir tek benim cihaz öyle sanıp kurtlanacaktım mesela. İyiki sormuş birisi...

Kapak belli bir açıdan sonra yumuşuyor yani arkaya doğru daha kolay kayıyor. Bu her cihazda var nedendir bende bilemiyorum

• MAcbook un değerini anlamışsınızdır umarım
  • Benim cihazda birşey farkettim arkadaşlar sol ön ayak oturmuyor tam olarak. Havada kalıyor. Bu değişim için yeterli bir sebepmidir? Bir ay olmadı alalı. UX31A

Açıklığın resmini çektim buyrun.

Az önce konuyla ilgili ASUS'tan meail geldi. Resmi göndermeden sıkıntımı anlatmıştım. Cevap olarak şunu yazmışlar.

Merhaba Caner Bey;

Ürünü orijinal kutu ve tüm aksesuarlarıyla DOA kapsamında açıklaması ile servisimize gönderiniz.
    Okunaklı fatura örneği ve arıza notunu klavye üzerine yerleştiriniz. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra bilgi paylaşılacaktır.

Bu ne demek oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 20 Haziran 2013; 15:15:01 >

• arkadaşlar merhaba ux32vd-r3014 modeline sahibim. iki sorunum var. biri yeniden başlat komutlarında kapanıp açılırken donma oluyor. ekran kararıyor klavye ışıkları falan yandığı halde bilgisayar açılmıyor. kapama açma tuşuna uzun basıp kapatma ve tekrar basıp açmak gerekiyor. yani yeniden başlat dediğim 10 seferde en az 4-5 kez bu oldu. normal kapatıp açmalarda sorun yok ama. nedeni ne olabilir?

ikinci sorun da ekran ışığıyla alakalı. ambient light sensoru kapatmama rağmen ekran ışığı azalıp çoğalıyor ve gözlemlediğim kadarıyla. sadece çevre ışığndan değil ekrandaki sayfaların renklerinden de etkileniyor. beyaz bi sayfa açtığımda ışık çok fazla, koyu renkli sayfalarda ışık azalıyor. koyu renkli bi sayfadan açık renkli bi sayfaya veya dosyalara-klasörlere geçtiğimde ekran ışığı yavaş yavaş artmaya başlıyor. ben bunu nasıl sabitleyebilirim. güç seçeneklerinden değil sorun ordaki her şeyi denedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

Benim cihazda birşey farkettim arkadaşlar sol ön ayak oturmuyor tam olarak. Havada kalıyor. Bu değişim için yeterli bir sebepmidir? Bir ay olmadı alalı. UX31A

Az önce konuyla ilgili ASUS'tan meail geldi. Resmi göndermeden sıkıntımı anlatmıştım. Cevap olarak şunu yazmışlar.

Merhaba Caner Bey;

Ürünü orijinal kutu ve tüm aksesuarlarıyla DOA kapsamında açıklaması ile servisimize gönderiniz.
    Okunaklı fatura örneği ve arıza notunu klavye üzerine yerleştiriniz. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra bilgi paylaşılacaktır.

Bu ne demek oluyor

o kadar fazla olmamakla beraber benim alette de aynı bozukluk var üretim hatası olabilir ben servise göndermedim. idare ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sivert

quote:

Benim cihazda birşey farkettim arkadaşlar sol ön ayak oturmuyor tam olarak. Havada kalıyor. Bu değişim için yeterli bir sebepmidir? Bir ay olmadı alalı. UX31A

Merhaba Caner Bey;

Bu ne demek oluyor

o kadar fazla olmamakla beraber benim alette de aynı bozukluk var üretim hatası olabilir ben servise göndermedim. idare ediyorum.

Hocam üretim hatasıysa gereğini yapmak gerekir. Yani bunu kabul etmek yerine hakkını aramalısın. Az veya çok dengesi yoksa bu bir hatadır. Arabaların bir tekerinin havada olduğunu düşünsene... Bu da bu kadar önemli bir mevzu. Ben haftaiçi gidip servise elimle teslim edeceğim. Daha önceden bir arkadaşın bu sebeple değiştirmişler. Sanırım bir sıkıntı olmayacaktır.

