Şimdi Ara

Asus Z97 Pro Gamer HDMI çıkışı çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kasanın arkasında 2 adet HDMI çıkışı var, 1 tanesi GTX 970 çıkışlı, diğeri Z97 Anakart çıkışlı

Samsung Led TV monitörü ekran kartından HDMI ile asıl monitör olarak kullanıyorum.

Fakat anakart çıkışından HDMI ile bir TV'ye bağlanmak istediğimde "SİNYAL YOK" uyarısı alıyorum.

İnternette bazı sitelerde ekran kartından HDMI ile görüntü alıyorsan anakarttan alamazsın tarzı şeyler okudum.

Bunun aslı astarı var mıdır ? Topladığım yere götürsem halledebilirler mi ?

• Ekran kartını taktığın anda anakart üzerindeki çıkışlar devre dışı kalır Çünkü Dahili işlemci gpusuda bios üzerinde devre dışıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 24 Şubat 2016; 18:50:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Ekran kartını taktığın anda anakart üzerindeki çıkışlar devre dışı kalır Çünkü Dahili işlemci gpusuda bios üzerinde devre dışıdır.

Hocam peki DVI to HDMI veya VGA to HDMI aparat ile televizyondan ses ve görüntü alabilir miyim ?

Konu hakkında pek bilgim yok bilgisayarı yüklenip Vatan'a gidince anakarttan HDMI sağlayacak bir şey yapabilirler mi ?
  • JackGhosen J kullanıcısına yanıt
    Dvito hdmi yi monitore takacaksin
    Dvi ses iletmez tv ye sadece goruntu iletir

Hdmi ile tv ye aktaracaksin

Anakart biosunda igpu acinca sinyal gider anakart yuvalarina fakat harici devre disi kalir cok buyuk ihtimalle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    anakart biosunda hem vga hem dahili gpuyu etkinleştirebileceğin bir seçenek yoksa aynı anda iki çıkıştan görüntü alamazsın . gtx 970 in display portundan hdmi a dönüştürüp tvye hem ses hem görüntü akatarabilirsin diğer çıkışlardan ses aktarımı sağlanmaz monitörü arkadaşın dediği gibi dvidan da bağlayabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merdas -- 24 Şubat 2016; 19:10:55 >
  • Neye göre bu yorumları yaptınız anlamadım arkadaşlar. 1 yıla yakın z97 pro gamer kullandım ve ekran kartından 2 monitöre ve anakart HDMI'dan TV ye aynı anda çok kez görüntü verdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Behlül

Neye göre bu yorumları yaptınız anlamadım arkadaşlar. 1 yıla yakın z97 pro gamer kullandım ve ekran kartından 2 monitöre ve anakart HDMI'dan TV ye aynı anda çok kez görüntü verdim.

Bios ayarlarından mı aktif ettiniz hocam, nasıl yaptığınızı söylerseniz sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    H81 Gamer Ram Desteği
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://www.hepsiburada.com/s-link-sl-dh010-s-link-dvi-24-1-erkek-hdmi-disi-cevirici-adaptor-p-BSORHSLDH010

Yukarıdaki ürün iş görür değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackGhosen -- 25 Şubat 2016; 7:19:42 >
    Ben ekstra birşey yapmadım. Fakat siz bir teşhis koymak isterseniz bios'da;
    Intel HD Graphics'in aktif olup olmadığını
    Aktif durumdayken Win+P tuşu ile ekranları Extend(Çoğalt),Sadece 2.Monitör gibi seçenekleri deneyerek monitörün sinyal alıp almadığını deneyin.
    Eğer olmaz ise, sorun başka birşeyde olmalı nitekim ekran kartınızı çıkarıp bilgisayarınızı açmak istediğinizde muhtemelen yine görüntü gelmeyecektir anakart çıkışından.
    Bunun nonitor icin is gormesi lazim

Arkadasin dedigi bios ayarini yukarda bahsettim senin once onu yapman lazim

Igpu yu ac biostan ssdtem intel hd yi gorur hariciylr birlikte calisiyorsa sorun kalmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.