Ekran ışığı konusunda ilk zamanlar ben de çok sıkıntı çekmiştim ama onu düzelttim. Onun bir driverı var önceki sayfalarda paylaşılmış. Onu kurdum ondan sonra düzelmişti.

• quote:

Merhaba Caner Bey;

Bu ne demek oluyor

DOA kapsamında dediği normalde dead on arrival yani üreticiden sağlam çıkıp son kullanıcıya ulaşıncaya kadar aradaki zamanda geçridiği zamanda arızalanan ürün demektir.Yani bunun taşıma veya saklama koşulları ile alakalı olacbileceği gibi ambarlarda üstüne yük konulmak suretiyle bir baskıya mağruz kaldığı durumlarda da meydana gelebilir.
    Büyük ihtimalle sizden faturasını ve bütün aksesuarları istedilerse sizin bilgisarı sıfır yenisi ile değiştirecekler demektir.Göndermeden evvel hard diskinizin imaj görüntülerini bütün partisyonlar dahil acronis true image veya benzeri bir programla yedekledikten sonra.Bilgiayarı sıfırlama işlemine tabi tutup o şekilde gönderirseniz hem kişisel bilgi güvenliğinizi sağlamış olursunuz hem de yeni gelecek olan cihaza yedekten geri yükleme yaparak kullanma imkanı sağlarsınız tabi yeni gelen cihazın windows keyi farklı olacak onu bir yere not etmeyi unutmayın en kötü ihtimalle telefonla etkinleştirme yaparsınız microsofttan.Bu tür durumlar her elektronik cihazın başına gelebilir burada önemli olan servisten ne kadar mutlu ayrılacağınızdır.Geçmiş olsun diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZodiaK123 -- 21 Haziran 2013; 10:35:08 >

• quote:

arkadaşlar merhaba ux32vd-r3014 modeline sahibim. iki sorunum var. biri yeniden başlat komutlarında kapanıp açılırken donma oluyor. ekran kararıyor klavye ışıkları falan yandığı halde bilgisayar açılmıyor. kapama açma tuşuna uzun basıp kapatma ve tekrar basıp açmak gerekiyor. yani yeniden başlat dediğim 10 seferde en az 4-5 kez bu oldu. normal kapatıp açmalarda sorun yok ama. nedeni ne olabilir?

ikinci sorun da ekran ışığıyla alakalı. ambient light sensoru kapatmama rağmen ekran ışığı azalıp çoğalıyor ve gözlemlediğim kadarıyla. sadece çevre ışığndan değil ekrandaki sayfaların renklerinden de etkileniyor. beyaz bi sayfa açtığımda ışık çok fazla, koyu renkli sayfalarda ışık azalıyor. koyu renkli bi sayfadan açık renkli bi sayfaya veya dosyalara-klasörlere geçtiğimde ekran ışığı yavaş yavaş artmaya başlıyor. ben bunu nasıl sabitleyebilirim. güç seçeneklerinden değil sorun ordaki her şeyi denedim.

MErhaba,
    Aynı cihazı kullanıyorum.Bendeki fark üstüne ssd ve ram ekletmem oldu.SSD ye geçmeden evvel sizin de dediğiniz yeniden başlat komutunda bzı zamalar ekranın yanması ve görüntü gelememesi gibi birşey bende de oluyordu.Sonradan yaptığım araştırmalarda bunun windows güncelleştirmelerini açılırken yüklediğini ve açılışın bu yüzden geciktiğini fark ettim.Güncelleştirme ayarlarından windoes güncellemerini kendim kontrol edeceğim derseniz sorun kalmıyor.Kendim için ise zaten ss ye geçtiğimden dolayı bekleme olmuyor artık.
    Diğer bir konu ise ışık sensörü ile alakalı olan driverı tekrar kurun

Ux32vd-r3014 modeli için Win 8 64 bit dirver
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Apps_for_Win8/ATKPackage/ATKPackage_Win7_Win8_Z100025.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZodiaK123 -- 21 Haziran 2013; 10:47:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: m_g66

ZodiaK123 ben ux31e kullanıyorum pc de şarj girişi ve f4-f5-f6 tuşlarnın olduğu bölge çok ısınıyor. sistem boştayken sıcalık değerleri aşağıdaki gibi sizde de bu bölgelerde de ısınma oluyormu? ayrıca şarj cihazıda pc ısındığında normalden fazla ısınıyor.

@ZodiaK123

MErhaba,

Değerleriniz çok yüksek olmamakla birlikte benim cihaza yakın değerler.Ben cihazın altında soğutucu kullandığımdan dolayı daha düşük çıkması normal.Bende f4,f5,f6 tuşlarının olduğu bölge hiç ısınmıyor diyebilirim.Sadece pilde kullandıysam yani pil bitmiş veya şarj etmeye başlamış ve aynı anda bilgisayarı kullanıyorsam,touchpadin olduğu bölüm ısınıyor.Çünkü pil tam altında.Bu durumda çok normal.Cep telefonunuzu şarja takıp aynı anda konuşma yaptığınızda nasış pil ısınıyorsa cihazdaki pilde kasayı ısıtıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZodiaK123

quote:

Merhaba Caner Bey;

Bu ne demek oluyor

DOA kapsamında dediği normalde dead on arrival yani üreticiden sağlam çıkıp son kullanıcıya ulaşıncaya kadar aradaki zamanda geçridiği zamanda arızalanan ürün demektir.Yani bunun taşıma veya saklama koşulları ile alakalı olacbileceği gibi ambarlarda üstüne yük konulmak suretiyle bir baskıya mağruz kaldığı durumlarda da meydana gelebilir.
    Büyük ihtimalle sizden faturasını ve bütün aksesuarları istedilerse sizin bilgisarı sıfır yenisi ile değiştirecekler demektir.Göndermeden evvel hard diskinizin imaj görüntülerini bütün partisyonlar dahil acronis true image veya benzeri bir programla yedekledikten sonra.Bilgiayarı sıfırlama işlemine tabi tutup o şekilde gönderirseniz hem kişisel bilgi güvenliğinizi sağlamış olursunuz hem de yeni gelecek olan cihaza yedekten geri yükleme yaparak kullanma imkanı sağlarsınız tabi yeni gelen cihazın windows keyi farklı olacak onu bir yere not etmeyi unutmayın en kötü ihtimalle telefonla etkinleştirme yaparsınız microsofttan.Bu tür durumlar her elektronik cihazın başına gelebilir burada önemli olan servisten ne kadar mutlu ayrılacağınızdır.Geçmiş olsun diyelim.

Ayrıntılı mesajın için teşekkür ederim hocam.

• Selamun aleyküm arkadaşlar bende bu kulübe katılacam inşallah ASUS Zenbook UX31A i7 256gb modelini almayı düşünüyorum tavsiye edebileceğiniz yer var mı acaba?
  • Ben aleti daha yeni aldım. Tasarım olarak duruş olarak çok memnunum, fakat bana bazen çok ısınıyormuş gibi geliyor. İnternette dolaşırken 55-65 dereceler arasında geziniyor. Şu anda Chrome'da 6 tab açık ve fotoğraftaki gibi oluyor. Sizlerde de böyle mi yoksa bir aşırılık var mı?
  • arkadaşlar ben şu windows 8 in touchpadinden şikayetçiyim ayarlarını bulamıyorum. touchpadin sağ tarafından sola doğru parmak kaydırdığımda ekranın sağ kenarındaki sütun ortaya çıkıyo, sol kenardan sağa doğru kaydırdığımda başlangıç ekranına geçiyor ben bunları nerden iptal edebilirim normal bi touchpad kullanımı istiyorum.
  • quote:

arkadaşlar ben şu windows 8 in touchpadinden şikayetçiyim ayarlarını bulamıyorum. touchpadin sağ tarafından sola doğru parmak kaydırdığımda ekranın sağ kenarındaki sütun ortaya çıkıyo, sol kenardan sağa doğru kaydırdığımda başlangıç ekranına geçiyor ben bunları nerden iptal edebilirim normal bi touchpad kullanımı istiyorum.

Asus smart gesture programını bulup açtıktan sonra Kenar işaretleri bölümünden Charm barı etkinleştir seçeneğini kaldırdığın zaman soldan sağa çektiğinde o menü çıkmaz.Diğer seçeneklerden de kullanamak istemediklerini kapatabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.